PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73171
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
Aria spotyka się z Jasonem.
Spencer i Toby się całują. Ojciec Spence kłóci się z matką Ali przez telefon i mówi "miałaś nad tym zapanować, Jason miał się tu nie pojawiać" czy coś takiego.
Em przekonuję matkę, żeby się nie wyprowadzać.
Matka Ali spotyka się z dziewczynami na lunchu. Chce, żeby na pokazie nosiły sukienki Ali O.o
Aria pyta swojej mamy, czy to możliwe, że ludzie zapominają wydarzenia z całej nocy (chodzi jej o Jasona)
Hanna tańczy sobie w kuchni (śmieszna scena :D) i przyłapuje ją ojciec. Hanna kłóci się z nim, że tak naprawdę nie jest tu dla niej, tylko dla jej matki bo nadal ją kocha.
Aria kłóci się z Jasonem.

Jak skończy się odcinek, to dopiszę.

PannaFranciszka

OK :)
wiem, że już trochę wyjechałyśmy zza tematu, ale od przyszłego odcinka to już prawdopodobnie nie będzie tłumaczenie:youhaveamessage, tylko youhaveamessage&gossip_&Shatzy :D

/no ale napisy pewnie będą szybciej :D

smiles

mi też się ogólnie odcinek podobał, chociaż zleciał wyjątkowo szybko. ;< i znowu długie dni oczekiwania...

zagadką dla mnie pozostają buty i świeczki [dla Ali czy znak, że A. ciągle je obserwuje? ;)]. pokaz - fajne zrobiony; ciuchy, muzyka, ale ta psychodela... masakra. ;o nie wyobrażam sobie, jak bardzo A. musi być bezlitosna, by zrobić taki numer mamie A. i ta wiadomość - pokazana w momencie, gdy na sali zostały tylko dziewczyny... doskonałe wyczucie czasu. ;)

za mało Caleba, idealnie dużo Toby'ego i Spencer, którą coraz bardziej lubię. ^^ motyw jej ojca i matki Ali to kolejna rzecz do rozwiązania [chociaż /SPOILER/ oglądając zwiastun kolejnego odcinka, raczej nie będzie to szybko rozszyfrowane i czeka nas kolejny wątek, który może wydłużyć listę osób zamieszanych w śmierć Ali i bycie A. /SPOILER/]. nie podoba mi się Aria z Jasonem, nawet, jeśli Ezra jest A... niech będzie z Ezrą. ;P

ocenił(a) serial na 4
yootsuu

Odcinek bez szału szczerze mówiąc. Fajne sceny Arii z Jasonem, ale zdecydowanie nie wierzę, żeby Ezra był A. Ale pomysł, że Melissa jest zamieszana w śmierć Alison uważam za trafiony. Czekam na dalszy ciąg ;)

p.s, czy ktoś może wrzucić link do zapowiedzi nastepnego odc?

Relia

http://www.filmweb.pl/serial/Słodkie+kłamstewka-2010-556945/discussion/2x07+%22S urface+Tension%22,1689019 tu są wszystkie zapowiedzi.
UWAGA, SPOILERY.

ocenił(a) serial na 8
Relia

Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że to nie Noel był odpowiedzialny za tą płytę z Alison w płomieniach.. Niby nie zaprzeczył, kiedy Aria się zapytała, ale jakoś mnie nie przekonał tym wyrazem twarzy. Myślę, że scenarzyści chcieli nam tylko namieszać ;>

Relia

http://www.youtube.com/watch?v=4oacbHHCgno&feature=related
prosze bardzo:)

izka21gramowa

szykuje się ciekawy odcinek ;)

zwłaszcza to spotkanie Ezry i Jasona u Arii w domu.. i policja? + motyw z kijem hokejowym [czy Ali nie grała razem ze Spencer w drużynie? coś mi się tak kojarzy :P]. fajnie, że rodzice zaczynają mieć swój udział w historii - ojciec Spencer i matka Ali coś ukrywają, inne matki zaczną się domyślać...

też nie widzę Noela jako sprawcy tego zamieszania... to by było zbyt okrutne jak na niego, tak mi się wydaje. chociaż ta mina i samo pytanie do Spencer, czy nie chce sprawdzić płyty... wszyscy są podejrzani :D

yootsuu

Okrutne jak okrutne, ale przede wszystkim za bardzo OCZYWISTE ... mam nadzieje, ze scenarzysci wykaza sie wieksza inteligencja i nie zaserwuja nam Noela i Mony jako A. Bylabym bardzo rozczarowana.

