PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73296
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY Jeśli ktoś oglądał już, to wpisujcie wrazenia ;-) A więc dziewczyny jednak zdecydowały się póść na policję, nie sądziłam, że będa chciały to zrobić, inna sprawa, że video zniknęło. Szkoda mi Lucasa mimo, że zbytnio za nim nie przepadam i szkoda mi Hanny. Tańczenie, żeby odzyskać pieniądzę... Dziwne, ale ciesze się, że pojawił się ktoś - Simone, kto trochę nastarszył związek Arii ; p Z Ianem coraz więcej powiązań, ale jestem prawie pewna, że to nie on jest A. i to nie on ją zabił. To by było zbyt proste. Sama końcóweczka świetna.

a nie zastanawia was gdzie zostały znalezione zwłoki Ali? w jej ogródku, może to ktoś z jej rodziny, może tak jak w książce. i jeszcze w promo następnego odcinka dziewczyny widzą kogoś w oknie, są w domu Spencer. ja wam mówię, A jeszcze nie zostało pokazane, albo to nie wiem jakaś siostra Ali.

ocenił(a) serial na 5
Dodo140

Dodo dobrze myślisz ;)

Zresztą zobaczcie promo http://www.youtube.com/watch?v=QFDJ_tIRpW4 Spencer zachowuje się dość agresywnie...

ocenił(a) serial na 5
Elena00

Może to trochę dziwne, ale ja uważam, że nikt Allison nie zabił. Ona żyje, z pewnością ŻYJE. Czuję to w kościach. xD
Już wszystko mi się miesza i nie wiem nawet, jaką hipotezę podać. Myślę, że Spencer chciała być z Ianem i pokłóciła się z Allison, którą mogła nawet... Nie wiem, uderzyć. Wtem wyszedł brat Ali, wziął ją ze sobą i wyjechali gdzieś daaaleko. Upozorowali śmierć. A ciało... Nie mam pojęcia.

PannaFranciszka

Mi też wydaje się, że Allison żyje. Na pewno upozorowała swoją śmierć ;p
I współpracuje zapewne z kilkoma osobami :P

A brałyście kiedyś pod uwagę, że to one 4 zabiły Ali? ;p Zrobiły to a teraz tego nie pamiętają, tak jak Ali powiedziała w szpitalu do Hanny coś typu: 'pamiętacie z tej nocy więcej niż wam się wydaje' ;D I tak uważam, że Ali żyje ale to byłoby ciekawe ;p

Czy was też irytuje czasem to, że A jest wszystkowiedzący i wszechobecny? Wie o wszystkim już nie mówie o sekretach dziewczyn, bo tego łatwo byłoby sie dowiedzieć, ale o sytuacjach takich jak przekręt matki Hanny z hajsem czy związek Arii i Ezry (na samym początku).. Albo musiałyby mieć wszystkie jakiś podsłuch (;P) albo A musiałoby je cały czas obserwować o.O

A. i co do promo. Od razu skojażyłam te włosy z Ali a strój Spencer z dniem w którym zagineła Allison. Ale dla pewności obejżałam początek pierwszego odcinka. I pewnie sobie wkręcam, ale jak na samym początku Ali chce nastraszyć dziewczyny, a później już w stodole idzie usiąść (tyłem do dziewczyn, ok 41-43 sekundy) czy trzyma w ręku telefon? Na pewno jest to telefon, acz przez moment przyszło mi na myśl, że mogą to być jakieś tabletki np? Za chwile siada i podaje szklankę Arii. Mogła coś do niej wrzucić, nieprawdaż? ;p

Aa i w następnym odcinku pojawi się chyba brat Ali.. To on jest na zdjęciu ok 27s? http://www.youtube.com/watch?v=MZSPDHayvhA

ocenił(a) serial na 6
Jagodowy_Tort

Że to one 4 ją zabiły - oczywieście jeśli w ogóle nie żyje - brałam to pod uwagę. Przez czołówkę. Przypatrzcie się jej. Ta martwa dziewczyna jest malowana, wkładaja ją do trumny trumnę zamykają a one 4 patrzą na siebie w taki sposób.. Potem Aria kładzie palec na ustach. Ta czołówka nie daje mi spokoju.

ocenił(a) serial na 4
HollyShannen19

Dodatkowo na plakacie siedzę we 4 i są umazane ziemią, tez mi to dało do myślenia + "Pamiętacie z tej nocy dużo więcej"

ocenił(a) serial na 6
eryka0304

Właśnie. Plakat to kolejna sprawa.

