PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}

Rodzinka.pl

2011 - 2020
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 113037
5,5 15 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

1/10

ocenił(a) serial na 1

To co ten serial za sobą niesie to jedynie smród i pomyje . Aktorstwo w tym syfie jest na poziomie ulicznym . Gdzieś wyczytałem że duet karolak kożuchowska zapewnia temu serialowi dobry poziom pod względem aktorstwa otóż nic bardziej mylnego , a ci młodzi to totalna poracha wogóle szkoda mi palców na pisanie o tym badziewiu , serial plebania to mistrzostwo świata i okolic przy tym czymś. Mam nadzieje że dzięki temu komentarzowi nie jeden uniknie oglądania tego czegoś . Dziękuje bardzo

ocenił(a) serial na 10
Kasprov

Ten serial jest świetny.Aktorstwo w tym serialu jest na wysokim poziomie.Tomasz Karolak i Małgorzata Kożuchowska są świetnymi aktorami,a młodzi aktorzy również świetnie zagrali.A serial"Plebania" jest przy tym niczym.Mam nadzieję że dzięki temu komentarzowi więcej ludzi będzie oglądać ten serial.Dziękuję

ocenił(a) serial na 1
Patrykpl_filmaniak

Patrząc na twój nick i na filmy jakie oceniasz lub też ilość tychże filmów to faktycznie z ciebie taki film-aniak że nie pogada , a serial rodzinka to dziadostwo niskich lotów czy tego chcesz czy nie . Weź się , pooglądaj coś na naprawdę wysokim poziomie to może zrozumiesz że po roku 1990 niewiele polska kinematografia może nam zaoferować z wyższej półki i uwierz mi że rodzinka do tego poziomu z pewnością nie należy.

ocenił(a) serial na 10
Kasprov

Serial "Rodzinka.pl" to film wysokich lotów i musisz się z tym pogodzić.Słuchaj,pooglądaj coś na wysokim poziomie to zrozumiesz że polska kinematografia może nam zaoferować seriale i filmy z wyższych półek i uwierz mi że "rodzinka.pl" z pewnością do tego poziomu należy.

Patrykpl_filmaniak

Sory ale jako widz "bardzo" ambitnych obrazów typu Harry Potter nie jesteś dla mnie autorytetem.
Obawiam się również, iż umieszczenie filmu „W ciemności” wynika raczej z faktu iż film staje się głośny i wypada go chwalić i nawet jak go obejrzałeś w co zresztą wątpię to rzcaej z perspektywy osoby w wieku 12-14 lat nie jesteś jeszcze w stanie ocenić dzieła Agnieszki Holland.
Wśród filmów Agnieszki Holland może jeszcze filmem dla ciebie byłby „Secret Garden” -
„Tajemniczy Ogród” http://www.filmweb.pl/film/Tajemniczy+ogr%C3%B3d-1993-1155
niemniej koniecznie zobacz go jeszcze raz za 10 lat i przekonasz się że jednak i jego nie do końca zrozumiałeś

ocenił(a) serial na 10
zbiwis

Akurat obejrzałem " W ciemności"

Patrykpl_filmaniak

Rozumiem, że co do wieku się nie pomyliłem?

Kasprov

@Kasprov
Musisz wiedzieć, że Patrykpl_filmaniak jesyt jeszcze małym dzieckiem, więc nie ma jeszcze zbyt dobrego gustu filmowego. Dlatego właśnie podoba mu się "rodzinka'. Wiesz, że masz prawo podać go teraz do sądu? A wiesz dlaczego? Bo skopiował Twoją wypowiedź i przekształcił ją. Z moimi postami robił tak samo. To się nazywa Kradzież Praw Autorskich. Jakie kary można za to ponieść poczytaj sobie w art. 1 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

A co do rodzinki.pl to rzeczywiście jest denna.

ocenił(a) serial na 1
Scream_filmweb

"Wiesz, że masz prawo podać go teraz do sądu? " hahaha dobre. "A co do rodzinki.pl to rzeczywiście jest denna. " Pełne poparcie . Wydaje mi się że to ludzie w Polsce oglądający te badziewne seriale takie jak ten dają zachęte do robienia kolejnych , gdy patrze na poziom tego i kilku innych serialów to jest po prostu krawężnik.

Kasprov

Po pierwsze, argumenty ad persona świadczą o niskiej kulturze osobistej.
Po drugie, kwestia gustu jest bardzo relatywna tzn. faktycznie ktoś, kto jest młodszy może różne kwestie postrzegać inaczej, jednak nie można tego kogoś oceniać za pomocą swojej miary, bo każdy człowiek jest inny.
Po trzecie, twoje argumenty i epitety są tak kolokwialne, że paradoksalnie nie odbiegają od poziomu serialu, który oceniasz i są na dużo niższym poziomie od wypowiedzi osoby, którą oceniasz dzieckiem.