Jesli chodzi o Arie i Jasona .... Tak, tak i jeszcze raz tak! Po tym odcinku trzymam za nich kciuki z calego serducha.

Nie wydaje wam sie, ze to o czym mowila mama Arii moze odnosic sie rowniez do dziewczyn. Aria zamiast pomagac Jasonowi odswiezyc wspomnienia powinna sie skupic na swoich. Wydaje mi sie, ze dziewczyny wiedza wiecej niz do tej pory dopuszczaja do swojej swiadomosci.

Ogolnie odcinek taki sobie. Gdyby nie te watki z Aria i Jasonem to powiedzialabym nawet, ze nudny. I fakt, ze ojciec Spencer najprawdopodobniej okaze sie ojcem Jasona chyba zupelnie niepotrzebny. No chyba, ze prowadzi to do rozwiazania motywu zabojstwa Alisson. Zabil albo Jason (wiec teraz jego "tatus" bedzie staral sie zatrzec slady) lub sam ojciec Spencer (moze Alisson dowiedziala sie o romansie i zagrozila, ze zniszczy jego sielankowe zycie?!) ... Kto ich tam wie ;)

PS. Hanna jest strasznie denerwujaca. Nie rozumiem jej relacji z ojcem. Raz jest zawzieta i uparcie go nienawidzi, zeby potem skasowac wiadomosci od jego narzeczonej?! Blagam dziewczyno, otrzasnij sie! Nie jestes centrum wrzechswiata, a to ze twoj tato zeni sie z kims innym wcale nie oznacza, ze przestanie Cie kochac. Traci rozkapryszona dziewczynka ;P

sandra_crashdown

Mi sie wydaje ze jakby zabil Jason to tez byloby zbyt oczywiste. No Noel jest troche przerazajacy jak sie tak patrzyl na Arie tym wzrokiem jak wiem polaczenie jakiejs obsesji i checi zemsty? No ale to by bylo chyba za proste jakby to on byl A. Moze sam miesza albo troche pomaga A ale raczje traktuje go jako pionka. Mnie strasznie ciekawi jaka tajemnice kryje Jason o ktorej wiedza ta glupia Jenna i Garrett. Licze na to ze nastepny odc bedzie wbijal w fotel jak 2x05:)

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

byłabym cholrnie zawiedziona gdyby rozwiązanie kim jest A było tak prostolinijne. liczę mimo wszystko, że A okaże się ktoś kogo nikt z bohaterów nie będzie w ogóle podejrzewał. dlatego właśnie od początku było jasne, jak dla mnie, że Ian nie zabił Alison, bo wszystkie go podejrzewały. podobnie będzie z Jasonem,bo ktoś może stwierdzić, ze nie pamięta co zrobił. bzdura! kolejne zasiewanie wątpliwości w umysłach widzów. A będzie Ezra lub ktoś inny pozornie dobry i uczciwy. ale Monę też wykluczam.

zilustrowana

Pamietam wypowiedz kogos z ekipy serialu nie wiem kto to byl ale na str ihc to czytalam ze prowadza akcje w jednym kierunku zgodnie z ksiazka a wtedy robia ostry zakret ktorego nikt sie nie spodziewa i nie ma nic wspolnego z tym co jest w ksiazce.;)

