Przyda nam się coś, co pomoże nam przetrwać przerwę w emisji PLL. Każdego dnia odpowiadamy na jedno pytanie. Wszystkie pytania dotyczą Pretty little liars. Swój wybór staramy się uzasadniać :).
Gra zaczerpnięta z forum "Pamiętniki wampirów"
Dzień 1 - Twój ulubiony bohater płci męskiej.
Dzień 2 - Twój ulubiony bohater płci żeńskiej.
Dzień 3 - Twój ulubiony charakter ogólnie.
Dzień 4 - Najmniej lubiana przez Ciebie postać.
Dzień 5 - Twój ulubiony odcinek.
Dzień 6 - Najmniej lubiany przez Ciebie odcinek.
Dzień 7 - Twoja ulubiona scena.
Dzień 8 - Twój ulubiony cytat.
Dzień 9 - Scena, która Cię uszczęśliwia.
Dzień 10 - Scena, która Cię zasmuca.
Dzień 11 - Scena, która Cię rozśmiesza.
Dzień 12 - Scena, która Cię rozwściecza.
Dzień 13 - Najbardziej szokujące wydarzenie.
Dzień 14 - Twoja ulubiona przyjaźń.
Dzień 15 - Twoja ulubiona para.
Dzień 16 – Twoja ulubiona piosenka grana w Pamiętnikach Wampirów.
Dzień 17 - Twój ulubiony aktor.
Dzień 18 - Twoja ulubiona aktorka.
Dzień 19 - Książki czy serial?
Dzień 20 - Pomysł na przyszły odcinek PLL.
Dzień 21 - Pomysł na nową postać w PLL.
Dzień 22 - Postać, z którą najbardziej się utożsamiasz/która jest taka, jak Ty.
Dzień 23 - Coś, co kochasz w Pamiętnikach Wampirów.
Dzień 24 - Coś, czego nienawidzisz w Pamiętnikach Wampirów.
Dzień 25 - Odcinek, który w ogóle nie powinien zostać wyemitowany.
Dzień 26 - Coś, co chciałeś/aś, żeby się zdarzyło, ale nigdy się tak nie stało.
Dzień 27 - Coś, co się zdarzyło, mimo że nie chciałeś, aby kiedykolwiek do tego doszło.
Dzień 28 - Ulubiona przyjaźń pomiędzy aktorami PLL
Dzień 29 - Największa chemia między aktorami PLL
Dzień 30 - Premiera sezonu czy finał sezonu?
Jason - jest bardzo tajemniczy, jak dotąd nie bardzo wiemy, jaką rolę odgrywa w serialu, czy jest w ogóle dobry, czy zły. No i bardzo pasuje do Arii ;)
Bardzo fajny temat, już go pokochałam :D
No więc nikogo nie zaskoczę, pisząc, że jest nim Jason. Dlaczego aż tak go lubię? Tak jak napisała elenkaa - jest tajemniczy, nie możemy mieć 100% pewności, że jest całkowicie dobry. Przy tym jest taki uroczy względem Arii, że aż przyjemnie się ogląda ich sceny :)
Toby - ma w sobie coś tajemniczego i uwielbiam jego oczy oraz kości policzkowe, to tak wizualnie. z charakteru wydaje się dość wrażliwy, jest uroczy w scenach ze Spencer, ale wszyscy wiemy, że potrafi być prawdziwym badass! ;D
"Dzień 23 - Coś, co kochasz w Pamiętnikach Wampirów.
Dzień 24 - Coś, czego nienawidzisz w Pamiętnikach Wampirów." ?? hahaha :D chyba zapomniałaś zmienić :D
trudne, bo chyba takiego nie mam, ale zdecyduję się na Caleba z początku.
Był takim "złym chłopcem", podobał mi się ;D lubię go z Hanną, ale teraz to takie... ciepłe kluchy trochę.
Swietny temat ;D
JASON :):):)
Glownie za niesamowita chemie miedzy Nim i Aria. Poza tym ma COS takiego w oczach co pozwala w nich tonac i tonac i tonac ... ;) Podoba mi sie, ze pod przykrywka bad-boya skrywa uczuciowego i wrazliwego kolesia :)
PS. @elenkaa wybaczamy te Pamietniki Wampirow, zastapimy je PLL i nie bylo sprawy ;)
Aria - na początku bardzo ją lubiłam, potem trochę mniej, ale teraz znowu xD Gdyby tylko nie była z Ezrą..
Spencer - od niedawna wydaje mi się najładniejsza, no i pije dużo kawy jak ja :)
ARIA :D potem Hanna i Spencer, nie jestem oryginalna.
