Śmieszy mnie trochę,że ludzie piszą,że Rodzina Zastępcza jest o wiele lepsza [też świetny serial!],a potem krytykują Rodzinkę.pl za brak realizmu ;) Rodzina Zastępcza była bardziej realistyczna? :) Które dzieci są..prawdziwsze? ;) Te wrzeszczące,pyskujące,wyciągające kasę czy te z Rodziny? :)) Pytanie retoryczne ;)
Dla mnie rodzinka.pl przedstawia życie ZDROWEJ I NORMALNEJ polskiej rodziny.I to jest super.Naprawdę,nie przekładajcie wszystkiego na pieniądze,bo źle to o was świadczy.Tę rodzinę od mojej różni tylko to,że nie mieszkam w domu wielorodzinnym i nie robimy zakupów w Almie tylko w Polo Markecie i Lidlu ;) 100 % realizmu!
Młodzi ludzie,uświadomcie to sobie - dzieci to rozgardiasz,wrzask,bałagan,pyskowanie [gdyby wszyscy pyskowali tak jak boscy byłoby naprawdę pięknie],wyciąganie kasy,różnego rodzaju potrzeby w stylu "kup mi nowy telefon" Takie są dzieci,tacy są nastolatkowie - to NORMALNE.
Tak samo jak dobry kontakt z rodzicami,luźne rozmowy.Rodzic powinien być najlepszym przyjacielem dziecka,a nie boską istotą,której trzeba oddawać cześć na każdym kroku i ciągle dziękować,że żyjemy i mamy co jeść ;) Współczuję ludziom,których wychowywali pedanci-cholerycy,ludzie z kompleksami itd.Ale nie miejcie pretensji,że niektórzy są inni i mają trochę inne podejście do wychowania.
A Ci co piszą o "lewackiej propagandzie" - heh.Znam was,aż za dobrze i powiem wam jedno - oby więcej tej propagandy w naszym codziennym życiu,tego sobie i wam życzę ;)
"O jaki realizm ci chodzi" - lol
"nie to nie jest zdrowa i normalna rodzina" - czyli jest to rodzina niezdrowa i nienormalna? - lol
Nie karmię [więcej] trola ;)
Oczywiście, że to nie jest normalna rodzina :) To jest serialowa rodzina. A jak to w serialowych rodzinach bywa (a już szczególnie w serialach komediowych), wiele rzeczy jest przerysowanych dlatego, aby było ciekawiej/śmieszniej.
Mnie ten serial specjalnie nie bawi, jest za sztuczny, denerwuje mnie lokowanie produktów, chodzenie po domu w szpilkach i parę innych rzeczy które odbierają realizm temu serialowi. Dlatego dałam 4 gwiazdki. Natomiast zgadzam się z Twoja argumentacją na temat normalnej rodziny. Tez uważam, że Boscy to całkiem normalna rodzinka i nie rozumiem ludzi, którzy uważają że to patologia. Mnóstwo tu tematów, że normalni Polacy tak nie żyją. Dla niektórych normalny Polak musi mieszkać w klitce w bloku i popijać a jak ma dzieci musi je bić-inaczej nie Polak. Boscy nie żyją w jakichś nie wiadomo jakich luksusach na litość boską a to, że nie biją dzieci to tylko świadczy dobrze o nich!
w części się z tobą zgodzę, Boscy są normalną rodziną, a to że żyją na wyższym poziomie niż przeciętna Polska rodzina, to inna sprawa.
Zresztą skąd wiadomo jak żyje "przeciętna polska rodzina"? Ktoś z was robił badania i ma większe rozeznanie?
Zresztą ja tu specjalnego bogactwa nie widzę. Typowa klasa średnia tylko, ze zamiast w mieście to mieszkają na przedmieściach
A mnie wnerwiw np to - mamy Musiała, który wsiada do samochodu i chce odjechac, ale nagle zauważa, że na przedniej szybie zostawił kanapkę - zamiast normalnie ją posprzątać, "zmywa" ją wycieraczką. Albo Ludwik Boski, który rzuca sobie ot tak z du py książką. Tacy bananowi bogacze, którzy owszem, mają jakieś tam problemy, ale są irytującymi banankami.