Rzeczywiście nie jest to serial "wysokich lotów", ale to zależy w jakich kategoriach to oceniasz. Mnie np. te odcinki całkowicie "odmóżdżają" tzn. są nieraz tak banalne, że łatwo się przy tym zrelaksować po ciężkim dniu.

Aha i dla waszej śmiadomości nie można pozwać kogoś do sądu, kto po pierwsze nie ma zdolności sądowej a po drugie jego szkodliwość czynu jest niższa niż znikoma.

ocenił(a) serial na 1
Szmig

"Rzeczywiście nie jest to serial "wysokich lotów", ale to zależy w jakich kategoriach to oceniasz." Chłopie posłuchaj mnie ja tego nie oceniam w żadnej kategorii bo dla takiego dna brakło by mi skali w tej kategorii. A z tym sądem to myślę że zauważyłeś że wyraziłem swoje zdanie śmiechem na ten temat. "Po pierwsze, argumenty ad persona świadczą o niskiej kulturze osobistej. " czy mógłbyś mi przytoczyć fragment mojej jakiejś wypowiedzi gdzie mam jak ty to mówisz niski poziom kultury ?

Kasprov

Używając takich określeń, jak "smród", "pomyje", "syf" etc. - są to określenia bardzo pejoratywne i kolokwialne, nie są one w powszechnym odczuciu uznane za język na poziomie.

Zwracając się do kogoś w taki sposób (tzn. bardzo bezpośredni, pogardliwy), jak najbardziej można uznać to za obraźliwe, po prostu przeczytaj swój cały 2 post. ("Patrząc na twój nick i na filmy jakie oceniasz...").

Rozumiem, że użyłeś ironii w swojej wypowiedzi, ale pewien poziom wypowiedzi obowiązuje. Nie jestem jakimś purystą językowym, ale skoro oceniasz coś tak nisko a komuś zarzucasz niedojrzałość, to sam powinnieneś przez swoją wypowiedź pokazać w sposób na poziomie, dlaczego coś jest beznadziejne albo dlaczego ktoś się myli. Xavierro to dobrze spuentował.

Po prostu zestawiając poziom twojej wypowiedzi wobec przedmiotu twojej oceny, te pierwsze wypada bardzo słabo. Innymi słowy twoje wypowiedzi nie spełniają żadnych standardów, ani językowych ani merytorycznych a przy tym dialogi w "rodzinka.pl" to "poezja".

Co nie zmiania faktu, że całkowicie abstrahuję od twojej osoby, gdyż cie nie znam i w rzeczywistości może i masz coś wartościowego do przekazania, ale nie umiesz tego w żaden sposób ująć.

ocenił(a) serial na 1
Szmig

Jak wyraziłem się o tym serialu tak się wyraziłem , widocznie poziom serialu na takie wyrażanie jest odpowiedni oczywiście wg mnie

Szmig

Za Kradzież Praw Autorskich można na prawdę iść "siedzieć".
Do kogo więc kierujesz swą wypowiedź?

Scream_filmweb

Oczywiście, że można, ale musisz zrozumieć kontekst mojej wypowiedzi.

Szmig

Tak, rozumiem go.

Kasprov

Nie powiem że oglądam ten serial bo zdarzyło mi się kilka razy kątem oka zerknąć albo raczej słuchać dialogów jak siedzę przed kompem i powiem że dialogi jeszcze ujdą ale Kożuchowska? Boże ona jest tak irytująca że czasami od jej wrzasków muszę przełączać kanał. Czy ona zawsze musi się wydzierać? Ja rozumiem że w serialu przedstawione są perypetie rodziny, dialogi tak ułożone żeby najbardziej odzwierciedlić rodzinę zwykłego Kowalskiego typu jakieś wyzwiska między dziećmi, przekomarzania, ale która matka ciągle wrzeszczy wręcz piszczy? Czy jej rolą jest granie znerwicowanej histeryczki?? Uszy od niej bolą...

ocenił(a) serial na 1
renata_

Ty mówisz że ujdą a ja mówię że jak słyszę nieraz te dialogi to aż mi się niedobrze robi kto to w ogóle pisze ? A co najważniejsze to w ogóle nie jest śmieszne. Muszę przyznać że na tym planie niema ani jednego godnego uwagi aktora a te dzieci to chyba po znajomości wzięli .

