PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73447
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

HALLOWEEN'OWY ODCINEK

ocenił(a) serial na 10

Wszelkie spoilery, zdjęcia i informacje!

Iluvia

trailer z much music!
http://www.youtube.com/watch?v=y0bH3glTpYc&feature=feedu

ocenił(a) serial na 5
Iluvia

Ja nie, tym razem nie mogę sobie pozwolić na siedzenie do 3 xD

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

Ja chyba sobie poczekam na odcinek z napisami bo tak lepiej się ogląda, po angielsku rozumiem ale z napisami mam pewność, że nic ważnego nie ominę...

Chimcharo

Chimcharo, wróciłeś! Hahaha :D
Już się zastanawiałam gdzie jesteś, bo niektórzy tu pisali "dziewczęta" i brakowało mi twojego upominania się :D

Jeszcze 6 godzin :D
Ale ja chyba nie zostanę, obejrzę jutro.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

zrobmy tak jak ostatnio jakies forum zebysmy na biezaco ogladali i komentowali ;D! nie moge sie doczekac ^^

paolla91

Gdzieś w temacie do 12 odcinka powinno być takie, bo jak był to gadaliśmy o nim na czacie, możecie przecież tym razem też tak oglądać :D

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

no pewnie, wtedy nam zeszlo do jakies 5, ale ciekawie sie dzialao ;D

paolla91

Tylko kilka osób siedziało do 5 wtedy :D no ale mogę się pochwalić, że byłam jedną z nich, hahaha ;D

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

http://czat.polskastrefa.eu/pll

dokopałam sie do tego, yeah ;D

do zobaczenia w nocy ! ;d

paolla91

juhuuuuu do zobaczenia :))

ocenił(a) serial na 6
mila1082

ja w nocy nie ogladam niestety jutro o 5 musze wstac ;p ale maraton teraz oogladam

kasztanowa_filmweb

promo styczniowych odcinków !
http://www.youtube.com/watch?v=w591rzpe5og&feature=feedu

ocenił(a) serial na 9
mila1082

Ja mimo najszczerszych chęci też nie mogłam oglądać - wysiadł net i tyle z tego miałam.

Jak wrażenia?

mila1082

Ja nie mogę ! W trailerze widać jak mają na sobie pomarańczowe wdzianka, co oznacza że umieszczą je w jakimś ośrodku dla nieletnich.

ocenił(a) serial na 7
Kaya1456

Dopiero w styczniu kolejne odcinki?! No nie....

ocenił(a) serial na 7
Poison_Girl

hej jakoś nie mogę znaleźć tego odcinka a na iitv jeszcze nie ma:( w związku z tym mam pytanie czy mógłby ktoś podać link do strony? z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich fanów :)

mila1082

Widać jak Ezra dostaje w twarz od Mike'a :D
Gdzieś tak 0:05,a dziewczyny albo trafią do jakiegoś zakładu lub będą się uczyć samoobrony.

ocenił(a) serial na 5
karolinax6

ja mysle ze to bardziej jakies prace spoleczne czy cos w tym stylu, tak jakby grabienie lisci czy cos ;D

ocenił(a) serial na 4
karolinax6

Rzeczywiście zanosi się na to, że dowiemy się kim jest "A". Emily, tajemnicza osoba i "Don't you wanna know what we found?" :)

equinox17

Może Emily zostanie sprzedawczykiem hahahahha

http://www.youtube.com/watch?v=q7JBfnhBeA0 tu w lepszej jakości.
No i wydaje mi się, że Toby'emu się dostanie i A będzie próbowało go zabić.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Haha, no wróciłem xD Będę się już starał utrzymać porządek i walczyć o prawa mężczyzn :D

I przepraszam za to, że trochę zawaliłem z tą listą, ale niestety szkoła w tym roku wymaga ode mnie o wiele więcej, niż mógłbym się spodziewać. Ale pracy nie zaprzestaję i każdą wolną chwilę wykorzystam, na robienie tego :D

Chimcharo

Nie ma za co, tak szczerze, to ja też zawaliłam, bo myślałam, że będę miała mniej nauki, no ale cóż :D
No ale dokończymy to kiedyś :D