ocenił(a) serial na 5

Ok dziękuje wam :) Oglądam dalej odcinek 1 i zastanawiam się... Ali wiedziała o pocałunku Iana i Spencer i chciała o tym powiedzieć Melissie... A skoro Ali była z Ianem, to musiała być zazdrosna o Spencer... Chociaż to pokręcone, bo Ian był z Melissą, a później pocałował się ze Spencer, jednocześnie był z Ali... Głównie chodzi mi o tą dziwną sprawę między Ianem a Spencer oraz Ianem i Allison... Obie jakby rywalizowały o niego... A gdyby Ali powiedziała Melissie o pocałunku Spencer i Iana to pewnie Melissa by go zostawiła, a Ali mogłaby z nim być... Spencer odgrywa w tym wszystkim dużą rolę i zachowuję sie dość dziwnie, sądze że ma z tym wszystkim coś wspólnego, ale nie wydaje mi sie żeby była zdolna do zabójstwa ;/ Mogło być też tak, że Ian dowiedział się o tym, że Ali chce powiedzieć o wszystkim Melissie, i dlatego mógł ją zabić w tę noc ;/ Chociaż to pewnie byłoby zbyt proste, bo ostatnio Iana jest dużo w serialu, a scenarzyści chcą pewnie ukryć postać mordercy i A tak żeby ciężko byłoby się domyśleć ;/ Ale Ian jeśli nie zabił Ali to na pewno wie kto to zrobił, bo był z nią wtedy... Może z kimś współpracował ? Jeszcze z innej beczki jak Spencer weszła do stodoły wtedy, to powiedziała że słyszała krzyk Ali, a w ostatnim odcinku jak dziewczyny oglądały ten filmik, to Ali raczej nie krzyczała ;/ A może Ian współpracował ze Spencer ? W końcu Ali za dużo wiedziała o nich... Wszystko jest możliwe...

ocenił(a) serial na 5
Elena00

Spencer w 1 odcinku widziała Allison w oknie... Oczywiście już po jej śmierci ;) I nie zapominajmy że kiedy Hanna leżała w szpitalu i był ten fragment kiedy pojawiła się Ali, powiedziała ona że " nienawidzi tej s*ki " i mówiła właśnie o A, więc to musi być dziewczyna.

Zresztą jeśli ktoś chce to mogę wysłać wiadomość z linkiem do rozwiązania wszystkich zagadek PLL (w wersji książkowej) to piszcie, ale na pewno nie wszystko będzie sie zgadzało z telewizyjną serią, myślę że wiele pozmieniają, ale jeśli chodzi o zabójce Ali to raczej nie zmienią wersji...

ocenił(a) serial na 5
Elena00

To w takim razie sugerowałoby, że A jet Spencer, nie? A to jednak nie może być prawdą. Poza tym Spenc boi się Iana - to widać.
Elena, chętni zobaczyłabym te rozwiązania. xD

ocenił(a) serial na 5
PannaFranciszka

A czy na tym filmiku Spenc nie wykrzykuje czegoś do Allison - jest ubrana identycznie, jak w dzień, w którym A zaginęła?

aryanna

Ja już nie wiem co myśleć o tych Waszych spekulacjach :/ Chyba trzeba będzie cały sezon zobaczyć i łączyć od nowa, bo akurat w moim przypadku, pierwsze 10 odcinków oglądałam w wakacje i mało co pamietam :|

ocenił(a) serial na 10
claudine0

Według mnie A będzie Mona lub Melissa. Zwróćcie uwagę na to, że Mona zawsze była w pobliżu ich paczki pewnie wiedziała o wielu sprawach (choćby nawet od Hanny) a wtedy kiedy A potrąciła Hannę były bardzo skłócone! Według mnie to by było logiczne;d
A Melissę zaczęłam rozważać po waszych rozmowach;p
Za to nie sądzę żeby ten nowy był A bo skąd by niby wiedział o ich tajemnicach chyba, że np współpracuje z Allison która nie zginęła. (Tak było w książce, że Alisson żyje i zabiła swoją siostrę bliźniczkę?)
Ale mam nadzieję, że reżyser będzie chciał się bardziej wykazać niż tylko skopiować książkę i że jeszcze nas zaskoczy.;))

ocenił(a) serial na 5
kamabella

Panna Franciszka masz racje! Też sie zastanawiałam nad czym to jest Hanna czy Allison, bo podobne włosy, ale nie zwróciłam uwagę na ubiór/fryzurę Spencer i rzeczywiście jest tak samo ubrana i uczesana jak w dzień zaginięcia Allison! A Spencer wykrzykuje " dla mnie jesteś już martwa " a jeśli chodzi o rozwiązania z książki to nie mogę wysyłać wiadomości, nie wiem dlaczego :( Ale kamabella już zdążyła powiedzieć o co chodzi :P

