PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73447
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Przyda nam się coś, co pomoże nam przetrwać przerwę w emisji PLL. Każdego dnia odpowiadamy na jedno pytanie. Wszystkie pytania dotyczą Pretty little liars. Swój wybór staramy się uzasadniać :).
Gra zaczerpnięta z forum "Pamiętniki wampirów"

Dzień 1 - Twój ulubiony bohater płci męskiej.
Dzień 2 - Twój ulubiony bohater płci żeńskiej.
Dzień 3 - Twój ulubiony charakter ogólnie.
Dzień 4 - Najmniej lubiana przez Ciebie postać.
Dzień 5 - Twój ulubiony odcinek.
Dzień 6 - Najmniej lubiany przez Ciebie odcinek.
Dzień 7 - Twoja ulubiona scena.
Dzień 8 - Twój ulubiony cytat.
Dzień 9 - Scena, która Cię uszczęśliwia.
Dzień 10 - Scena, która Cię zasmuca.
Dzień 11 - Scena, która Cię rozśmiesza.
Dzień 12 - Scena, która Cię rozwściecza.
Dzień 13 - Najbardziej szokujące wydarzenie.
Dzień 14 - Twoja ulubiona przyjaźń.
Dzień 15 - Twoja ulubiona para.
Dzień 16 – Twoja ulubiona piosenka grana w Pamiętnikach Wampirów.
Dzień 17 - Twój ulubiony aktor.
Dzień 18 - Twoja ulubiona aktorka.
Dzień 19 - Książki czy serial?
Dzień 20 - Pomysł na przyszły odcinek PLL.
Dzień 21 - Pomysł na nową postać w PLL.
Dzień 22 - Postać, z którą najbardziej się utożsamiasz/która jest taka, jak Ty.
Dzień 23 - Coś, co kochasz w Pamiętnikach Wampirów.
Dzień 24 - Coś, czego nienawidzisz w Pamiętnikach Wampirów.
Dzień 25 - Odcinek, który w ogóle nie powinien zostać wyemitowany.
Dzień 26 - Coś, co chciałeś/aś, żeby się zdarzyło, ale nigdy się tak nie stało.
Dzień 27 - Coś, co się zdarzyło, mimo że nie chciałeś, aby kiedykolwiek do tego doszło.
Dzień 28 - Ulubiona przyjaźń pomiędzy aktorami PLL
Dzień 29 - Największa chemia między aktorami PLL
Dzień 30 - Premiera sezonu czy finał sezonu?

kaaamilaaa

Sceny Arii z Ezrą xD

ocenił(a) serial na 7
elenkaa

Dołączam się. Wszystkie sceny A&E.

elenkaa

Sceny Arii i Jasona, scena kiedy Ezra NIE POBIŁ Jasona kiedy dowiedział się, że J i A się całowali (Ezra to du.pa, hahhaa)
sceny z Emily w których próbuje grać poważną/smutną/szczęśliwą a wychodzi jej tylko jedna mina <3 hahaha, sceny z Samarą, sceny z Mayą, niektóre sceny z Hanną, bo ta postać już mi się powoli przejadła i przez to, jak zachowuje się Ashley Benson, Hanna kojarzy mi się z taką "JESTEM TAKA SUPER FAJNA I WSZYSCY MNIE LOVCIAJĄ <3", nie wiem co jeszcze. Poniekąd scena zerwana Toby'ego i Spencer, bo nie chciałam żeby zerwali, ale to raczej smutna scena, nie rozwścieczająca.

