PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73200
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."

To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

A mam takie pytanie po ile dziewczyny mają lat w tym filmie tak około !?

paulineczka1235

bohaterki - 16/17, a aktorki chyba jakoś po 2o, 22, 23. tylko ta, co gra Ali, ma 15/16, tzn. gra osobę w swoim wieku. xd

paulineczka1235

Co do Mike'a i Melissy, oni są na pewno zamieszani w sprawę z A, ale sami A nie są. Po zachowaniu Mike'a widać, że robi coś złego, ale nie czuje się z tym dobrze psychicznie. On jest na pewno zmuszany do współpracy z A, ale nie może nic na ten temat nikomu powiedzieć. A na pewno ma coś na niego, albo grozi mu, że zrobi coś jego rodzinie, jeśli nie będzie współpracował. Jak pokazał jednak ostatni odcinek Mike powoli się łamie, może zatem wkrótce piśnie coś na ten temat Arii.

paulineczka1235

Poza tym z tym komputerem Mike'a to tez jest podejrzana sprawa. Uparcie broni dostępu do swojego laptopa, musi być w nim zatem coś, czego nikt nie może zobaczyć. Odepchnął w końcu matkę, kiedy ta chciała zabrać mu komputer. Poza tym gdy ktokolwiek wchodzi do jego pokoju od razu przymyka laptopa. Myślę, że komunikuje się z A drogą elektroniczną.

youhaveamessage

Tylko nie moje SPOBY ;C + Zaintrygowała mnie końcówka, jak zwykle tyle czekania po to, co najciekawsze. -,-

BloodyHope

Sądzę, że Garret i Jenna to osobny wątek. Skłaniam się ku temu, że oni nie są A, ponieważ po włamaniu do gabinetu terapeutki Garret usilnie wypytywał panią doktor kto był bezpośrednio przed włamaniem u niej na terapii, bardzo zależało mu, aby podała nazwiska. Po co zatem byłby tak dociekliwy, gdyby podsłuch należał do niego. Wtedy doskonale wiedziałby, że były to właśnie dziewczyny, przecież miałby nagranie.

BloodyHope

A do Mr Fitza, jako jednego z trzech A, rzeczywiście sporo pasuje, nie przekonuje mnie jednak fakt, że Fitz mógłby kraść klucze spod własnej wycieraczki. Lekki absurd, a wydaje mi się, że te klucze do jego mieszkania na 99% ukradło jednak A, nie ktoś inny, komu on i Aria po prostu podpadli.

ocenił(a) serial na 10
Gajdzia

Gajdzia: A może "A" wcale nie kradło kluczy spod wycieraczki. Może to Ezra wracał ze swojego A-dyżuru i po prostu wziął klucze spod wycieraczki i wszedł do siebie?

ocenił(a) serial na 8
Blare

ojej no w sumie to by było całkiem możliwe

Blare

To byłoby trochę dziwne, bo z tego co pamiętam chwilę wcześniej była scena, kiedy rozmawiał w swoim mieszkaniu z Arią.
Jakoś mi to nie pasuje.

ocenił(a) serial na 10
Gajdzia

Myślę, że to będzie Ezra. W książce było podobno o nim bardzo mało, a w filmie co chwile się pojawia, na bank jest w coś zamieszany. A pamiętacie odcinek, w którym był bal? "A" kazało tańczyć Hannie z Lukasem i dało jej za to kasę, którą znalazła w marynarce. To właśnie EZRA był opiekunem i to on pilnował oraz rozdawał płaszcze.

Blare

Dokladnie mi tez w tym facecie cos nie gra, a w ksiazce on wogole sie jakos szybko zmyl a tu ciagna jego watek wiec chyba cos jest na rzeczy:)

BloodyHope

Podsumowując wykluczam Fitza, Garetta, Jennę, Seana, Mikea i Melissę jako A. Jedno z nich mogło zabić lub mieć związek z zabójstwem, mogą też w jakimś stopniu współpracować, ale moim zdaniem żadne z nich nie jest głównym A.

