PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=808109}

Rojst

2018 - 2024
7,4 89 tys. ocen
7,4 10 1 88523
6,5 55 krytyków
Rojst
powrót do forum serialu Rojst

W Rojst jest świetna scenografia. Jestem ciekaw w jakich miejscach kręcono serial. Jakie budynki rozpoznajecie z serialu?

ocenił(a) serial na 7
Bateczek

Hotel to prawdopodobnie Hotel Silesia w Katowicach ;)

wojtar3

Redakcja Warszawa Szwoleżerów ;)

proffesio

http://cargocollective.com/powojennymodernizm/Wegierska-Ekspozytura-Handlowa - ten budynek?

ocenił(a) serial na 7
proffesio

Mi się jednak wydaje, że jak "Młody" poszedł do hotelu rozpytać o tę prostytutkę to było filmowane wejście od Hotelu Silesia, ale rzecz jasna mogę się mylić. :D

ocenił(a) serial na 8
Bateczek

Osiedle gdzie mieszka Zarzycki to osiedle Zadole w Katowicach.

franc_mauer

Np. w odcinku 3, gdy Wanycz powozi Zarzyckiego do domu widać dokładnie ten blok: https://www.google.pl/maps/@50.218165,18.9742523,3a,75y,131.67h,91.56t/data=!3m6 !1e1!3m4!1ss1pN7oLsrfFtuT74tj5Zeg!2e0!7i13312!8i6656

ocenił(a) serial na 7
Bateczek

a ta galeria/luksusowy sklep, z właścicielem którego Zarzycki umówił się na wywiad, a potem z niego wybiegł, żeby złapać Helenę, to gdzie? Piękna sceneria, socmodernizm czy ki grzyb

monnie1408

Moim zdaniem to wnętrze katowickiego Spodka i jego okolice.

ocenił(a) serial na 5
Bateczek

Bar mleczny z 1 odcinka to bar Biedronka z Grójeckiej 79 w Warszawie

ocenił(a) serial na 8
Bateczek

jest tez stadion GKS Katowice

ocenił(a) serial na 7
Bateczek

Widok z parkingu Wanycza - Warszawa, Konopacka 17 i 19
Warsztaty do których Wanycz zaniósł oponę Kormoran - Warszawa, długie podwórze pomiędzy Inżynierską 6, a Zaokopową 1
Sąd Rejonowy - Warszawa, ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 35 (ZNP)
Kolejka do mięsnego - Katowice, ul. Wincklera, budynek Separator
Nocny widoczek na małe miasto - Katowice, chyba z dachu Mickiewicza 5 w kierunku południowym (fragment DH Skarbek, dworzec kolejowy, wieża spadochronowa, kościół garnizonowy itd)
Redakcja - Warszawa, Szwoleżerów 10. Naczelny siedzi w szatni, a reszta w dawnej sali wystawowej na parterze.

Dla zainteresowanych takimi głupotami z obrazkami polecam na fejsbuku wpisać "rojst zupełnie nieistotne detale"
Serwus!