[a z facetów, oczywiście, Caleb i Toooby <3]
Aria-Kiedy tylko na nią spojrzałam, mój szósty zmysł powiedział mi-ją będziesz lubić najbardziej! :D Moim zdaniem jest ona najbardziej naturalna ze wszystkich dziewczyn, najbardziej przypomina licealistkę, a nie jakąś top modelkę po 20. No i jest prześliczna, trzeba to przyznać :)
Aria - mialam podobnie jak @_Joy. Wiedzialam od poczatku, ze Aria bedzie moja ulubiona bohaterka. Uwazam, ze jest nietuzinkowa i ma przesliczne wlosy! Oczywiscie zwiazek z Ezra to jej najwieksza pomylka, ale caly czas licze, ze dziewczyna sie obudzi z tej beznadziejnosci. W koncu wszystkie popelniamy bledy :P
Aria! :D
Tak samo jak dziewczyny u góry polubiłam ją od początku (lubiłam też Emily - błagam, nie bijcie, wiem, że popełniłam straszny błąd hahahah). Jej twarz, jej włosy, jej figura, wygląda jak taka porcelanowa laleczka :D
Strasznie ją lubię, to, jak się zachowuje, to jaka jest.
Chyba Aria też,bo lubię też Hannę i Spencer,ale Aria mi najbardziej pasuje na licealistkę.
Jest ładna,w miarę normalna i ma bardzo ładne oczy.
Ma problemy w rodzinie,jest chyba najbardziej naturalna i ma swój styl ubierania.
A z męskiej to Jason.
Trudny wybór... ale jeśli już mam kogoś wybrać to najbardziej lubię Wrena. Jak dla mnie jego postać jest bardzo ciekawa, i może jeszcze dużo namieszać szczególnie w życiu Spencer, jak dla mnie Wren i Spencer byliby świetną parą.
Dzień 2 - twój ulubiony bohater płci żeńskiej
Aria po pierwsze wygląda jak mały gotycki elf
po drugie rzecz jasna Ezra
Ja tak samo-Aria, pisałam już za co.
U mnie rowniez bez rewelacji - Aria ;P Uzasadnienie powyzej ;)
Spencer - kompletnie mi nie podchodzi jej uroda, ale jest najinteligentniejszą postacią PLL ;)
A ja dopiero co zobaczyłam temat i muszę nadrobić 3 dni :)
Dzień 1 Twój ulubiony bohater płci męskiej.
Toby- przystojniak, zawsze pomocny, mądry, wrażliwy i fajny facet,
Spencer- inteligentna, ma fajny charakter, jest zdecydowana, świetnie się ubiera,
ciężki wybór, ale chyba Spencer jak wyżej.
Dzień 1: Twój ulubiony bohater płci męskiej.
Jason..Przystojniak xDD
Dzień 2: Twój ulubiony bohater płci żeńskiej.
Spencer..Ładnie się ubiera i jest baaardzo mądra.. xDD
Dzień 3: Twój ulubiony charakter ogólnie.
Spencer ;) kujonek xDD
Także nadrobię zaległości :D
Dzień 1:
Toby, zdecydowanie. Nie potrafię uzasadnić tego dlaczego, lecz jak dla mnie ma w sobie to "coś".
Dzień 2:
Spencer. Jest taka... zwykła. Wiele przeszła, a poradziła sobie z tym całkiem nieźle. Ma dobry gust, potrafi trzymać język za zębami. Po prostu ją lubię.
Dzień 3:
Aria. Najnormalniejsza i najcichsza dziewczyna. Nadaje się na czyjąś przyjaciółkę.
Tyle.
Aria - jak większość. ;) normalna, spokojna, stała, świetnie wyglądająca dziewczyna.
Również nadrabiam zaległości:
Dzień1:
Twój ulubiony bohater płci męskiej.
Hm.. Noel. Pojawia się w dosyć ciekawych momentach i moim zdaniem ma w sobie coś z supermena - taki specyficzny, buntowniczy urok, oraz spojrzenie mówiące "nie martw się, ja cię uratuję" ; D
Dzień2:
Twój ulubiony bohater płci żeńskiej.
Alison - jest bardzo złożoną i interesującą postacią, traktującą życie jak jakąś grę.. przez co tworzy wokół siebie różne tajemnice; jak czegoś chce, to za wszelką cenę to osiągnie, albo przegra w taki sposób, że wszystkich przejdą ciarki.
