PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=808109}

Rojst

2018 - 2024
7,4 89 tys. ocen
7,4 10 1 88536
6,5 55 krytyków
Rojst
powrót do forum serialu Rojst

Rojst czy Kruk

ocenił(a) serial na 6

Oglądam naprawdę masę seriali i teraz mam wolnego slota że tak powiwem na jeden z nich i sie kuzwa zdecydować nie mogę ?? Może ktoś kto widział obydwa się wypowiedzieć z czym mozną porównać pierwszy z nich a do czego można porównać drugi ? Czy one wgl są do siebie podobne czy mają kompletnie inny ton ?? I wreszcie który polecacie ? :) - Pytam bo obydwa wjechały nagle , niespodziewanie w podobnym czasie i jawią się na hity :)

mordarg

Kruk jest bardziej psychodeliczny, dzieje się jakby z persektywy i przez pryzmat głównego bohatera. To, co widzisz, zależy od tego w jakim stanie psychicznym on jest. "Narracja" w Rojst jest pod tym względem zupełnie inna, cała fabuła skupia się na zabójstwie w miasteczku, w którym żyją różni ludzie, z rożną historią. Obydwa seriale są mroczne do potęgi ale przez ten główny szczegół, o którym wspomniałem, ten mrok różni się. Jak na mój gust całe dochodzenie i policyjna robota lepsze są w Kruku.

To tak ogólnie, żeby nie spojlerować. Gdybym miał wybierać, bez zastanowienia wybrałbym Kruka. Rojst to "tylko" mroczny kryminal. Kruk oprócz bycia kryminałem jest też jakimś rodzajem thrillera psychologicznego.

Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 6
_wilczur_

dzięki za odp. Poszedł Kruk juz 3 ep. Było warto dać mu szansę ;)