PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73447
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."

youhaveamessage

http://prettylittleliars.us/2x14-first-pictures/?utm_medium=twitter&utm_sour ce=twitterfeed Spence i Toby! :D

Na końcu odcinka jest cliffhanger dla Ezrii.
Ezra używa słowa "kocham" w stosunku do Arii i robi to wiele razy.
Będzie "kłótnia" Arii z Jackie.
W życiu Hanny będzie duży przewrot związany z jej tatą. Sprawi on, że ten sezon będzie "dziki".
Nie będzie scen Jenny i Toby'ego razem.
Będzie coraz więcej Lucasa.
Na końcu odcinka Spencer z całej siły krzyczy.
Spencer powie Toby'emu "I do", ale jest to powiedziane w sposób, jakbyś chciała kogoś do czegoś przekonać. Wszyscy wiemy, że to Spencer zerwała z Toby'm, a w tej scenie Spencer stara się przekonać Toby'ego co do swoich uczyć, a Toby nie chce tego kupić.
W 2x14 Maya i Emily będą flirtować przez telefon.
Sceny Spencer i Toby'ego:
słodkie, gorzko-słodkie, smutne i ogromna niespodzianka na końcu.

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

nie mogę się doczekać.

+planujesz zrobić może nową listę o 'A' ?

ocenił(a) serial na 7
kaaamilaaa

ciekawie się zapowiada;)
Ale mam dziwne wrażenie że pomimo iż gadali że nie będzie tak jak w książce to mimo wszytsko wprowadzą bliźniaczkę i zrobią tak jak w książce;)
A czego tak sądzę? Powiedzieli że nie wszystko będzie tak jak w książce - i nie jest, Aria nie była z Seanen, Ezra nie był w więzieniu za to że z Arią był, Lucas nie jest chłopakiem Hanny, Toby zyje a nie popełnił samobójstwo , Emilly nie pojechała do ciotki na wieś i nie ma rodzeństwa i inne;)
To odbiega od książki, dlatego sądzę że wątek z bliżniaczkami może się pojawić z tego względu że i tak dużo odbiegli od fabułu w książce;)
Przepraszam że tak chaotycznie piszę;)

kaaamilaaa

Tak, robimy ją razem z Chimcharo :)

http://prettylittleliars.us/exclusive-full-episode-list/?utm_medium=twitter&utm_ source=twitterfeed

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Czy w 2x08 ten domek, do którego pojechała Hanna z Calebem, nie jest nad tym samym jeziorem, nad którym Spencer w nowym trailerze krzyczy "Nie mogę w to uwierzyć"? Tak mi się jakoś skojarzyło :)

youhaveamessage

Dziewczyny dowiedzą się, że A nie działa samo. Pomyślą one o wciągnięciu w tą całą sytuację chłopaka, który jest bardzo bliski czyjemuś sercu...
"Dziewczyny decydują się zwerbować Caleba i jego zdolności hakerskie, żeby pomóc im z ich śledztwem, ale ostatnią rzeczą, jaką chce Hanna, to mieszać Caleba w kolejny ciemny interes i otworzyć drzwi do pytania, na które Hanna nie potrafi odpowiedzieć."

Odcinek 2x25, czyli finał nosi tytuł "UnmAsked" (zdemAskowany/a)!!!

youhaveamessage

O kurcze,to być może dowiemy się kim jest "A".
Ale jeszcze tyle czasu do kolejnego odcinka,a co dopiero do ostatniego.
Kurcze ja muszę zaprzestać ciągle tylko o serialach myśleć.
Ja mam takie pytanie,wiem,że już pewnie każdy tysiąc razy pytał. :)
No,więc ostatni odcinek będzie na pewno w marcu?

karolinax6

Ostatni drugiej serii, tak, jeśli nic się nie stanie i odcinki normalnie będą co tydzień, a tak powinno być.
19 marca 2012 dokładnie.

