PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73293
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY Jeśli ktoś oglądał już, to wpisujcie wrazenia ;-) A więc dziewczyny jednak zdecydowały się póść na policję, nie sądziłam, że będa chciały to zrobić, inna sprawa, że video zniknęło. Szkoda mi Lucasa mimo, że zbytnio za nim nie przepadam i szkoda mi Hanny. Tańczenie, żeby odzyskać pieniądzę... Dziwne, ale ciesze się, że pojawił się ktoś - Simone, kto trochę nastarszył związek Arii ; p Z Ianem coraz więcej powiązań, ale jestem prawie pewna, że to nie on jest A. i to nie on ją zabił. To by było zbyt proste. Sama końcóweczka świetna.

użytkownik usunięty
aryanna

No, odcinek był nawet nawet... Akcja z laptopem była trochę naciągana - nie wierzę, że Ian nie zauważył swojego wizerunku na laptopie. Szkoda mi Em, gdyż z rozmowy telefonicznej można wywnioskować, że Maya się 'nawróciła', dlatego Em się upiła... Przykre dla mnie są przeżycia Arii, bo widać, że bardzo Ezrę kocha, ale niestety nie może tego okazywać publicznie. Hannah źle postąpiła z tym tańcem za pieniądze, ale A ma rację - próbuje pomóc matce. Końcówka była niezła, mina Spencer mówi sama za siebie - to ona jest 'cieniem' na zdjęciu... Od początku wiedziałem, że coś jest nie halo, bo przecież poszła szukać koleżankę sama, a podejrzewała, że coś jej się stało... Zobaczymy jak to wytłumaczą w następnym odcinku...

No Maya, albo się nawróciła albo znalazła kogoś nowego. Dziwnie to z nimi jest. Maya wkońcu nie tak dawno miała chłopaka tak samo może jest coś na rzeczy z Emily i Tobym ; > Nie rozumiem czemu Spenc nie chciała się przyznać, że ona jest "cieniem", chyba coś przeoczyłam w 1 odicnkach... No tak Mr. Fitz musiał być nieźle ślepy, żeby nie zauważyć, zazdrosnej Arii...

ocenił(a) serial na 6
aryanna

Odcinek bardzo bardzo na + końcówka rewelacyjna. Ella stanęła twarzą w twarz z A! Myślicie, że ten cień za Ali to Spencer? Nie pomyślałam o tym ale jej mina rzeczywiście mówi sama za siebie. Chociaż jeśli to ona i śledziła Alison to by znaczyło, że już wtedy wiedziała o romansie Ali i Iana. A przecież kiedy znalazła to drzewo to była równie zaskoczona jak Emily. Samej Emily szkoda mi bardzo ale zabawnie było widzieć ją w nowej powiedzmy odsłonie. Zawsze taka spokojna teraz się wściekła i upiła i nagadała Ianowi. Hanna nie powinna była ulegać A ale chroniła matkę i widać, że koszmarnie się z tym czuje. A propos tańca podobała mi się akcja Spencer: panie profesorze mogę z panem zatańczyć?:D Uratowała Arii tyłek. Wiem, że nerwy ją poniosły, ale co ona zamierzała zrobić urządzić mu scenę zazdrości na oczach całej szkoły? Oficjalnie przecież on jest cały czas panem Fitzem a ona jego uczennicą. Gdyby nie Spencer byłoby źle.

HollyShannen19

a skąd wiecie że to spens była tym cieniem????

madzia07_2

Nie wiemy ; p Ja tą scenę oglądałam 3 razy no i kurde mina Spencer, szczególnie jak jej oczy patrzą w przestrzeń, naprawdę kieruje podejrzenia na nią.

ocenił(a) serial na 5
aryanna

Właśnie, Spencer - wiedziałam, że coś jest z nią nie tak. xD Nie mina mnie przekonała, bo doszłam do tego wniosku wczoraj, gdy jeszcze nie oglądałam pll (teraz świeżo po seansie xD).
A czy ta panna, która brała swoje rzeczy prze "A" nie wyglądała jak Maya?! Mi od razu się z nią skojarzyła.
A ten nowy facet od telefonu... Może to on jest A? ;)

ocenił(a) serial na 6
PannaFranciszka

A to ta osoba której Ella na samym końcu wydała rzeczy - skórzaną czarną kurtkę i rękawiczki, do której się uśmiechnęła. Ta dziewczyna rzeczywiście wyglądała jak Maya ale ona nie ma z tym nic wspólnego.

ocenił(a) serial na 5
HollyShannen19

Może mieć, z tym serialem NIC nie wiadomo. A ta osoba, której E wydawała rzeczy... Kto wie?