Popieram cię, serial rewelacyjny,lewacka propaganda, z tego mam bekę, jak czytam te wypociny, Alma, Ikea, Orbit, trochę reklam tam było;D
Czujemy sie docenieni ze tak dobrze nas znasz. Kolegami jestesmy czy moze przyjaciolmi? Jakos Cie nie kojarze. Moze obejrzyj jeszcze raz dokladnie jesli nie zauwazyles wylewajacej sie propagandy z tego serialu. Osobiscie takze sadze ze Rodzina zastepcza jest znacznie lepsza pod wzgledem scenariusza, gry aktorskiej, dialogow, poziomu poczucia humoru.
Jeżeli uważasz, że Rodzinka.pl to przykład zdrowej i normalnej rodziny to pozostaje jedynie współczuć - i nie, nie mam tu na myśli kwestii hajsu, która była milion razy wałkowana na tym forum.
Porównanie Rodzinki i Rodziny zastępczej nie ma najmniejszego sensu - pierwszy tytuł to ciągłe lokowanie produktu, bazowanie na licencji i dennym scenariuszu, Rodzina zastępcza to rodzima produkcja ze świetnymi dialogami i AKTORSTWEM na najwyższym poziomie.
Rodzinka.pl w moim odczuciu nie prezentuje relacji w zdrowej rodzinie - co to za rodzina, gdzie dzieciaki nie szanują rodziców, i odwrotnie? To ciągłe żądanie kasy, pyskówki etc - mam rozumieć, że w twojej ocenie to jest normalne życie? GRATULUJĘ l]
Tekst o tym, że rodzic powinien być przyjacielem dziecka a nie "boską istotą" świadczy o tym, że masz bardzo luźne podejście do kwestii rodzicielskich - osobiście uważam, że zachowanie proporcji w relacjach rodzic - dziecko skutkuje tym, że u tego ostatniego ogniwa wykształca się bardzo cenna rzecz, która przyda mu się w dalszym życiu - charakter.
Może tego nie widzisz, ale dzieciaki z Rodzinki.pl to pasożyty - i nie, jęki typu "kup mi telefon" nie są normalne. U Boskich jest troje dzieciaków, z których każde drze się "ja chcę!". U Kwiatkowskich dzieciaków było dwoje więcej i w większości odcinków pokazane było, jak dzieciaki same kołowały hajs na swoje przyziemne przyjemności, i najczęściej to były słodycze albo wyjście do kina za 20 zł [takie ceny tylko w latach '90l]] a nie tablet, konsola etc...
A od razu uprzedzając argument o tym, że Fifi często szantażował rodzeństwo i manipulował ludźmi, by mieć swoje korzyści - łolaboga, patologia level 9000 i rośnie! l] Dzieciak po prostu się wczuwał do przyszłej roli w House of Cardsa a wy od razu posądzacie go nie wiadomo o co? :)
O tuż to, wypowiedziałem się poniżej, ale dopiero teraz przeczytałem Twój wpis. Faktycznie o lokowaniu produktu zapomniałem.
aktorstwo na najwyższym poziomie, szczególnie Mrozowska i Szwed, które jedyne co potrafiły to recytować swoje teksty jak na przedstawieniu szkolnym...
Na początku ich drętwość można wybaczyć, ale serial trwał tak długo, a one jak były sztywne, tak zostały. To już Mroczki i Cichopki zrobiły się bardziej naturalne
Tak samo jak Szwed i Mrozowska ;)
z resztą Mrozowska zajęła się bywaniem na salonach, drewna oglądać nie trzeba, a mi chwilowa sława Szwed po porodzie niedługo przeminie. Oby.
Nie ;) po prostu w polskich filmach i serialach ostatnio promuje się drewna. Znani z salonów mają przyciągnąć widownię, a nie zdolni.
I właśnie dlatego nie oglądam polskich seriali, i telewizji w ogóle.