Dzień 3:
EzrA - jako, iż moim zdaniem jest "A", uważam go za najciekawszą postać w całym serialu, ale jako że oficjalnie nie znamy "A" nie mogłam go umieścić w pytaniu, o męskiego bohatera :D
Hmm... chyba Mona. Kiedyś sama była takim odrzutkiem szkolnym, a jak nagle stała się popularna, to źle traktuje innych, choć sama wie, jak to jest. Jest strasznie wredna.
Ja też nadrobię:
1. Twój ulubiony bohater płci męskiej.
Toby - jest tajemniczy, bardzo pomcny, poprostu "dobry"i wogóle od początku jakoś go polubiłam, nawet jak był brany za mordercę.
2. Twój ulubiony bohater płci żeńskiej.
SPENCER - jest idealna dla mnie, najładniejsza, ma najlepeszy gust, jest ogólnie odważna, najlepsza w dyskusjach, zdecydowana, jest dla mnie symbolem perfekcji i uwielbiam każdy moment, który jest z nią związany.
3. Twój ulubiony charakter ogólnie.
SPENCER - jak pisałam powyżej. :)
4. Najmniej lubiana przez Ciebie postać.
Powoli Ezra mnie zaczyna denerwować, ale ogólnie to chyba Mona, wkurza mnie maksymalnie i jeszcze się wcisnęła się Spencer na przewodniczącą komitetu, jak był ten pokaz mody.
Ale robicie smietnik z tego tematu ;D Nie lepiej by bylo po prostu zaczac od tego dnia, ktory aktualnie przypada ?! ALe to nie ja jestem zalozycielka, wiec co mi tam ;)
EZRA - jest kilka postaci, za ktorymi nie przepadam, ale nikt nie jest w stanie przebic Ezry. I tak jak Arie polubilam od "pierwszego wejrzenia" ;P tak zaraz zostalam oblana zimnym kublem wody bo pojawil sie Ezra. Moja pierwsza mysl "no chyba zartujecie, ze on bedzie glownym bohaterem" ... Kompletnie nie moj typ kolesia. Zawsze jak pojawia sie na ekranie to mam ochote sprzedac mu prawy sierpowy ;P
Właśnie, tak samo myślę, że lepiej jakbyście zaczynali od dnia, który właśnie omawiamy, a nie "uzupełniacie". Beznadziejny pomysł jak dla mnie.
EMILY <3 hahahha :D
Ciągle mina "kota sr*jącego na puszczy", nienawidzę tej postaci. Jak tylko otwiera usta, żeby coś powiedzieć, zalewa mnie krew. Idealne potwierdzenie słów "uroda to nie wszystko".
Po to jest forum, by się wypowiedzieć, prawda? Więc nie czepiaj się proszę.
Dzień 4:
Jason. Jest dla mnie aż za bardzo podejrzany. Ukrywa wiele więcej niżeli do tej pory się dowiedzieliśmy. Poza tym, od początku sprawia wrażenie takiego, który chce koniecznie wywęszyć co wiedzą dziewczyny. A kysz.
Ezra. Mam tak samo jak sandra_crashdown. W sumie to na początku go polubiłam, przyznaję się, ale potem... Denerwowało mnie to, że nawet kiedy zaczął już pracować w Hollis nie chciał wyjawić swojego związku z Arią. A już całkiem mi podpadł, kiedy Aria powiedziała, że całowała się z Jasonem, a on po prostu sobie stał. Ja na jego miejscu już dawno bym była u tego faceta i obiła mu twarz :P No i nienawidzę jego stylu. Ani fryzury. Ogólnie, kiedy na niego patrzę skacze mi ciśnienie :P
Dzień 4 - Najmniej lubiana przez Ciebie postać
Jenna. Strasznie jej nie lubię. Od samego początku denerwuje mnie jej zachowanie, cała ona.
Hanna :D chociaż lubię każda z bohaterek na swój sposób. Jednak mimo wszystko najbardziej od samego początku lubię Hannę.
Dzień 4- Najmniej lubiana przez Ciebie postać
Ezra. Uoeee. Nienawidzę go. Łącznie ze wszystkimi scenami, w których występuje, najlepiej wyłączałabym PLL za każdym razem gdy go widzę. Jak można być tak irytującym bohaterem?
nie wiem czy jestem w stanie wybrać jeden jedyny który mnie powalił na kolana, bo właściwie jeszcze takiego nie było. ale wydaje mi się, że do tej pory największą gęsią skórkę i najwięcej napięcia wywołał odcinek 'keep your friends close' z pierwszego sezonu, kiedy to mona ma urodziny (camp mona). myślałam wtedy 'o rany, już wiedzą kim jest A!', potem potrącenie hanny i oczywiście błędne wnioski. w każdym razie ten odcinek dobrze wspominam.
