PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556595}

Rodzina Borgiów

The Borgias
2011 - 2013
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37401
6,9 9 krytyków
Rodzina Borgiów
powrót do forum serialu Rodzina Borgiów

Witam
Po obejrzeniu tego serialu i filmu zeitgeist moja wiara powoli zanika .... w ksiezy i namiestników Chrystusa
Polecam serial

malagamm

To w co Ty wierzysz, jeśli twoja wiara zanika pod wpływem serialu?

ocenił(a) serial na 6
onkko

Ja w Boga wierzę,ale w księży nigdy nie wierzyłem.

ocenił(a) serial na 8
malagamm

Włącz sobie Plebanie albo Ojca Mateusza a twa wiara powróci.

ocenił(a) serial na 7
Kajzer

O tak!:-)

malagamm

Dziwne, że Twoja wiara zanika w wyniku obejrzenia filmu opisującego wydarzenia z XV w. Jeśli popatrzysz na dzisiejszych namiestników to szybko zauważysz, że jest miedzy nimi pewna różnica. Poza tym wbrew pozorom serial ten w sposób ciekawy ukazuje złożoność wiary i dramat, który dotyka każdego wierzącego. Tylko, że wypłynie to dopiero w kolejnych odcinkach.

malagamm

co za czasy, żeby ludziom słabła wiara po oglądnięciu fabularnych seriali...

krevek

Widzisz ,moja wiara zanikła po przeczytaniu książki ,,Sekret''. Dzięki niej zaczęłam dalsze poszukiwania i z perspektywy czasu jestem z tego zadowolona. Wszystko może stać się impulsem...

ocenił(a) serial na 10
malagamm

Po pierwsze - nie wszystko w tym serialu odzwierciedla prawdę. Aleksander VI nie odbiegał zanadto swoim zachowaniem o przyjętych rytuałów tych czasów. Czarną legendę nadano mu znacznie później i dużej mierze jest przesadzona. Był wybitnym politykiem, w mniejszym stopniu duchownym, ale takie były wówczas czasy. Po drugie, wiara w Boga raczej nie powinna opierać się na serialach :P

spidi11_2

Współczuję jeśli wierzysz w przesłanie filmu ,,Zeitgeist". To nauki Nev Age. Kogo oni naprawdę reprezentują wiesz ?. Wiesz czemu w XVIII wieku zaczęto podważać autorytet Biblii ?. W Biblii są odpowiedzi a nawet daty. Parę rzeczy można naprawdę wyliczyć.Po drugie kościół katolicki nie jest prawdziwym reprezentantem Chrystusa na ziemi. Pogrzeb w książkach traktujących poważnie o Biblii a się dowiesz o co chodzi. Odróżnij wiarę od Boga od księży. Bóg istnieję, Jezus też. A to ,że powstają seriale i filmy ,które mają za zadanie ośmieszyć wiarę w Stwórce to nie jest przypadek. Nie wierz we wszystko co widzisz w TV. Na świecie dzieję się naprawdę wiele niesamowitych rzeczy ale nie są one nagłaśniane. W Polsce a zwłaszcza w Łodzi, Warszawie i Krakowie istnieją takie sekty ,że widząc co one wyprawiają nie miał byś wątpliwości w istnienie Boga. Zastanów się sam i nie wierz w to co Ci rzekomo podają jak na talerzu.

ocenił(a) serial na 8
F_A_N_T_A_Z_J_A

1. Dlaczego ziemia wg. biblii ma 6 tysięcy lat?
2. Kogo tak naprawdę reprezentują? Sam masz o tym pojecie?
3. Te straszne sekty, co niby robią takiego strasznego? Gdyby coś się działo zaraz była by nagonka medialna, wiec idąc Twoim tokiem myślenia są to mistrzowie mistyfikacji dzięki zdolnościom przekazanym przez szatana!

ocenił(a) serial na 10
Galkas

Co sekty wyczyniają możemy się tylko domyślać, jeśli nie wiesz cóż, poczytaj troszkę, ale wypowiedzi egzorcystów, którzy ostatnimi czasy mają masę roboty, co powinno dawać do myślenia. Poczytaj:
http://nowezycie.archidiecezja.wroc.pl/numery/052007/02.html
Nagonka medialna? Ha dobre, na pewno zwłaszcza po ostatnim ułaskawieniu czołowego sekciarza pana N. Przecież teraz wszystko co ośmiesza wiarę i Kościół zostaje uznane za sztukę, a co to bardziej wpływowych ludzi obrażać nie można bo reprezentują nas na świecie (sic!)/nonsens, żenada chore państwo. Dawno temu spaliliby na stosie za taką sztukę dziś nie można.

ocenił(a) serial na 8
__luthien__

Widzę że lecisz z grubej rury i nie stać Cię na żaden obiektywny artykuł. Nie ma żadnych dowodów na opętania itp. To wyłącznie ludzie z chorobami psychicznymi. Chore państwo dlatego, że kościół się jeszcze tak dobrze trzyma :) Ale już niedługo.

ocenił(a) serial na 10
Galkas

Hmmm....... ;-D

ocenił(a) serial na 10
__luthien__

"Ale już niedługo." a co planujesz coś, albo może wiesz więcej niż inni? .... mam się bać ;-)

ocenił(a) serial na 5
__luthien__

nie, po prostu coraz więcej ludzi będzie odchodzić od tej fałszywej wiary, a nawet od jakiejkolwiek religii i zabobonów z nimi związanych

młodzi ludzie szczególnie

ocenił(a) serial na 10
malagamm

Ja nie miałam tego problemu- nigdy nie wierzyłam, więc mogę sobie oglądać ile wlezie:P heh

Joa25x5

To wy sobie dyskutujcie na temat Wiary.... a ja myślę że Irons zagrał rolę życia. Super aktor i extra nakręcony serial (1-wszy na który się odważyłem).

ocenił(a) serial na 10
romi8

No, jest świetny trzeba mu przyznać
:)