Elena00

Oglądam sobie drugi odcinek i natknelam sie na watek, w ktorym Spencer opowiada dziewczynom o tym, że Alli spotykała się ze starszym od siebie chlopakiem, ktory ma dziewczyne. Czyli o tym wiedziala od poczatku, tylko nie znala jego imienia.
Teraz namieszałyście odnośnie Spence i trudno objektywnie patrzec na jej postac. Chociaż może ułatwi nam to rozszyfrowanie jej osoby. Oglądam dalej, jakby mi cos waznego wpadlo w oko, dam znać ;)

użytkownik usunięty
claudine0

zwróćcie uwagę też na to, że na filmiku jest w miarę jasno, a na zdjęciu? :D jest wyraźnie ciemnej! Później jak Spens wraca do dziewczyn, znów jest ciemno. Wychodzi na to, że Spens musiała czekać (jeśli bierzemy pod uwagę, że ona ją zabiła), ale jak wytłumaczyć to, że znowu było ciemno, jak wróciła?XD Myślę, że ona jest najmądrzejsza z nich wszystkich. Na pewno coś ukrywa (głębokie spojrzenie po obejrzeniu zdjęcia), ale co....? Mam taki mętlik w głowie! Czekam na jakieś wyjaśnienia, bo na razie jest pełno drobnych wątków, a żadnej całości :D

użytkownik usunięty

No kurczę przez was chyba jeszcze raz wszystkie odcinki obejrzę :P I tak nawiązując do wypowiedzi Eleny, w odcinku 10 Spencer mówi dziewczynom, że miałam "moment" z Ianem i po jego rozstaniu z Melisą oni zaczęli się spotykać...Może Ali miała dość tego "trójkąta" i chciała o wszystkim powiedzieć i może dlatego Ian ją zabił... Inna możliwość to taka, że Ali zabił jej brat... No kurczę... Sama już nie wiem :(

ocenił(a) serial na 4

Ja mam jeszcze taką hipotezę, że Melissa zabiła Ali a Spencer to widziała więc nic nie mówiła, żeby nie wydać siostry. Nie wydaje mi się żeby Spens zabiła Ali, wtedy przecież inaczej zareagowałaby, gdy zobaczyła "Ali" (a raczej blond dziewczynę) w jej domu, albo z tym video bez wahania poszłaby na policję, żeby wrobić Iana. Z resztą nie uważacie że Melissa jakoś dziwnie się zachowuję? Ślub z Ianem i nagle z dnia na dzień stwierdziła że chce mieć dzieci itp

eryka0304

Racja, to Melissa mogła zabić Ali. Dlatego śpieszy się tak z dziećmi, ślubem, żeby Ian nie zaczął znowu jej zdradzać z kimś.

ocenił(a) serial na 7
aryanna

a ja mam pytanie, skąd wiecie że ta osoba, która na końcu odbierała kurtkę i rękawiczki (z nr. 32) to A ?
ja na to nie wpadłam, chociaż zastanawiałam się, kto to, bo przecież w PLL przypadków nie ma i jak coś się dzieje, to z określonego powodu.
co do A, to na pewno nie Spencer, tak samo to nie ona zabiła Alison, choć mogła być w pobliżu i coś ukrywa. ale sama nie wiem.
czekam na każdy odcinek, w nadziei, że coś się wyjaśni, a jeszcze tylko bardziej gmatwa.

