wołają o pomstę do nieba. Mogli sobie darować to AI, bo wygląda i brzmi bardzo sztucznie, albo chociaż zapłacić komuś kto zrobi to lepiej. Jakoś w 2 sezonie młody Wanycz miał zupełnie inny, nastoletni głos i było ok. Tutaj brzmią jak po 40 lat picia i palenia szlugów.
PS. młody Kociołek wygląda jak Schumacher XD
popieram w 120%. Pomysł totalnie chybiony. NIesamowicie to rozprasza... Ja nie mogę oglądać tych scen, nie myśląc o tym za każdym razem, jakie to jest głupie i niepotrzebne!
Ja nie wiem czy to są głosy AI bardziej mi się wydaje że do młodych postaci podłożyli głos Fronczewskiego i Seweryna, ale może się mylę.
Jakby podłożyli głosy Fronczewskiego i Seweryna to efekt byłby dużo lepszy. Tak to brzmi jak taki misz masz głosu czasem podobny do Fronczewskiego np scena na basenie a czasem niewiadomo do kogo podobny... Męczy to w trakcie oglądania. Wygląd młody Fronczewski rewelacja!
Trudno powiedzieć jak to zrobili, jednak wyszło to średnio. Wolałbym żeby aktorzy mówili swoim głosem, bo grali super.
Czytałem wywiad z Pławiakiem,w którym powiedział że na planie brzmienie jego głosu zostało zmiksowane przez AI z godzinami nagrań młodego Piotra Fronczewskiego i w ten sposób uzyskano miks ich głosów.
Młody Kociołek to głos Pławiak + Fronczewski + Al. https://www.komputerswiat.pl/artykuly/niezwykle-co-zrobili-z-glosem-piotra-fronc zewskiego-rewolucja-w-rojscie/p90pwm9
Akurat ich głosy pochodzą z oryginalnych nagrań sprzed lat i są tylko trochę zmiksowane z głosami grających ich aktorów, więc nie rozumiem o jaką sztuczność ci chodzi. Jak dla mnie, wszystko idealnie się zgrało.
A mi to siadło. Można było poczuć lata 60te, gdzie masz takie śmieszne głosy w polskim filmie. ;)
Mi tam to nie przeszkadzało, bo nie znam prawdziwego głosu Filipa Pławiaka. Fronczewski ma jednak na tyle charakterystyczny głos, że brakowałoby tego w młodszej wersji jego postaci, gdyby nie zmodulowano głosu aktora. A młodego Wanycza jest tyle co kot napłakał. Mówi może dwa albo trzy zdania.
Co za bzdura. Fantastycznie to wyszło, świetnie się to oglądało, szczególnie w zestawieniu z fenomenalną rolą Pławiaka. Zagrać młodego Fronczewskiego to dopiero wyzwanie i facet udźwignął temat rewelacyjnie. Młody Wanycz nie miał aż tak rozbudowanej i istotnej roli, ale też niczego sobie
Mnie się to podobało. Ale też fakt, że do Schumachera podobny, gdyby kręcili film o Schumim to mają gotowca :-)
Zgadzam się. W ogóle Fronczewski ma do tej roli zbyt idealną dykcję. Nikt tak w życiu codziennym nie mówi.
Nie jest źle. Kwestia gustu. Ja nie jestem aż tak przypie...alający się. Na szczęście mi to nie przeszkadza. Pozostaje mi tylko Ci współczuć.
Na moje ucho glosy młodego Kociolka i Wanycza to glosy Fronczewskiego i Seweryna, to oni podłozyli .