Rojst
powrót do forum 2 sezonu

Takie niezbyt realne.

Kto z Was widział facetkę w roli innej niż za biurkiem, jako tajniaczkę?
Pytam poważnie, wiem że zjecie mnie za szowinizm i tego typu pierdy. Powiem Wam, że miałem trochę do czynienia zawodowo z psami w pewnym okresie swego życia i tajniaczkę, twardzielkę z bronią pod stanikiem widziałem raz. Słownie RAZ.

Chodzi mi o to, że po co zaklinać rzeczywistość i produkować filmy czy seriale, gdzie laski biją facetów itp. Co to ma na celu. Kobiety mogą wszystko zgoda, tylko czy tego chcą i czy się nadają?

Oczywiście mogę się mylić i świat jest inny niż z perspektywy mojej piwnicy, a zwłaszcza Ten Kraj.

Tak, czytałem że dobrze zagrała. Tak pewnie obejrzę.

staszpio

Może to jest właśnie ta jedna tajniaczka którą poznałeś?

staszpio

to w zasadzie może być komplement, że ich nie znasz. A serio cóż to za tajniak w tak małym mieście (konkluduje, że dużo mniejszej od Wałbrzycha), gdzie każdy praktycznie zna, wie, słyszał o nowej na komendzie.

staszpio

To nie jest film dokumentalny a fikcja. Widziałeś tam gdziekolwiek napis :"Oparte na faktach"? Ja nie widziałem. Nie domagam się więc by serial mi odwzorowywał rzeczywistość 1:1 a poza tym zdecydować większość policji pokazanej w tym serialu to faceci od komendanta po portiera, więc o co ten rwetes znowu i ból życia?

ocenił(a) serial na 9
JohnTheBrave

Dzięki za reakcję.

Nie chodziło mi konkretnie o ten serial...To wg mnie szerszy temat. Praktycznie wszyscy troje macie po trochu racji. Dzięki, że mnie nie zlinczowaliście :)

staszpio

to nie na tym polega i jeśli faktycznie coś wiesz, możesz mieć dużo racji...ale o tym się nie robi seriali.
A jak się szuka portretu podejrzanego, czy jego odcisków palców...to obrazy nie migają na ekranie, ale wizualnie efekt jest zajebisty.

staszpio

Serial dokumentalny Przykrywkowcy. Jest tam historia wpleciona kobiety tajniaczki

ocenił(a) serial na 9
bm25

Dzięki, poszukam.

ocenił(a) serial na 5
staszpio

Nie wiem jak było w 97 ale obecnie jest ich całkiem sporo. I co roku więcej.

ocenił(a) serial na 9
mercx

W TV czy w życiu?

ocenił(a) serial na 6
staszpio

Obecnie co piąty policjant to kobieta.

ocenił(a) serial na 6
staszpio

Owszem, kobiet w wydziałach kryminalnych nie ma dużo, 20 lat temu był jeszcze mniej, ale były. Nie jest to coś zupełnie nierealnego.