Zastanawiam się kto może być tym człowiekiem w masce sądząc po posturze to na pewno mężczyzna ale jakoś nie wiem kto mógłby być nim. Jakieś sugestie?
Radzę nie czytać tytułów odcinka ani obsady bo ja tym samym sprawiłem sobie dwa duże spoilery.
Do dziś żałuję,że zwyciężyła moja ciekawość i przejrzałem sobie tytuły odcinków (pierwotnie chciałem rzucić okiem ile odcinków mnie czeka) oraz obsadę (chciałem poszukać filmów/seriali z niektórymi aktorami z Internatu) więc z miejsca wolałem ostrzec;-)
Pamiętam jak mój brat polecił mi ten serial (on wtedy był na VI sezonie), to było w ferie. Całe ferie spędziłem na oglądaniu El Internado, jedynie uzupełniałem podręczny spichlerz, wodopój przy TV i zapas chusteczek. ;-) A gdy miałem zamiar przejść obok pokoju mojego brata dawałem mu znać,żeby na chwilę zatrzymał odcinek,abym sobie nie zaspoilerował dalszego oglądania.
Te wspomnienia wywołują u mnie uśmiech na twarzy ale też dochodzę do wniosku,że dziwny ze mnie osobnik.;p
Haha, myślałam że tylko ja tak mam z serialami! Chyba oboje jesteśmy dziwni. :D Ringer też zapowiada się interesująco!
Tak dużo seriali, tak mało czasu... : <
Paige jest dosc wysportowana tez:D ktokolwiek jest "A" ma duza wiedze szpiegowska i jest bogaty, moze Ezra ma brata blizniaka:D
Wytłumaczy mi ktoś ten nonsens?
Po całej akcji ze Spencer i tymi lekami, Alison wraca do tej stodoły i czeka na kolejny sms. Widać, że Spencer sobie tam smacznie śpi.
Jak to się ma do pierwszego odcinka kiedy Spencer wraca do stodoły, dziewczyny już nie śpią a ta im mówi, że Ali nigdzie nie ma i słyszała krzyk.
Bo albo ja coś pominąłem albo nie uwaga scenarzystów.
Nie wiadomo ile tam spały po tym kiedy ALI już była chowana, albo już dawno była w motelu z Moną, widocznie S. obudziła się i tak pierwsza, a że ALI nie było to poszła jej szukać, proste.
Słyszała krzyk?
Naciągane to trochę, ale to PLL, więc pewnie w 100% masz rację.
Dokładnie, scenarzystom wszystko się już pomieszało, ten serial nie ma już żadnego sensu.
No właśnie. Przecież kiedyś dziewczyny musiały się obudzić. Spencer poszła jej szukać, moim zdaniem żadnego krzyku nie słyszała. po prostu znowu się naćpała.
Fakt. Czyli w sumie nie ma co szukać już wskazówek, bo zawsze wszystko można wytłumaczyć w sposób, ze ktoś był otumaniony itp.
Fakt. Ten serial nie ma już żadnego sensu.
Tak samo nic nie wspomniała o kłótni z Jenną przed jej domem. Już nie wspominając,że we dwóch tych flashbackach ma proste włosy, a później już kręcone.
Czy przypadkiem Sasha nie przybrała na wadzę ostatnio? Jakoś strasznie mi się to rzucało w oczy podczas relacji z tej nocy.
Dla mnie Alison nie grzeszy również inteligencją, dostała wiadomość,że A ma w planach ją zabić i wyrusza na konfrontację z Ian-em, Ezrą,Tobby bez żadnej faktycznej broni tylko z pogróżkami?
Właśnie, może coś przeoczyłam, ale czy bylo wspomniane czemu Ali kazała Garettowi udawać przed Jenną, że uderzył ją łopatą i zabił?
mi się wydaje najprawdopodobnej że w tej masce był Toby albo Jake ewentualnie Noel.... nikt inny nie przychodzi mi do głowy.
Już wolę Noel-a (bez jakiegoś konkretnego motywu) niż jakąś bliźniaczkę/bliźniaka.
Ja prawie na 100% myślę, że to Jason. Na pewno musi być wysportowany, a on jest w serialu od początku.
Idąc tą drogą, Matka Ali kryła kogoś, kto uderzył jej córkę bardzo długo, kogo mogła kryć??? Moim zdaniem tylko swojego syna, Jasona, Pamiętacie jak dostał karteczkę "wiem co zrobiłeś tamtej nocy" ? On zachowuje się bardzo dziwnie i jest na mojej liście najwyżej.
Też myślę, że to Jason, najbardziej prawdopodobne, że to jego by kryła, w końcu matma. Tylko jaki motyw?
