Witam
Po obejrzeniu tego serialu i filmu zeitgeist moja wiara powoli zanika .... w ksiezy i namiestników Chrystusa
Polecam serial
Dziwne, że Twoja wiara zanika w wyniku obejrzenia filmu opisującego wydarzenia z XV w. Jeśli popatrzysz na dzisiejszych namiestników to szybko zauważysz, że jest miedzy nimi pewna różnica. Poza tym wbrew pozorom serial ten w sposób ciekawy ukazuje złożoność wiary i dramat, który dotyka każdego wierzącego. Tylko, że wypłynie to dopiero w kolejnych odcinkach.
Widzisz ,moja wiara zanikła po przeczytaniu książki ,,Sekret''. Dzięki niej zaczęłam dalsze poszukiwania i z perspektywy czasu jestem z tego zadowolona. Wszystko może stać się impulsem...
Po pierwsze - nie wszystko w tym serialu odzwierciedla prawdę. Aleksander VI nie odbiegał zanadto swoim zachowaniem o przyjętych rytuałów tych czasów. Czarną legendę nadano mu znacznie później i dużej mierze jest przesadzona. Był wybitnym politykiem, w mniejszym stopniu duchownym, ale takie były wówczas czasy. Po drugie, wiara w Boga raczej nie powinna opierać się na serialach :P
Współczuję jeśli wierzysz w przesłanie filmu ,,Zeitgeist". To nauki Nev Age. Kogo oni naprawdę reprezentują wiesz ?. Wiesz czemu w XVIII wieku zaczęto podważać autorytet Biblii ?. W Biblii są odpowiedzi a nawet daty. Parę rzeczy można naprawdę wyliczyć.Po drugie kościół katolicki nie jest prawdziwym reprezentantem Chrystusa na ziemi. Pogrzeb w książkach traktujących poważnie o Biblii a się dowiesz o co chodzi. Odróżnij wiarę od Boga od księży. Bóg istnieję, Jezus też. A to ,że powstają seriale i filmy ,które mają za zadanie ośmieszyć wiarę w Stwórce to nie jest przypadek. Nie wierz we wszystko co widzisz w TV. Na świecie dzieję się naprawdę wiele niesamowitych rzeczy ale nie są one nagłaśniane. W Polsce a zwłaszcza w Łodzi, Warszawie i Krakowie istnieją takie sekty ,że widząc co one wyprawiają nie miał byś wątpliwości w istnienie Boga. Zastanów się sam i nie wierz w to co Ci rzekomo podają jak na talerzu.
1. Dlaczego ziemia wg. biblii ma 6 tysięcy lat?
2. Kogo tak naprawdę reprezentują? Sam masz o tym pojecie?
3. Te straszne sekty, co niby robią takiego strasznego? Gdyby coś się działo zaraz była by nagonka medialna, wiec idąc Twoim tokiem myślenia są to mistrzowie mistyfikacji dzięki zdolnościom przekazanym przez szatana!
Co sekty wyczyniają możemy się tylko domyślać, jeśli nie wiesz cóż, poczytaj troszkę, ale wypowiedzi egzorcystów, którzy ostatnimi czasy mają masę roboty, co powinno dawać do myślenia. Poczytaj:
http://nowezycie.archidiecezja.wroc.pl/numery/052007/02.html
Nagonka medialna? Ha dobre, na pewno zwłaszcza po ostatnim ułaskawieniu czołowego sekciarza pana N. Przecież teraz wszystko co ośmiesza wiarę i Kościół zostaje uznane za sztukę, a co to bardziej wpływowych ludzi obrażać nie można bo reprezentują nas na świecie (sic!)/nonsens, żenada chore państwo. Dawno temu spaliliby na stosie za taką sztukę dziś nie można.
Widzę że lecisz z grubej rury i nie stać Cię na żaden obiektywny artykuł. Nie ma żadnych dowodów na opętania itp. To wyłącznie ludzie z chorobami psychicznymi. Chore państwo dlatego, że kościół się jeszcze tak dobrze trzyma :) Ale już niedługo.
"Ale już niedługo." a co planujesz coś, albo może wiesz więcej niż inni? .... mam się bać ;-)
nie, po prostu coraz więcej ludzi będzie odchodzić od tej fałszywej wiary, a nawet od jakiejkolwiek religii i zabobonów z nimi związanych
młodzi ludzie szczególnie
Ja nie miałam tego problemu- nigdy nie wierzyłam, więc mogę sobie oglądać ile wlezie:P heh
To wy sobie dyskutujcie na temat Wiary.... a ja myślę że Irons zagrał rolę życia. Super aktor i extra nakręcony serial (1-wszy na który się odważyłem).