A następne w czerwcu,potem znowu przed wrześniem przerwa, i znowu od stycznia do marca :D

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Ja już się wakacji nie mogę doczekać <3 To będzie piękne :D

Chimcharo

Liczę na wspólne oglądanie tak jak rok temu :D

OPIS ODCINKA 15!!!:
Po ostatnim "starciu" z A, Aria, Emily, Spencer i Hanna myślą, że mogą być bliżej dowiedzenia się, kim jest A niż kiedykolwiek były.
Dziewczyny decydują się zwerbować Caleba i jego zdolności hakerskie, żeby pomóc im z ich śledztwem, ale ostatnią rzeczą, jakiej chce Hanna, to mieszać Caleba w kolejny ciemny interes i otworzyć drzwi do pytania, na które Hanna nie potrafi odpowiedzieć. Kiedy Kłamczuchy orientują się, że A ma pomocnika, Hanna nie ma innego wyboru. Zamiast koncentrować się na odgadnięciu, kim jest "pomocnik", Hanna wkłada całą siłę w wydanie przyjęcia-niespodzianki dla Caleba. Ale czy to przyjęcie w domku nad jeziorem Spencer będzie dywersją, której Hanna pragnie, czy przepisem na katastrofę? W międzyczasie Aria i Ezra muszą poradzić sobie z wydarzeniami po ich wyjściu z ukrycia.

Przemoc wkracza do Rosewood. Ludzie spadają z różnych wysokości, rzeczy się psują, coś się dzieje z czyimś samochodem.
Ezra i Lucas, a raczej aktorzy ich grający mają dublerów/kaskaderów.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

ehh czyli jednak idą na łatwiznę :/ w sensie że z tym pomocnikiem :( Wiecie teraz "A" nie będzie już takie wszechpotężne xDD no ale z drugiej strony to bez informatora "A" raczej nigdy w życiu nie dałaby rady xDD Chociaż ja tam dalej będę za tym żeby A grała sama :| no ale skoro już tak postanowili to niech tak będzie :(

youhaveamessage

Odcinek 2x25??? To ile ich ma być w sezonie?

Madame_7

No przecież jest napisane "Odcinek 2x25, czyli finał (...)" czyli 25.

youhaveamessage

No ja wiem wiem :D
Tylko nie wiem czemu, byłam pewna, że będzie tych odcinków z 22 maksymalnie. A tu 25 :D

youhaveamessage

Ezra znowu zdejmie koszulkę, tym razem w 2x24.
Dowiemy się, dlaczego A uwzięło się na dziewczyny.

Wygląda na to, że finał jest super-tajny :D
Nie wolno robić zdjęć, tweet-ować, siedzieć na facebooku.
Ciekawa jestem co do tego odcinka,mam nadzieję że to nie będzie rozczarowanie.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Ciekawe, jak bardzo podrasują mu tą klatę tym razem :)

Ja już się na nic nie nastawiam, bo dość dużo odcinków mnie rozczarowało w 2A. Poza tym i tak wiem, że ktoś mi walnie spoilera, kim jest A przed obejrzeniem odcinka i tyle będzie z rozrywki xD

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

haha;) tak samo sądzę;)

Chimcharo

Dlatego tydzień przed finałem odłączę twittera, to forum, facebooka i zamierzam żyć w nieświadomości, żeby się nie natknąć na jakiegoś spoilera :D
Nawet promo nie obejrzę, obiecuję. :D

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Nie, ja promo na pewno obejrzę, pewnie nie będę mógł wytrzymać xD Gdyby to jeszcze były wakacje, to bym oglądał na żywo, a tak to na pewno dojdzie do mnie ta informacja przed obejrzeniem xD Jak nie z forum, to mi w szkole pewnie powiedzą xD

Chimcharo

Jezu, jak dobrze że żaden mój znajomy nie ogląda PLL :D

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Ja w mojej klasie rozprzestrzeniłem PLL xD Dwoje moich znajomych ogląda serial, a troje innych czyta książki xD

Chimcharo

Ja w mojej nie i w sumie się cieszę, bo nie lubię, jak ktoś, za kim nie przepadam ogląda/lubi to co ja :D

