SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."
To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.
Witam wszystkich ;]
Od jakiegoś czasu przypatruję się waszym domysłom na temat tożsamości A oraz mordercy Ali. Strasznie podoba mi się to wasze zaangażowanie, jak prawdziwi detektywi :D Postanowiłam więc założyć sobie konto i też brać udział w tych spekulacjach.
Ostatnio oglądałam na AXN odcinek w którym Alison odwiedziła Hanne w szpitalu. Powiedziała jej wtedy że dziewczyny nie wszystko pamiętają z nocy gdy Ali zniknęła. Wychodziłoby więc na to że dziewczyny były przy jakimś ważnym wydarzeniu dla całej sprawy ale z jakiegoś dziwnego powodu o wszystkim zapomniały ;]
Dziewczyny jeżeli się nie myślę, piły jakiś alkohol - whisky, tequilę? Nie pamiętam. Po alkoholu jak wiadomo niewiele się pamięta...
Dziwny powód? :D urwał im się film, pewnie od alkoholu :D
@equinox17 niecałe 3 dni, hahaha :D
ciekawe czy tym razem też ktoś na nas naskoczy za offtop :D
SPOILER!
Anthony Tyler Quinn dołączy do obsady PLL (nie wiem, czy na stałe, czy gościnnie) w 2 połowie sezonu.
Zagra Rona, dawnego przyjaciela i kolegę z pracy Byrona.
Przyjedzie do Rosewood ze swoim 16 letnim synem.
No i jak pisałam - A nie chce, żeby inni znali jego tożsamość, np. potrąciło Hannę, a Jenna czasem mówi takie zdania, które mogłyby sugerować, że jest A. Więc A być nie może, prawda? Np. w ostatnim odcinku coś powiedziała po tym wykładzie...
Też myślę że Jenna raczej nie jest A ale z drugiej strony ta podpowiedź Marlene King jak ktoś dobrze zauważył mogłaby wskazywać na Jenne. Jezioro jak na razie kojarzy mi się tylko z jej wspomnieniami na temat nurkowania.
Spytała się dziewczyn, czy im się podobało... ciągle chodzi mi po głowie myśl, że Jenna nie jest tym, kim myślimy.
po 12 odcinku pewnie nie nadążysz z tworzeniem tematów ;d jeśli odcinek będzie taki jak zapowiadają to zaczniemy sypać teoriami jak z rękawa xD choć teraz też to robimy ;dd
16 letni syn, hmhmhm, ciekawe, czy postać będzie pozytywna czy raczej bardziej w stylu Kate. :P
na początku 01x01 Ali dziwnie naciskała na dziewczyny, by piły coś z czerwonego kubka, prawdopodobnie alkohol. Pewnie chciała je upić, by szybko zasnęły, a ona mogłaby wtedy spotkać się Ian'em. Padło takie zdanie, właśnie wtedy w szpitalu "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż ci się wydaje". Czyżby Ali sugerowała coś Hannie? Może Hanna była pijana, obudziła się, zobaczyła, że nie ma Ali i poszła ją szukać. Znalazła ją w towarzystwie kogoś, a że była tak pijana to nie przejęła się tym zbytnio, wróciła do stodoły i poszła spać? kto wie ;d
Powiem Ci, że jeszcze na ten temat nie mam teorii ;p. Ale nie wiem czemu coś mi podpowiada cały czas, że Jenna jest taką podpuchą. W wielu filmach występuje motyw 'odwrócenia ról - osoba, która jest najbardziej podejrzana okazuje się charakterem pozytywnym... tylko staram się rozpracowac, co jest pozytywnego w Jennie ;p
Zdaje mi się, że Hanna będzie miała jakieś flashbacki z dnia zaginięcia. Skoro Ali była wtedy z potencjalnym zabójcą wątpię, że Hanna pod wpływem alkoholu nie zwróciła na siebie uwagi. Ten 'morderca' starałby się za wszelką cenę ją zlikwidowac - na razie była tylko jedna próba. Z drugiej strony jednak 'A' napisała coś w stylu 'Widziała za dużo'. A co, jeżeli to się tyczy nie tylko sytuacji, gdy zobaczyła Noela?
właśnie chciałem to napisać ;d moim zdaniem wiadomości od "A" mają prawie zawsze wielowymiarowe znaczenie :]
zauważ, że Noel nie podpisał się na szybie "A" i nawet nie zamierzał tego zrobić, więc "A" nie dlatego chciało pozbyć się Hanny. tak mi się wydaje.
+ (edycja) może kolega Damian ma rację i Hanna naprawdę pamięta coś więcej z nocy, kiedy Ali zniknęła.