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Jak Hanna została potrącona przez samochód A

ocenił(a) serial na 7
kaaamilaaa

Chyba jak Aria i Noel się pocałowali i tak samo jak Jason pocałował Arię. Jak dla mnie tylko Ezra pasuje do Ari.

monisia99

Taki jak kaaamilaaa, tobyło szokujące xD I jeszcze jak Ian umarł.

kaaamilaaa

Jenna + Caleb chyba... Albo ta scena Jenny i Garretta w 2x12, w ogóle połowa akcji z tego odcinka.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Jak Ian zginął ... oraz jak w 13 odcinku 2 serii było pokazane rok wcześniej jak Aria biegnie po szkole i nie chcący potrąciła Fitza na korytarzu ... i skoro jak on był rok temu to ... moze byc A albo jest normalny albo to ze jest psychiczny i chce sie zemscic n ari ze go szturchneła

ocenił(a) serial na 10
krytykhorrorow17

Scena w której był pokazany Ian już martwy...

ocenił(a) serial na 10
esiunia

Hanna i Lukas

esiunia

Chyba ciężko będzie. Nie wiem, może Aria i Spencer? Mało je razem widzimy, ale ta scena "you're so tiny and I love you" była taka cudna.
Ogólnie bardzo lubię tę więź między całą czwórką, ich przyjaźń jest wspaniała.

ocenił(a) serial na 4
youhaveamessage

Dzień 14
hymm, lubiałam przyjaźń między Hanną a Lucasem (choć ze stronu Lucasa to chyba było coś więcej), albo Spencer i Alison ze względu że były takie różne. A z teraźniejszych to Spencer i Aria

eryka0304

Dzień 14

Chyba Toby i Emily. Nie wiem, może dlatego, że Emily była przy nim jakaś taka normalna i jakby bardziej żywa ;D

ocenił(a) serial na 8
sandra_crashdown

Dzień 14.

hmmm .. chyba Hanna + Lucas.

nikonamka11

A ja lubię Aria + Jason, tak trochę się przyjaźnili. No i Emily + Toby też byli fajni, zanim zaczął chodzić ze Spencer.

ocenił(a) serial na 7
elenkaa

Chyba Hanna i Lucas ale też Toby i Spencer gdyż jako para ufają sobie i można uznać ich za przyjaciół

ocenił(a) serial na 10
monisia99

Aria i Ezra

ocenił(a) serial na 10
elenkaa

DZIEŃ 15 - ULUBIONA PARA
C

ocenił(a) serial na 10
elenkaa

DZIEŃ 15 - ULUBIONA PARA
Aria i Noel

pllgg

Aria i Jason - nie wiem czy można ich uznać za parę, ale ja i tak głosuję właśnie na nich ;D Głównie za chemię, która bije z ekranu na odległość :) uwielbiam jak Jason patrzy na Arię, jakby nic więcej się w danym momencie dla Niego nie liczyło :)

sandra_crashdown

Tak jak sandra_crashdown, mam takie same zdanie xD

ocenił(a) serial na 7
elenkaa

Dzień 15 - Twoja ulubiona para

Moja to zdecydowanie Hanna i Caleb. Uwielbiam ich.

kaaamilaaa

Zastanawiam się nad Noelem i Arią, Spencer i Tobym, i Hanną i Calebem, ale wybieram Hannę i Caleba jednak.

youhaveamessage

Hanna i Caleb :)))

ocenił(a) serial na 7
elenkaa

hym, trochę się zapuściłam.

Dzień 2 - Twój ulubiony bohater płci żeńskiej: Spencer
Dzień 3 - Twój ulubiony charakter ogólnie: Toby
Dzień 4 - Najmniej lubiana przez Ciebie postać: Garett
Dzień 5 - Twój ulubiony odcinek: 2x12
Dzień 6 - Najmniej lubiany przez Ciebie odcinek: 1x08
Dzień 7 - Twoja ulubiona scena: prysznicowa!
Dzień 8 - Twój ulubiony cytat: 'You're early!' "You're beautiful'
Dzień 9 - Scena, która Cię uszczęśliwia: pożegnanie Toby'ego i Spencer chyba 2x3
Dzień 10 - Scena, która Cię zasmuca: odejście Caleba
Dzień 11 - Scena, która Cię rozśmiesza: Emily goniona przez Toby'ego.
Dzień 12 - Scena, która Cię rozwściecza: Mona, która nie przekazuje Hannie listu.
Dzień 13 - Najbardziej szokujące wydarzenie: Pułapka A. w 2x12
Dzień 14 - Twoja ulubiona przyjaźń: Aria & Spencer
Dzień 15 - Twoja ulubiona para: Caleb & Hanna

ocenił(a) serial na 7
crazy_muffin.