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

czyli nie lubisz całej swojej klasy? : D to prawie tak jak ja!

kaaamilaaa

No, dokładnie haha :D
Ale jak się ma trochę oleju w głowie to ich się nie da lubić, naprawde. :D

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

to współczuję, ale jeszcze się jakiś czas (nie wiem w jakim wieku jesteś) z nimi pomęczysz i każdy pójdzie w swoją stronę :>

kaaamilaaa

2 gimnazjum :D
Mam nadzieję, że to szybko zleci, bo już naprawdę nie chce mi się na nich patrzeć :D

youhaveamessage

Boże! Jesteś rok młodsza ode mnie, a Twój angielski jest na o wiele wyższym poziomie, podziwiam :D

ocenił(a) serial na 5
smiles

To ja o poziomie swojego angielskiego nie będę wspominał xD

Chimcharo

ja również haha xD pozazdrościć Ci tylko youhaveamessage znajomości angielskiego! :)

ocenił(a) serial na 5
Leo_Wyatt

Najlepsze jest to, że wg mojej książki jestem na poziomie B2, a nawet troszkę bardziej rozbudowanego zdania nie umiem ułożyć xD

Chimcharo

Ja z próbnych próbnych egzaminów z angielskiego miałam prawie 90%, a kiedy próbowałam przetłumaczyć jeden odcinek to... Boże, lepiej nie mówić :D xd

ocenił(a) serial na 5
smiles

Mi próbne akurat dobrze poszły, 100% z podstawy i 86%, albo 90% z rozszerzenia bez wypracowania xD (choć raczej 86%)

Ja naprawdę mam kłopoty z ułożeniem jednego zdania po angielsku, a jak już ułożę, to i tak nie jestem pewny, czy jest ono poprawnie zrobione ;]

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

youhaveamessage - 2 gim? ; o wow! twój angielski i ogólnie wypowiedzi sprawiły że cały czas myślałam że jesteś z liceum czy coś :D

kaaamilaaa

Dzięki wam :D Mój jedyny "talent" hahah :D
Strasznie lubię angielski, a mam takie szczęście, że on sam wpada mi tak jakoś do głowy więc nawet się go za specjalnie nie uczę :D
Gorzej jako przedmiot szkolny, bo w mojej szkole to naprawdę, nauczyciele i ich angielski (a szczególnie wymowa) wołają o pomstę do nieba, niestety. A mówiono mi, że to taka dobra szkoła, a okazuje się, że nauczyciele to jakiś żart. - z resztą uczniowie też... :D
Naprawdę, nikomu nie życzę takiego otoczenia, hahaha :D

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Taa, mój nauczyciel wymaga nas uczy takiego akcentu, którym posługuje się 2% londyńczyków <_< A ja mam o tyle gorzej, że ja mam typowy amerykański akcent, to ile muszę się napluć, żeby u niego coś powiedzieć dobrze. A jeszcze, jak się mówi źle, to daje minusy...

Chimcharo

Właśnie wg mnie nauczyciele nie powinni uczyć tego brytyjskiego akcentu, bo jest trudniejszy, tylko amerykańskiego, który jest dużo łatwiejszy...

Haha, a moja nauczycielka ostatnio się wydarła na taką dziewczynę, bo powiedziała "prajmeri" , a nauczycielka twierdziła, że czyta się primary, czyli tak jak się pisze hahaha :D

Ja już nie mogę wysiedzieć u mnie na angielskim, naprawdę, tragedia. Nie mówię że ja jestem ideałem jakimś i wymawiam wszystko dobrze, ale błagam, ona jest nauczycielką, a nie potrafi NIC dobrze wypowiedzieć i jeszcze nas poucza jak mamy mówić....
U mnie praktycznie żaden nauczyciel nie potrafi uczyć, a potem się drą na nas, że nic nie umiemy, tylko ciekawe skąd mamy umieć, jak ich jedyną metodą nauczania jest przepisanie z podręcznika na tablicę i powiedzenie "przepiszcie to do zeszytu" i nawet nie pofatyguje się taki inteligent żeby to wytłumaczyć ;)

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Ja strasznie nie lubię brytyjskiego akcentu, denerwuje mnie. Poza tym, prawie nikt nie gada w Anglii tak, jak my się tego uczymy...

