PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73190
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

TAK lub/ Nie.

ciekaw jestem Waszego zdania.... po finałowym odcinku 2 sezonu, nie ukrywam dużego rozczarowania, ale mimo wszystko będę dalej oglądał, a Wy?

ocenił(a) serial na 5
Leo_Wyatt

Jak na razie moja odpowiedź brzmi NIE, no chyba, że 1 odcinek 3 sezonu będzie jakiś wyrąbisty, to może zmienię zdanie.

Chimcharo

TAK, mimo iż jestem bardzo zawiedziona. Szykowałam się na jakąś niespoadzianke a tu... nie skomentuje. Ale zobaczymy co wymyślą teraz.

asfalcik

Szczerze? Jeszcze nie wiem. Prawdopodobnie będę z ciekawości co jeszcze 'kochana' Marlene wymyśli, ale to już nie będzie to samo.

ocenił(a) serial na 5
Lexi1617

Też jestem zawiedziona (nawet nie tym kim okazało sie A, tylko tym że Marlene wszystkich okłamała i wymyślaliśmy tyle niepotrzebnych teorii a odpowiedź była tak prosta) ale będe oglądać dalej bo jestem ciekawa jak to sie dalej potoczy, poza tym 3 sezon ma być głównie o tym jak A robiło te wszystkie rzeczy a jestem bardzo ciekawa tego.

Elena00

zgadzam się z Tobą w 100%, tak samo myślę.

ocenił(a) serial na 9
Elena00

Ale to chyba wlaśnie w tym tkwi magia tego serialu? Ja tam się lubię tak pozytywnie rozczarować...

Lexi1617

Wymysli? Chyba perfidnie sciagnie z ksiazek ;D

Chcialabym napisac NIE!!!! ale wiem, ze pewnie nie wytrzymam :(

ocenił(a) serial na 9
asfalcik

Na pewno tak. ja nie jestem bardzo zawiedziona ostatnim odc, jedynym zlym faktek ktory podali to to ze dowiemy sie kim jest A.
A jak to Mona opowiedziala na pytanie spencer w samochodzie: jaki jest plan bo A zawsze go ma to Mona odpowiedziala : Tak. Ona zawsze ma xdd wiec tez dala do zrozumienia ze nie jest bossem xdd

ocenił(a) serial na 7
Tsunade23

Ja będę oglądać, mimo że zawiodłam się sprawą z A (głównie przez zapewnienia Marlene) to gdy tylko ukaże się 3 sezon zacznę oglądać, jeśli jednak głównym A okaże się Ali, jej bliźniaczka Jenna, Melissa bądź ktoś równie "niespodziewany" to się wkurzę.

Leo_Wyatt

TAK. jestem zawiedziona (to chyba jest zbyt lekkie słowo -,-),ale mimo wszystko bede to jeszcze oglądac. Tylko chyba juz nie będę z tym wiązac takich emocji jak dotychczas... Ale tak, bede ogladac. chociazby,zeby dowiedzxiec sie,kto zabil Alison

ocenił(a) serial na 8
nobodyisperfectt

TAK- ALE OBNIZAM OCENE SERIALOWI

Leo_Wyatt

Nie.

youhaveamessage

youhaveamessage dlaczego nie będziesz oglądać ?

asfalcik

Bo mnie tak wkurzyli, że jeszcze jestem zła, a minął prawie cały dzień.

youhaveamessage

nie dziwię Ci się... w sumie to ty dużo temu serialowi poświęciłaś, i zostałaś zawiedziona. Mam nadzieję, że Ci przejdzie moja droga :)

youhaveamessage

nie musisz oglądać, ale napisy dalej rób :-)

minio83

Nie da się robić napisów bez oglądania serialu :D

Leo_Wyatt

tak, mimo że jestem zawiedziona. nigdy nie zostawiam seriali bez obejrzenia do końca więc wytrwam i tym razem :D

Leo_Wyatt

TAK. mimo, żenującego zakończenia mam nadzieję, że jeszcze to jakoś uratują..

ocenił(a) serial na 7
Leo_Wyatt

Nieee, szczerze w to wątpię. No ale może mi się coś odmieni.

shutupandlovme

Ja na pewno nie będę sie ekscytować jak tylko zobacze odcinek z napisami, bo szczerze wątpie że mogą nasz jeszcze zaskoczyć.

shutupandlovme

ja jeszcze nie wiem, zobaczę z doniesień z planu, 3x01. ale pewnie nie.