Bardzo ciekawa teoria ;]
Może być tak że ten cały klub N.A.T zakładał kamery/podsłuchy w okolicy i tamtej nocy zarejestrowali coś niepokojącego, mającego związek z zabójstwem ale nie donieśli o tym na policję bo nie chcieli się narażać że gliny odkryją te wszystkie kamery...
W 12 odcinku ma się wyjaśnic sprawa z klubem. Jestem ciekawa, o co chodzi. Dziewczyny sądzą, że N.A.T podglądali je, gdy się przebierały... jednak ich teorie najczęściej okazują się nieprawidłowe.
bardzo prawdopodobne. a, że Jason był wtedy pijany/naćpany to nie pamięta o tych taśmach (które pewnie zlikwidował Garret z Ianem) i J&G boją się, że Jason sobie coś przypomni i zażąda ich ujawnienia :))
Pozwolę sobie jeszcze raz umieścić swoją teorię o śmierci Ali ;)
Ostatnio się zastanawiałam nad teorią na temat śmierci Ali, co jeśli to był zwykły wypadek? Powiedzmy, że klub N.A.T chciał jej dogryźć i trochę ją nastraszyć, randka z Ianem była tylko przynętą która miała ją zwabić w określone miejsce. Coś jednak poszło nie tak, dziewczyna zaczęła się bronić, dostała w głowę. Cała trójka się przestraszyła, może byli pod wpływem trawki, nie do końca kojarzyli, stwierdzili, że Ali nie żyje i ukryli ciało, zakopując je. Kiedy Alison odzyskała przytomność było już za późno i udusiła się ziemią. Może to właśnie było na brakującej stronie, że uderzenie w głowę jedynie spowodowało utratę przytomności, a prawdziwym powodem śmierci było uduszenie z powodu braku tlenu?
Poza tym zastanawiam się czy to nie Garrett zepchnął Iana w kościele, żeby ochronić siebie i w jakiejś części Jennę. Nie chciał, żeby Ian się wygadał na temat klubu, tego co się stało Ali(?), prawdopodobnie tylko on i Ian wiedzą/wiedzieli co się takiego stało, że Jason stracił pamięć, no i jeszcze kwestia romansu Jenny i Toby'ego, albo czegoś innego co zrobili razem. Wydaje mi się, że Jenna nie jest A, ma tylko jakąś tajemnicę którą chce ukryć.
Wydaje mi się, że pierwszym "A" był Noel - scenarzyści najpierw stworzyli 10 odcinków, a dopiero kiedy zobaczyli, iż serial ma wielu fanów - postanowili nakręcić nowe. Więc, w pierwotnym założeniu, w 10 odcinku mieli nam pokazać "A" i pokazali - Noela piszącego na szybie, którego dostrzegła Hanna i poinformowała dziewczyny, iż wie kim jest "A", a potem widzimy zdyszanego Noela (tak jakby potrącił Hannę, porzucił samochód i przybiegł na miejsce "wypadku") - dlatego dyby nie nakręcili kontynuacji, to on byłby "A". Później, aby kontynuacja miała sens, wyszło na to że "A" myślało, iż Hanna zobaczyła jego/ją, a nie Noela. "A" chciało ją zabić (potrącając Hannę samochodem, przecież nie mogło mieć pewności czy coś jej złamie, czy ją zabije - a złamanie, przecież nie sprawiłoby że zapomniałaby o tym kogo widziała) - dlatego wykluczam Lucasa - miał do niej słabość i chyba wciąż ma, ponieważ pomógł Hannie pogodzić się z Calebem.
Właściwie niewykluczone, że scenarzyści nie zmienili "A"..
Accidenti - to według Ciebie w końcu, kim jest A? Bo tworzysz mnóstwo trafnych teorii, w takim razie skoro i Lucas i inni odpadają, to ktoś musi byc, kto Ci pasuje, nie?
Moim zdaniem ta teoria z 10 odcinkami jest nietrafiona, bo nikt nie kręci serialu z nastawieniem tylko na kilka odcinków, wiadomo, że twórcom zależy na jak największej ilości sezonów. Nikt jeszcze nie nakręcił serialu tak, żeby zamknąć fabułę w kilku odcinkach w razie małej ilości widzów. Sporo jest takich seriali które zostały urwane w połowie, prawie nic nie wyjaśniając. Dlatego ta teoria nie wydaje mi się do końca prawdopodobna, choć kto wie.