Dzień 15 - Twoja ulubiona para

Tak samo jak sandra_crashdown i elenkaa-Aria i Jason.

_Joy

Dzień 16 – Twoja ulubiona piosenka grana w Pretty Little Liars.

Jezu, nie mam ulubionej.
Musiałabym wymienić ich dużo, dużo, dużo :D
Ale uwielbiam te z 6 odcinka z dyskoteki, grane przez 2AM Club, Savoir Adore - Bodies, Digital Daggers - Where the lonely ones roam, Rich Jacques - Boys don't die, Lex Land - Could've had me, Joy Williams - Charmed Life, te grane przez Scars on 45, S.O. Stereo - What you wanted me to do, Seven - Chew Lips, Orelia - Suggestions, Brandi Carlile - Hiding my heart away, Oh Mercy - In my stride, Adam Agin - Please Don't Leave Quite Yet, Sweet 17 - Supabeat, Black Mustang - The One, One Kiss Don't Make Summer, Trent Dabbs - Follow Suit, Zowie - Smash it, Amy Stroup - Backed Into The Corner, Rowan - Breathe, Gemma Hayes - Brittle Winter, Christina Perri - Jar of hearts, Julin - Electrify, Brooke Waggoner - Fresh Pair of Eyes, Heal For The Honey i Wonder-Dummied, Katie Herzig - Hey, Na, Na i Jack and Jill, Peter Bradley Adams - Between Us, Twirl - The Things We Do For Fashion i It Girl, Katie Herzig i Matthew Perryman Jones - Where the road meets the sun, Sarah Leichtenberg - Wonder Woman.

Dobra, wiem. Mega się rozpisałam, ale znalazłabym więcej gdybym chciała, hahaha

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Diego Boneta - Siempre Tu :)

ocenił(a) serial na 7
esiunia

Moja to Savoir Adore - Bodies :)

kaaamilaaa

A ja nie mam ;)

ocenił(a) serial na 10
elenkaa

dzień 16 ulubiona piosenka
piosenka lady gagi jak była pokazana impra w 13 odc. 2 sezonu jak jenne i alison były ubrane za lady G

ocenił(a) serial na 10
krytykhorrorow17

Ian Harding - widzę w nim potencjał ;)

ocenił(a) serial na 10
esiunia

Dzień 17 twój ulubuiony aktor ! ...
najbardzie ze wszystkich lubię keegan allen i ian harding

ocenił(a) serial na 5
krytykhorrorow17

Tyler Blackburn.

paps

Chyba Brant Daugherty.

youhaveamessage

Dla mnie aktor, który gra Wrena, - Julian Morris. Ma świetny akcent ;)

elenkaa

Dzień 17 - Twój ulubiony aktor

Rowniez wybieram Juliana Morrisa i rowniez za akcent - mam do niego slabosc :) (do akcentu i do aktora;P) .

ocenił(a) serial na 10
sandra_crashdown

Sasha Pieterse - świetnie zagrała w Housie mimo że była małą dziewczynką, ma dopiero 15 lat a mimo to wydaje się najbardziej dojrzałą postacią z PLL chociaż reszta dziewczyn jest dużo starsza. No i jest śliczna:)

ocenił(a) serial na 8
esiunia

Ashley Benson, Holly Marie Combs.

ocenił(a) serial na 5
sisek1980

Shay Mitchell :D

poważnie, to Sasha Pieterse.