Ostatnio odświeżyłem sobie "Oficera" z 2004 bądź 2005 roku, gdzie Szyc grał pierwsze skrzypce bo wtedy był AKTOREM a nie pijaczyną wycierającą swoim ryjem chodniki w stołecznych barach ;]
A co do Mroczków-mamroczków to ku*rwica mnie bierze, gdy pomyślę że takie drewna pełnią rolę "ukochanych wnuczków wszystkich babć w RP" :D
Czytałem ostatnio w programie tv, że najbliższy sezon "M jak Mdłości" ma się zakończyć spektakularnie - pożarem domu Mostowiaków! Nawet był fotos z planu - płonące parapety! TAK, TYLKO PARAPETY bo sfajczenie ganku wykończyłoby budżet :D
M jak miłość jestem w stanie obejrzeć po 23, po ciężkim dniu, gdzie mój mózg nie mysli i potrzebuje czegoś tak porytego jak ten serial ;)
Oficera muszę nadrobić w wakacje, widziałam 1 serię tylko. Ale szkoda że w tv jest tak mało np. Romy Gąsiorowskiej, braci Żurawskich, Pawłowskich... Oglądam czasem seriale z Lubosem, ale tylko i wyłącznie dla niego.
Pierwszy raz zobaczyłam go w 'Misji Afganistan', serial średni ale on zdecydowanie zostawiał daleko w tyle innych aktorów. Uwielbiam go też w komediach, jest świetny ;)
Koniecznie ;)
no i właśnie takim aktorom duet Mrozowska&Szwed nie jest godzien nawet butów czyścić ;)
Wiesz, są aktorzy i są "aktorzy" promowani przez takie po*pier*dółki jak Rodzinka.pl na przykład, bo chyba nie nazwałabyś Musiała aktorem? Chłopak wykorzystał swoją szansę, ale nie ukrywajmy - to tylko buźka, która ma przyciągnąć przed ekrany rozmarzone mamuśki, które chciałyby mieć takiego syna/zięcia i stado napalonych gów*niar z gimnazjów ;]
Młodego Musiała nigdy, ale jego ojciec do najgorszych aktorów nie należy, tylko też go bardzo mało ;) albo następna "gwiazda", Wróblewska. W 'tylko mnie kochaj' była całkiem całkiem, ale teraz to kolejne drewno w polskich serialach. W sumie nic dziwnego że Musiała nie przyjęli do szkoly aktorskiej ;)
W sumie Olbrychski też był znany, też bez szkoły ;) ale on gra dobrze, mimo że bardzo go nie lubię oglądać.
W sumie serial sam w sobie nie jest zły na odmóżdżenie, no i dzięki niemu polubiłam Kożuchowską ;)
A ja z postawy obojętnej wobec tej aktorki jednej roli [śmierć w kartonach! Pamiętamy!] zmieniłem front na niechętny - co to za rola, która polega na darciu ryja? Przez sześć sezonów ;]?
(TAK,WIEM, Kożuchowska gra w teatrze, oooo! ;P Co nie zmienia faktu, że jej rola w Rodzince jest tragiczna, jak cały ten "serial") l]
To, o czym rozmawiacie, to jest system stworzony przez publiczną, która podobno ma misję, a chodzi tylko o wyłapanie jak największej oglądalnosci. Lokowanie produktów itp. Żygać się chce ( w sumie nie wiem czy żygać piszę się przez ż czy rz). A niech to , chyba rz. Czyli Rzygać się chę. Ale do końca nie jestem pewien :)
A tak szczerze powiedziawszy, to patrząc na emisję takiego gów*na jak Rodzinka.pl to zastanawiam się, co tak naprawdę jest tą "misją tvp"
Ale w porównaniu z Hanką, to wreszcie jej postać nie jest nudna.
W tvp nie tylko rodzinka.pl to badziew, te wszystkie seriale są mocno oderwane od rzeczywistości
Pamiętam, że gdy jeszcze oglądałem tv to dużym sentymentem darzyłem "Plebanię" l]
Swojski klimat, dobre aktorstwo a nawet scenariusze z morałem, często poruszające trudne tematy. Serial miał wierną widownię, ale oczywiście, wraz z nowym zarządem musiał polecieć, by zrobić miejsce... "Galerii" żesz ku*rwa ich mać ;]
Teraz drżę o "Ranczo" które i tak dobiega do ostatniej prostej - 10 sezonów to i tak sukces, ale serce się kraje na myśl, że ciekawe, dobre seriale są wypychane przez formaty z zagranicy, bo z tego są lepsze hajsy od reklamodawców etc.