Śmieszy mnie trochę,że ludzie piszą,że Rodzina Zastępcza jest o wiele lepsza [też świetny serial!],a potem krytykują Rodzinkę.pl za brak realizmu ;) Rodzina Zastępcza była bardziej realistyczna? :) Które dzieci są..prawdziwsze? ;) Te wrzeszczące,pyskujące,wyciągające kasę czy te z Rodziny? :)) Pytanie retoryczne ;)
Dla mnie rodzinka.pl przedstawia życie ZDROWEJ I NORMALNEJ polskiej rodziny.I to jest super.Naprawdę,nie przekładajcie wszystkiego na pieniądze,bo źle to o was świadczy.Tę rodzinę od mojej różni tylko to,że nie mieszkam w domu wielorodzinnym i nie robimy zakupów w Almie tylko w Polo Markecie i Lidlu ;) 100 % realizmu!
Młodzi ludzie,uświadomcie to sobie - dzieci to rozgardiasz,wrzask,bałagan,pyskowanie [gdyby wszyscy pyskowali tak jak boscy byłoby naprawdę pięknie],wyciąganie kasy,różnego rodzaju potrzeby w stylu "kup mi nowy telefon" Takie są dzieci,tacy są nastolatkowie - to NORMALNE.
Tak samo jak dobry kontakt z rodzicami,luźne rozmowy.Rodzic powinien być najlepszym przyjacielem dziecka,a nie boską istotą,której trzeba oddawać cześć na każdym kroku i ciągle dziękować,że żyjemy i mamy co jeść ;) Współczuję ludziom,których wychowywali pedanci-cholerycy,ludzie z kompleksami itd.Ale nie miejcie pretensji,że niektórzy są inni i mają trochę inne podejście do wychowania.
A Ci co piszą o "lewackiej propagandzie" - heh.Znam was,aż za dobrze i powiem wam jedno - oby więcej tej propagandy w naszym codziennym życiu,tego sobie i wam życzę ;)
Wiem, że temat został dawno zakończony i pozamiatany, ale zamiast pochwalić "o! dobry cytat, Pieseu!" to dostaję mokrą szmatą po ryju? ;]
Wiejskiej nie ma, ale pamiętaj, że na forum tego serialiku są inne ancymony, które kochają wyłącznie za to, ile keszu ma się w łapie :)
Wiesz, jaka jest różnica między twoim dziadkiem, a moim?
Taka, że mój ś.p dziadek walczył na II Wojnie Światowej, m.in. z ruskimi po to, bym ja mógł żyć w wolnym kraju. Przez myśl mu nie przeszło, by bratać się z wrogiem bo stawiał honor i cześć rodziny wyżej, niż jakiekolwiek pieniądze.
Twój dziadek natomiast zgodził się wejść w kontakty z PZPRem, byle by mieć z tego hajsiwo (również na "twoją przyszłość") mając w głębokim ch*ju fakt, że przyczynia się do ponad czterdziestoletniej okupacji, przez którą obecnie ten kraj wygląda tak, a nie inaczej, czerwona kur*wo.
Przepraszam, na który mój post była Twoja odpowiedź, bo mówiąc szczerze pogubiłem się już w tym temacie ?
widziałem jeden odcinek jak najstarszy zosatl w domu sam i zaczal pic wodke piwa itd a rodzice wyjechali ale wrocili sie po godz bo czegos zapomnieli. totalnie nierealistyczna scena przerysowana i w ogole. zenujace wrecz.
Ten serial to g&^%o jakich mało.Moja zdanie co o tym myślę
http://www.filmweb.pl/serial/Rodzinka.pl-2011-599540/discussion/3+10,2699766
Boscy to rodzinka patologiczna, lub co najmniej dysfunkcyjna....Tyle że w markowych ciuchach.
Zgadzam się - najdroższe metki i gadżety nie ukryją patoli, jaka panuje w tym domu ;]
Obejrzałem raz fragment, który miał być w swoim założeniu "łohoho, super śmieszny!".
Jeśli chcesz, obejrzyj i podziel się opinią: był?
https://www.youtube.com/watch?v=4Ou4BxnMvB4
Jak dla mnie scenka mało śmieszna. Oczywiście jak zawsze ktoś musiał dać ciała. Tym razem był to Tomuś, który nawalony, przyszedł do domu z kolegą....pytanie ile lat ma postać Tomka w tym odcinku?
Pełnoletni, ale najbardziej powala dialog, jaki toczy się między chłopakami. Z tego, co dałem radę dosłyszeć to Tomek widząc poważną rodzinę z księdzem powiedział "co jest, dziadek umarł? Jak tak, to BIORĘ JEGO SAMOCHÓD" na co Kuba od razu odpalił "DOGADAMY SIĘ" i to spowodowało, że Boska siadła i zaczęła płakać.
Ok, rozumiem, scenarzyści przerobili dialog z oryginalnej serii, cha, cha, hi, hi, "zabawnie wyszło"... o tym, jak to "kochane wnuczki" myślą o dziadku w kategorii wozu, którym jeździ. Pięknie l]
I jak tu po takiej dawce śmiechów i chichów nie kochać rodzinki.pl :)?
Nie wiem, jak wyglądał ten dialog w oryginalnej wersji. Ale faktycznie w polskiej Tomek i Kuba pokazali dno.
Kiedyś wpadł mi w ręce wywiad z odtwórcami rodziców Boskich, w który obydwoje aktorów wyraźnie zaznaczyło, że "Rodzinka.pl" to tylko serial i nie należy traktować pokazywanych w nim treści na poważnie.
Ja to rozumiem w ten sposób, że nawet sami aktorzy wychwytują sztuczność i nierealność fabuły, którą odgrywają i wolą zawczasu umyć ręce od tej sprawy, zanim polecą za nich hejty za deprawację umysłów widzów ;]
Według mnie ten serial jest totalnie momentami naiwny i bananowy. A Rodzina Zastępcza była jeszcze w granicach przyzwoitości.
Sam jesteś bananowy.lepszych seriali o rodzinie w Polszy nie było.Oba oceniam na 9/10.
Faktycznie lepszego serialu o małżeństwie, któremu się powodzi i ich trzech okropnych, niedorobionych dzieciakach nie było.
Taka prawda. Jest trochę na prawdę śmiesznych momentów, ale to co te dzieciaki wyczyniają jest dobijające.