PannaFranciszka

Jak dla mnie to ta kurtka i rekawiczki wygladaja na meską część garderoby ...

ocenił(a) serial na 7
claudine0

myślę, że A to Lucas

no_bo_co

A skad takie przypuszczenie?

ocenił(a) serial na 5
no_bo_co

To był mężczyzna. Musiał być. Stawiam na tego nowego.
Nie mówię, że Maya to A! Po prostu wydaje mi się, że tam była i scenarzyści chcieli to zaznaczyć - w końcu dość dziwnie się zachowywała, prawda?

PannaFranciszka

A ze niby ktora to Maya? Bo ja tam nie widze nikogo podobnego ... :/

ocenił(a) serial na 5
claudine0

Na samym końcu, prze tym, jak A odbiera swoje rzeczy - dziewczę przed nim ma fryzurę bujną zupełnie jak Maya.

PannaFranciszka

Nie wydaje mi się, żeby to była ona. Z tego powodu, że starała się uniknąć rozmowy z Em, to po pierwsze i nie sądzę, żeby poszla w miejsce, gdzie może spotkać Emily. A po drugie zbyt jasna cera tej dziewczyny i spodniczka, ktorych Maya nie nosi (wnioskując po rozmowie przed kolacją u panstwa Fields)

ocenił(a) serial na 5
claudine0

Nie twierdzę, że to z pewnością jest M, tylko mam takie przypuszczenia. Być może kryje się powód, dla którego mogłaby przyjść, jednak rzeczywiście jet to mało prawdopodobne.

ocenił(a) serial na 6
PannaFranciszka

Macie rację, faktycznie to Lucas moze być A, specjalnie kazał Hannie z nim tańczyć. I nie uważam, że robiła coś bardzo złego, że łąmała im serca. Kocha swoją matkę, nie chce, aby poszła siedzieć, robi to dla niej, a nie dla kasy.!

Norchy

Ale jak Em rozmawiała z Mayą, to ona ponoć była sama. Przecież Em słyszałaby przez telefon, że jest na tańcach, no sorry, ale muzyka na pewno grała tak głośno, że trudno byłoby się ukryć ;) Co do Lucasa, nie wiem, ale ten nowy chłopak zna się na telefonach, i wgl. A sposoby, którymi operuje A, są dosyć innowacyjne . Ogólnie szkoda mi bardziej Hanny niż Lucasa ;)
Btw, wydaje mnie się, że polubię tego nowego chłopaka, chociażby ze względu na ten cytat " The rich girls steal, the pretty girls lie, the smart girls play dumb, and the dumb girls spend their days trying to be all of the above. " ;DD

waniliowo

A mi się coś wydaje że ten nowy chłopak jeszcze im pomoże... ;D. Może w odzyskaniu danych z komputera? :)

q_Madzik_p

Tez mi się wydaje, ze umieścili go teraz żeby coś zdizalal w tym serialu ;] A co do przepuszczen ze Lucas jest A, nie sądze zbyt często było scen gdzie Hanna rozmawiała ze swoim chlopakiem a Lucas stał w tle i w tym momencie ona dostała sms i tp. On za bardzo lubi Hanne żeby być A, tzn.A chciał żeby Hana złamała Lucasowi serce, w tym momencie Lucas jest ofarą, ubóstwia Hannę. Trudno wytłumaczyć. Macie jakieś sprzecznosci, piszcie ;)