Leo_Wyatt

Na chwilę obecną nie.

ocenił(a) serial na 6
BloodyHope

Ja pewnie tak. Chociaż tak zjechali ten ostatni odcinek i jestem zła na maksa to pooglądam następny sezon bo jednak polubiłam ten serial. :)

ocenił(a) serial na 6
Leo_Wyatt

Nie potrafię porzucać seriali, wiec chyba tak, mimo ogromnego rozczarowania.

ocenił(a) serial na 10
alionwhocantalk

Ja zdecydowanie tak. Mona, Lukas i sama ali to byly dla mnie w sumie jedyne w miare pasujace osoby... fakt jest kilka niedomowien, ale nie ukazano nam jeszcze wszystkiego :) a serial sie nie skonczyl - Kto wie? moze mona od poczatku z kims dzialala i z tym kims przesladowali ali? moze w trakcie bycia A poznala osobe w czerwieni? A moze to jednak jenna za wszystkim stoi? wg mnie mnie mona byla mroczna, wredna i podejzana od poczatku, polubilem ja i mialem nadzieje ze to nie byla ona, ale skutecnie mnie zmylili i nie spodziewalem sie takiego zwrotu akcji. Aczkolwiek przewidzialem ze Maya umarla... ciekawe wiec kto dzwonil/pisal do emily.....

Leo_Wyatt

Jasne, że tak! I zupełnie nie rozumiem tego całego rozczarowania finałem...

ocenił(a) serial na 6
wiera_iskra

Tak, żeby ogarnąć czy Mona naprawdę była "A". Bo po ostatniej scenie i w ogóle tym "wielkim" powodzie i "wyjaśnieniu" dlaczego "A" dręczy dziewczyny (bez jaj, co to za powód: "odebrałyście mi przyjaciółkę"?!) nie wierzę w to, że to Mona. Ale skoro Marlene dolała oliwy do ognia i śmiała POTWIERDZIĆ to, że Mona jest A.... Łudzę się, że może chodziło jej o tego "A widocznego na końcu odcinków ubranego na czarno i wykonującego czarną robotę- jak dla mnie to jest pomocnik. Być może to też ona wysyłała sms, ale robiła to bo KTOŚ jej kazał. Mam nadzieję, że wszystkie wskazówki dot. NAT teamu, Vivian Darkbloom, lolity, rozmów z Ali, oszczędzanie Arii itd. mają jakieś znaczenie. I proszę- tylko nie bliźniaczka.

Poza tym... Dlaczego tylko mnie się podobała ta scena ze śmiercią Mayi i w ogóle ta cała akcja z nią? Może dlatego, że przewidziałam ten wątek. Jak dla mnie mordercą Ali i Mayi jest ta sama osoba i jest to facet wykorzystujący młodsze dziewczyny. Ach, dalej liczę na tą ciemną stronę Ezry.

septyma

A może bliźniaczka... ale Jenny? ^^

wiera_iskra

jaka bliźniaczka Jenny? :d przecież ona nie ma rodzeństwa oprócz przyrodniego chodzi mi o Tobiego.

Leo_Wyatt

Są ploty, że jest ich dwie ^^ Jedna widzi i jest wredna, a druga nie widzi i jest miła. Trochę pokręcone, ale to by wyjaśniało dlaczego na balu raz Jenna jest w masce zakrywającej całą twarz a raz jest w okularach i z laską.

ocenił(a) serial na 4
Leo_Wyatt

Ja mam zamiar oglądać. Przyznaję, że finał był rozczarowujący, ale po pierwszym szoku/śmiechu/złości, stwierdzam, że całkiem zgrabnie to zrobili. Przewidywalnie, ale zgrabnie im to wyszło :)

ocenił(a) serial na 6
equinox17

też tak miałam. Po powtórnym obejrzeniu odcinka uznałam, że może mieć drugie dno- osoba czarnego łabędzia czy ,,nad A"- bo chyba nieprzypadkowo w ostatniej scenie(poświęcanej zwykle A) widzimy osobę ,,bez twarzy", której Mona z kamienną miną oświadcza, że wykonała zadanie. A ta osoba z pewnością wykorzystuje takie ofiary jak Mona, Lucas, być może Jenna.