ocenił(a) serial na 5
hardprincess

Hardprincess wiemy bo często pod koniec odcinków pojawia się postać w skórzanych rękawiczkach i jest to A np. w odcinku 12 jak A zabrał/a pieniądze Hanny i pod koniec właśnie w tych rękawiczkach chował/a je do skarbonki... Ale A to musi być ktoś z otoczenia dziewczyn, nie chodzi nawet o to, że wie o sekretach dziewczyn, ale też pomyślcie o tym, że np. wtedy na imprezie u Hanny zabrał pieniądze albo na potańcówce widział ile razy tańczyła z Lucasem, więc to jest ktoś niepozorny kto zna dziewczyny i po prostu ma możliwość bycia na takich imprezach hmm... i z tego co pamiętam Iana nie było na imprezie powitalnej Hanny więc on nie może być A, przynajmniej ja nigdy nie brałam go pod uwagę. Jeśli zaś chodzi o Monę, to będe niezadowolona jeśli ona okażę się A bo to byłoby bez sensu, ona jest taka głupiutka i w ogóle co ona miałaby wspólnego z tym wszystkim... Nawet nie przyjaźniła sie z Allison... Brat Allison albo jej siostra też odpadają bo nie mieliby możliwości przebywania na takich imprezach, Jenna tak samo bo nikt jej nigdy nie zapraszał nigdzie, Toby też odpada, Melissa również... Sama już nie wiem ;/ Ale Mona właśnie często bywała na różnych imprezach ale ona mi nie pasuje... Też obejrzałabym wszystkie odcinki od początku ale nie mam czasu zbytnio ;/

ocenił(a) serial na 5
Elena00

No i pod koniec 14 odcinka sądze że Ella zdziwiłaby sie że jakaś dziewczyna nosi takie męskie skórzane rękawiczki i kurtkę... Ale znowu w śnie Hanny Ali powiedziała o A że " wkurza ją ta s*ka " więc tu pasuje dziewczyna... To wszystko jest bardziej pokręcone niż w lostach, tak jak już ktoś porównał :D Też obejrzałabym wszystkie odcinki od początku ale nie mam czasu zbytnio ;/ No i Maya też odpada bo nie przebywa na takich imprezach... Piszę pod spodem bo nie moge edytować swojego posta a często o czymś zapominam :D

Elena00

No a co z Noelem? Teraz go nie pokazują, ale też był na imprezie u Hanny. Ja nie wiem, ale dla mnie Mona jest zbyt tępa na to wszystko.

claudine0

Teraz mi sie przypomniało, że policja go zabrała. I z drugiej strony najpierw chce Fitza wkopać, a później ratuje ten związek? Bez sensu. Więc nadal brak mi teorii.

claudine0

Gdyby się okazało, że to one zabiły, to by był najbardziej idiotyczny serial, jaki widziałam. Może element zaskoczenia by był, ale logika...A ja tam wolę wierzyć, że te dziewczyny są pionkami w grze.

Hmm_Ciastko

dziewczyny na pewno nie zabiły Alison... a ta scena z cieniem i mina Spencer mówi sama za siebie, to pewnie była ona sama... ale na pewno by jej nie zabiła.

ocenił(a) serial na 4
Leo_Wyatt

pamiętam jeszcze jak "Alison" "odwiedziła" Hanne w szpitalu powiedziała do niej coś w stylu "pamiętacie z tej nocy dużo więcej" (czy coś) Może to tez chodzi o Spens

ocenił(a) serial na 5
eryka0304

Być może (jak ktoś pisał) Allison podała coś dziewczynom, bo scenarzyści nie zaznaczyliby czegoś nieważnego, a scena z podaniem Arii "czegoś" była niemal na samym początku. Cóż, jest dużo teorii. :D
Dziewczyny są naprawdę przerażone, gdy dostają wiadomości, więc odpada, by wysyłały je sobie nawzajem - myślę SPENCER! Ale potem przypominam sobie, że ona nie może wiedzieć o kasie mamy Hanny, no to odpada. Ten nowy chłopak jest odrobinę dziwny i na pewno pojawi się kilkanaście razy, tylko... Po co?
Możliwe jest też, że to Mellisa zabiła Allison z zemsty albo próbowala... Bo uważam jednak, że Al. żyje. Na pewno...
Bo to ona naprawiła związek Fitza i Arii i wysłała im to zdjęcie na końcu odcinka.