Alice_Kristensen

No właśnie o to chodzi, że złamie mu serce. Być może później, gdy Lucas się ujawni, pokaże że Hanna jest taka sama jak A (że zrobi wszystko dla własnego dobra) i potrafi tylko ranić ;D jesssu... jakie spekulacje wymyślam :P

aryanna

Wydaje mi się, że to Spencer zabiła Ali, ta jej mina musiała o czymś świadczyć.
A A. pewnie jest ten nowy, Caleb chyba. Ale skąd by tyle wiedział? Albo Lucas, bo raczej nie Ian, sam by nie wysłał filmiku i potem by go nie usuwał.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Dziewczyny! Jak już zauważyłyście pod koniec 14 odcinka A odebrał swoje rzeczy ale... nie przypatrujecie sie dobrze :) Mama Arii przeczytała numer tej osoby i było to 32, mniej więcej w minucie 17:00 w kolejce stoi chłopak z numerem 32, sądze że to ma jakieś powiązanie, ponieważ każdy na potańcówce miał numer na plecach. Chłopak ten był pokazywany kilka razy w tym odcinku właśnie z widoku na numer... Chociaż może to scenarzyści chcieli trochę zmylić trop, ponieważ tego chłopaka widzę pierwszy raz i nie wygląda raczej podejrzanie ;/

Jeśli chodzi o Maye to nie wydaje mi się, żeby to była ona, w którymś z odcinków kiedy Maya i Emily pocałowały sie, Emily dostała smsa od A a Maya była obok... Przynajmniej tak to pamiętam, poza tym właśnie pod koniec 14 odcinka jak A odbierał rzeczy, to przecież nie mogła być Maya bo ktoś mógłby ją zauważyć.

Elena00

własnie wlaczylam ten odcinek i przewinelam na ta 17 minute i sie wlasie przypatrzylam temu mezczyznie z tym numerem 32 i w ogole go wczesniej nie widzialam oO,nie wiem kto to jest w ogole.

Elena00

A może w drugą stronę, mianowicie na każdy numer przypadała para, czyli 2 osoby-chłopak i dziewczyna. Jeśli więc chłopak z tym numerem jest nieznany i nic nam nie mówi, może warto poszukać jego żeńskiego odpowiednika?

youhaveamessage

Hmmm, ta mina Spencer świadczyła o tym cieniu pewnie, a jezeli to był ja cień na 100%, musiała ona ją śledzić cały czas i na końcu cos ukryć ponieważ powiedziała dziewczynom ze Alison nie ma i nigdzie nie może jej znalezc, a moze to wcale nie był cień Spencer, ponieważ -A powiedział/a osłaniajcie tyły/plecy, poniewaz ja nie oslaniałam... Kurcze tyle wersji powstaje...

ocenił(a) serial na 7
Alice_Kristensen

Zgadzam sie z Alice_Kristensen to jest napewno cien Spencer bo sobie specjalnie sprawdzilam i wlasnie w 1 odcinku Spencer przyszla i powiedziala ze przepadla. Tylko jakos nie chce mi sie wierzyc ze to ona zabila.

Dzoana95

no i jak przyszla w ogole nie byla przerazona,tylko powiedziala to spokojnym glosem,gdyby uslyszala krzyki Alison to na pewno inaczej by zareagowała

youhaveamessage

mi tez sie na poczatku wydawalo ze spencer zabila Alison, ale teraz doszlam do wniosku,ze na pewno to nie byla ona skoro taka zaskoczona byla przy tym drzewie itd.

juustynaaaa

też wydaje mi się, że to może być cień Spencer... ale kto wie! ale jestem pewien, że Spencer nie zabiła Alison. Moim zdaniem to byłoby trochę dziwne.

Leo_Wyatt

zapomniałem dodać, że -A jest na pewno kimś kto jest blisko dziewczyn to na pewno ktoś, ze szkoły kto ma cały czas na nich oko... bo niby skąd -A wiedział ile razy Hanna tańczyła z Lucasem?

ocenił(a) serial na 7
Leo_Wyatt

Może to dziwne ale stwierdziłam że sprawdzę w poprzednich odcinkach kto miał skórzaną kurtkę i jak narazie widziałam że mają ją Toby , Jenna, Aria i chyba Mya ale nie wiem czy oni mają coś z tym wspólnego . Tak se tylko gdybam i rozkminiam o co w tym chodzi. A poza tym jakoś ostatnio nie było wątku o Jennie kiedyś była moją główną podejrzaną. Tak samo jak Ian kiedyś myślałam że jest podejrzany . Zmieniam ich jak rękawiczki . Ale możne o to chodzi scenarzystą żeby nam tak zbajerować myślenie.

