Zastanawiam się kto może być tym człowiekiem w masce sądząc po posturze to na pewno mężczyzna ale jakoś nie wiem kto mógłby być nim. Jakieś sugestie?
9. Z tego co wychwycilam w odcinku było o tym ze Mona przywiozła jakieś rzeczy Alison może wtedy podkradła te pamietniki?
dziewczyna w grobie to pewnie ta co zaginęła w innym mieście Sara Harvey .W którymś tam odcinku (nie pamiętam dokladnie którym) kłamczuchy spotkały się z jakimiś dziewczynami których przyjaciółka również zaginęła (zaginiona też była blondynką w typie alison)
a moze to jake albo mike? jake jest wysportowany przeciez a jakos ucichlo o nim?
Ja też uważam, że postacią w masce (-A) jest Jason i że to on wtedy walnął Ali kamieniem w głowę, a że był (tak myślę) pod wpływem narkotyków, to matka chciała go chronić. Zrobił to, bo miał dość Ali. Dodatkowo np. dostał info od Iana, że Ali szantażuje go wydaniem filmików, a że oboje byli w N.A.T., to Jason pomógł Ianowi uciszyć Ali...
Poza tym myślę, że wątek z bliźniaczkami będzie poruszony...
I że to Mellisa zabiła tamtą dziewczynę.
też mi się tak wydaje, ale czy to nie byłoby zbyt przewidywalne? Nie rozumiem tylko co robiła Pani D. w grobie ?
Toby zdecydowanie jest w to zamieszany. A Może mści się za to, że dziewczyny obwiniły go o podpalenie? Co do matki Alie podtrzymuje, że nie ma innej opcji niż ta, ze chroni kogoś równie ważnego dla niej jak sama Alie. Druga córka? Swojego syna? Własna siostra bliźniaczka? Pytanie. Czy Melissa przyznała się ojcu, że to ona zabiła tą dziewczynę? Np. dla tego, ze pomyliła ją z Alison? Melissa jest jaka jest ale siostry nie pozwoliła by skrzywdzić co już raz pokazała.
Co do Tobiego, to Ali wykluczyła go, jako -A i nie zdaje mi się, żeby znów coś z nim było. Jedyne co, to myślę, że np. mogłoby się okazać, że jego matka, to siostra Pani D.
Co do tego, co Pani D. robiła w grobie... ktoś ją tam zaciągnął i zakopał. Prawdopodobnie osoba w masce, czyli domniemane -A... albo ojciec Spencer, który bał się, że Pani D. nie dotrzyma ich sekretnej umowy o której wspomniał jej przy okazji na policji. Myślę, że umowa ta dotyczyła tego, że "Spencer zabiła tamtą dziewczynę" albo tego, że brała narkotyki albo jedno i drugie i Pani D. miała siedzieć cicho (w zamian za...?). W końcu na policji znalazły się dokumenty w których jest sporo o Spencer.
Co do Melissy, to myślę, że przyznała się ojcu, że to ona zabiła tamtą dziewczynę po prostu.
A co do wątku z bliźniaczkami, to uważam, że Marlene King nie wymyśli niczego zbyt zaskakującego i będzie podążać za książką, jak to było już wcześniej.
Ja jestem prawie pewna, że matka Toby'ego to siostra pani Dilaurentis. Wtedy wszystko by się składało w całość. Przecież pani D. odwiedzała matkę T. z niewiadomych przyczyn. Telefony, które pani D. dostawała w dzień niedoszłej śmierci Ali dotyczyły ucieczki matki T. z psychiatryka. W końcu Jessica jest przestraszona po tych rozmowach. Matka Toby'ego jest chora psychicznie, uderzyła Alison w głowę, a Jessica by chronić siostrę zakopała Ali. Toby został A, by zapewnić matce ochronę.
ciekawa teoria. ale po co matka Tobiego miała uderzyć Alison? choroba chorobą, ale tak bez przyczyny?
nadal jestem za Jasonem, wkręcał coś z odwykiem, z Ali się kłócił, ćpał, kumplował się chyba z Melissą, Ianem, tą niewidomą bodajże i Garettem, co nie? (jeżeli nie mam racji, wyprowadźcie z błędu, mogło mi się pomieszać) a caała ich ferajna w coś była zamieszana, wątpię żeby Jason był wyjątkiem. W każdym bądź razie Pani D. by go broniła.
kto z kolei zakopuje Pani D.? nie żadne A, ktoś komu jest wygodnie się jej pozbyć, czyli Hastingowie, czy jak to się tam piszę. tak obstawiam. w każdym bądź razie błagam, wszystko, byleby nie było żadnych bliźniaczek!
Może choroba psychiczna albo coś, czego jeszcze nie wiemy. A Jason jest teraz po prostu zbyt oczywisty, na pewno pierwszą myślą każdego było to, że Jessica chroni swojego syna, więc nie sądzę, żeby rozwiązanie było tak proste. Pisze też tak, bo Jason to mój ulubiony bohater i mam nadzieję, że jest niewinny :D Ja bym ciągle chciała Arię jako A, chociaż nie widzę motywów i byłoby trochę niedociągnięć, ale to, że A zaczęło działać ponownie dokładnie wtedy jak Aria wróciła z Islandii zawsze daje mi do myślenia.