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Jestem pewna, że to nie Noel był odpowiedzialny, za te płonące fotografie. Kiedy Spencer oddawała Noelowi płytkę ze zdjęciami, zapytał się jej czy nie chce jej jeszcze raz przejrzeć, a na końcu odcinka oddając ją Ari, stwierdził że nie chciałby aby któraś z dziewczyn miała z jej powodu kłopoty. Mam wrażenie, iż Noel próbuje chronić dziewczyny, bo wie kim jest "A", przez co jest przekonany, że powiedzenie im prawdy bardziej im zaszkodzi, niż pomoże, no i "A" mogło by też jego dopaść. Możliwe też, że to Aria jest "A", gdyż to ona montowała zdjęcia; w momencie wyświetlenia projekcji, została na scenie, tak jakby obserwując reakcje ludzi (chociaż pewnie po prostu była w szoku). No i w końcówce Noel patrzył się na nią takim dziwnym wzrokiem.. ;d
Rzeczywiście - Ezry brak, więc "A" zbytnio się nie wyśliło. Chciałabym, aby to on okazał się "A" ;p
Uwielbiam chemię między Jasonem i Arią ^ ^

ocenił(a) serial na 7
accidenti

Mam wrażenie, że tata Spencer tak bardzo nie lubi Jasona i kłóci się z jego matką, bo oboje wiedzą, iż on coś wie i że z czasem sobie o tym przypomni. Ktoś wspomniał, że Spencer może być siostrą Hanny, a ojciec Spencer zabójcą Ali - uważam, że to jest bardzo prawdopodobne ^ ^

To pewnie Noel zepchnął Iana, a "A" skorzystał z "gotowca" i wykorzystał/a ciało do swoich potrzeb.

accidenti

wiesz co ja tez wolalabym zeby Ezra byl A :P No ja tez kocham te chemie miedzy nimi poprostu sie wylewa z ekranu;D a co do tego ze ojciec Spencer jest podejrzany i boi sie ze Jason cos sobie przypomni to cos w tym jest skoro on sie go boi.

izka21gramowa

Ok, poskladajmy to w logiczna calosc ... Haha, taki zart. Wiadomo, ze w PLL to praktycznie niemozliwe, ale jednak ;)

Ojciec Spencer jest rowniez ojcem Alisson albo Jasona albo obojga. Mogl zabic Ali poniewaz ta wiedziala zbyt duzo i chciala zniszczyc jego sielankowe zycie. Moze tez niszczyc doody jej smierci poniewaz chce chronic kogos innego ( Jasona? Spencer? IDK )

Podoba mi sie pomysl, ze Noel moze chronic dziewczyny. Skoro spotyka sie z Mona to moze zauwazyl, ze ta cos kombinuje? A moze faktycznie Aria jest A. Cos dziwnie sie zachowuje ostatnio ...
Jest jeszcze jedna mozliwosc, moze A. to rzeczywiscie znienawidzony Ezra? Kiedy Noel dowiedzial sie o romansie Arii i Ezry mogl dowiedziec sie czegos jeszcze. Wszyscy pamietamy te jego gierki z Ezra, moze mial ku temu jakies inne powody ....

sandra_crashdown

hmm ciekawe...moze przedstawianie Ezry jako takie slodkie niewinne stworzenie wlansie ma nas zmylic ze to nie A a to akurat on. Ciekawa jestem czy na forach zagranicznych najbardziej w Stanach tez podejrzewaja Ezre...

ocenił(a) serial na 9
sandra_crashdown

No właśnie, to co napisala sandra_crashdown, ze ojciec Spencer mógł zabić Ali, wydaje mi się możliwe. Pamiętacie, jak Ali powiedziała w szpitalu do Hanny, że jak ktoś powie coś komuś w nieodpowiednim czasie, to skończy jak ona. Może Ali właśnie dowiedziała się, że on jest jej ojcem, powiedziała mu, a ten ją zabił, bo bał się, że powie Spencer :p

izka21gramowa

Pewnie wiedzą kto ukrywa się w domu Jasona.

yootsuu

Odcinek jak dla mnie średni.
Co do tych butów - po pierwsze, jak ktoś zauważył, A wpisało numer (5)214, bardzo mnie to ciekawi.
A po drugie to pomyślałam sobie, że trzeba będzie w następnych odcinkach wypatrywać kogoś w takich butach.