Gajdzia

Nie chcę być nie miła, ale czy ty naprawdę nie widzisz opcji "edytuj"?

youhaveamessage

tak zmieniając trochę temat - ten odcinek ktoś zaczął już tłumaczyć? :>

yootsuu

Tłumaczyła Shatzy, bo ja nie miałam internetu, ale teraz jej coś wypadło i ja dokańczam. Powinny być w nocy.

youhaveamessage

Co za różnica, skoro i tak całe to forum jest zaspamowane? Ja przynajmniej piszę na temat, a nie o tym czy dziś świeciło u mnie słońce czy padał deszcz. Policz wszystkie niepotrzebne komentarze na tym forum. Jestem pewna, że znajdziesz wtedy przynajmniej 50 innych osób, które dużo bardziej przyczyniły się do jego zaśmiecenia niż to, że ja nieedytowałam jednego czy dwóch komentarzy.

Gajdzia

To wygląda, jakbyś mówiła do samej siebie. :D
Poza tym ten temat to też offtop, spoilery i różne inne, nie tylko teorie co do tożsamości A.

youhaveamessage

Doprawdy? Tytuł wskazuje na coś innego.
Poza tym wybacz, ale żadne forum serialowe tudzież filmowe nie jest miejscem do osobistych wynurzeń. To nie jest czat.
Tak tworzy się wielki śmietnik.

Gajdzia

Tak, tytuł jest jaki jest, ale tu i tak się gada o wszystkim w sumie.
Jesteś taką przeciwniczką "śmietniku" na forum, a sama go tak jakby robisz pisząc post pod postem.

youhaveamessage

Jeśli już to "śmietnika". Jestem też zwolenniczką poprawnej polszczyzny. W kwestii edycji postów wypowiedziałam się już wcześniej i proponuję zakończyć ten temat, ponieważ nie wnosi zupełnie nic do dyskusji. W przyszłości postaram się edytować swoje posty, jeśli przyjdzie mi nagle do głowy coś, co chciałabym dodać.

Gajdzia

Aa no tak, mój błąd, haha :D
A ja następnym razem w tytule napiszę, że to też offtop ;)

Gajdzia

Ej, ale zacznijmy od tego, że cała ta lista i wszystkie spoilery wyszukuje właśnie YHAM i to jest jej temat, więc może być w nim co chce, a Ty na nią wyjeżdżasz, że offtop. Jeżeli to Ci nie odpowiada, to bądź lepsza i sama sobie wyszukuj i tłumacz wszelkie informacje.

BloodyHope

1. Jej temat? Proszę Cię, nie rozśmieszaj mnie, to jest forum publiczne, nie należy do nikogo.
2. Co do wyszukiwania i tłumaczenia - odcinki oglądam po angielsku i sama sobie tłumaczę, nie mniej dziękuję za Twoją radę.
3. Ja na nikogo nie "wjeżdżam", jak raczyłaś to ujęłaś. W mojej opinii niezależnie od sytuacji zachowuję odpowiednią kulturę słowa. Wszyscy jesteście dla mnie anonimowi i wszystkich was traktuję tak samo. Wybacz, ale nie uznaję jakichś specjalnych zasług. Jeśli to youhaveamessage tłumaczy odcinki, chwała jej za to. Dzięki niej Ci, którzy nie znają podstaw angielskiego wiedzą przynajmniej o co chodzi. Nie jest to jednak powód, dla którego ja również powinnam traktować ją w sposób uprzywilejowany, a w Twojej opinii wręcz wielbić i czcić. Jeśli pozwolisz będę odnosić się do youhaveamessage w taki sam sposób, jak do każdego innego użytkownika tego forum.

ocenił(a) serial na 5
Gajdzia

Powtarzam, jesteś hipokrytką :)

Chimcharo

Nie jestem pewna czy wiesz co to słowo znaczy.

ocenił(a) serial na 5
Gajdzia

Z tego co widziałem oskarżałaś wszystkich o offtop:) A teraz co robisz? :)

Gajdzia

Ale to ona założyła ten temat i ona ma prawo pisać w nim to co chce, czyli też offtopy, a jeżeli tyle osób na to odpowiada, to jednak o czymś to świadczy. Jeśli więc nie pasuje Ci tutejsza atmosfera, a jesteś taaak inteligentna, że wszystko sobie tłumaczysz sama to nie rozumiem co robisz tu wśród nas i do tego z pretensjami. Natomiast Ty chyba nie wiesz co to znaczy słowo szacunek, bo nie odróżniasz tego od wielbienia i czczenia, czy jak to tam napisałaś. Więcej nawet nie chce mi się czytać Twoich wiadomości, a tym bardziej na nie odpisywać, żegnam.