Trzeba było przyjść do niej ze słownikiem, pokazać transkrypcję i by się zamknęła xD

Ja akurat nie narzekam na zbyt niski poziom xD Wszystko mam rozszerzane i już się wyrobić nie mogę. Dobrze, że przynajmniej nauczycielka od biologii przestała nas uczyć po angielsku, bo wcześniej to było tak, że się wszystko wkuwało słowo po słowie na pamięć, a nawet nie wiedziało, co to znaczy xD

A dobrych nauczycieli to mam tylko z chemii, matmy i historii xD

Chimcharo

Tyle, że ta baba jest na tyle głupia, że mówiłaby swoje hahahahhaa

Jak to uczyła was biologii po angielsku? :D Ja właśnie planuję iść do takiego liceum dwujęzycznego, żeby uczyli mnie połowy przedmiotów po angielsku :D

Ja dobrych mam od biologii, fizyki, matematyki i religii, chyba tylko tyle, co nie zmienia faktu, że reszta to porażka :D

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

No ja jestem w gimnazjum dwujęzycznym ;] Mam biologię i chemię po angielsku. Ale baba od biologii ograniczyła się z angielskim po tym, jak zobaczyła wyniki z egzaminu gimnazjalnego z biologii tamtego rocznika xD
To się wydaje fajne, ale tak naprawdę jest strasznie denerwujące, bo na kartkówki z chemii muszę się uczyć definicji w dwóch językach, bo nigdy nie wiem, w jakim będzie kazała coś napisać.

Ja jeszcze mam od angielskiego dobrych ;] A tak to reszta gada i nic nie rozumiem (z fizyki nic nie rozumiem xD). Od biologii też dobra nie jest, bo teraz robimy pięć tematów z podręcznika na lekcji, "bo nie starczy nam czasu an przerobienie materiału do egzaminu". Ale na kartkówki na każdej lekcji to ma czas <_<

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

M. ja też chciałam iść do dwujęzycznego, ale w sumie miałabym za daleko, a ze mnie leniuch i bym nie wstała :D
Spytałabym się do którego chodzisz, ale jeszcze wyjdzie na to że jestem jakaś nienormalna i chce Cię wyśledzić ;p

U mnie ostatnio na geografii to pani pominęła pół książki i mieliśmy to sobie sami w domu przerobić. Jasne, nie mam co robić :/

ocenił(a) serial na 5
coconutP

49 ;P Chciałbym tam też pójść do liceum, ale czuję, że się nie dostanę xD

Ja dzisiaj dostałem ocenę proponowaną z angielskiego - 0,8 xD Nie będę tłumaczył, jak to działa, bo to dość skomplikowane jest xD

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

Chciałam tam iść !!! Ale ode mnie do Brucknera jest daleko ... więc nawet nie próbowałam się dostać. Do liceum ... ja jeszcze nie wiem. Ale tym razem postawie na coś dalszego, nie będę się już patrzeć czy mam za daleko tylko na poziom. Słyszałam, że 3 jest dobra, ale to też zależy od kierunku.

Ej w 49 na serio jest lodowisko ?

ocenił(a) serial na 5
coconutP

A z jakiego jesteś rocznika? :D

Ja mam tą szkołę pod nosem, więc mi pasuje :D Mogłem jeszcze wybrać moją rejonówkę - 39, ale stwierdziłem, że tamtejszy poziom jest tak niski, że naprawdę bym siebie skrzywdził idąc tam.

