Rojst
powrót do forum 2 sezonu

Ogladajac ten serial ma sie wrazenie, ze tworcy skupili sie na scenografii, kostiumach i bardziej zalezalo im na pokazaniu okresu, w ktorym toczy sie akcja niz na samej akcji.
W kazdej scenie koniecznie jakis mebel, szklanka, kostium czy inny rekwizyt zebysmy przypadkiem nie zapomnieli, ze jestesmy w latach 90. Do tego oczywiscie muzyka. Wyglada na to, ze Republika byla najtansza, bo pojawia sie dosc czesto.

Dwa. Netflix = homoseksualisci. To juz jest po prostu tak durne, ze ręce opadają. Czy to serio jedyna mniejszosc na tym swiecie, ktora trzeba wszedzie wciskac? Nie ma niepełnosprawnych, karłów, albinosów?

Trzy. Różczka. Nie ma chyba aktorki z 'topu' tak drewnianej i grajacej ciagle to samo jak ona.

Można ogladnąć, ale do pierwszego sezonu nie ma co porównywać. Serial zdecydowanie ratuje Ogrodnik i niezle wypadajacy drugi plan.

Juz nie wiem kto prowadzi w wypluwaniu serialowych słabizn Netflix czy TVN.

fotiks

Widzę, że i Ty musisz opowiedzieć światu o swojej fobii wobec homoseksualistów. Pragnę tylko zauważyć, że był to tylko jeden i wcale nie główny wątek tej wielowątkowej opowieści. Ty go tu podkreśliłeś jakby twórcy uważali za najważniejszy. Przypuszczam, że jednak mimo wszystko najważniejszy jest wątek kryminalny i śledztwo a że tam Kaziu z Polski ma udrękę na wątek homo będący procentem opowieści to jest śmiech

JohnTheBrave

Wątek totalnie zbędny jak w większości ich filmach. fotiks opisał idealnie co gówniany netflix wciska ludziom.

ocenił(a) serial na 6
Raphaelus

"wciska"? Mocne słowa jak na propozycję nieobowiązkowej, płatnej , prywatnej platformy streamingowej.

ChyzyRuj

słowo bardzo na miejscu, kupujesz dostęp do platformy, a tu w każdej produkcji geyflixa promocja homo zwyrodnień.

ocenił(a) serial na 6
Raphaelus

To nie kupuj.

McGyverPL

Ty madralo, nie czepiaj sie slowek, a jak nie rozumiesz przeslania kolegi to wroc do szkoly.
Albo udaje glupiego albo nim jestes. Homoseksualizm to mniejszosc , wiec moze warto by bylo poswiecac temu tyle uwagi w stopniu w jakim wystepuje. Proporcje to wazna rzecz. I nie jestem homofobem, wisi mi kto z kim sypia ale nie lubie w wiekszosci filmow widziec ze ktos jest homo :/ tylko i az tyle .

zdeniu84

"wisi mi kto z kim sypia ale nie lubie w wiekszosci filmow widziec ze ktos jest homo". No to jesteś homofobem. Gdybyś faktycznie nie był, to ten wątek by cię tak nie drażnił

aira17

i ma prawo być, jego sprawa.. cóż za brak tolerancji!

aira17

Nie masz pojecia dziecko kim jestem :D

ocenił(a) serial na 6
zdeniu84

To ty wróć do szkoły. Konkretnie to poćwicz matmę. Homoseksualizm to mniejszość i tak została przedstawiona w serialu. Przecież nie każdy w tym serialu jest gejem czy lesbijką.

McGyverPL

Twój komentarz wylądował w Google Discovery.

McGyverPL

Maialem matme 5 sem na studiach wiec bylbym ostrozny na Twoim miejscu w przepychankach o liczeniu :)