Teraz wpadła mi do głowy bardzo nieprawdopodobna myśl, że Toby i Jenna mogli zaliczyc wpadkę O.o
było w poprzednim temacie, ale możliwe, że ktoś wpadł na podobną teorię, nie przeglądałam wszystkich tematów zbyt dokładnie, przyznaję się
teoria bardzo dobra, ale zmieniłbym to nastraszenie na próbę odzyskania filmików. choć w sumie jedno może wiązać się z drugim. chcieli odzyskać pendrive'a, a, a gdy Ali odmówiła, zaczęli jej grozić. Wtedy ta ich wyśmiała, rzuciła jakiś tekst w swoim stylu i oberwała za to w głowę. Kiedyś Spencer powiedziała "Czy to przez posiadanie tych filmików zginęła?". Wydaje mi się, że te filmiki, zmiana testamentu i ogólnie wrabianie Jasona ma ogromny związek z jej śmiercią :]
Jason nie będzie zamieszany w śmierć Ali i nie piszę tego, bo go lubię, tylko widać, że usilnie starają się go wrobić; karteczka, teraz wynikła sprawa zmiany testamentu... nie podawaliby nam rozwiązan na tacy. o popełnienie morderstwa podejrzewam od dłuższego czasu Jennę i Garretta, także zdania raczej już nie zmienię, chyba, że ten halloweenowy odcinek otworzy jakąś nową drogę.
mimo to, Jenna daje zbyt wiele znaków, że nawet jeśli nie jest "A", to coś na ten temat wie. martwi mnie to.
poza tym, jeeeej, normalnie jestem pełna podziwu, że chciało ci się wypisywać ten "spis smsów", kreski, ilość, podsumowanie i jeszcze odczytujesz nowe informacje z akt. łał. ;D
to przez ten nadmiar wolnego czasu ;d tak mnie to wszystko wciągnęło, że chyba kiedyś przez to sfiksuję ;dd
Jejku, Misie, ale Wy z tym wszystkim lecicie. Już mi się wszystkie Wasze teorie pomieszały. :c I głowa mnie aż boli już od tych rozmyślań. </3
No, to jakby Noel był A... ale to nie pasuje, żeby był chory psychicznie i w ogóle. Tak jakoś dziwnie.
Noel ostatnio jest jakoś w cieniu. Nie pamiętam, by się pojawił od czasu pokazu. Zdaje się byc opanowany i cyniczny. Jedynym powodem wizyty u psychologa mógłby byc zepsuty przez Ali związek..
Niby tak, ale to głównie z przyczyny Ali się stało, a nie wszystkich dziewczyn. Chociaż one wszystkie stały i się na niego patrzyły. Ale o jeden związek aż taką aferę by robił, zabijał, więziłby ludzi?
No właśnie tak mi się zdaje... to nie mogła byc wielka miłośc jego życia, skoro przerzucił się na Arię, a potem na Monę. Po obaleniu Ezry z podestu dla 'A' jestem za Lucasem.
Ale czy tylko ja widze ze ten ich pseudo zwiazek jak dla mnie to podtrzymuje tylk Aria?? a Ezra tak jakby na sile?? On cos ukrywa jak dla mnie jest jednym z "A".
Nie przejmuj się, mam to samo. Już popadam w jakąś obsesje, czegokolwiek nie robię myślę sobie kto mógłby być A :P PLL coraz częściej śni mi się po nocach
Ale i tak myślę, że Lucas to A. Co z tego, że być może coś czuł do Hanny, skoro jest chory psychicznie, to może nie mieć skrupułów... poza tym PLL i tak jest naciągane, więc mogłaby to być mała wpadka scenarzystów.
Ja tak samo. Ale już byłam niemal pewna, już miałam pewną teorię, miałam wszędzie dowody, wszystko poukładane, że Ezra jest A, mogłam spać spokojnie. A te cholerne akta mi plany pokrzyżowały z tym '94 i teraz odkąd to zobaczyłam caaały czas myślę i szukam wskazówek i czytam te Wasze teorie. Ja chyba zwariuję po tym 12 odcinku i jeszcze tyle czekania, aż się dowiemy. ;|
Myślę, że Noel zaczął się bawić w "A", bo przechodził obok domu Alison, kiedy jej rzeczy leżały przed domem (nie było to pokazane, ale Noel ciągle się gdzieś kręci) i skoro nie darzył Alison sympatią, to postanowił pograć z jej przyjaciółkami. Później go to znudziło, ale postanowił dalej utrzymać grę - powiedział o niej Tobiemu, bo wiedział iż został przez dziewczyny skrzywdzony (z pamiętnika Ali, który również przekazał Tobiemu). Toby połknął bakcyla i postanowił dać dziewczynom prawdziwą nauczkę, za współudział w zmarnowaniu mu życia.
To by wyjaśniało częstą obecność Noela i ten jego kpiący sposób zachowania. Kpi sobie, gdyż wie o co chodzi.
Toby mi nie pasuje... takie odbijanie piłeczki przez scenarzystów byłoby trochę dziwne. Winny, niewinny, znów winny. Mimo tego, że PLL jest pełne zwrotów akcji nie sądzę, by on miał z tym coś wspólnego.