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Ja zrobiłem tylko 5 odcinków xD Jeszcze 6 mi zostało. Co prawda będę to robił powoli, ale kiedyś skończę :D (mam taką nadzieję przynajmniej xD)

ocenił(a) serial na 7
pllgg

kurcze kiedy w końcu będzie 13 odcinek se2?

ocenił(a) serial na 6
renior

Tak szczerze mowiac to odcinek nie zabardzo mi sie podobal. Wolalabym, zeby to byly dalsze losy dziewczycz po smierci Ali. Z tego odcinka wiemy tylko tyle, ze Ali byla juz przed swoja smiercia szantarzowna przez A.

ocenił(a) serial na 8
renior

na serialeonline jest.

pllgg

To jak myślicie, Lucas jest A. czy nie?
Ja myślę że tak, bo cały odcinek sugerowali że to on a na koniec pokazali że osób w tym przebraniu jest więcej po to żebyśmy nie byli pewni czy to on. Ale to chyba on. Już bym się chciała dowiedzieć :PP

ocenił(a) serial na 6
alioth89

pokazali dwie osoby 3 to Noah więc mogą to być Mona i Lucas

werciku

myślisz że współpracują? po tym znaczącym uśmieszku na korytarzu, siedzeniu razem na stołówce i jak Lucas powiedział że Ali kiedyś dostanie to na co zasługuje? :>

ocenił(a) serial na 4
alioth89

Tam było pełno ludzi, przebranych za to...coś :) Chociaż nie powiem, scenarzyści bardzo chcieli zasugerować nam Monę i Lucasa. Kto wie, cicha woda brzegi rwie. Lucas i jego "bitch" na końcu. Każdy wie, kto lubi używać tego słowa i przezywać nim świętą 4 ;d Chociaż dotychczas, wszystkie insynuacje twórców były zmyłką...

equinox17

Hm hm no właśnie, bitch to ulubione słówko A. ;)

Mi jednak Lucas pasuje. Miał silne motywy, przede wszystkim.

