Rojst
powrót do forum 2 sezonu

zakończenie

ocenił(a) serial na 6

Czegoś chyba nie załapałam w końcówce. Różdżka pyta Seweryna dlaczego wysłał dzieciaka do prokuratora, potem jest przeskok do domu prokuratora, gdzie Różdżka wyobraża sobie jak dzieciak nagrywa się na kasetę i ostatnia scena, w której obserwuje przez okno Ogrodnika w mieszkaniu naprzeciw. Cóż to miało oznaczać? ;) Dlaczego Seweryn wysłał chłopca do prokuratora?

ocenił(a) serial na 6
ChyzyRuj

Jeśli dobrze pamiętam: dzieciak przyszedł do Wanycza żeby dowiedzieć się kto jest jego ojcem. I Wanycz mówi Jass, że nie wysłał go do prokuratora. To prawda. Wanycz powiedział dzieciakowi, że jego ojcem jest Piotr (Ogrodnik). Piotr miał romans z jego matką, było to pokazane w poprzednim sezonie. Dzieciak dowiedział się gdzie mieszka Piotr i zakradł się do sąsiedniego pustego domu, żeby móc go stamtąd obserwować. Nie wiedział nic o prokuratorze, nie spodziewał się go tam.

ocenił(a) serial na 6
Vombatus

O widzisz. Ja to zrozumiałem tak, że młody po prostu pomylił mieszkania. Swoją drogą to, że Piotr jest ojcem można się było domyślić dużo wcześniej, ale i tak twórcy robią z tego taką tajemnicę jakby to był twist rodem z serialu Dark.

ocenił(a) serial na 6
Vombatus

dzięki!

Vombatus

To pytanie nr. 2. Mika trafia na trop prokuratora ponieważ w aktach w szpitalu jest zapis że on odebrał dziecko po śmierci matki. Dlaczego? Jeżeli nie był ojcem

jendrek_5

bo się za ojca podał, mieszkał, żył ze zmarłą matkę - nikt nie bada dna w takich sytuacjach - nawet gdyby powszechnie wiedziano o jego niepłodności - ale stwierdził by, że jest ojcem - nikt by tego nie kwestionował - fakt musiał zgłosić po narodzinach do USC - wystarczy oświadczenie ojca

ocenił(a) serial na 7
ChyzyRuj

Wanycz powiedział, że nie wysłał go do prokuratora. Dzieciak sam się tam zakradł, bo myślał, że to pustostan. Sceny końcowe pokazują, że chłopak patrzył się przez okno na dom swojego ojca. Ot zagadka ;D