Chochlikowata

Ale tych butów nie miala terapeutka jak Hanna jej mowila ze nie wiedzial ze sa w tez w takim kolorze??

izka21gramowa

obejrzałam jeszcze raz te fragmenty - nie miała ich.
na spotkaniu z całą czwórką miała takie sandałkowate na obcasie, a z samą Hanną - zwykłe, czarne szpilki. nie kojarzę tych butów w ogóle, ale są w stylu Arii.

yootsuu

Miała takie. Dokładnie takie same, jak zamawiał/a A.
2x01, minuta 34:17.

youhaveamessage

ach, no tak! zapomniałam sprawdzić tej drugiej wizyty ;) faktycznie :D

smiles

dla mnie ten odcinek był ciekawy:) Aria i Jason, poza tym dużo Spenser i Toby'ego, dla mnie bomba

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

Czy ktoś wie jakiej piosenki słuchała Hanna kiedy tańczyła w kuchni??

idh_yaa

Savoir Adore - Bodies

idh_yaa

Savoir Adore "Bodies";)

youhaveamessage

Ktoś to już tu pisał, ja tylko się dołączę:
Noel może wiedzieć, kim jest A - miał zatarg z Ezrą i wtedy mógł się o tym dowiedzieć, ale Ezra zagroził mu, że jak powie dziewczynom, to mu coś zrobi - stąd dziwna mina Ezry, gdy Noel wrócił do szkoły w 2x01 - miał minę, jakby się bał.
Ezra w tym odcinku przedstawiał jakieś dokumenty - ale przecież to nie trwa kilka dni, tylko może kilka godzin - wróciłby akurat na pokazanie się wiadomości od "A".
Spencer dała tę płytkę Noelowi - jak wiadomo, nie przepadała za Ali, więc to ona mogła "spalić" te zdjęcia.
No i wypowiedź Noela na końcu - nie chcę, by któraś z was miała kłopoty.
Możliwe, że Ezra był kumplem Iana i Jasona - wtedy potwierdzało by się to, co napisałam w innym temacie:

MOŻLIWE SPOILERY MOŻLIWE SPOILERY MOŻLIWE SPOILERY
"Spencer wyszła ze stodoły i słyszała krzyk Ali.
Ali krzyczała, bo ojciec Spencer zabijał ją kijem hokejowym.
Spencer to widziała, bo była niedaleko, ale zapomniała o tym (słyszałam, że tak się czasem dzieje jak się jest w szoku itd.)
Jason także to widział z okna swojego domu (stąd zdjęcie - zrobił je, może ma jeszcze jakieś inne, np. takie gdy ojciec Spencer zabija Ali.) - ale był naćpany i tego nie pamięta.
Była jeszcze jedna osoba, która to widziała - "A". Może A kochał/a Alison i teraz nie ma jak mścić się na ojcu Spencer, więc mści się na jego córce.
A zebrał/a dowody, np. te zdjęcia i prawdopodobnie oskarżył/a Jasona o morderstwo poprzez karteczkę. (a może Jason był w sypialni Ali, skąd zostało zrobione zdjęcie bo nie wiem, lubił się przebierać w jej ciuchy i tam sobie siedział? I stąd to wiem co zrobiłeś - wiem, że przebierałeś się w damskie ciuchy."