ocenił(a) serial na 5
Dzoana95

Zastanawiałam się nawet czy Jenna nie udaje niewidomej, właśnie po to, żeby dziewczyny nie podejrzewały jej o bycia A... Ale na potańcówce jej nie było ;/ Właściwie to wielu osób tam nie było... np. Mony, ale mony nie podejrzewam o bycie A bo wydaje mi się za głupiutka na to wszystko ;/ Nie sądze też żeby Spencer zabiła Allison, bo to raczej niemożliwe... Ale po co by ją śledziła ? Może po prostu zastanawiała sie gdzie idzie, albo wiedziała że ma Allison ma romans z Ianem i chciała się upewnić, chociaż to by nie wyjaśniało jej zachowania po odkryciu drzewa ;/ Jeśli chodzi o zabicie Allison to cały czas chodzi mi po głowie pewne rozwiązanie, ale nie chce go tu pisać bo to zdradza trochę dalszą fabułe serialu ;)

Elena00

w końcowej scenie mama Arii powiedziała do osoby z numerkiem 32. Witaj, czyli musiała ją znać... moim zdaniem to Ian.

ocenił(a) serial na 5
Leo_Wyatt

Jeszcze miałam dodać, że zastanawiam się też kto zrobiłby to zdjęcie Allison w ogródku Spencer jak ktoś ją śledzi... To tak wygląda jakby ktoś zrobił to zdjęcie właśnie z domu Spencer... Czyli ta osoba to może być A, jedyna osoba która przychodzi mi na myśl to siostra Spencer ponieważ kto inny mógłby znajdować się w jej domu ?

Leo wydaje mi się, że ona tak mówiła do każdego, bo to raczej uprzejma babka ;)

A i jeszcze jeśli chodzi o tą kurtkę i rękawiczki, pamiętacie tą osobę która zniszczyła tą pamiątkową ławkę o Allison nad którą pracowały dziewczyny ? Lucas przyznał się w którymś odcinku, że to on, a właśnie w poprzednim odcinku jak pod koniec było pokazane jak ktoś niszczy tą ławkę, miał na sobie IDENTYCZNE rękawiczki i kurtkę.

Elena00

Elena masz rację! wydaje mi się, że Spencer szła za Alison, bo mogła coś przeczuwać.... ale na pewno by jej nie zabiła... ja myślę, że ona nie chciała się przyznać Hannie tylko dlatego, że się bała, a żeby Hanna nie pomyślała, że Spencer ją zabiła.

użytkownik usunięty
Elena00

Jeżeli chodzi o zdjęcie, to w Sneak Peek'u następnego odcinka dziewczyny o tym rozmawiają :) Chyba Hannah stwierdza, że zostało ono wykonane z sypialni Ali (Spencer i Ali były sąsiadkami) prawdopodobnie przez jej brata...

Elena00

że zrobiła to Spencer to raczej niemożliwe, ale cień mógł należeć do niej. Wygląda, jakby coś ukrywała, tylko nie wiadomo do końca, co zobaczyła po wyjściu ze stodoły. Pewnie dowiemy się w kolejnych odcinkach. A jeśli chodzi o Monę na zagranicznych stronach pojawia się ciekawa hipoteza (spojler!) http://wiki.answers.com/Q/Is_Mona_Vanderwaal_%27A%27_in_the_%27Pretty_Little_Lia rs%27_book_series ale nie wiadomo, czy serial będzie odwzorowywał książkę.

Elena00

A co odnosnie Melissy? Ona miala motyw zeby zabic Ali, moze nakryla ja z Ianem?

użytkownik usunięty
Dzoana95

Ha! Nie wierzyłam, że Spencer mogła zabić i wydaje mi się, że to udowodniłam :) W odcinku 10, podczas rozmowy Emily i Toby'iego, Toby mówi, że spotkał się z Ali przy stodole Spencer, a po spotkaniu, Ali wsiadła do samochodu jakiegoś kolesia :) A co do tego nowego chłopaka - czy mi się wydawało, czy podrywał Hanne?? :D

ocenił(a) serial na 5

Ale dziewczyny, czy to nie było tak że ta impreza gdzie były wszystkie dziewczyny i Allison w dzień jej śmierci, odbywała się właśnie w stodole Spencer ? Jeśli tak to nie mamy żadnych dowodów.

