Czy tylko dla mnie dziewczyna z fotografii Teresy wygląda jak zamordowana prostytutką?
Mógłbyś oznaczyć temat jako spoiler?
Co do pytania to wg mnie to jest inna dziewczyna, nie ma szans, żeby one się nawet znały. Wychodzi na to, że Teresa jest co najmniej bi; nie chciała seksu z Piotrem ( lesbijka?), co ma wskazywać, że w tych sprawach chłopak jest już na dłuższej abstynencji i skąd ten jego skok w bok. Osobiście to słabo mi się oglądało tę scenę, była niezgodna z charakterem postaci (choć wcześniej był "incydent" z prostytutką), wyszła niespodziewanie drętwo. Trzeba było nakręcić dubel albo iść na całość- postać pani Grochowiak i tak nic nie czuła do męża, nawet po pogrzebie mogła mieć już dobry humor więc Holoubek mógł ją przedstawić bardziej dominującą w usidleniu Piotra. Ona starsza, on młodszy- kontrast uwypukla wiele.
Sam odcinek dość średni, a poziom spadł w porównaniu do poprzednich, jest już więcej scen w których zgrzyta (scena z Piotrem, jego ojcem i Teresą- to już nawet słabiej niż zdrada Piotra). Gdyby było co najmniej 8 odcinków to nie było by poczucia, że akcja rozpędza się i zatrzymuje w każdym odcinku, utrzymano by balans wprowadzając może jakieś delikatne "zapychacze", dłuższe poszukiwania poszlak, ich znaczenie dla sprawy itp. Na razie jest dobrze, choć mogło by lepiej. Czekam na kolejny odcinek!
Żaden spoiler, zwykłe gdybanie. Pytanie było o fotkę, a nie wrażenia z odcinka bo do tego jest osobny wątek, ale dzięki za elaborat.
Helena Grochowiak świetna postać :) :) połączenie z Zarzyckim mi się bardzo podoba. Dało to jednak pieprzu.
Szkoda że wszystko jednak psuje Teresa która jest mdła.
Żałuje że Walach ma mało scen z Sewerynem. Pod względem wątku kryminalnego mógłby być to bardzo ciekawy duet.
Mi nie wygląda.
Ktoś może mi wyjaśnić, o co miało chodzić z tymi zdjęciami? Czy widz miał zrozumieć, kto na nich jest, czy nie zrozumieć przez cały serial, czy może zrozumieć na koniec? Ja nie wiem, w którą stronę myśleć i zupełnie nie rozumiem, co to miało wprowadzić do serialu?