Kasprov

A wiesz kiedy mi robi sie nie dobrze? Jak czytam ludzi ze stulejka umyslowa piszacych taki stek bzdur, jaki piszesz ty, kasprov.Zastanow sie nad glebszym przekazem swoich wiadomosci.Twoj jedyny argument, to zaden argument.Ocena 7.5 na FW swiadczy o tym, ze ludziom sie ten serial podoba,a Twoje zdanie tutaj nikogo nie obchodzi bo moze i jestes starszy od filmmaniaka ale poziom reprezentujesz o wiele nizszy.Pamietaj, nie szata zdobi czlowieka.Wiec jezeli bylbys tak mily, prosze o odpowiedz ktora bedzie nawracac do nastepujacych tematow;

1.Jakie seriale sa twoim zdaniem godne polecenia , i jakie filmy ostatnich lat Ci sie podobaly.Jezeli napiszesz cos typu "Zaden, bo polska kinematografia nic soba nie reprezentuje" skonczymy rozmowe.

2.Podaj wiecej argumentow dlaczego uwazasz ze serial jest denny i zasluguje na ocene nieporozumienie, i jak wyjasnisz to, ze ma ocene 7.5 (Wymyslisz cos madrzejszego niz "Ludzie na Filmwebie sie nie znaja" lub "Bo oceniaja je same dzieciaki"?)

3.Filmaniak pokazal duzo wieksza dojrzalosc od Ciebie po pierwsze nie bulwersujac sie i nie odpowiadajac trollom jak ty i twoich kompanow, a po drugie nie obrazajac Ciebie i nei nawiazujac do tego ile masz lat, bo nie gra to zadnej roli, bo jest wiele 30 latkow ktorzy sa totalnymi przyglupami i prostakami.

4.Jezeli uwazasz ze Karolak i Kozuchowska nic soba nie reprezentuja, to obroc sie i strzel baranka w scianie.

Pozdrawiam ;)

ocenił(a) serial na 1
xavierro

Wiec tak może zacznę od 1.
to zależy czy chodzi ci o polskie czy zagraniczne seriale i filmy , domyślam że o polskie tak wiec polecam ci : Dzień Świra , Miś , Rozmowy kontrolowane , Pianista,
Lejdis , Killer (4 pierwszych nie można nawet porównać z czymś takim jak rodzinka)
2. Serial rodzinka uczy złych zachowań poprzez obraźliwe odzywki dzieci skierowane w stronę rodzica , aktorstwo naprawdę zasługuje na 1 , teksty nieśmieszne a nawet żenujące.
3.Nie są to moi jak ty to nazwałeś "kompani" bo oni tylko podzielają moje zdanie , a ja wcześniej nigdy z nimi nie pisałem, wskaż mi mój tekst gdzie obraziłem patrykpl i gdzie ja nawiązałem do tego ile ma lat lub się z tego powodu wyśmiewałem.
4.Tak , tak naprawdę tak uważam i nie zobaczyłem z nimi jeszcze ani jednego dobrego filmu bądź serialu
Również Pozdrawiam ;)

Kasprov

Mhmm, ty jedynie podales powody ale nie podales argumentu dlaczego tak uwazasz. Wyslij mi sceny lub zacytuj cos co zmienilo twoje zycie i jest tak naganne ze uczy ludzi zlych zachowan.To sa argumenty.

Po drugie preczytaj jescze raz uwaznie pytanie numer dwa a potem mi odpowiadaj poniewaz to co napsiales to 1/2 odpowiedzi, a nawet ta 1/2 jest bledna.

Ja juz nie bede odpowiadal, ale ty odpowiedz mi i skonczymy na tym nasza rozmowe.

(jezeli nie ogladales zadnego filmu lub serialu z tymi aktorami oprocz jednego odcinka rodzinki, po ktorym oceniasz caloksztalt aktorstwa i serialu, to znaczy ze jestes prawdziwym koneserem filmow.A sorka, przypomnialo mi sie wlasnie, ze poleciles mi film pod tytulem KILER gdzie wazna role gra kozuchowska, po czym stwierdziles ze nie umie grac i nie ogladales zadnego filmu z ta aktorka.

ocenił(a) serial na 1
xavierro

pytanie 2 wyjaśniłem ci w 1/2 bardzo dobrze bo te argumenty które tam napisałem są wg. mnie bardzo dobre by nie oglądać dennych seriali jakim jest ww.Po drugie naucz się pisać bo sam piszesz z błędami a chciałbyś uczyć innych.Po trzecie kozuchowska zagrała źle w filmie killer ale to nie zmienia mojej oceny względem całokształtu filmu. Nie muszę ci cytować żadnych dialogów z rodzinki zobacz ją sobie sam i oceń , moją ocenę znasz i się ona nie zmienia. Co do 2/2 pytania 2 to ja nie odpowiadam za gusta lub guściki innych , jeżeli się ten serial komuś podoba to ok jego sprawa. "(jezeli nie ogladales zadnego filmu lub serialu z tymi aktorami oprocz jednego odcinka rodzinki, po ktorym oceniasz caloksztalt aktorstwa i serialu, to znaczy ze jestes prawdziwym koneserem filmow" Jak najbardziej jestem koneserem ale dobrych filmów a nie badziewia .
Pozdrawiam ;)

