PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73190
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."

To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.

ocenił(a) serial na 7
dracy

Ja osobiście nie mam nic przeciwko 3 sezonowi jeśli wymyślą coś nowego... czyli np. sprawa z A się cała wyjaśni ale dodadzą coś nowego, tylko bez przesady bo jak za dużo nakombinują to cały serial przestanie być realny.
A co do 'A' to musi być ktoś cholernie bogaty ;)

czerwona1205

To z pewnoscia Babcia bedzie tym A .... nie chciała zmienić testamentu hahha :D Wiec pewnie ma kasiore :D

czerwona1205

Ja bym wolała już, żeby okazało się, kim jest A, a potem ktoś inny był... bo to już za długo trwa.

Hmm_Ciastko

No słuchajcie... Kiedyś się dowiemy ... Wiecie jak t sie mówi.. Im dłużej sie czeka tym lepiej smakuje.... or Something like that :D he :)

ocenił(a) serial na 7
LilaSound

Albo zrobią jak w plotkarze i prawdopodobnie nigdy się nie dowiemy :D

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

Powinni wreszcie dać na tyle dobrą podpowiedź, żeby logicznie myślący ludzie już wiedzieli kim jest A. bo te ich podpowiedzi to w sumie niewiele podpowiadają :D

czerwona1205

Zobaczycie, to będzie Lucas. Ale nawet jesli nie... to wątpię, żeby którakolwiek z osób mnie zaskoczyła. Najpewniej się rozczaruję tylko.

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

W sumie na forum padło już tyle teorii, że chyba nic mnie nie zaskoczy, nawet gdy okaże się, że to wszystko im się śniło, że Alison jest żywa, a one martwe lub że to spisek ich rodziców, bo wszystkie są adoptowane....

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

No mnie już nikt nie zaskoczy :D ja już podejrzewałam wszystkich. No chyba, że wyszłoby że to Emily albo Hanna ale to strasznie nielogiczne. (pewnie dlatego by mnie zaskoczyło)

czerwona1205

A może dziewczyny są pionkami i wszyscy są A. ... xd

ocenił(a) serial na 7
czerwona1205

Emily by mogła, bo jej nie lubię ;p. Chociaż jest chyba zbyt strachliwa, by komukolwiek zrobić krzywdę.

ocenił(a) serial na 7
dracy

Ja właśnie za to ją lubie, niby jest strachliwa i w ogóle ale umie się postawić jak trzeba. Dodatkowo jest taka cicha i skryta ale szczera. A może ją faworyzuje bo trochę mnie przypomina?
W każdym razie nie rozumiem za co wy jej tak nie lubicie.

czerwona1205

Ja dlatego jej nie lubię, bo mi mnie przypomina. Chociaż tak naiwna to nie jestem.

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

Ja mam słabość do bardzo wrażliwych ludzi. W sumie to nie lubię Arii bo jest jakaś taka nudna ale i tak uważam że musi być ich czwórka razem bo każda pełni jakąś funkcje. :) Spencer - geniusz detektywistyczny
Hanna - stanowcza, zawsze ma własne zdanie i umie się postawić
Emily - zawsze stara się być szczera i to dzięki niej powiedziały dr Sullivan o wszystkim
Aria - typ mediatorki

czerwona1205

Wlasnie ja Arie lubie, jest taka najbardziej indywidualna ze wszystkich:) Chociaz lubie tez Hanne bo sobie ie da i ma ironiczne poczucie humoru wlasnie podobne do mnie:) Spencer tez lubie choc czasami te jej teorie mnie denerwuja. Emily lubilam na samym poczatku ale zmienllam zdanie m.in. przez ta jej "jedna mine" do wszystkich odgrywanych sytuacji i tego ze wszystkiego sie boi, choc ostatnio mnie zaskoczyla postawieniem sie Jennie ale to tylko jedna scena.

Hmm_Ciastko

Ja to już zgłupialam od tego wszystkiego .... Kiedy teraz powróci PLL?? Za tydzien ostatni odcinek i przerwa do stycznia??? Pff.... I wogole te lalki nie przypominaja dziewczyn ...

LilaSound

http://www.youtube.com/watch?v=eDs54klg09Q&feature=related

Chyba ona jednak wie kto jest A ...:):) Albo ja już źle rozumuje .... Albo powiedizala ze bedzie miaal kłopoty jak powie :D

ocenił(a) serial na 7
LilaSound

Ona powiedziała że wie kto jest A ale w książkach. Powiedziała że nie wie kto jest A w serialu ale filmik jest z zeszłego roku więc to trochę nieaktualne ;)

ocenił(a) serial na 7
LilaSound

Chyba tak będzie + odcinek specjalny w Halloween. Fakt, gdyby jedna z bohaterek była ruda byłoby łatwiej zidentyfikowac ;D

dracy

http://www.youtube.com/watch?v=kl9_HW3aB7c

Aria wie najwiecej co sie wydarzy i kiedy .. Mowi ze w maju wszystko zmieni obrót ... Albo ja już zglupiałam od szukania jakiejkolwiek wskazówki i wszystko poplątałam ... :( Jesli tak to sorki :(

