PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=808109}

Rojst

2018 - 2024
7,4 89 tys. ocen
7,4 10 1 89214
6,5 57 krytyków
Rojst
powrót do forum serialu Rojst

Okropieństwo

ocenił(a) serial na 2

Jak można było nagrać takiego gniota. To tylko pokazuje że w Polsce jest totalna wolność i każdy może pluć na Kraj jak chce i kiedy chce.
Miałem wielkie nadzieje w stosunku do tego filmu. Rezyseria, obsada , muzyka ... Pierwszzy odcinek , podobał mi się, dalej było tylko gorzej . Banały i kręcenie się głównych aktorów wokół "własnego ogona" Nic nie wynikało. Natomiast, ostatni odcinek przeszedł wszystko. Nie będę pisał czym , ale rozwalił mnie totalnie swoim przesłaniem. Jeśli aktorzy tacy jak Fronczewski i Seweryn nie wiedzieli co będą promować swoimi wizerunkami to tym gorzej dla nich , że nie zachowali ostrożnośći. Reżyser Holoubek skończył się dla mnie w tym gniocie . Gdyby nie zakończenie film ocenił bym na 6 , niestety 2 za zakonczenie

ocenił(a) serial na 2
ChrisKrasz

pełna zgoda. megagniot. gorszy od całości był chyba tylko kolega ogrodnik.

ChrisKrasz

Nie bądź przewrażliwiony. Powiedziane jest wyraźnie - Niemców uwięziła milicja, wojsko i UB. Jesteś po ich stronie? Chyba nie. Więc jeśli na kogoś napluto, to na komunistów i ich aparat, a nie na zwykłych ludzi.

ocenił(a) serial na 2
Wolfgang1984

No niby masz rację , ale ... Jak oglądałem mini serial niemiecki Nasze Matki Nasi Ojcowie to mi się bardzo podobał . Poza tym krótkim epizodem w którym pokazują AKowców jako łobuzów którzy kablują żydów. Kiepski fragment , ale krótki i nie powinien się tam znaleźć. Pamiętasz jaki był szum w Polsce o tym "Antypolskim" niemieckim filmie itd itd . Ten film zrobili Niemcy dla Niemieckiego odbiorcy. Teraz w tym mini serialu polskim mamy takie kwiatki ... Po co ? Po co ostatnio jest tyle antypolskich publikacji robionych przez Polaków. Ponoć Polaków.

ChrisKrasz

Krytyka antypolskich filmów jest jak najbardziej na miejscu, ale to nie znaczy, że mamy robić propagandowe filmy propolskie. To Niemcy z tego słyną, że swoich przedstawiają jako bohaterów i tych dobrych, nawet gdy nie mają racji, a przykładem tego jest film Heimkehr z 1941. A jeśli atak na UB, milicję i wojsko (który tak naprawdę był tylko pstryczkiem w nos) w serialu Rojst, odbierasz jako atak na Polaków, to znaczy, że czas ochłonąć.

ocenił(a) serial na 2
Wolfgang1984

Po prostu , i zwyczajnie mam dość w kinie i w telewizji filmów i programów o tym jak to Polacy mordowali Żydów, pomagali hitlerowcom (nie Niemcom) w Holokauście . Teraz kolejny raz widzę przesłanie o tym że Polacy znecali sie nad Niemcami. Jeżeli coś takiego miało miejsce ... trudno Ale w fikcyjnym mieście i w filmie nie opartym na faktach NIE Nie podoba mi się i niew zamierzam ochłonąć . Skoro komuś to nie przeszkadza ... trudno

ChrisKrasz

No dobrze, ja też mam takich filmów dosyć, ale jak ktoś mówi, że UB mordowało i milicja i komunistyczne wojsko - to ja nie biorę tego do siebie. Przesłanie jest takie, że mordowało UB i milicja, a nie np. polscy mieszkańcy miasteczka, więc chyba nie jest to złe przesłanie. Niby chcesz stawać po stronie Polski i Polaków, a nie widzisz, że stajesz po stronie UB i milicji - którzy tak naprawdę byli wrogami Polaków, mimo, że sami mieli polskie korzenie. Jak film mówi, że UB mordowało Niemców w lesie, to ja się cieszę, a nie staję po stronie UB, nie bronię ich. Nie można być aż tak nadwrażliwym, bo dochodzi się do granic absurdu.

ocenił(a) serial na 2
Wolfgang1984

Nie rozumiemy się . Jua wiem że chodzi o UB i milicje. Wiemy jakie to kanalie działały w tych służbach. Ten film to fikcja i nie powinno być przesłania ze ..... No właśnie. Dla Niemców Polacy i "ich" służby to to samo. Kurcze ! Mogli powiedzieć że to NKWD zrobiło albo wogóle inaczej zakończyć ten serial. Ja mam niesmak .

ChrisKrasz

A ty się martwisz, co sobie pomyślą Niemcy? Naprawdę? Dla mnie to jest twoje niskie poczucie wartości i nic więcej. Nikt o tym nie mówi, nie ma afery jak przy Idzie czy Pokłosiu, a ty oceniasz serial na 2 i masz o taką pierdołę pretensje. Więcej wiary w siebie i w Polskę.

ocenił(a) serial na 2
Wolfgang1984

No widzisz ... Nie rozumiemy się . Ja nie mam niskie poczuucie wartości ?? Coś Ci się chyba delikatnier mówiąc pokręciło Ida i Pokłosie tol dwa filmy które mi się podobały. Wszystko było w nich ok . Ten tu to zwykły gniot i dlatego dostał ode mnie 2 . Jak mam się jaśniej weyrazić ?

ChrisKrasz

"mam dość w kinie i w telewizji filmów i programów o tym jak to Polacy mordowali Żydów"

"Ida i Pokłosie tol dwa filmy które mi się podobały. Wszystko było w nich ok"

Dziękuję. Nie jestem psychiatrą.

ocenił(a) serial na 2
Wolfgang1984

Gratuluje poczucia wartości

ocenił(a) serial na 3
ChrisKrasz

Niestety masz rację. Właściwie to brak słów na to wszystko ...