ocenił(a) serial na 6
PannaFranciszka

1. Mona jest inteligentna, o ile dobrze pamiętam w którymś odc jest mowa o tym, ze Hannah była gruba, a Mona była kujonem. (reki nie dam uciąć bo oglądałam w wakacje;)
2. JA po sms " A. jak Alison,a nie A. jak amator" wnioskuję, że tych parę smsó nie było od prawdziwej A. tylko ktoś się pod nią podszył. Mógł być to właśnie Noel (tylko nie wiemy jakim cudem by się o niej dowiedział) ale był w to wszytko zmieszany, napis na aucie, motyw Hany jedzącej ciastka aż w końcu chyba najbardziej logiczne potwierdzenia jak policja go zgarnia, a dziewczyny dostają sms.
3. Rozmowa Iana z Melissa i sms od A. Wydaje mi się,, ze Ian wie o filmiku i co dalej się stało opowiedział o tym Melissie (na która tez może coś mieć) stąd ten ślub itd by stworzyć mu alibi... skoro jej sie przyznał prawdopodobnie jest niewinny.
4. Skoro już chyba w kolejnym odcinku mamy poznać A. wydaje mi się, że nowy koleś pomoże dziewczynom namierzyć skąd sms wysyła A. (zna się na telefonach)
5. Mina Spencer wydaje mi się, że w tym momencie będzie miała ona jakąś retrospekcje( częsty motyw w serialach przy takim spojrzeniu) mogła to ona śledzić Ali i przypomni sobie co widziała. Myślę, że A. chce naprowadzać dziewczyny, żeby same sobie zaczęły przypominać tą noc.
6. Nie wykluczam, ze to Mona jest A. pasowało by to do jej odwiedzin w szpitalu, była an dyskotece, to ona mogła potrącić Hane, była na imprezie itd. Plus tez mi się wydaje, że coś w wspólnego z Ali miała i mogła znać sekrety... jednak to by się chyba zgadzało z książka dlatego scenarzyści pewnie nas zaskoczą;)

Pozdrawiam ;D

ocenił(a) serial na 6
candace

Przepraszam, ze pod sobą ale jeszcze;D
7. Numerki na plecach nie pokrywały się z numerkami do szatni;)

ocenił(a) serial na 10
candace

Nie wydaje mi się żeby to Spens. była A. Zresztą nawet jeśli to ona była cieniem to jeszcze o niczym nie świadczy Alison nie była głupia i mogła zorientować się że Spens. ją śledzi dlatego też mogła jej uciec a sms od A mógł świadczyć o tym że A pluje się za to że uciekła Spens przez co Spens nie widziała co stało się z Alison.
Nie wydaje mi się żeby Lucas był A być może nie chce tego dopuścić do świadomości bardzo polubiłam ta postać. Zresztą jest bardzo do mnie podobna nieśmiała wstydliwa w większości aspołeczna wiec tutaj nie jestem obiektywna.

ocenił(a) serial na 5
candace

Baaardzo dobre spostrzeżenia, candace. xD Naprawdę wszystko do siebie pasuje. Nie zgadzam się tylko z jednym - uparcie twierdzę, że A żyje i wysyła też im niektóre sms'y.

użytkownik usunięty
PannaFranciszka

Ale zobaczcie, czy Lucas wysłał by pierwszego smsa, zaraz po pogrzebie, o treści : Wiem o was wszystko suki? Czy coś w tym stylu? XDD jakoś śmiesznie to brzmi :D:D
i wkurza mnie, że złagodzili wizerunek A ; / chociaż, może rzeczywiście ktoś podawał się za A.np Noel i temu amator :D

ocenił(a) serial na 10

w książce jest napisane, że Allison ma jakąś tam siostrę bliźniaczkę ;)
ale wątpie żeby zrobili tak w filmie. ;)
jeżeli jesteście wiernymi fanami to polecam http://www.prettylittleliars.com.pl
na stronie dużo ciekawostek i spostrzeżeń na temat serialu :)

skeen

Mona pasuje do wszystkiego bo jak tu ktoś wyżej słusznie zauważył jest na wszelkich imprezach, w szpitalu itd. Nie jest wcale za głupia na bycie A, w końcu była niegdyś kujonką, a jak to Caleb powiedział "(...)mądre dziewczyny udają głupie". Poza tym Ali nie była dla niej zbyt miła, dziewczyny raczej też nie (Ali i Aria śmiejące się z niej, tuż przed tym kiedy Aria nakryła swojego tatę z Meredith). Ale z drugiej strony - to samo co w książce?
Ja na 90% jestem pewna, że A nie działa w pojedynkę. Chyba, że mamy do czynienia z jakimś Bogiem, bo człowiek nie dałby rady być tak wszechobecny i wszystkowiedzący. A jeśli chodzi o Caleba - podejrzewanie, że to on jest A. jest dość głupie bo on jest NOWY w szkole. Nie znał Ali, niedawno poznał dziewczyny i moim zdaniem jest w serialu by pomóc w namierzeniu A, lub coś w tym stylu.