Kasprov

Poprawiasz innych, a sam piszesz 'Kożuchowska' z małej litery.

ocenił(a) serial na 1
xavierro

właśnie przejrzałem twój profil i powiem ci w prost : hahaahahhaa dobra dosyć dosć ! Patrząc na treść twoich wypowiedzi i ocen filmów śmiało mogę stwierdzić że faktycznie serial rodzinka pasuje do ciebie skoro Pulp Fiction dajesz (1/10) a rodzinke oglądasz ,
jesteś prawdziwym kinomanem z krwi i kości ;P
Dziękuję i Pozdrawiam;)

Kasprov

Ten serial nie uczy złych zachowań. On po prostu ukazuje rzeczywistośc, która jak widzę jest dla niektórych tematem TABU.

ocenił(a) serial na 1
chococinox33

Jak widzę jesteś nadzwyczaj niewychowaną osobą żeby tak się wpychać w rozmowę to jest po prostu nie na miejscu ( nie żebym do ciebie coś miał ) jednak dobre wychowanie to podstawa , a wracając do tematu " ten serial ukazuje rzeczywistośc " gdzie jak gdzie ale chyba u ciebie to rzeczywistość , bo raczej nie u mnie .
Dziękuję i pozdrawiam ;)

Kasprov

Pulp fiction nie ja dalem, kiedys ktos mi wcisnal i zapomnialem zmienic - juz to zrobilem.

Co do rzeczywistosci - bardzo mi przykro ze zostales wychowany w klasztorze albo pod kloszem.Lacze sie z Toba w bolu.

Chococinox33, nie karm Trolla.

to czy pisze sie z duzej czy malej litery nie ma w internecie zadnego znaczenia, nie jestesmy w szkole.

ocenił(a) serial na 1
xavierro

"Pulp fiction nie ja dalem, kiedys ktos mi wcisnal i zapomnialem zmienic" - dobry żart ale ja nie o tym . Muszę ci powiedzieć że jeżeli u ciebie w domu jest tak jak w rodzince pl to człowieku zaczynam ci współczuć i bardzo mi przykro z twojego powodu , a w nowym roku życzę ci poprawy stosunków w rodzinie nie to co w twoim ulubionym serialu.

chococinox33

Przepraszam, że się wtrącam w rozmowę ale muszę.
Przepraszam jaka rzeczywistość pokazuje?
Czy rzeczywista, realną jest według ciebie scena w której „najstarsza latorośl” (14-15 lat) nie spuszcza wody w łazience po zrobieniu „tego grubego” (chyba zrozumiałe co mam namyśli a nie chciałbym używać określenia bardziej zrozumiałego będącego jednak wulgaryzmem) twierdząc, że spuszczenie wody jest nie ekologiczne.
Jak jesteśmy przy temacie fizjologi człowieka to podam kolejny przykład. Mamusia przypomina synom, że przy oddawaniu moczu (przepraszam za wyraźnie) należy wziąć GO do ręki następnie nakierować tak aby strumień cieczy trafił do muszli a nie powodować nie kontrolowanego strumienia na ścianę czy podłogę wokół muszli. Jeżeli jeszcze przypominanie tego dziecku 7 letniemu uznałbym za możliwe to jednak dzieci w wieku 11 i 14 lat stanowczo nie. Chyba, że głęboko upośledzone umysłowo.
Jeżeli twoje poczucie humoru akceptowało te sceny to współczuję. U mnie wywołało delikatnie mówiąc głęboki niesmak oraz szybką zmianę kanału.
Czy mam wymieniać kolejne sceny które powodują u mnie twierdzenie, iż jest to serial beznadziejny i prymitywny?

ocenił(a) serial na 1
Kasprov

Beznadziejny serial, beznadziejna gra aktorska, beznadziejne dialogi. Typowy przykład sztucznej, liberalnej rodzinki. Rodzina zastępcza, to był serial. Ale tylko początkowe odcinki do 150, pózniej było coraz słabiej.

ocenił(a) serial na 1
joannapacula1957

W pełni cię popieram

joannapacula1957

Generalnie akceptuję choć i w Rodzinie tej z plusem było parę „perełek” niestety bardzo mało.