PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556595}

Rodzina Borgiów

The Borgias
2011 - 2013
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37401
6,9 9 krytyków
Rodzina Borgiów
powrót do forum serialu Rodzina Borgiów

w jakimś artykule dotyczącym serialu czytałam, że wszystko, cała akcja zmierzała ku najlepszwemu, zgodnie z książką, a tu skończyli na 3 sezonie. Serial jest nakręcony na podstawie książki "Rodzina Borgiów" - Mario Puzo czy może jakiejś innej?

maaajenka

Serial jest niby na podstawie książki Puzo, ale wiele w nim jest zmian. Niestety na gorsze...

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

czyli wypadałoby sięgnąć po książkę:) dzięki.

maaajenka

Książka jest wspaniała. Naprawdę polecam :)

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

a powiedz mi tak trochę, bo najbardziej chyba interesowała mnie relacja Cesar i Lukrecja. Czy z książki wynikało, że oni się kochają? tak jak mężczyzna i kobieta? i czy właśnie te ich relacje były jakoś bardziej rozbudowane niż w serialu?

maaajenka

Hmm... W książce kochają się jak mężczyzna i kobieta oraz jak rodzeństwo. Wątek ten jest bardziej rozbudowany w przez Puzo, a nawet przyczyny ich dziwnej miłości są wyjaśnione... Nie chcę Ci spojlerować, a bez tego trudno o jakieś wyjaśnienia. Ale jeżeli chodzi Ci o relacje Cesar-Lukrecja, to nie będziesz zawiedziona.

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

aha, aha, dzięki;) Bo właśnie w filmach zazwyczaj te wszystkie relacje, uczucia itd są spłycone, ciekawa jestem jak do tego podszedł autor ksiązki. Ale skoro tak jak mówisz, to się cieszę;)

maaajenka

Pozostaje mi życzyć Ci miłej lektury.
Napisz wrażenia po przeczytaniu.

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

ok. dzięki;)

maaajenka

To zdjęcie na Twoim profilu jest Twoje?
Pytam z ciekawości bez żadnych podtekstów i innych takich...

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

cóż za zmiana tematu;p ta, zdjęcie jest moje;)

maaajenka

Może i zmiana:) O książce będziemy mogli porozmawiać, jak przeczytasz. Ja od poniedziałku mam długą służbę, więc też sobie przeczytam. Trzeci raz...

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

3 raz czytasz Rodzinę Borgiów;> to chyba ulubiona książka;p

maaajenka

Może nie ulubiona, ale stoi wysoko w mojej statystyce. Władcę pierścieni na ostatniej służbie skończyłem po raz dziesiąty.

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

to chyba jednak Władca Pierścieni to nr 1 na Twojej liście;)

maaajenka

Chyba tak :)

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

a jeszcze Cię podpytam o jedną rzecz. Nie pytam o samo w sobie zakończenie książki, ale tak kończy się ona w jakim momencie? po śmierci papieża Aleksandra, przed?

maaajenka

Po śmierci papieża. Ale po tej śmierci jeszcze toczy się akcja...

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

aha, aha. Dzięki:)

maaajenka

To kiedy zaczynasz czytać? :)
Ja teraz jednak rezygnuję, bo mi żona kupiła inne książki... Więc od poniedziałku startuje z Danem Brownem...

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

a co konkretnie Dana Browna?? Jeszcze nie wiem kiedy zaczynam, najpierw zdobędę książkę;) Dam Ci nać jak skończę.

maaajenka

Dana Browna całość, bo jeszcze nic nie czytałem.
W kolejce potem czeka Antony Beevor - "Druga Wojna Światowa".
A potem się zobaczy. Może mi coś żonka kupi :) A jak nie to sam się do empiku wybiorę :)

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

skończyłam czytać. powiem Ci, że to jednak chyba nie dla mnie. Przeczytałam, cala historia mnie ciekawiła, ale sposób pisania jakoś mnie zdecydowanie nie wciągnął, jak już usiadłam do tej książki to czytałam, ale bez tego całego szaleństwa na punkcie książki od której nie mogę się oderwać.

maaajenka

Być może Puzo Ci po prostu nie leży.

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

być może, to pierwsza książka jego jaką czytałam.

maaajenka

Ja przeczytałem wszystkie jego książki. Styl pisania podobny...

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

a która najlepsza??

maaajenka

Sycylijczyk

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

może się skuszę;)

maaajenka

To najpierw przeczytaj Ojca Chrzestnego... Niby dwie różne książki, ale w Sycylijczyku są pewne nawiązania.

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

pomyślę o tym;)

ocenił(a) serial na 7
maaajenka

podobno ma powstać 4 sezon.

ocenił(a) serial na 8
hristo79

to jakieś oficjalne dane czy plotki?

ocenił(a) serial na 7
fuckyounick

z tego co wiem zbierają kasę, mam nadzieję że uzbierają przynajmniej na ten 2 godzinny film, bo tak nijak się skończyło

ocenił(a) serial na 9
hristo79

oooooo, byłoby super;)

ocenił(a) serial na 8
hristo79

to fakt. takie zakończenie to brak szacunku dla widza ;) trzymam kciuki.

ocenił(a) serial na 10
fuckyounick

Skąd takie informacje? :)

Jablonkaaa

Właśnie i czy to nadal aktualne? Mam wielką nadzieję, że tak :)