Może chłopak cierpi na rozdwojenie jaźni ;))) ? i nie na odwyk a na leczenie psychiatryczne go wysyłali?
Hmmm.. Niezła teoria, wiadomo, że w tym serialu najdziwniejsze opcje są najbardziej prawdopodobne więc można się spodziewać ciekawych zwrotów akcji :)
Tą karteczkę podrzucili mu przecież Garret i Jenna, o tym było w serialu, to było po tym jak rzekomo Garret zabił Alison kiedy szedł z Jenną.
Ale o dziwo Ali nie mówiła o tym jak Garett ją "zabił", nie opowiedziała o całej nocy. Jason już wiele razy kłamał, o odwyku też.
Ja też myślę że Jason uderzył Ali. Po prostu tamtej nocy był naćpany, od dawna wkurzony na Ali, nie wytrzymał i ją walnął. Ta rodzina jest mega toksyczna. Matka Ali nie chciała stracić obojga dzieci więc postanowiła zając się zwłokami Ali i kryć Jasona. Myślę że ona po prostu spanikowała i rzeczywiście myślała że Alison nie żyje.
Też tak myślę, ale kto z kolei ją zakopał? Syn, którego kryła? Coś mi tu nie pasuje... może to ojciec Spencer? Bo rozmawiali na policji o tym, czy nadal mają swoją umowę, może Jessica nie chciała dalej czegoś ukrywać, a on ją zakopał...już nic nie wiem, głupio to wszystko rozwiązują. Ciekawe kiedy pokażą chociaż JEDNO (oprócz MOny) prawdziwe "A".
ja myślę, że Ali rzeczywiscie ma siostrę bliźzniaczkę która została umieszczona w szpitalu psychiatrycznym i uciekla co mocno zdenerwowalo matke Ali, ktora zabronila jej wyjsc z domu w obawie przed pojawieniem się jej siostry, a ta się zjawiła i uderzyla Ali. Matka myslac ze Ali nie zyje zakopala ją powtarzając słowa "coś ty zrobiła".
scenarzyści już dziwne rzeczy wymyślali, więc bliźniaczka nie byłaby szokiem tylko czymś słabym, czemu nic a nic nie mówią o bliźniaczce? Jeśli rzeczywiście się urodziła to przecież ludzie musieliby o tym wiedzieć, całe miasto nie mogło być w konspiracji.
bo gdyby powiedzieli to nie byłoby to dla widzów żadnym zaskoczeniem?:) nie mówię, że to byłoby dobre rozwiązanie scenarzystów ale obstaję przy tym, że tak to się skończy a jak będzie zobaczymy:) może któras z nas będzie bliska prawdy:) a co do konspiracji to bardzo możliwe, ze matka Ali po prostu ukryla że urodzila 2 dziewczynki, ona jest jak dla mnie dziwna i taka akcja w jej wykonaniu nie byłaby czyms dziwnym, sasiedzi nie musieli wcale o tym wiedziec, zagmatwała cos w szpitalu i drugie dziecko oddala.
a może to Cece była w psychiatryku i uciekła i Pani D się dowiedziała i bała się o Alison. A Cece będąc pod wpływem psychozy ją zabiła i Pani D ją kryje bo to jej nieślubna córka?
Zakopała ją jej własna siostra bliźniaczka która od teraz będzie się pod nią podszywać i nikt się nie domyśli :D
mi się wydaje że może kryła Monę, bo tam w jednej scenie jest że potem jak Ali położyła spać to poszła do swojej kryjówki to chyba Mona miała jakąś obsesję na jej temat, a co do Melisy to mi się wydaje że ona mogła zabić dziewczynę i to szepnęła do ucha ojcu... bez winy nie jest, pewnie jest też górującą nad E że zleca to wszystko mi się tak wydaje, mogę się też mylić.... 5 sezon niech już będzie ostatnim bo więcej jest pytań niż odpowiedzi ...
wątpię zeby matka Ali kryła Mone, jezeli juz to wlasnie kogos z kim jest spokrewniona. w koncu byla przekonana, ze ta osoba zabila jej rodzone dziecko więc musiała żywic do tej osoby jakies ''wyzsze'' uczucia. tez bym chciala zeby 5 sezon byl ostatnim, jest tyle watków pozostawionych bez wyjasnienia ze nie wiem jaki scenarzysci musieliby miec łeb zeby kazdy z nich sensownie polaczyc i zamknac. a co do winy Melisy to tez uwazam, ze ma sporo za uszami i bardzo mozliwe ze na ucho przyznala sie ojcu do morderstwa
Może mi ktoś przypomnieć, co Pani Grunwald robiła na podwórku DiLaurentisów w noc, kieli Ali dostała w łeb? Nie wiem, czy było to powiedziane i nie pamiętam, czy nigdy o tym nie mówili? Strasznie mnie to męczy :P Jeśli to nigdy nie było wyjaśnione, to czy nie jest to dziwne? Co ona by tam robiła?