ocenił(a) serial na 4
septyma

Moim zdaniem, mimo tego, że Mona jest członkiem "A-teamu" to jest na tyle nieistotna dla głównego "A", że ten/ta/to postanowił/a/o ją wydać. Chociaż sama Marlene powiedziała, że Mona zrobiła wszystko, oprócz dwóch rzeczy, o których dowiemy się w 3 sezonie :]

ocenił(a) serial na 6
equinox17

Mona zrobiła "wszystko" tzn.- wszystko to co było oprawione literką "A"? ;)

ocenił(a) serial na 4
septyma

Tak mi się wydaje :)

ocenił(a) serial na 10
equinox17

No ja myślę tak samo :), ma to sens, i ciekawi mnie ten 3ci sezon :)

ocenił(a) serial na 4
Monika18

Jest wiele ciekawych wątków do wykorzystania w 3 sezonie więc jeśli tylko (Panie Boże dopomóż!) Marlene się postara, może to wyjść w miarę fajnie :)

ocenił(a) serial na 10
equinox17

No dokładnie. Otwarte zakończenie tego sezonu daje duże perspektywy na rozbudowanie fabuły, mam nadzieję, że więcej już nie zepsują akcji serialu :)

ocenił(a) serial na 4
Monika18

Jenna i pan/pani X (jeśli dobrze się przyjrzeć to widać ciemne, długie włosy zaczesane do przodu), ktoś w czerwonym płaszczu, Melissa i "płód", zabójstwo Mayi, które ma być ważne dla fabuły 3 sezonu... Zobaczymy jak będzie ;d Pamiętam jeszcze jak w wakacje twardo stałem przy tym, że "A" to będzie Mona ;d

ocenił(a) serial na 10
equinox17

Ja jeszcze ostatnio do młodszej siostry mówiłam, że to nie jest możliwe, a ona obstawiała Monę, no i dzisiaj triumfowała.
Jest jeszcze słynna dziewczyna jako Black Swan....zobaczymy co wymyślą, bo przecież już zmieniają Lucasa ;p

ocenił(a) serial na 4
Monika18

Lucas w pierwszych odcinkach 3 sezonu ma pokazać swoją ciemną stronę ;d A wiesz co mnie upewniło już wcześniej, że Mona jest "A"? Papiery terapeutki z 2x12 (pisało Date of Birth xx/08/1994, a na wiki data urodzenia Mony to 10.08.1994!), potem tekst Mony do Alison w 2x13: "- Do I know you? - No, but you will", potem niby wiadomość od "A" w 2x22 albo 2x23 'You didn't bite at first, BUT YOU WILL"... Wtedy już miałem pewność w 100% ;d

ocenił(a) serial na 10
equinox17

Ja na fb znalazłam post od A.Benson: "Nienawidzę tych, którzy uważają Monę za A" - wtedy zaczęłam inaczej na nią patrzeć, ale nie na tyle aby to ona została zdemaskowana. Myślałam, że będzie to Jenna, a Mona jakoś inaczej :). Ja tam nie obstawiałam Ezry, Wrena itd za A, dlatego nie czułam takiego rozczarowania jak inni

ocenił(a) serial na 10
Monika18

Trochę to bez sensu - mogli by zakończyć tym, że A była mona na 100%, i wprowadzić kogoś z kim współpracowała (mogła by się to nawet okazać Jenna, z którą skontaktowała się Mona po przeczytaniu pamiętnika-.-) A tak to znów nic nie wiadomo, niestety :(

wiera_iskra

ja również nie. również nie jestem zachwycona, ale myślę, że mogło być gorzej.

Leo_Wyatt

ja raczej będę oglądać ;d

Leo_Wyatt

tak, chociaz chciałabym napisać nie i mieć silną wolę i nie zobaczyć 3 sezonu

ocenił(a) serial na 7
ola1996

Będę oglądać w dalszym ciągu. Mimo wszystko, chcę wiedzieć więcej i jak już 2 całe sezony obejrzałam to tak szybko nie skończę. Mam nadzieję, że jednak Mona jako A to ściema i jakoś to sensownie dalej poprowadzą. W zasadzie w ostatnich sekundach wyjaśnia się, że Mona "zrobiła wszystko, o co ta osoba ją prosiła", czyli prawdziwa A. I myślę, że jest to kobieta. Oby nie bliźniaczka ani Alison. Chociaż pewnie tak będzie.
Ale na dzień dzisiejszy - oglądam dalej.

ocenił(a) serial na 10
Leo_Wyatt

taaak. pomimo tego, że finałowy odcinek nie spełnił nawet w 50% moich oczekiwań, to będę. o ile fabuła nadal będzie intrygująca ;) no i teraz mam nauczkę - nie wierzyć w żadne spojlery ze strony Marlene i innych członków produkcji ;p

strawberry_dream

taaak :D przeciż w końcu nie wiadomo kto jest głownym A