W Rojst jest świetna scenografia. Jestem ciekaw w jakich miejscach kręcono serial. Jakie budynki rozpoznajecie z serialu?
Mi się jednak wydaje, że jak "Młody" poszedł do hotelu rozpytać o tę prostytutkę to było filmowane wejście od Hotelu Silesia, ale rzecz jasna mogę się mylić. :D
Np. w odcinku 3, gdy Wanycz powozi Zarzyckiego do domu widać dokładnie ten blok: https://www.google.pl/maps/@50.218165,18.9742523,3a,75y,131.67h,91.56t/data=!3m6 !1e1!3m4!1ss1pN7oLsrfFtuT74tj5Zeg!2e0!7i13312!8i6656
a ta galeria/luksusowy sklep, z właścicielem którego Zarzycki umówił się na wywiad, a potem z niego wybiegł, żeby złapać Helenę, to gdzie? Piękna sceneria, socmodernizm czy ki grzyb
Widok z parkingu Wanycza - Warszawa, Konopacka 17 i 19
Warsztaty do których Wanycz zaniósł oponę Kormoran - Warszawa, długie podwórze pomiędzy Inżynierską 6, a Zaokopową 1
Sąd Rejonowy - Warszawa, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 35 (ZNP)
Kolejka do mięsnego - Katowice, ul. Wincklera, budynek Separator
Nocny widoczek na małe miasto - Katowice, chyba z dachu Mickiewicza 5 w kierunku południowym (fragment DH Skarbek, dworzec kolejowy, wieża spadochronowa, kościół garnizonowy itd)
Redakcja - Warszawa, Szwoleżerów 10. Naczelny siedzi w szatni, a reszta w dawnej sali wystawowej na parterze.
Dla zainteresowanych takimi głupotami z obrazkami polecam na fejsbuku wpisać "rojst zupełnie nieistotne detale"
Serwus!