PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73200
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."

To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.

ocenił(a) serial na 4
BloodyHope

raczej wątpię. wydaje mi się, że on naprawdę kocha Spence. Widać to w jego oczach ;d
Lucas, Lucas ... upokorzony, wyśmiewany, praktycznie wyklęty przez społeczeństwo szkolne z powodu całej "paczki Alison" więc bardzo mi pasuje do roli "A" :]

equinox17

,,22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".''

Hmm_Ciastko

Hm, teraz to podejrzewam Noela, bo był, kiedy Hanna jadła te ciastka i Lucasa, bo to bardzo prawdopodobne, ma też kobiece dłonie.. mógł nawet się za dziewczynę przebrać.

BloodyHope

Może jest ze Spencer tylko dlatego, żeby to był taki pretekst, by nie uważano go za A? To ile w końcu lat ma Toby?

Hmm_Ciastko

,,22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".''

ocenił(a) serial na 4
Hmm_Ciastko

skoro Toby może udawać miłość do Spencer, to tak samo Lucas może udawać, że nie wiedział nic na temat "Hefty Hanny" :] W tym serialu praktycznie na każdego można coś znaleźć ;d

Hmm_Ciastko

teraz przypomniała mi się sytuacja z halloween (?) w 1 sezonie, jak Spencer zostala uwięziona przez A. i Ian ją wydostał, jak wyszła to się tak rzuciła w ramiona Tobyego i to było od niego takie szczere.. chyba nie mógłby być A. :)

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

Na wikia.com (czy jakoś tak :P) przeczytalam ze toby ma 17...
A dziewczyny po 16.

A tak wgl jestem tu nowa :)
Zarejestrowalam sie tu zeby moc z wami prowadzic te mile pogawedki ;)

BloodyHope

W tych papierach było napisane, że ten ktoś ma problemy z kontrolowaniem złości. Jakby nie patrzeć Lucas rozwalił pomnik upamiętniający Alison. Fakt, nie lubił jej, ale nie wydaje mi się, żeby ktoś "normalny" zaraz dopuszczał się wandalizmu, musiał jej naprawdę nienawidzić skoro zniszczył pomnik.

ocenił(a) serial na 4
Aljen

dokładnie o tym mówię. Lucas wciąż czuje do nie żal, jest wściekły, bo zniszczyła mu życie ... i to specjalnie, bo przecież Ali to uwielbiała. Także "Lucas = A" całkowicie do mnie przemawia.

equinox17

Do mnie też.

Aljen

to się trzyma kupy :D:D:D coraz więcej wg mnie wskazuje na Lucasa.. poza tym Marlene napisała, że 1 sezon może dowieść kto jest A. a jego było tam sporo i było widać jego nienawiść do Alison i poniekąd do dziewczyn bo z nią trzymały.. i on ogólnie trochę wygląda na psychola :)

Kreciolka

Kreciolka - no, dokładnie, ma taki wygląd.

ocenił(a) serial na 4
Hmm_Ciastko

ma taki strasznie rozbiegany wzrok, naprawdę jego oczy maja taki psychiczny wyraz :]

Hmm_Ciastko

Więc mam już 3 argumenty, by oskarżać Lucasa...

Hmm_Ciastko

Łatwo sobie wyobrazić, jak się złośliwie uśmiecha. Jednak dziwne, że A, tak genialny człowiek, który jest wszędzie, pozwolił na to, by Hanna zauważyła jego pobrudzone buty.

Hmm_Ciastko

http://www.youtube.com/watch?v=36VqAeykeWE

na końcu tego filmiku jest rozmowa Hanny z Lucasem o Alison, że coś jej zrobił i niby chodziło o pomnik ale możliwe że nie powiedział całej prawdy.. no i niekontrolowany napad gniewu + nienawiść

Hmm_Ciastko

I jeszcze Emily mówiła, że wydawało jej się, że to kobieta ją masowała, a Lucas ma takie dość delikatne, szczupłe dłonie. Ale nie wiem, czy nie mamy zbyt wielu wskazówek. To niszczenie pomnika, mówienie przez producentów, że przekonamy się o ciemnej stronie Lucasa.

