PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}

Rodzinka.pl

2011 - 2020
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 113037
5,5 15 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

Pliss nie oglądajcie go to może go z anteny zdejmą. Wkurzają mnie te zachowania bohaterów, jakieś rozwydrzone bachory te dzieciaki, tak samo rodzice. Jak ma być normalne społeczeństwo jak dzieci oglądają ten serial i uczą się cwaniactwa nieposłuszeństwa i chamstwa? U mnie w rodzinie wszyscy się wspieramy jest spoko, a nie tak jak tu. Gorsze seriale to już chyba tylko "Trudne sprawy", "Ukryta prawda" i "Dlaczego ja?"

Pathetik9946

Mam takie samo zdanie na ten temat jak ty :)

Pathetik9946

Nie jestem pewna czy byś lepiej to wyreżyserowoł bo jak tak to możesz tak mówic

Izzie_

Aha, czyli według Twojej logiki nie można krytykować żadnego filmu, dopóki się samemu nie będzie umiało zrobić swojego? No to po cholerę mamy forum FW, skoro wychodzi na to, że jakieś 90% forumowiczów i tak powinna siedzieć cicho przy temacie w zasadzie każdego filmu, bo nie są reżyserami? Weź się zastanów, naprawdę, i nie gadaj takich bzdur...

Pathetik9946

jakoś Disneya nie zdjęli, świata według kiepskich tez nie zdjęli

ocenił(a) serial na 10
Pathetik9946

nie prawda nie zgadzam się :( może w nie których momentach :) mam 2 młodszych braci i momentami Kacper i Kuba zachowuja sie jak moi bracia :)

kate52

Współczuję, pewnie dlatego, że to oglądają.

użytkownik usunięty
Pathetik9946

Nie przesadzasz troche??;D to tylko serial, to wszystko specjalnie jest wyolbrzymione żeby było śmieszne XD każdy mądry człowiek nie weźmie tego na poważnie, bo to ma bawić;) Nie rób z ludzi debili, którzy po takim serialu zaczną się tak zachowywać;d

ocenił(a) serial na 10
Pathetik9946

akurat oni tego nie oglądają :)

ocenił(a) serial na 9
Pathetik9946

Wiesz, co serial może ci się nie podobać, ale życie to jednak nie jest bajka. W twojej rodzinie może jest idealnie jeśli chodzi o wzajemne stosunki i szacunek, ale niektóre dzieciaki to mogą tylko o takiej rodzinie pomarzyć. I nie są takie przez jeden serial, ale przez np. rodziców alkoholików. Może niezbyt jasno się wyraziłam, ale chciałam ci dać do zrozumienia, że twoje wypowiedzi są mocno ograniczone.

ocenił(a) serial na 1
Pathetik9946

Mam podobne zdanie do Ciebie, bo także nie znoszę tych rozwydrzonych bachorów piszczących mi w telewizorze i nie wiem jak ludziom może się coś takiego podobać. Jedyne, co mnie różni w Twoim poglądzie to, to, że lubię oglądać seriale typu: "Dlaczego ja?" albo "Trudne sprawy", według mnie są one strasznie śmieszne, gdy nie bierze się ich na poważnie :].

ocenił(a) serial na 6
adzka22

Zgadzam się w 100%, jak tylko widzę ich reklamówkę w tv to chce mi się wyrzucić telewizor przez okno

użytkownik usunięty
adzka22

Z rodzinką jest to samo. To jest śmieszne, o ile nie bierze się tego na poważnie;) a że wy uważacie, że wszyscy będą brać z nich przykład... zaniżacie aż nadto poziom ludzkiej inteligencji;) Chyba, że sami tacy jesteście. No cóż...

ocenił(a) serial na 6

może Ty nie bierzesz tego na poważnie,
ale 4/5 letnie dziecko, oglądające "to coś" nie jest wstanie rozróżnić co jest na poważnie, a co nie
i później wydaje mu się, że też może tak postępować (bo w jego mniemaniu jest to normalne zachowanie)

użytkownik usunięty
piotrekgggg4

A oglądając Teletubisie zacznie chodzić z czerwoną torebką i rozmawiać z odkurzaczem a oglądając power rangers, czy jak to się pisze, zacznie przebierać sie w różnokolorowe stroje i skakać z dachów. Dziecko od tego ma rodziców żeby wpoiło mu odpowiednie wartości. Nie rób problemu tam, gdzie go nie ma.