ocenił(a) serial na 4
alioth89

Cóż, wróciłem z zajęć i obejrzałem. Szczerze? Zawiodłem się trochę. Po ponad 1,5 miesięcznym czekaniu, spodziewałem się czegoś bardziej spektakularnego, odkrywczego... to chyba dobre słowo. Praktycznie ten odcinek nie wnosi niczego nowego do fabuły serialu. Taki, ot tak przerywnik umilający 4-miesięczne czekanie. Ale przejdę do konkretów (SPOILER!) :
1. Jedyna ciekawa, w miarę klimatyczna scena to ta, kiedy Hanna ogląda horror, zajada się popcornem i nagle dzwoni telefon. Jakoś Hefty Hanna bardziej do mnie przemawia. Chociaż nie, była jeszcze jedna scena, która bardzo mi się podobała - nawiedzony dom. Chociaż Emily "dziewicza Pocahontas" Fields jak zawsze wszystko zrujnowała swoją wspaniałą grą aktorską. Moment, gdy podnosi z ziemi kij i zaczyna z nim biec jest komiczny xD Nie powiem, Sasha zagrała świetnie. Nie było widać, że Ali próbowała wszystko ustawić. Od początku serialu bardzo ją lubię. \
2. W spoilerach pisano, że aby zobaczyć Ezrę, będzie trzeba się natrudzić. I otóż wcale nie. Fitz jest widoczny tylko przez chwilę, na korytarzu, w Hollis. Aria wpada na niego, gdy biegnie do gabinetu ojca. I tutaj nasuwa się moja teoria. Skoro (według PLL wikia) Garret, Jason i Ian mają po 23 lata, a Ezra 22/23 możliwe, że jest on członkiem N.A.T. Club.
3. W scenie, w pokoju Ali, widać, że dziewczyna pisze pamiętnik. Więc w grę może wchodzić wątek z książki, czyli Mona i znaleziony dziennik. Bardzo fajnie została ukazana natura Alison i cała ta otoczka jej życia z sekretami. Skrytki, skrytki... Ciekawe, ile ich jeszcze jest w całym domu i czy Jason znalazł jej wszystkie. I najważniejsze. Ali musiała o czymś wiedzieć, skoro J. tak bardzo na tym zależy.
Ahhh! I Jason powiedział, że wraz z przyjaciółmi, za zamkniętymi drzwiami, robią film. I gdyby powiedział Ali o czym jest, musiałby ją zabić.
4. Jenna. Kocham moment, gdy Ali dostrzega ją na imprezie, a ta rzuca jej takie kpiące spojrzenie! I skoro Jenna wprowadzała się z matką do ojca Toby'ego dopiero w Halloween to skąd wiedziała, kim jest Ali? (scena w sklepie). Dowiedzieliśmy się, że Jenna ma słabość do policjantów i to nie tylko jednego. Ale o tym dalej...
5. Ktoś wysnuł kiedyś teorię, że to Wilden jest "A". Cóż, teraz wiemy, że był on obecny w życiu dziewczyn już prawie rok przed śmiercią Ali. Odwiózł matkę Hanny do domu i próbował ją poderwać. A potem, na imprezie Noela, która później przekształciła się w imprezę jego starszego brata, flirtował z Jenną. Cóż, ma być jeszcze dwóch członków N.A.T Club. Może to Ezra i Darren lub brat Noela?
6. Zauważyliście, że wszystkie wiadomości, które dostaje Ali, nie było podpisane? Dopiero ta ostatnia byłą sygnowana "A".
7. Znajomość Jenna + Mona. Szkoda, że nie pokazano więcej. Mogłoby być ciekawie.
8. Ta historia z początku odcinka + później ten samochód ("Ośrodek psychiatryczny") przed nawiedzonym domem .. To wszystko zalatuje mi siostrą bliźniaczką.
Cóż, wracając do Ali. Odcinek pokazał ją z zupełnie innej strony. Okazało się, że pod maską bardzo wrednej i silnej dziewczyny, kryje się ktoś, kto naprawdę potrafi coś odczuwać. Ta panika, o otrzymaniu lalki z karteczką... Desperackie próby rozgryzienia zagadki. To wszystko pokazało, że wewnątrz wciąż była zagubioną małolatą, która najzwyczajniej w świecie się bała.Chociaż nie powiem... Sceny, gdy pogrywała sobie z dziewczynami był straszne... Szczególnie sytuacja z Arią. "Nie powiedziałam dziewczynom, chyba jesteś mi wdzięczna?". I ta końcówka, cała jej bezradność i zagubienie wyszły na wierzch... + "A" zdejmujące maskę xD Dla mnie to było strasznie kobiece. Ten ruch ręką, taki dystyngowany bardzo. + "A" trzymało coś w ręku, chyba coś w kolorze granatowym.
Cóż, ogólnie odcinek tak na 4-. Chociaż sezon 2b zapowiada się fantastycznie, promo bardzo dobre. Pozostaje nam czekać do stycznia. Miejmy nadzieję, że zagadka zostanie rozwiązana. A tym czasem ... Happy Halloween ;d

equinox17

i jak wrażenia po 13 odcinku? oglądał ktoś po angielsku? ja czekam na napisy :) jestem leniwy wiem, ale poczekam!

equinox17

A ja stawiam na Ezrę, Wildena lub Lucasa.
Na Ezrę, bo ten odcinek dał mi trochę do myślenia - najpierw Aria spotyka go w Hollis, czyli był w Rosewood w tym czasie - potem koledzy starszego brata Noela przychodzą na imprezę - on mógł być jednym z nich, ale przyszedł wcześniej i ukrył się właśnie pod maską, chociaż nie wiem, jaki sens miałoby torturowanie Alison.

A właśnie. Ta opowieść Ali o bliźniaczkach + szpital psychiatryczny - nie wydaje się wam to trochę dziwne?