BloodyHope

Tak mówili? Kurczę, chyba by nie zdradzili, kim jest A.Ciągle coś mówią, a potem okaże się pewnie, że A to ktoś, kto pojawił się w drugim sezonie. :<

ocenił(a) serial na 4
BloodyHope

dokładnie. coś mi tu nie gra, bo w prawie każdym spoilerze jest coś o Lucasie ;d coś za dużo tego xd

equinox17

1. Miał powód, by nienawidzić Alison, bo zniszczyła mu życie.
2. Jest w wieku dziewczyn i dużo na niego wskazywało w 1 sezonie (Marlene mówiła, że to ktoś, kogo podejrzewaliśmy w sezonie pierwszym jest A)
3. A ma problemy z panowanie nad sobą, a Lucas zniszczył pomnik. To trochę nienormalne.
4. Lucas ma delikatne dłonie - Emily mówiła, że to kobieta ją masowała. Tak więc mógłby się nawet przebrać za kobietę.
5. Lucas był poniżany, więc być może wpadł w chwilową depresję i musiał chodzić na terapię.

Hmm_Ciastko

Lucas jest A! :) idę spać :D

ocenił(a) serial na 9
Kreciolka

Kocham to! hahah XD

Hmm_Ciastko

Po tych scenach na imprezie można pomyśleć, że Lucas ma silny charakter.. nie? Że pozbierał się jakoś po tym poniżaniu.

Hmm_Ciastko

PS Pisaliście coś o sportowej kurtce, którą miała na sobie Alison w filmiku. Czy Lucas nie nosi też podobnej w tym filmiku?(nie pamiętam, jaką ona miała)

Hmm_Ciastko

Alison miała na sobie bluzę z kapturem :)

ocenił(a) serial na 4
Hmm_Ciastko

wiem, wiem ... wszystko pasuje. wyszłoby na to, że stał się taki agresywny/psychiczny właśnie przez Ali.

equinox17

No, ale jak nie Lucas ani Toby, ani Noel, to ja nie wiem kto.

Hmm_Ciastko

to Mona :D

Kreciolka

Nie, bo by fani byli oburzeni, że miało nie być jak w książce.

ocenił(a) serial na 4
Kreciolka

Za Moną przemawia jedynie odcinek 1x16 - język francuski + 2x10, gdzie mówiła właśnie w tym języku z Margox <?> i to, że kiedyś była zwykłym kujonem odrzuconym i wyśmianym przez Ali. nic więcej chyba ;d

ocenił(a) serial na 7
equinox17

Gdzieś też czytałam, że podczas sceny, gdy Aria dostaje smsa od A na lekcji Mona trzyma ręce pod ławką, ale nie pamiętam tego faktu szczerze powiedziawszy... wszyscy mówią, że Mona jest głupiutka - ale jednak kiedyś była kujonem. Pamiętam wzmiankę o tym w którymś odcinku. Skoro była inteligentna, nie sądzę, że trudne byłoby udawanie słodkiej idiotki.

Chociaż i tak nie chcę, by to była ona. Nie może byc tak, jak w książce.. ;<

ocenił(a) serial na 4
dracy

serial strasznie by wtedy stracił w moich oczach. Kiedyś padło tu takie stwierdzenie, idealnie oddające moje nastawienie do Mony jako "A": "Po co kręcić coś, o czym można przeczytać w książce?" Ludzie ją lekceważą bardzo, a później się zdziwią.

ocenił(a) serial na 7
equinox17

Ja bym się bardzo zawiodła. Mona według mnie jest zwykłą bohaterką serialu. Jest związana z Noelem, ale wątpię, by mieli oni coś wspólnego z 'A'. Dziewczyny już go o to podejrzewały. Taki zwrot akcji byłby dziwny..

ocenił(a) serial na 4
dracy

chociaż może ... "A" musi być osobą majętna skoro miał/a pieniądze na wykupienie pierścionka zastawionego na 7000$, buty ze skóry za 549$, na sterydy/hormon wzrostu itp. Lucas nie wygląda mi na osobę o wysokim statusie materialnym ... ale Mona i Noel razem? w sumie czemu nie :]

ocenił(a) serial na 7
equinox17

Więc może Lucas z kimś współpracuje. Bo mam nadzieję, że Marlene nie kłamała mówiąc o tym, że to nie Mona będzie 'A'. Gdyby przyjrzec się sprawie, to wszyscy bohaterowie są raczej majętni. Z wyjątkiem Lucasa...