Jason faktycznie jest zbyt oczywisty, ale jezeli mam na tym etapie kogos wskazac, to bylby to wlasnie on.
hmm, Aria? nie glupie, w kazdym razie byloby to ZASKAKUJACE, co jest chyba najwazniejsze w tym serialu.
p.s.- ja tez lubie Jasona! jest mega przystojny ;p (oczywiscie moim zdaniem)
Zgadzam się z tobą w 100% też jestem tego zdania że jessica ma siostrę i pasowało by żeby to była właśnie matka tobiego . To by wyjaśniało min to że mają umowę z ojcem spance, ojciec spencer mógł pomóc sfałszować dokumenty dlatego stwierdzono że popełniła samobójstwo i dlatego nie chciał żeby spancer rozgrzebywała sprawę śmierci matki tobiego .
To jest bardzo możliwe. Wgl matka Hanny miała jakieś halucynacje z blizniaczkami i potem ten wątek się urwał. Jason raczej odpada, scenarzyści specjalnie prowokują nas do takiego myślenia. Wgl Jason występuje w serialu Devious Maids. Polecam bardzo ciekawy serial trzymający w napięciu, w którym występują 4 pokojówki kombinatorki i intrygantki :D Caleb też nie pasuje, bo przecież A chciało zabic jego matkę ( juz teraz nie pamiętam, czy sytuacja z samochodem dot matki Tobbiego czy Caleba). Jak bd 6 sezon to sie wściekne -,- ciągle wrzucają jakieś wątki, które się nie kleja lub pozostają bez odpowiedzi....
No właśnie,Jason zbyt oczywisty. Zawsze jak ktoś jest najbardziej podejrzany, to później w tym serialu okazuje się czysty :) I propsy za zdjęcie Alexandra Rybaka <3
Zrobiłaś mądrze... Nie wiadomo, przyjmij że Mona, bo dopóki ona była "A", dopóty serial trzymał się kupy i nie był pisany na kolanie z odcinka na odcinek.
A może to ten detektyw prowadzący sprawę Gabriel Holbrook, już myślałam, że się dowiem kto jest "A" no i lipa, dlaczego obstawiam tego detektywa, bo po pierwsze, strzelał ktoś do nich, był wysportowany, bo dał rade przeskoczyć i skąd wiedział gdzie są ?? namierzyli dziewczyn po przez telefony i GPS (nie jestem pewna czy dobrze napisałam) i tylko właśnie o tym wiedział najszybciej z osób najbardziej zainteresowanych i najdokładniej wiedział. na moje to nawet troch wyglądało jak by policjanci poszli nie w to miejsce gdzie powinni, takie wrażenie odniosłam, wóz znaleźli ok. no i dlaczego on powód 2: bo możne na fotce z któregoś tam odcinka był koleś koło Detektyw Darren Wilden rzekomo podobny do Ezry Fitza, a możne do tego detektywa Gabriel Holbrook był podobny bardziej ?? Co sądzicie o takiej teorii ??
Na pewno nie kobieta.
TOBY- kiedyś go podejrzewałam, ale w książce popełnił samobójstwo, więc raczej nie on.
JASON- podejrzewam go o bycie A. Chociaż niespodzuanki by nie było.
BARON- proszę... to na pewno nie on
MIKE- nie mam nic do osoby, która go zasugerowała, ale przeciez to dziecko :P
ALEX- prawie go nie widać w tym serialu, na 100000% nie on
SEAN- postać epizodyczna, za mało znana, by być A
Nie sadzisz, że to zbyt oczywiste? Każdy pomyśli Jason, a przecież musi być jakieś zaskoczenie.
Jason na pewno uderzył wtedy allison w głowę, tylko takie wytłumaczenie dlaczego matka sama zakopywala ali i bronila winowajcy. Ale A to on nie jest, zbyt oczywiste.
Obstawiam Toby'ego albo Caleba ;>
Dla nie ta cała historia jest aż za bardzo naciągana nawet jak na ten serial. matka zakopała żywą Ali, a ona potem jakby nigdy nic została jedynie opatrzona w szpitalu, zwiała sobie i jakaś nieletnia Mona pomogła jej uciec... Trudno przymknąć na to oko.
Nie wiem czy już to ktoś napisał nie chciało mi się przeglądać wszystkich postów ale osobą która była na dachu jest Wren i Ezra o tym wiedział ale przez postrzał stracił pamięć
Nie sądzę, ze Wren. Bardziej skłaniam się ku Noelowi. Rzadko się pojawia w serialu, a z drugiej strony pod koniec odcinka Ali była z Noelem, ufała mu, więc to może być on. Albo po prostu nowy policjant aczkolwiek nie wiem jaki miałby motyw.
jak dla mnie to mógłby to być Caleb. Wziął się tak naprawdę znikąd i zaczął przystawiać się do Hanny od razu żeby wejść w środowisko kłamczuch.
Poza tym kiedy one mówiły mu o wszystkim mógł sobie spokojnie kontrolować sytuację no i nie zapominajmy, że zna się na telefonach, jest hakerem więc łatwo było mu wszystko wysyłać, pisać etc.