ocenił(a) serial na 6

ale niestety nie wszyscy rodzice maja czas na ustawianie swoich dzieci do pionu, a później takiemu jednemu, czy drugiemu wydaje się, że mu wszystko wolno

ocenił(a) serial na 9
piotrekgggg4

Ja też nie popieram zachowań dzieciaków w tym serialu. Widzę sytuacje, które miały miejsce w moim domu kilka ;at temu i nie wyobrażam sobie, takich odzywek do rodziców, czy wręcz ignorancji. Najbardziej uderza mnie przekupstwo. Rodzice nie mają innych metod jak wynagradzanie dzieciaków pieniędzmi, lub kupowanie im drogich rzeczy.

użytkownik usunięty
piotrekgggg4

Nie uchroni się dzieci przed wszystkim. jednak to wciąż tylko serial i jest on dla rozrywki. Małe dzieci nawet nie rozumieją tego co oglądają. A jeśli rodzice nie mają czasu na wychowanie dzieci to nie powinni być rodzicami. A taki siedmiolatek powinien już rozumieć co dobre a co złe. Młodsze dzieci raczej oglądają disneyowskie bajki które wcale nie są lepsze a jednak są dla dzieciaków.

Pathetik9946

Przepraszam ale czy to jest jakiś poradnik,i że ludzie mają wprowadzać to w życie? Nie,to jest serial który ma bawić,a wy ty tylko szukasz problemów jaki to on zły. Jeśli juz mowa o serialowym wychowywaniu dzieci,to moim zdaniem troche pokazane jest to jak można na luzie i zabawnie prowadzić rodzinę,żeby dzieci były zadowolone. Narzekają tez niekórzy że ta rodzina jest ''zbyt bogata' ,ale ja nierozumiem waszego problemu,czy polskie rodziny mają żyć jak kiepscy? <bez urazy dla Kiepskich nie chciałam nic złego przez to powiedzieć ,bo sama lubie ŚwK> Ale co w tym złego że mają markowe ciuchy itp.? Moim zdaniem serial jest naprawde fajny i wystarczy nie myśleć o tym jaki on to nie jest zły,bo można naprawde sie przy nim pośmiać i ciekawie,że tak to ujmę,spędzić czas ; ) Amen

ocenił(a) serial na 1
Nello_19

"to jest serial który ma bawić"

Szkoda, że nie bawi.....

arekmrozinski

Całkowicie się zgadzam. Humor tutaj jest wpleciony "na siłę". Najczęściej jest on w formie "wydymania" jednego braci przez drugiego, "wydymania" rodziców przez dzieci lub przezwisk. I to ma niby śmieszyć??!!!?!

Pathetik9946

Jeżeli dziecko ogląda taki serial i się na nim wzoruję to odpowiedzialni rodzice powinni porozmawiać z dzieckiem i powiedzieć, że serial jest w dużej mierze fikcją.
W czym problem?
Mają zdjąć każdy "nieodpowiedni" serial, bo rodzice są leniwi i nie chcą poświęcić trochę czasu na rozmowę z dzieckiem i wytłumaczeniu mu pewnych spraw?

karnovskov

Ta jasne, już widzę jak tłumaczą każdy film, że to fikcja. Człowieku otrząśnij się. Nie każdy rodzic ma na to czas jest albo w robocie albo robi jakieś porządki domowe i tyle. CZasu ni ma.

Pathetik9946

Wystarczy wytłumaczyć kilka filmów, żeby dziecko podchodziło z dystansem do telewizji. Jeżeli nie ma na to czasu to nie jest się prawdziwym rodzicem, tylko patologią.

ocenił(a) serial na 10
Pathetik9946

lecz się to najlepszy serial ze wszystkich seriali a tak wogóle niepowinieneś dodawać tego komentarza bo prawdziwa ocena to 10/10 !!!

kevin1234

dlaczego ma się leczyć?.. gdyż ma inne zdanie niż twe?.. również uważam , ze to najgorszy serial jaki wymyślono w Polskim tv