Ktoś kiedyś napisał, że jedna A pisze smsy i jst to dziewczyna, a chłopak zajmuje się wszystkim innym ;) no bo przyznacie, że kiedy widzimy A to ma raczej sylwetkę męską, a styl jakim pisze smsy przypomina mi bardziej laskę.
Wszyscy mają motyw, niby ktoś pasuje, ale jednak nie - stąd A raczej nie może być jedną osobą -.-

pozdrawiam gorąco tych, którym chciało się to czytać :D

ocenił(a) serial na 5
skeen

1. Może mona była dobra w szkole, ale ogólnie jest ona głupią osobą, nie byłaby w stanie robić tych wszystkich rzeczy, które robi A...
2. Noel nie ma nic wspólnego z Hanną jedzącą ciastka, A wiedział kiedy Noel spotyka się w tym miejscu z chłopakami i chciał ośmieszyć Hannę, dlatego była ona w tym samym miejscu co Noel.
3. ---
4. Też tak sądze, myślę, że ta postać była specjalnie wprowadzona aby pomóc dziewczynom dowiedzieć sie kim jest A
5. Zgadzam sie.
6. Mona była na dyskotece ? Nie widziałam jej.
7. Możliwe, i tak mi to nie pasowało, bo ten chłopak z 32 w ogóle nie pasuje mi do A :)

ocenił(a) serial na 10
aryanna

2. "A. jak Alison,a nie jak amator" według mnie oznacza po prostu, że nie powinny podejrzewać że za postacia A kryje się taki frajer jak Noel;d

ocenił(a) serial na 4
kamabella

W promo 15 odcinka jest jak ktoś chce utopić (?) kogoś na basenie, a teraz mi się przypomniało że Emily jest pływaczką!!! Spens chyba nie zrobi jej krzywdy, więc może to zrobić?

ocenił(a) serial na 6
kamabella

PannaFranciszka dziękuje;)

Mona jak dla mnie jest dość przebiegła i specjalnie jej postać może być tak przedstawiana. ( tez tej wersji w 100% nie popieram bo zgadza się z książka) logiczne jest, ze zostanie osoba którą mało kto będzie podejrzewał ale w miarę logiczny sposób będzie się to dało wyjaśnić;)

Plus od siebie dodam, że A. to ktoś z obsesja.. ma dużo czasu, żeby męczyć dziewczyny. .. a większość ich problemów po części wiąże się z ich tajemnicami z przeszłości.

Co do dyskoteki nie wszyscy bohaterowie są pokazywani w każdym odcinku ;)

No i Noel on dość dziwnie zachowywał się w tamtych odcinkach... ale to może też być prawda.

Co do teorii, że Alison żyje, też nie wykluczam;D ponieważ pasowało by mi to bardzo... z reszta jest jednym z nielicznych bohaterów który by miał tyle czasu, żeby bawić się w takie intrygi;D ale musimy pamiętać, ze dla widzów nie znających książki lub nie zainteresowanych było by to dość oczywiste rozwiązanie i mało pokręcone jak na ten serial;D

ocenił(a) serial na 6
candace

Myślę, ze to chodzi o tą inną dziewczynę która tronowała z Emili (rywalkę?) i może ona się pojawia i robi to bardziej dla żartu albo chce jej dokuczyć... wątpię, żeby to jakiś poważny motyw był;)

ocenił(a) serial na 5
candace

1. To by był za głupie... Ona właściwie jest niemal wszędzie, więc żadną niespodzianką by nie było, że to ona okazała się A. Znaczy, KTÓRĄŚ z A, bo jak mniemam, są dwie A. A, która "coś" wie i A, jak Alison, chociaż to też byłoby dość nieprawdopodobne, czyż nie?
2. Tak, to susi być ktoś, o kim mało wiemy+ chłopak i dziewczyna. Toby i Jenna odpadają. Więc kto? Brat Ali i Melissa? Nie sądzę.
3. Dokładnie. Mógł być tam każdy.
4. Za prosta sprawa by była, gdyby to był Noel.
5. A żyje, wierzę w to uparcie. Jeszcze sprawdzimy, czy teoria panny Franciszki będzie prawdą. :D
Basen: Też myślę, że to nie będzie nic podejrzanego, lecz kto wie? Jak mówiłam, z PLL nigdy nic nie wiadomo.