tutaj A - Ezra.
Może akurat w tym czasie, gdy Alison zginęła, w ich domu była jakaś impreza, na której był też Ezra? To by się zgadzało...
A co do ojca Spencer - kiedyś w wywiadzie jakimś czytałam, że SPOILER możliwe, że ktoś jeszcze był w krzakach na tym filmiku Alison&Ian.SPOILER SPOILER
Może to był właśnie ojciec Spencer? Widział, jak Ian całuje się/uprawia seks z Ali i wkurzył się i ją zabił? (Ian był wtedy chłopakiem Melissy) tylko czemu nie zabił Iana, tylko Alison?
I wtedy następna zagadka by się rozwiązała:
Ian odchodzi z kamienia pocałunków, idzie w swoją stronę. Ali po jakimś czasie też odchodzi i też idzie w swoją stronę.
Jak jest już przy domu (w tym czasie budzi się Spencer i idzie jej szukać) zza rogu wyskakuje ojciec Spencer z SPOILER kijem hokejowym SPOILER i zabija ją - no i widzą to trzy osoby - Jason, Spencer i Ezra (A).
No i tak:
Spencer - nie chciała tego widzieć, więc tego nie pamięta. Zapomniała. Może kiedyś sobie przypomni.
Jason - niedawno sobie o tym przypomniał. I dlatego szuka tego kija w ogródku. Osoba, którą przez firanki widziała Spencer - to był pan Hastings. Rozmawiał z Jasonem o tym kiju i o tym, dlaczego wrócił.
Ezra - został "A", bo może Ali go poniżyła przy kolegach i przy Jasonie - może poniżyła go właśnie w ten dzień, gdy przyszła do domu Spencer i płakała (po tym, jak Alison poniżyła Ezrę, on przyszedł do jej pokoju i zgwałcił ją, albo przynajmniej próbował)
I teraz mści się na dziewczynach. Czekał dokładnie rok, aż Aria wróci z Islandii, żeby zacząć akcję :D
Ale "A" nie jest mordercą. Mordercą jest ojciec Spencer.
Ian - dowiedział się o tym, że ojciec Spencer jest zabójcą. Wiedział, że Spencer o tym wie. Bał się, że sobie przypomni i zniszczy Melissie życie. I teraz są dwie opcje, kto go zepchnął:
Ezra - jest "A" - musiał go zepchnąć, bo "nie można bawić się w kotka i myszkę, gdy myszka jest w.... grobie"
Ojciec Spencer - chciał chronić córkę. Poza tym od dawna planował "zamach" na życie Iana. I zepchnął go jeszcze z jednego powodu - Ian się dowiedział. Dowiedział się = musi zginąć.
Ale teraz - kto "bawił się jego zwłokami" jakiś "debil próbujący zrobić na złość Melissie" jak to określiła Hanna, ojciec Spencer, czy może Ezra?

Chyba to już wszystko.

youhaveamessage

Jejku odwalilas kawal niezlej roboty;) No to ma sens Ezra jako odtracony przez Alisson i mogl byc wtedy podczas tych balang w jej domu ukrasc pamietnik. Pamietam jak we flasbackach przyszla do domu Spencer i mowila ze nie wytrzyma bo byla impreza w jej domu i kolega jej brata sie do niej podwalal...moze to byl Ezra??i moze znalazl pamietniki i dlatego wszystko wie o sekretach dziewczyn. Ale twoja teoria jest najbardziej logiczna ze wszystkich ktore czytalam czy sama rozwazalam.

izka21gramowa

Jak to sie okaze prawda to zeby Cie amerykanscy scenarzysci o wykradanie im tajemic nie oskarzyli:P

youhaveamessage

Wg mnie ten odcinek był bardzo nudny.

ocenił(a) serial na 10
Natra

Ej sluchajcie, nowa teaza..a moze ktoras z dziewczyn ma blizniaczke , moze Aria ???
No wiec niby auto jak Arii rodzice, teraz buty :)

bianka226

A co mają buty do Arii?

youhaveamessage

Ze sa niby w stylu Arii ale wyjasnilo sie ze miala je jednak terapeutka w 2x01 odc:)

ocenił(a) serial na 10
izka21gramowa

Przeczytaj sobie w innym poscie odnosnie butów ..chyba w poscie do odc 5 :)

ocenił(a) serial na 10
bianka226

zna ktoś tytuł piosenki która leciała, kiedy Emmily sie przebierała w sukienke, a w pokoju była ta jej koleżanka/partnerka/lesbijka <nie pamiętam imienia>.

a co do PLL, to jak dla mnie Spencer nie jest święta, ona ma coś na sumieniu.

anulka01

Girls love shoes - Flaunt :)
ta piosenka leciała też jak Emily spotkała się z Mayą w 1x01 :D

bianka226

ale co konkretnie bo mi sie nie chce szukac:P;)