LilaSound

moim zdaniem one muszą tak mówić, że np. "za kilka odcinków będzie dużo wskazówek i myślę że sporo osób dowie się kto jest A." albo "jedna z nas odkryje kto jest A.".. to przyciaga widzów i zwiększa oglądalność.. my teraz tu siedzimy i piszemy oja oja oja za tydzień w odcinku ma być dużo "A" we własnej osobie.. i każda będzie oglądać i się doszukiwać.. bo jakby nic nie mówili to by ludzie tez się tak nie ekscytowali.. te ich gadki to ściema w 80% :)

ocenił(a) serial na 7
LilaSound

Przeglądasz filmiki z zeszłego roku :D

youhaveamessage

ja już biore pod uwage taką teorie, że tam nikt na 100% nie jest przekonany kto będzie tym A.

sami pomyślcie, przecież każda z osób tam grających mogłaby być A., tak są ich postacie skonstruowane aby każdego można było podejrzewać. więc możliwe jest (jak ktos już tu pisał), że zależnie od oglądalności i ile będzie sezonów tak też postać A. się zmienia :)

na pewno mają jakąś obmyśloną na 95%.. ale jakby co to zawsze scenariusz można zmienić :)

Kreciolka

Tez jestem za ta teoria ale mimo wszystko, wazne jest to co mowia.. bo moze sa jakies wskazówki ... A załoze sie ze ktoras z nas na pewno ma racje do tego kim jest A .... :)

ocenił(a) serial na 7
LilaSound

Ja myślę że mają ustalone kto jest A tylko specjalnie robią tak żebyśmy podejrzewali wszystkich bo za łatwo by było się domyśleć. Wydaje mi się, że te końcówki odcinków (gdzie pokazują A) i to wszystko inne to są jednak takie mini wskazówki po których w końcu będzie można się domyśleć kto jest A

czerwona1205

a pamiętacie tą jedna końcówkę właśnie jak wrócił Jason i coś ukrywał w ogródku i na końcu było pokazane jak to jakiś pies obwąchuje i "A" podchodzi i go głaszcze.. co tam było w tym ogródku, bo to się chyba nie wyjaśniło?

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

Dużo rzeczy się jeszcze nie wyjaśniło... Jason na 100% coś ukrywa i to nawet dużo ukrywa... A kogo on trzyma w domu? to też się nie wyjaśniło. Ja na początku myślałam że zakopał w ogródku jakieś ciało czy coś ale teraz już nie mam żadnego pomysłu

Kreciolka

Właśnie.

Hmm_Ciastko

Ja to mysle ze Jason wie kto zabił Alison a Jenna z Garettem pilnują zeby sobie nie przypomniał ... Oni widza ze dziewczyny coraz wiecej sie domyslają ... i boja sie zeby Jason sobie nie zaczal przypominac przez to ze zblizyli sie z Aria do siebie :)

ocenił(a) serial na 10
LilaSound

No, tak ale jak zbliżenie do Ari ma mu w tym pomóc ..

youhaveamessage

po 4 odcinku 2 sezonu można zauważyć, że "A" jest mniej więcej wzrostu Spencer, chodzi mi o wizytę u tego faceta co Spencer zastawiła pierścionek Melissy za pieniądze, jest prawie równa z tym facetem, a na końcu odcinka "A" kupuje ten pierścionek i widać że też jest prawie równe z tym facetem, z tym że ma sterczący kaptur, więc może być ciut niższe :D

Kreciolka

i jeszcze na końcu 6 odcinka "A" kupił kozaki damskie, czarne w rozmiarze US 5.5, czyli EURO 38.5 jeżeli dobrze liczę.. to też się chyba nie wyjaśniło po co?

Kreciolka

dobra jeszcze 1 trop, w odcinku 8 na końcu woźny je ciasteczko OREO :D

Kreciolka

dobra i ostatnie moje spostrzeżenia, Garrett przyszedł do Jasona z piwem i dając mu jedno cofnął je i powiedział "a.. zapomniałem" czyli Jason nie chce pić alkoholu, więc pewnie nie pamięta bo był pijany a coś widział albo coś zrobił

a wcześniej jak była mowa o tym roczniku 94 i że "A" chodziło na wizyty do dr sullivan to dużo osób przypuszczało, że może to nie jest rocznik ale data kiedy "A" było na wizycie.. ale na końcu 10 odcinka przecież "A" przychodzi do dr sullivan i jest to pokazane, więc ta wiziyta była teraz a nie kiedyś WIĘC myślę że można przyjąć na 100% że 94 to data urodzenia "A".

ocenił(a) serial na 9
Kreciolka

Ja od dłuższego czasu czytam to formu i uważnie analizuje Wasze teorie i już mam wszystko pomieszane.Ale jeśli miałabym obstawiać kto jest A to obstawiam Lucasa,Noela lub Ezre.Mam jeszcze kilka innych tropów.A jeśli chodzi o Jenne i Garetta to wydaje mi się że muszą oni coś więcej wiedzieć na temat zabójsta Ali.