ocenił(a) serial na 5
PannaFranciszka

Tyle musimy czekać na kolejny odcinek ;( czy one nie mogą być codziennie :P ?

ocenił(a) serial na 10
aryanna

A może A jest Jenna? Może jakimś cudem jednak nie straciła wzroku lub o odzyskała. Nosi cały czas te czarne okulary spod, których nic nie widać. Wszyscy myślą że jest niewidoma więc ją od razu się wyklucza. Nie wykluczone też, że może to ona stoi za śmiercią Alisson (o ile ta w ogóle nie żyje). Chciała się zemścić za to co jej zrobiła, a także Alisson wiedziała o jej "bliskich" kontaktach z Tobym. Chciała się pozbyć niewygodnego świadka.
A pod postacią A. mści się na pozostałej 4.
Wtedy by wychodziło, że A i morderca to jedna i ta sama osoba.
Tak już po prostu kobinuje na wszystkie strony;d
Ale w PPL nigdy nic nie wiadomo, nieprawdaż?;)

ocenił(a) serial na 10
kamabella

Dla mnie też Alison żyje, ale jest A... smiles-zgadzam się z Tobą. A na pewno nie działa w pojedynkę, bo to niemożliwe (chyba, ze to wszystko miało by być fantastyką...). Może A to grupa kujonów, która była gnębiona przez Ali i dziewczyny, a Mona jest ich mózgiem... Ok.. trochę mnie ponosi fantazja, ale miałam już tyle pomysłów, ze sama nie wiem ;)

ocenił(a) serial na 10
kwiatuszekk14

Sorry, ze pod sobą, ale umknęło mi co chciałam dodać. Spence faktycznie ma jakąś tajemnicę i coś jej się przypomniało. A może widziała po prostu wtedy Tobiego i Ali razem i się zdziwiła...? Nowy chlopak - Caleb jest świetny. Przypadł mi bardzo do gustu- "szybko przeżuwam" :D Moze on się zakręci wokół którejś z dziewczyn.. Może nawet Emily?

ocenił(a) serial na 10
kwiatuszekk14

Caleb jest fajny :D
SPOJLER!!!!
Wątpię żeby zakręcił się w okół jakiejś dziewczyny. Według książki Emiy chodzić będzie z Isaac'kiem :D
( może mu zmienili imię bo w książce nie było Caleba ? )
Hannie natomiast podobać się będzie brat Arii :D i w ogóle takie to zagmatwane o.O

megaami

nie, w książce nie było Caleba.

SPOILER
ma również dojść jakaś dziewczyna (chyba w następnym odcinku, jak wnioskuję ze zdjęć) dość ważna dla Emily ;) przynajmniej tyle wiem z popcornera.

smiles

Na pewno żadna z dziewczyn nie zabiłaby Alison. Wszystkie są pionkami, mają swoje tajemnice ale na pewno nie zbiłyby jej krzywdy.

Wykluczam też Iana. To by było za proste. Wydaje mi się że Ian podobnie jak dziewczyny jest manipulowany przez A. Ma na sumieniu romans z nieletnią Alison, dlatego też A ma na niego haka. Jednego czego boi się Ian to to, że wszyscy dowiedzą się o nim i o młodszych dziewczynach czyli Spencer i Alison. stąd jego dziwne zachowanie w poprzednim odcinku.

ocenił(a) serial na 6
ania__87

Ale przecież był na tym filmie i Alison tam potem wylądowała na ziemi:D. Chociaż tak do końca nie wiadomo dlaczego bo żadnych krzyków nie było słychać. Ale dziewczyny są przekonane że on ją zabijał. Tylko Hanna miała co do tego objekcje - uwielbiam ją:)

ocenił(a) serial na 10
aryanna

A może na tym filmiku nie widać śmierci Alison, a jej chwile uniesienia z Ianem? Nie sądzę, że Ian ją zabił - to nie będzie takie proste, zresztą to dopiero 14 odc., więc tak szybko twórcy serialu, by nam tego nie zdradzili. Skoro nie był to Ian to też nikt inny nie mógłby jej zabić 4 sekundy po tym jak z nim rozmawiała, więc myślę, że na filmiku nie została uwieczniona jej śmierć, a co innego :-)