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

a moim zdaniem Spencer nie ma niczego na sumieniu, tylko, jak zauważyło wiele osób, na pewno coś wie, a właściwie coś widziała. wykurzyła to z pamięci. bardzo dobra teoria youhaveamessage!

izka21gramowa

gdzie je miała terapeutka? oglądałam scenę z nią i chyba miała inne buty... ;o

yootsuu

Nie wiem czy to buty terapeutki czy nie, ale ...................
SPOILER SPOILER SPOILER

........... ogladalyscie wywiad z Ashley Benson tj. Hanna, w ktorym wyraznie mowi, zeby zwrocic wieksza uwage na postac terapeutki?! ... Wydaje mi sie, ze moze miec w tym wszystkim wiekszy udzial. Nie wiem tylko jaki,nie moge jej nigdzie wkleic :D

ocenił(a) serial na 10
yootsuu

na 100 procent miala te co kupywala A http://fashionofpll.tumblr.com/page/6 na samym koncu

ocenił(a) serial na 3
gabrysiag

a mi się wydaje że ani Ali ani Jason nie sa dziećmi ojca Spencer. Po prostu pewnie Jason przyłapał Matkę Ali w łóżku z ojcem Spencer i dlatego tak strasznie obawia sie obecności Jasona w mieście bo nei chce żeby Jason powiedział Specner o ich romansie.

ocenił(a) serial na 9
miss-skleroza

a dla mnie przez cały czas Spencer jest jakaś dziwna... przez cały 2 sezon wmawia wszystkim że to Ian jest winny że to Ian zrobił, może chce zrobić wokół siebie "bezpieczną" przestrzeń żeby nikt jej o nic nie podejrzewał! a jakby nie patrzeć to może specjalnie zrobiła imprezę w stodole. alison po spotkaniu z Ianem mogła wrócić do stodoły i tylko Spence mogła nie spać, wywabiła ja ze stodoły na zewnątrz i jej coś zrobila. Kto to wie ?

Misiowa20

Gdyby Spencer ją zabiła to byłoby banalne.
Youhavemassage,świetna teoria.Nie wierzę w to że Ezra nie ma nic wspólnego z tą sprawą.

Oleandria

Osoby z profilem psychologicznym A. raczej nie bawia sie w jakies gwalty czy molestowania. Przewaznie wydaje im sie, ze robia TO wszystko dla wyzszych celow, ze sa jak "reka Boga", ktora wymierza sprawiedliwosc. Sami rozumiecie co sie roi w tych ich durnych glowach ;P ... Tak, wiec kwestionowalabym jedynie motyw Ezry przedstawiony przez @ youhaveamessage . Milosc, nienawisc, zemsta jak najbardziej. Jesli ktos rzeczywiscie zgwalcil Alisson tamtego wieczoru to na pewno nie A. Oczywiscie to tylko moje skromne zdanie ;)

sandra_crashdown

Zauważcie że ''A'' mści się na dziewczynach.Tylko za co?

Oleandria

duże prawdopodobieństwo, że A. to osoba chora psychicznie więc powód zemsty, mszczenia się może być nawet mały. pewnie i tak wszystkim kopary opadną jak wyda się kto jest A. i czy ta sama osoba zabiła Ali albo może ona żyje.

ocenił(a) serial na 7
Dodo140

Chora psychicznie to może nie ale nie zrównoważona pewnie tak, bo to jest różnica.
A co do Spencer to ona faktycznie coś za bardzo przyczepiła się do Iana, zauważyłam do dopiero w tym odcinku, wiec może wie coś więcej niż pozostałe dziewczyny, albo traktuje go jako taką jak już ktoś wcześniej wspomniał osłonę.

ocenił(a) serial na 9
katia_2007

jak dla mnie to ktoś, kto cały czas spędza na podglądaniu i dręczeniu czterech nastolatek, o tym, co zrobił z trupem iana nawet nie wspominając, jest ewidentnie chory psychicznie... niezrównoważony to spore niedomówienie :P uważam, że sandra_crashdown ma rację co do specyfiki charakteru A.