Kreciolka

No uwazam, ze moze pomóc mu przypomniec sobie coś ... :) Dziewczyny ciagle maja nowe wskazówki, poszlaki, dowody ... a on uczestniczac w tym wszystkim moze wkoncu sobie cos przypomni jakis szczegół... a stojac z boku nic nie bedzie wiedział co sie dzieje a Jenna z Garettem mu jeszcze bardziej to uniemozliwiają ... :) Tak pamietam te kozaki ... Odrazu pomyslalam, ze to Melissa ... :) Ale potem pomyslaalm, ze moze potrzebne są zeby wrobić ktoras z dziewczyn ... ze np na miejscu "zbrodni" beda lezały kozaki takie same jakie ma Aria lub ktoraś inna z dziewczyn ...:) Ale potem zapomnialam o tych kozakach .. Bardziej intrygował mnie ten list co Emily napisała, ze niby dostałas sie do jakiejs szkoły... i komu ona pokazała ten list?? Tylko Paige i dziewczynom ... i wyzucila go do kosza... a na 2 dzien znalazl sie w skrzynce na listy .... ???? Dobrze pamiętam..??? Pamietacie ta sytuacje?? Tez nie wyjasniona ...

LilaSound

pamiętam, ale Paige dałabym spokój, ona nie będzie "A" :P po prostu "A" go przechwyciła i tyle..

i jak przejrzałam wszystkie końcówki teraz od 1 sezonu to wydaje mi się, że "A" to dziewczyna.. jakies takie ruchy, sposób posługiwania się rękoma.. może niech któraś zrobi to co ja i się przyjrzy temu :D

Kreciolka

Bardziej przyjżalabym sie akcji masażu Emily ... :):) Tam tez A masowalo ... spojrzmy na dłonie i paznokcie... Mezczyźni posiadaja wieksza płytke paznokcia... Nawet jesli maja szczupłe dłonie ... :) Moze przyjzyjmy sie raz jeszcze tej scenie ...??? No ale jak A moglo przechwycic jej list z jej pokoju z kosza na śmieci...??

LilaSound

przecież "A" wiele razy włamywało się do domów dziewczyn, więc co za problem ukraść list? nie no wkurzę się jak to będzie Paige..

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

Dodatkowo Emily po masażu od 'A' powiedziała że wydaje jej się że dotyk był kobiecy. Co do Paige to ja tam uważam że ona jest podejrzana ;)

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

To były buty do jeżdżenia na koniu :P więc można się domyśleć, że A albo jest kimś kto był z dziewczynami (Hanna/Mona) na koniach albo po prostu je śledził/a. Ewentualnie może to nie mieć z tym żadnego związku. Na stole wtedy też leżały jakieś gazety o modzie

czerwona1205

Kate taka koniara i taka modnisia z tego co zauważyłam :) Zdziwiłabym sie gdyby to była Kate bo nie bylo jej w pierwszym sezonie :D A to podobno ktos z pierwszego sezonu ...

czerwona1205

faktycznie czerwona, nie skumałam tego z tą jazdą konną :D z tym, że to wyklucza raczej Monę bo ona nie wiedziała, że ta jazda będzie miała miejsce? chociaż w sumie namawiała do tego Hanne... DZIWNE :)

youhaveamessage

Kreciolka ,wiesz że istnieje taka opcja jak ''edytuj'' ? przez takich ludzi jak ty powstanie pewnie setny temat ''Kim jest A'' ? -.-

ocenił(a) serial na 5
Oleandria

Bez przesady...

Oleandria

No to powstanie .... :):) Nie musisz brac udziału w naszej rozmowie jesli nie chcesz :)

Oleandria

wyobraź sobie, że wiem i wiele razy z tej opcji korzystałam, chciałam żeby wszystko było bardziej przejrzyste i aby każdy mógł się odnieść do konkretnej wypowiedzi, będe pisac jak mi się podoba :)

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Mam coś ciekawego co się przyda do naszego 'śledztwa'
http://pretty-little-liars.wikia.com/wiki/A%27s_Messages
Wszystkie wiadomości od A ;)

czerwona1205

już ktoś spisał tu po polsku wszystkie te wiadomości, wczoraj bodajże :D ale to co dałaś jest bardziej przejrzyste :D przyda się :D

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

Chyba musze dokładniej przeglądać temat następnym razem :D
Mam coś jeszcze ale pewnie też już ktoś to pisał ;P zaryzykuje - "je suis une amie" (tytuł jednego odcinka) znaczy jestem przyjacielem ale w formie żeńskiej czyli bardziej coś jak jestem przyjaciółką. Jestem coraz bardziej pewna że A to dziewczyna. I przy okazji zaczęłam się zastanawiać dlaczego czasami jest -A a czasami --A... może rzeczywiście A to 2 osoby ? jak Jason i Paige (no dobra mało prawdopodobne ale się na nią uparłam) albo Jason i Maya ?