Wybaczcie zamieszanie ale też koniecznie muszę nadrobić! Super temat:D
Dzień 1: Twój ulubiony bohater płci męskiej.
Ezra - uwielbiam wątki młodych przystojnych nauczycieli zakochujących się w swoich uczennicach :)
Dzień 2: Twój ulubiony bohater płci żeńskiej.
Alison - najładniejsza, najpopularniejsza osoba, która do perfekcji opanowała technikę manipulacji
Dzień 3: Twój ulubiony charakter ogólnie.
Hanna - jest bardzo zabawna, podziwiam ją za to, że była w stanie przejść tak wielką metamorfozę
Jackie - nienawidzę jak ktoś próbuję ukraść komuś mężczyznę, udusiłabym ją własnymi rękami!
Odcinek Halloweenowy - głównie dlatego, że pokazywał wszystko co działo się przed śmiercią Alison i parę rzeczy dzięki temu odcinkowi zaczęłam podejrzewać :)
Chyba 2x09 "Picture This" ze wzgledu na pocalunek Arii i Jasona ;) ale lubie tez 1x01 bo zachecil mnie do ogladania serialu :)
Przepraszam,ale gdybym nie napisała to pewnie mnie by to męczyło :)
Chyba Aria i "A" - wiem dziwna jestem,ale ono jest takie pomysłowe i sprytne,a zarazem ciekawe.
Póki nie wiem kto to jest nawet ciekawe,a tak po za tym najbardziej Aria i pisałam wcześniej dlaczego.
Maya - nie wiem czemu,ale wydaje mi się taka zadziorna i w ogóle.
Denerwuje mnie to jakie miny robi i w ogóle taka mało sympatyczna jest dla mnie.
Były bardziej emocjonujące i w ogóle,ale ja lubię 1x9 The Perfect Storm.
Być może dlatego,że w każdym odcinku są takie słoneczne dni,a tam była ulewa i burza co mi się podobało.
Aria sobie śpiewała z Noelem grającym na gitarze i prawie się pocałowali,aż tam wpadł Ezra i prawie popsuł się ich związek co mnie cieszyło :p
Odcinek taki w miarę ok,uczniowie sobie siedzieli w szkole i w ogóle mi się podobał.
A przynajmniej w miarę dobrze pamiętam.
A mi strasznie podobało się Over My Dead Body, ze względu na zaskakujący początek, dopiero potem pokazane jest jak to wszystko się zaczęło. No i kiedy dziewczyny dostały te lalki-aż mnie dreszcz przeszedł.
Lubię też Picture This, ale nie chcę brzmieć jak nawiedzona fanka :P
zdaje mi się, uzupełnianie za jednym razem dni nie jest głupie i o tym czy tego nie można robić powinna zdecydować założycielka tematu. A poza tym tak jak ktoś nie uzupełni to nie może odpowiedzieć na pytania z danego dnia, a możliwe że dla kogoś może być ważne wskazać np. ulubioną postać....
Melissa- wredna dziewczyna wogóle jej nie lubię, a do tego jestem pewna że coś ukrywa...
wszystkie odcinki gdzie było/jest dużo Spencer i Tobego :)
Teraz jest dzień 5, nie 1 ani nie 3.
Trudne. Na pewno któryś z pierwszego sezonu, nie mogłam się zdecydować, czy wybrać 9 czy 19, ale wybieram 1x09 - The Perfect Storm.
Dlaczego? Fajny flashback z Ali, Aria i Noel razem i tak ogólnie odcinek miał świetny klimat ;)
Dzień 5- Twój ulubiony odcinek.
Chyba 2x11-"I Must Confess", dlatego że był bardzo emocjonujący, trzymał w napięciu. No i byłam tak zaabsorbowana faktem, iż Sullivan zna tożsamość "A"... Żałowałam, że odcinek się skończył. Poza tym wywołał u mnie masę przypuszczeń, rozmyślań odnośnie A. Tak samo miałam w 1x10 jak Hanna powiedziała, ze wie kim jest A.
Przypominam, że teraz jest dzień 6.
Dzień 6 - Najmniej lubiany przez Ciebie odcinek.
Sama nie wiem, ale na pewno któryś z pierwszych 1 sezonu, bo wtedy mi się to totalnie nie podobało (chodzi mi o ich ubrania, twarze i w ogóle :D), jednak nadal oglądałam :D. Nie umiem zdecydować się na jeden, ale wylosuję 1x03 - To Kill A Mockingbird.