ocenił(a) serial na 4
dracy

ona powiedziała "nigdy nie mówiłam, czy "A" będzie czy nie będzie osobą z książki" więc Monę wciąż należy rozpatrywać... Caleb do bogatych też nie należy, ale moim zdaniem za późno się pojawił, by być "A".

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Hm, z Lucasem to bardzo możliwe... w ostatnim odcinku, gdy terapeutka wygłaszała przemowę w szkole były dwa najazdy kamery - na niego i na Jennę. Tylko że potem Jenna spytała się z tym swoim uśmieszkiem dziewczyn, czy podobał im się wykład - to wygląda tak, jakby scenarzyści chcieli nas przekonac, że ona jest winna... nie zdziwiłabym się, gdyby była akcja niczym w Potterze ze Snape'em - od początku wszyscy myśleli, że jest zły, a okazało się, że sprzyjał głównemu bohaterowi ;p

+ co do Lucasa... po tym, co zrobiła mu Ali nie zdziwiłabym się, gdyby potrzebował pomocy psychologa..

dracy

A może wtedy scenarzystom chodziło o to zniszczenie pomnika? Czy mówili to już po tym odcinku?

Hmm_Ciastko

Macie jeszcze coś na Lucasa? Argumenty, że jest A?

ocenił(a) serial na 4
Hmm_Ciastko

chyba, wszystko już tutaj padło :]

equinox17

No to tylko 5. Mało. Gdzieś ktoś też kiedyś napisał, że Jason tak mocno broni domu, to może ukrywa tam Alison. Ale mam nadzieję, że ona nie żyje.

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

Wątpię w to... bo zbytnie nawiązywanie do książki byłoby banalne. Może to ojciec Spencer odwiedził go wcześniej?

ocenił(a) serial na 4
Hmm_Ciastko

raczej wątpię, by Alison wytrzymała ponad rok w jednym miejscu... chociaż Hanna i te "jej szpitalne omamy" + tekst Ali "Musiałam się z tobą zobaczyć".. kto wie.

equinox17

W sumie to jestem przekonana, że Ali nie żyje, a Hannie i Emily się tylko wydaje, że ją widzą, bo podświadomie chcą się dowiedzieć, co się stało i chcą rozwiązać tę zagadkę, dlatego Ali mówi im to, co chcą usłyszeć.

ocenił(a) serial na 7
equinox17

Hanna dostała silną dawkę leków... nie miała pojęcia, czy Lucas naprawdę przyszedł i ją pocałował. W szpitalu na 100% jest monitoring, więc Alison przebywająca w szpitalu by się nagrała. Była wtedy od jakiegoś czasu martwa. Wywołałoby to raczej poruszenie.. chociaż z drugiej strony miała strój personelu medycznego..

ocenił(a) serial na 9
equinox17

Tak sobie patrzę na tę Waszą dyskusję i widzę, że padały tutaj wszystkie możliwe opcje, ale dziwnym trafem pominięto Jennę. Bo niby to by było zbyt oczywiste. Ale może własnie przez to trudno na to wpaść? Że pod latarnią najciemniej? mi słowa "noisy bitches" idealnie pasują do tego jej głosu. No i ona cały czas jest 'zUa'

Mirrela

Tak, ale np. na jednej stronie nieustannie ktoś pisze, że A to Jenna. To nie jest według mnie taki sam trik, jak używałam Christie, że np. ktoś sam się wrabiał, żeby inni mysleli, że ktoś go wrabia i automatycznie to nie on zabił.

Mirrela

Było tu dużo teorii z Jenną w roli głównej, ale chyba w innych częściach :)

ocenił(a) serial na 7
Mirrela

Nie sądzę, że to Jenna jest 'A'. Scenarzyści nie byliby chyba na tyle głupi, by podsuwac od razu rozwiązaną zagadkę.