paps

Lubie Lucy Hale bo ma juz spore doswiadczenie i jeszcze moze Torrey Devitto bo ma fajnego meza ;P (haha, taki zarcik;P) ...

sandra_crashdown

SHAY MITCHELL <3
hahahaha, a tak powaznie, to albo Lucy Hale, albo Sasha Pieterse, ale po dłuższym zastanowieniu wybieram Lucy Hale, lubię jej grę aktorską i tak ogólnie :D

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Mam duży dylemat pomiędzy Lucy Hale a Sashą Pieterse, ale ostatecznie wybieram Lucy, potrafi świetnie zagrać i ogólnie jakoś strasznie ją polubiłam. Dodatkowym plusem jest to, że się nie 'lansuje' jak reszta gwiazdek (nie chodzi mi o ten serial, tylko ogólnie).

ocenił(a) serial na 8
_Joy

Dzień 18.

Ashley Benson albo Troian Bellisario. Obie bardzo lubię.

ocenił(a) serial na 10
nikonamka11

Serial - jakoś bardziej odpowiada mi układ zdarzeń w serialu niż w książkach bo nie oszukujmy się, jest sporo różnic :)

esiunia

Serial, ale tylko dlatego, ze ksiazek nie czytalam niestety :( nie chce, zeby mi sie mylily wydarzenia serialowe z ksiazkowymi ;D

ocenił(a) serial na 5
sandra_crashdown

Serial. Też nie czytałam książki, ale sugerując się różnymi opisami i komentarzami zdecydowanie wolę serial. Książka wydaje mi się trochę głupawa. I wciąż liczę, że nie wykorzystają motywu bliźniaczek w serialu.

ocenił(a) serial na 5
paps

Dzień 20 - Pomysł na przyszły odcinek
Aria mówi rodzicom prawdę o niej i Ezrze, ewentualnie zostaną przyłapani, do tej opcji skłaniam się bardziej ;) . Spencer przestaje skakać z kwiatka na kwiatek (wkurza mnie z tym) i umawia się uwaga, uwaga! Z Lucasem . Hmm Emily ma dylemat nad swoją seksualnością,powiedzmy że zainteresuje ją jakiś przystojny nieznajomy, ostatecznie jednak pozostanie przy byciu lesbijką i zejdzie się z tą blondynką (gra Cliaire Holt, nie pamiętam imienia bohaterki) Hanna oczywiście z Caleb'em i Alleluja ;)

elenkaa

Aria niespodziewanie wchodzi do mieszkania Ezry, kiedy jest on w trakcie wykonywania swoich A-obowiązków. Aria decyduje, że zatrzyma ten sekret dla siebie (got a secret, can you keep it? :D) i nie powie dziewczynom, bo boi się publicznego upokorzenia. Emily w tym samym czasie idzie na rozdanie Shayród, gdzie gdy tylko wychodzi na scenę wszyscy zaczynają rzucać w nią zgniłymi jajkami i pomidorami, ale ona się cieszy, bo myśli, że to dobrze. Hanna rzuca się pod pociąg razem z Jasonem, który jest jej nowym kochankiem. Caleb odjeżdża gdzieś daleko, bo okazuje się, że był on kochankiem Ezry i pomagał mu w wysyłaniu A-smsów. Spencer ostatecznie godzi się z Tobym i odjeżdżają na białym koniu w stronę zachodzącego słońca.

hahhaa dobra wiem, głupie hahah :D

youhaveamessage

Aria zrywa z Ezrą, bo zobaczy jak on całuje się z tą swoją byłą narzeczoną i wybiega z płaczem prosto w ramiona Jasona xD. Emily stwierdza, że jednak nie lubi dziewczyn i zaczyna interesować się.. Calebem, co zauważa Hanna i zrywa z nią przyjaźń. Caleb odchodzi z PLL na zawsze (nie cierpię go). Na koniec odcinka dziewczyny wchodzą do domu Spencer i znajdują zmarłego ojca Spencer.