Rojst
powrót do forum 2 sezonu

Może coś mi umknęło, ale zastanawia mnie o co chodzi z prokuratorem w wojennych retrospekcjach. Wszędzie jest napisane, że młodego Wareckiego gra Łukasz Garlicki. To kim w takim razie był ten dzieciak którego ratuje z opresji młody Witold? Bo według mnie to jest właśnie przyszły prokurator a wojenny wątek rozgrywa się przecież w tym samym i to na dodatek bardzo krótkim czasie. Bohater grany przez Czopa mówi w ostatnim odcinku, że strzela ślepakami od czasu pobicia przez między innymi młodych Kielaka i Grochowiaka. To się chyba wydarzyło właśnie wtedy gdy pojawia się młody Wanycz i ratuje go z opresji.

ocenił(a) serial na 8
Walenty_Buda

Ewidentnie jest błąd, prokurator to ten dzieciak (choć i tak średnio się to klei, bo prokurator w 97 roku musiałby mieć 64 lata, a na tyle nie wygląda)

ocenił(a) serial na 8
Walenty_Buda

Też się zastanawiałam. Może Garlicki to Warecki, ale np. starszy brat Prokuratora. Zwłaszcza, że w jednej scenie z obozu zdaje się, że widać jak kordialnie się z z tym młodszym obchodzi...

Bleszka

Obstawiałem, że postać Garlickiego to inna znacząca postać z głównej osi czasowej (może stary redaktor naczelny gazety?), ale jestem skłonny zgodzić się z Twoją teorią, że może to być brat późniejszego prokuratora.