użytkownik usunięty
Elena00

Elena00, chodzi ci o odcinek 8, który (przez ciekawość) przed chwilką włączyłam i w ostatniej scenie nie były pokazane ani rękawiczki ani kurtka...

ocenił(a) serial na 5

Asiunia masz racje, mój błąd, musiałam widzieć to gdzie indziej ;)

A w którym odcinku był pokazany jej brat ? Bo nie moge sobie przypomnieć jak on wyglądał, a przyda się to w główkowaniu ;) Hmmm ale ten brat też podejrzany trochę w takim razie... Widział że ktoś śledzi jego siostrę i zamiast zareagować to zrobił jej zdjęcie ? To jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że jestem na dobrym tropie jeśli chodzi i zabójce Ali :)

ocenił(a) serial na 7
Elena00

Hehe Elena 00 bardzo mnie to teraz zaintrygowalo jak napisalas o tej kurtce cytuje "A i jeszcze jeśli chodzi o tą kurtkę i rękawiczki, pamiętacie tą osobę która zniszczyła tą pamiątkową ławkę o Allison nad którą pracowały dziewczyny ? Lucas przyznał się w którymś odcinku, że to on, a właśnie w poprzednim odcinku jak pod koniec było pokazane jak ktoś niszczy tą ławkę, miał na sobie IDENTYCZNE rękawiczki i kurtkę." Czyzby Lukas byl A ? Ja juz zwariowalam

użytkownik usunięty
Dzoana95

Właściwie Elena ma trochę racji, nie co do Lucasa tylko do rękawiczek i kurtki. Pojawiały się one wiele razy (np, przy zmianie liczby mieszkańców, albo wyławianiu akt Toby'ego z rzeki)

ocenił(a) serial na 5

Kurtka i rękawiczki są bardzo częstym motywem PLL ale jeśli chodzi o Lucasa to popełniłam błąd, tyle razy widziałam już motyw rękawiczek i kurtki że w pamięci nawet wtedy wydawało mi się że Lucas je miał :P Teraz oglądam 1 odcinek i rzeczywiście Spencer taka spokojna weszła do tej stodoły i powiedziała że Ali przepadła... Sądze że dziewczyny w końcu zaczną ją podejrzewać czy coś w tym stylu, bo Spencer pierwsza wyszła ze stodoły szukać Ali, ale sam Toby mówił że widział jak Ali wsiada do samochodu jakiegoś mężczyzny, więc Spencer nie mogła jej zabić... Może ona po prostu była w szoku jak zobaczyła że Ali wsiada do samochodu Iana, dlatego była taka oziębła kiedy mówiła że ona przepadła... Bo nie chciała mówić dziewczynom że Ali wsiadła do samochodu Iana... Chociaż znając scenarzystów PLL to pewnie chcą nas wkręcić, a Spencer zrobiłą taką minę pod koniec 14 odcinka bo coś sie może jej przypomniało co przeoczyła wcześniej... że np widziała kogoś w oknie czy coś... a wcześniej tego nie pamiętała bo to po prostu nie było dla niej istotne, dopiero jak zobaczyła to zdjęcie...

użytkownik usunięty
Elena00

A może zrobiła taką minę dlatego, że przeraziło ją to, że wszystko się może wydać :P Ja jednak nie wierzę, że to Spenc... :D

ocenił(a) serial na 5

Asiunia wiesz może w którym odcinku był pokazany brat Ali :( ? Bo chciałam go zobaczyć.

Spencer jest najbardziej przebiegła ze wszystkich dziewczyn ale... nie wierze że byłaby zdolna do zabicia Ali ;/ poza tym wiele rzeczy nie pasuje tutaj

Elena00

http://www.allvoices.com/contributed-news/7780975-watch-pretty-little-liars-epis ode-11-moments-later-pretty-little-liars-s01e11-online-megavideo/image/69873027- pretty-little-liars-episode-8-alison-s-brother

Znalazłam ;D

użytkownik usunięty
Elena00

Elena, pojawił się w odcinku 8 :) On był pomysłodawcą pomnika dla Ali :)