To znaczy, XIV, czyli to liceum, które jest w tym samym budynku, co moje gimnazjum ma w sumie 6 profili, więc do wyboru do koloru :)
3 to nie jest biochem? Bo tak mi się wydaje, ale nie jestem pewny ;]

No, jest :D Trochę małe, ale zawsze coś :D Najgorszy to basen xD Pływałem w nim raz, a potem, jak na WFie był, to już nie ćwiczyłem xD

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

97 ;P

A na jaki profil chcesz iść ? :)
3 ... kurde, nie pamiętam. Po prostu obiło mi się o uszy, że jest dobre :D A czy to prawda to już nie wiem :D

O, jak fajnie :) Nie ważne, że małe. Ważne. że jest. Basen ... ugh... jak bym miała mieć basen na WFie to bym sobie chyba zwolnienie załatwiła. Koszmar. W podstawówce miałam basen. Najgorsze było suszenie włosów ... Wyłaziłam z mokrą głową, bo nie zdążałam :/

ocenił(a) serial na 5
coconutP

Ja z 96 ;]

Ja na biochem właśnie chcę iść :) Medycyna to jest jedyny kierunek, na którym siebie widzę ;]

Ja po prostu nie ćwiczę na WFie, mówię, że nie mam stroju i tyle xD A na basenie to już szczególnie nie mam zamiaru przebywać ;]

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

A ja nie mam pojęcia co chce robić ; / Ale co chcesz zostać chirurgiem, czy raczej trochę mniej krwista specjalizacja ? :P

Ja jakbym tak robiła to bym chyba miała pałę na koniec ;p U nas są 2 nieprzygotowania na semestr. Za każdy kolejny brak posypały by się pały.

Ja tam lubię ćwiczyć na WFie, ogólnie lubię sport. Od zerówki do końca podstawówki trenowałam akrobatykę, więc wolę raczej takie gimnastyczne rzeczy. W siatkę lubię grać. Kosza za to nie cierpię :/ Ale basenu bym nie zdzierżyła ..

ocenił(a) serial na 5
coconutP

Najbardziej to bym chciał być dentystą ;] Ewentualnie bym mógł zostać dermatologiem, a w ostateczności pójść na chemię organiczną (choć to już naprawdę, jakbym się nigdzie nie dostał xD)

Nie no, u nas się po prostu mówi, że się nie ma stroju i tyle. Co prawda trochę się obniża ocena z frekwencji, ale to jest wystawiane co miesiąc, a jak się 6 razy nie ćwiczy, to dalej można dostać tróję za obecności, więc mi pasuje xD

Niee, WF to jeden z najgorszych przedmiotów, ruch to dla mnie coś strasznego xD Już wolę siedzieć na historii, niż biegać za głupią piłką ;]

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

Dentystą ? Kierunki medyczne są dobrze płatne :P

E tam... za głupią piłką ;p Trochę ruchu nikomu nie zaszkodzi. Nawet w formie 'uganiania się za głupią piłką' :D Historia sama w sobie nie jest taka zła. Jest ciekawa, ale wszystko zależy jak nauczyciel uczy. My mamy beznadziejną babkę taką ok 60, której ostatnio się bluzka na lekcji rozpięła cała, a ona tego nie zauważyła. A ja pod ławkę udając, że coś mi spadło. Siedzę w 2 ławce na historii i jakbym wybuchła śmiechem na jej oczach to bym miała przechlapane, bo to jest wice xD

ocenił(a) serial na 5
coconutP

Właśnie dlatego na nie idę xD

Fizyka, historia i matematyka to są trzy najgorsze przedmioty (nie licząc WFu), strasznie ich nie lubię. A na historii mamy fajnego nauczyciela, który dobrze uczy, ale mimo wszystko boję się go (raz mu to spontanicznie powiedziałem i teraz cały czas mi to wypomina xD).

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

Trzy najgorsze ? Ja bym się nie umiała ograniczyć do trzech :P Nienawidzę polskiego, jako takiego materiału który trzeba przyswoić. Ortografia to dla mnie czarna magia xd Choć pani jest bardzo fajna. Chyba naj ze wszystkich nauczycieli. Informatykę jako przedmiot lubię, za to pani jest okroooopna. Mamy normalnie terror na lekcji xD To samo na fizyce, bo uczy nas babka od informatyki.

Hahaha. Na serio ? Ja bym się nie ośmieliła.