Z tego co kojarzę to w 13 odcinku IV sezonu powiedziała dziewczynom,że "miała przeczucie,że coś tragicznego się wydarzyło" a gdy wkraczała na podwórku Dilaurentisów ujrzała rękę Alison "sięgająca po życie".
To PLL ;-)
Ahhh no to świetne wytłumaczenie, jestem medium i czuję, że coś strasznego się wydarzyło, biegnę na podwórko DiLaurentisów :P Ahhh to PLL
Taka już jest PLL ;-) Jeszcze się okaże,że A jest opętane i Grunwald przyjdzie z pomocą ;-)
tylko teraz jest kolejny problem bo A zakopało matkę Allison a ona wiedziała kto rzucił tym kamieniem w Ali więc ciekawe jak to rozwiążą wszystko hehe
Skoro Jessica widziała kto zabija Alison, to po co "prześladowała" Spencer? Ta ziemia w łóżku, to chyba jej sprawka. I jeszcze czaiła się na nią u niej w pokoju.
Jakiś Hastings rzucił kamieniem i chciał się zemścić?
Przecież gdyby to Spencer rzuciła, to po co by ją kryła? Bała się, że ojciec Spencer zrujnuje jej życie?
Mi się wydaje że to matka alison ma siostrę blizniaczkę a nie ali. Dlatego Jessica pokazana była jako przemykające widmo w pokoju spancer i ten incydent z ziemią . Scenarzyści nie chcieli powielać pomysłu z blizniaczką ali to stworzyli blizniaczkę jessici żeby trochę nas zaskoczyć .
moim zdaniem A to Jason, postura jego. A jest mocno zbudowany w ramionach i ten też był. Jason raz się pojawia, raz znika i by pasowało.
Mnie najbardziej zastanawia:
1)Kim jest dziewczyna,która teraz "spoczywa" w grobie Alison?
2)Kto zabił ową dziewczynę?
3)Jak ona się tam niefortunnie znalazła (pod ręką)? Jeśli niedoszły morderca Alison był(a) święcie przekonany(a) o śmierci swojej rywalki? To w jakim celu podstawił ciało owej dziewczyny?
4) Czy A to jednocześnie niedoszły morderca Alison?
5) Czy A to jednocześnie morderca owej dziewczyny?
6) Dlaczego A uaktywniło się dopiero, gdy Aria wróciła do Rosewood-u?
7) Motyw działań A i/lub niedoszłego mordercy Alison
8) Czy Mona stała za pogróżkami wysłanymi do Alison z sygnaturą A? Czy ona wcześniej sfiksowała na punkcie Alison i po jej zaginięciu jedynie wykorzystała motyw z "A" i prześladowało dziewczyny.
9)Jak Mona weszła w posiadanie pamiętników Alison?
10) Czy pierwotne A to A od III sezonu czy to A już od I sezonu?
11)Czy Mona podszywała się pod A czy działała dla uber-A już od pierwszego pytania?
Będziemy pewnie jeszcze trochę musieli poczekać zanim się dowiemy wszystkiego. Ale powiedzcie mi jedną rzecz, skoro Ezra nie jest A, to po co mu były te komputery do śledzenia dziewczyn, dlaczego ubrał się na czarno jak A i ukradł pamiętnik Ali z tego domku w którym Aria zaprosiła dziewczyny, i po co się tak zdenerwował w tym odcinku gdy wszyscy myśleli że to on jest A? Mam na myśli tą scenę, gdy dziewczyny odkrywają kryjówkę A, jeszcze w czwartym sezonie, a potme wchozi Ezra i uderza o szafę gdzie znajdują się stroje A.
Też tego do konca nie rozumiem, ale może tak się wczuł w pisanie tej książki że chcial się utożsamić z A, stąd te stroje, komputery itp żeby w pełni czuć że jego działania mają wpływ na dziewczyny. Kosmos jak dużo niewiadomych nadal.:P
chcieli nas podpuścić. od razu zaczął robić groźne miny tak jak Toby gdy pomaga ł' A'. Komputery- bo sam prowadził swoje śledztwo. Wkurzył się bo dziewczyny mogły go przejrzeć, ale szafa z bluzami 'A' rzeczywiście jest zastanawiająca. Choć z drugiej strony, tylko śledził w nich dziewczyny lub 'A' i znowu chcieli nas podpuścić.
Jedna kryjówka była Mony, druga Ezry. Może kryjówki prawdziwego' A' jeszcze nie widzieliśmy?