/ten chłopak siedzący z Hanną i Ali to był syn Marlene King :D

ocenił(a) serial na 4
youhaveamessage

Właśnie dało mi to wiele do myślenia... Jedna siostra zabijająca drugą, praktycznie z zazdrości o lalkę. A należy zauważyć, że Ali schowała wisiorek i karteczkę właśnie w głowie lalki. Czyżby jakieś powiązanie? Niekoniecznie z zabójstwem, ale może scenarzyści chcą nam dać wprost do zrozumienia, że będzie wątek z bliźniaczką?

equinox17

O, a na tej karteczce było jeszcze napisane "teraz to ja będę cię torturować".
Coś czuję, że wątek z bliźniaczką będzie klapą.

ocenił(a) serial na 4
youhaveamessage

Dokładnie. A ta lalka voodoo (?) czy co to tam jest, którą dostaje Ali ma naszyte serce i kość. A w tej opowieści o bliźniaczkach było coś o zadźganym i krwawiącym sercu. Naciągam już wszystko za bardzo ;d

ocenił(a) serial na 6
equinox17

Nie wydaje mi sie zeby Ezra byl A. Po co mialby to robic? Jak dla mnie w ogole bez sensu. Ja stawiam na Lucasa. Ciekawe czy rozwina watek z blizniaczkami i czy ta opowiesc byla prawdziwa. Wydaje mi sie, ze wprowadzenie siostry blizniaczki ali byloby calkiem ciekawe.

ocenił(a) serial na 4
vampirek23

Mam nadzieję, że w serialu wątek z bliźniaczkami rozwinęliby o wiele ciekawiej niż w książce. W serii to było strasznie naciągane i pogmatwane. Ja już sam nie wiem co mam myśleć na temat "A". Po tym odcinku można wysnuć podejrzenia głównie na Lucasa, ale także na Monę, Jennę i Wildena : ]

ocenił(a) serial na 6
equinox17

Kiedy beda napisy?

vampirek23

dobre pytanie! robi ktoś czy nie? (rozumiem, że czas nie sprzyja gdyż każdy ma obowiązki, m.in szkołę) ale proszę o informację.

vampirek23

Są już.

youhaveamessage

ja pod odcinku zwróciłam uwagę na- Mona podała rękę Jennie, porze są jakimiś sojusznikami? i ta opowieść Alison z początku zastanawiająca. ale i tak A. pewnie jest Ezra;p.

Dodo140

Aha, i podobno Sasha Pieterse poradziła, żeby zatrzymać odcinek na chwilę i poszukać wskazówek w pokoju Alison.

youhaveamessage

Ja coś znalazłam na samym początku,ale jeszcze poszukam.
W pokoju Ali wisiało zdjęcie i tam była chyba Alison po dwóch stronach i na środku Jason,więc może to nie ona,a ona i jej bliźniaczka,stąd ta opowieść o nich.Chociaż równie dobrze producenci mogą chcieć zrobić nam zmyłkę byśmy myśleli,że będzie jak w książce.A z resztą mogła mieć dwa swoje zdjęcia albo to jej mama chociaż zdjęcia są chyba takie same :)

http://tinypic.pl/shee1ipnakjh

karolinax6

A i jeszcze wszyscy tam chyba lubią lalki no bo spójrzcie:
http://tinypic.pl/qdpicx0853gj
I aż mi do głowy wpadła taka teoria,że skoro to ten sam dom koło którego przechodziły przy którym stał ten samochód o szpitalu chyba psychiatrycznym.To może te lalki tam pozostały właśnie po tych dziewczynkach z początku lub stało się coś podobnego,a to było wspomnienie czy tam coś co widziała.Albo po prostu sama tam była przez pewien czas I to by pasowało do akt od psychologa i rocznika,gdyż ona by była w wieku dziewczyn.Nie to głupie strasznie heh xD
Ale to chyba ja pierwsza wysnułam teorię z Willdenem,ale nie jestem pewna i kto kogo tam wie.

ocenił(a) serial na 6
youhaveamessage

hej gdzie jest wersja z napisami, bo nie mogę znaleźć?

czabels

Nie ma chyba jeszcze nigdzie.

equinox17

ja odebralam to zupelnie inaczej! osoby ktore wydaja mi sie bardzo podejrzane i moga byc odpowiedzialne za smierc ali: jason,ian,noel, siostra blizniaczka, garrett,jenna. odrzucam lucasa i mone

ocenił(a) serial na 10
mila1082

a mnie denerwuje to że gdzieś czytałam że w tym odcinku miało być wytłumaczone czemu Ali wybrała właśnie te dziewczyny. Ja tam nie widzę wytłumaczenia :> mylę się?;p