BloodyHope

"...a jeżeli tyle osób na to odpowiada, to jednak o czymś to świadczy."
Owszem, o kolektywnej głupocie.
"Z tego co widziałem oskarżałaś wszystkich o offtop:) A teraz co robisz? :)"
Ja nie oskarżam, komentuję jedynie fakty. Co robię teraz? Brnę w bezsensowną dyskusję, której chęć zakończenia wyraziłam już jasno kilkanaście postów wyżej. Ot, liczyłam na to, że uda mi się sprawić, że to forum stanie się bardziej użyteczne. Masz jednak rację, iście syzyfowa praca. Definitywnie odpuszczam to sobie zatem.

Gajdzia

Głupota? Najlepiej wyjdź stąd NATYCHMIAST i już nigdy nie wracaj. Żegnam cię.

youhaveamessage

Popieram opusc i juz nie wracaj... "Ot, liczyłam na to, że uda mi się sprawić, że to forum stanie się bardziej użyteczne." prosze powiedzcie mi skad sie biora tacy ludzie??? ona nas chciala "nawrocic" na swoja sciezke a raczej tok myslenia bo tylko takie slowo mi sie nasuwa??

izka21gramowa

Przepraszam, ale skojarzyło mi się to z takimi babciami w moherowych beretach z krzyżami pod jakąś sektą... hahahaahha

youhaveamessage

Hahahahaha :D

youhaveamessage

hAHAHA;d Te Twoje tekstyl;D No skorojuz mowa o moherowych beretach to mi sie przypomnial Kabaret Neonowka on ma takie skecze jak ktos oglada to wie o czym mowie wymiata poprostu;D

youhaveamessage

Zdajesz sobie sprawę, iż zgodnie z zasadami tego forum istnieje zakaz OT(OffTopic) a forum nie jest własnością żadnego z użytkowników? Użytkownicy są jedynie uprawnieni do korzystania i nikt nie ma prawa tego korzystania utrudniać innym użytkownikom. Polecam szczegółowe zapoznanie się z regulaminem i ogólnie przyjętą netykietą.

Gajdzia

Sama to właśnie robisz, no ale nieważne :D
Po co się jeszcze kłócisz?

ocenił(a) serial na 9
Gajdzia

jesteś hipokrytką. [2]

przepraszam, że się tak wtrącam, ale osobiście lubię offtop w temacie "kim jest "A"?", lubię youhaveamessage nie tylko za napisy i spoilery, a nie lubię, kiedy ktoś tutaj zaburza - że tak to ujmę - harmonię i bezpodstawnie stwarza problemy.

Gajdzia

Twierdzisz ze wszystkich traktujesz tak samo i zachowujesz kulture slowa... no niby tak ale nie jestes zbyt sympatyczna do innych uzytkownikow. Na tym forum panuje luzna atmosfera i ludzie sie dogaduja w mily, kulturalny i normalny sposob a offtopy sa naturalna rzecza skoro sie juz zdazylismy poznac i jestesmy ludzmi a nie robotami. Zreszta jak Ci sie nie podoba jak tu piszemy zawsze mozesz tu nie wchodzic. I powinnas innych szanowac skoro uwazasz sie za taka kulturalna osobe.

izka21gramowa

Jezu, teraz to się czuję jakbym miała jakąś armię hahah :D

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Nie wiem, czy wiesz, ale wysłałem ci zaproszenie :) No chyba, że nie chcesz mnie przyjąć :)

Chimcharo

No co ty, oczywiście, że chcę :D
Dobrze nam się gada w offtopie... :)
Ale nie wiem czemu, nie chce mi przyjąć, ciągle jest to kółeczko, że się ładuje i nic się nie dzieje :D

youhaveamessage

Jak mi wczoraj. -,-

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Może wyślę jeszcze raz? :D W sumie, ja nie wiem, jak to działa, mnie jeszcze nikt nie zaprosił xD

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

nie jesteś sama ; )

ocenił(a) serial na 5
angeldark

Sam :)

Chimcharo

Będę pierwsza, będę pierwsza! <cwaniak2>

ocenił(a) serial na 7
BloodyHope

wybacz , zapomniałam się ; )

ocenił(a) serial na 5
BloodyHope

Aaa, dzięki <3 Przyczyniłaś się do mojej Filmłebowej edukacji :D

ocenił(a) serial na 9
Chimcharo

tak przy okazji; po poczytaniu waszych wczorajszych pozytywnych (takie odniosłam wrażenie) komentarzy na temat serialu Plotkara, po raz czwarty do niego "podeszłam" i tym razem jestem już w trzecim odcinku. :P