PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556595}

Rodzina Borgiów

The Borgias
2011 - 2013
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37401
6,9 9 krytyków
Rodzina Borgiów
powrót do forum serialu Rodzina Borgiów

1.Skoro w miarę podobał się "Rzym" i "Gra o tron"?
2.Czy w serialy jest pełno erotyki np. jak w Spartakusie,czy coś na poziomie Rzymu?
3.Czy są jakies sceny pojedynków walk lub bitew?

ocenił(a) serial na 7
Karatos

Nie czytałam książki, wiec nie mogę z nią porównać, niestety. Wspaniale zrobione kostiumy, wystrój wnętrz itd, dialogi nie są bardzo skomplikowane, można spokojnie oglądać bez napisów. Jest (według mnie) dużo słabszy od Gry o Tron, ale zdecydowanie lepszy od przeciętnego serialu w polskiej tv. Są sceny erotyczne, jest bitwa, pojedynek i wszystko co powinno znaleźć się w dobrym serialu. Polecam :)

Karatos

podobny do "Rzymu" ;) Główny wątek to intrygi

ocenił(a) serial na 10
sugarfree

Gra o tron, to jednak inna kategoria. Ale The Borgias można polecić z czystym sumieniem. Nie ma dużo erotyki, a jeśli jest, to nie tak "ostra" jak w Spartacusie, wszystko raczej na poziomie i z uzasadnieniem, a nie w sensie zapchaj dziury ;) Jest trochę pojedynków, ale wszystko kręci się głównie wokół walki o władzę, intryg, itp. Poza tym mistrzowskie kostiumy i świetne aktorstwo.

katasia1

Gra o tron była (i będzie?) świetna. Dobrze. że hbo wypełnia lukę programową po "Grze.." Przy pomocy "Rodziny Borgiów". Choć to chyba nie do końca będzie to samo (Karatos), bo "Gra o tron" to jednak bardziej fantasy, a ten serial to oparcie się o istniejące postacie historyczne. Dosyć ciekawe i kontrowersyjne, więc serial chyba powinien być bardzo ciekawy.