PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73447
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."

ocenił(a) serial na 5
coconutP

To znaczy, wiadomo, jest jeszcze masa innych przedmiotów, których nie lubię (niemiecki, geografia), ale to są te najgorsze z najgorszych xD

A polski akurat lubię, bo tam to się nie trzeba nic uczyć, to jest taki olewczy przedmiot :D

Ja tego nie zrobiłem specjalnie xD On mnie wziął do odpowiedzi i to było jeszcze zaraz przed sprawdzianem i ja mu powiedziałem, że nie mogę spać po nocach, a jak już zasnę, to śni mi się on ze sprawdzianem xD I pamięta to cały czas xD

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

Oj, geografii i niemieckiego też nie lubię ;d

No to dobrą ma pamięć ;p A podwyższył Ci chociaż ocenę z odpowiedzi, za to szczere wyznanie ? xD Mnie strasznie rzadko biorą do odpowiedzi, w tamtym roku to byłam tylko z geografii.

My w podstawówce mieliśmy taką zajefajną babkę z anglika. Nigdy nie pytała, no ale pewnego dnia naszła ją taka ochota i oczywiście spytała mnie. Pamiętam, że dostałam 4 chyba bo się wybroniłam. Nie wiedziałam jak jest guma do żucia ;D No i byłam jedyną osobą, którą spytała przez te 3 lata. I gdzie tu sprawiedliwość ?! :P

A teraz mam pechowy 13 nr w dzienniku -.-

ocenił(a) serial na 5
coconutP

Nie u nas na historii musi spytać każdego przynajmniej raz w semestrze ;] Pamiętam, że dał mi wtedy 3+ za, jak to nazwał "biedne oczka" xD

Nie, u nas pytają z wielu przedmiotów, ja już byłem pytany z historii, matmy, niemieckiego, angielskiego i edb :D Ale ja strasznie nie lubię odpowiadać, zawsze się stresuję i zawalam.

U nas zawsze pytają 13 xD Bo jak pechowy, to ma być pechowy xD Mój, 22, też lubią pytać xD

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

edb - to edukacja dla bezpieczeństwa tak ?

Mnie właśnie chcą często pytać, ale przeważnie jak mnie w szkole nie ma. Zazwyczaj mi się upiecze xD
U mnie jest 28 osób w klasie więc jestem prawie po środku i do tego to 13 -.-

o... u mnie też takie nr jak np 22 czy 11 często pytają xD

Widzę, że oglądałeś Glee 3D Concert Movie :P Muszę się za to zabrać.

ocenił(a) serial na 5
coconutP

Yhym, w sumie nawet fajny przedmiot, ale facet jest trochę nienormalny xD Zbyt energiczny xD

I właśnie to jest straszne, bo te numery się najszybciej rzucają w oczy i od razu chcą je pytać xD

Oglądałem, nawet wybuliłem kasę, żeby sobie kupić xD W końcu dla Glee wszystko <3

coconutP

I ty też giń śmiercią bolesną, jeb.any pokemonie.

Chimcharo

JA PIER.DOLE, jak widzę te poje.bane emotki "xD" wrzucone w każde piep.rzone zdanie, budzi się we mnie morderca, NO KUR.RWA MAĆ! ZGIŃ!

Wiezimag

Jakiś problem?

ocenił(a) serial na 5
Wiezimag

Przepraszam :)

ocenił(a) serial na 10
coconutP

Trochę odbiegłyście od tematu :P
Chyba, ze Wam A. tak kazał/a :D

Chimcharo

Jeśli do tematu to ja to w szkole mam średnio,a jeśli chodzi o angielski to mój pan jest taki,że na lekcjach się bawi lub wszystko śmiesznie komentuje.Chociaż,nie zbyt wiele się nauczymy to lubię go nawet.No czasem uczy nawet.Ostatnio wyciągnął miśka z jakiegoś prezentu i zaczął bawić się tym miśkiem :p
No i ja angielskiego nie znam za bardzo chociaż myślę,że w podstawach bym się dogadała z kimś.Byłam raz w Londynie i miałam kilka koleżanek,nawet z nimi gadałam,ale czasem to mi na migi pokazywały,a to było z 3 lata temu.One coś tam,że rabbit,a ja o co jej chodzi i ta mi rękoma pokazywała.Chyba wiedziałam o co chodzi,ale nie umiałam odpowiedzieć haha xD

A tak nie do tematu to nie wiem czemu,ale lubię oglądać na youtube filmiki o serialach.I tak sobie natrafiłam się na ten filmik.
Wiem,że nie na temat,ale czy ktoś wie z którego to odcinka?
Chodzi mi o początek jak Spencer i Toby stoją na tej górce.
http://www.youtube.com/watch?v=J2Q3EaoHYFc&feature=related

ocenił(a) serial na 10
karolinax6

To jest najprawdopodobniej scena z 18/19 odcinka kiedy Spencer i Toby odkrywają co oznacza ta karta z pokoju Jenny . I później jadą do tego motelu . CHYBA .

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

Nigdy nie słyszałam o takim systemie oceniania ;P To dobrze, czy źle ? :D

ocenił(a) serial na 5
coconutP

Raczej źle, bo według tego nawet jedynka mi nie wychodzi xD Ale wyciągnę tróję w tym semestrze, mogę spróbować ci wytłumaczyć, o co w tym chodzi, ale nie wiem, czy zrozumiesz, bo ja w wyjaśnianiu nie jestem dobry ;]

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

Dawaj :P

ocenił(a) serial na 5
coconutP

Bo to jest tak, że ja mam dwóch nauczycieli od angielskiego, z jednym mam 3 godziny, a z drugim 2. I to jest tak, że każdy z tych nauczycieli wystawia własną ocenę semestralną i końcową, a potem z tego wychodzi jedna ocena końcowa ogólna, tyle że ocena tego nauczyciela, z którym mam więcej lekcji to jest 3/5 ostatecznej oceny, a tego drugiego 2/5.

Załóżmy, że u nauczyciela, z którym mam więcej lekcji dostałem 4, a u tego drugiego 3 (boże, to chyba jest niemożliwe mieć u niego taką ocenę xD). I teraz obliczamy średnią:
((3*4)+(2*3))/5 = 3,6

No, mam nadzieję, ze coś skapowałaś xD

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

Haha ! Rozumiem. I to całkiem dobrze.

ocenił(a) serial na 5
coconutP

W sumie, wydaje się to trochę powalone, ale to właśnie ta rzecz pozwala mi zdać do następnej klasy xD

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

Wydaje się powalone, ale w sumie to jest to całkiem logiczne :P No i skoro działa na Twoją korzyść to jest ok ;p

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Ja spadam ;p
Muszę się jeszcze uporać ze 'Starym człowiekiem i morzem'. Niby nie takie długie, ale jak dla mnie nuuudne...

Brakuje mi oglądania PLL po nocach i superszybkiego tempa na czacie, że jak się oderwie wzrok od ekranu to ma się co nadrabiać xD

coconutP

Jak tak czytam Wasze komentarze, to tak strasznie się cieszę, że szkołę mam już za sobą :D:D zobaczycie- studia,to fantastyczna sprawa ;)

ocenił(a) serial na 5
em71

Zależy jakie, bo te z kierunków ścisłych nie są takie, że można je olewać :)

youhaveamessage

Strona Wetpaint podaje, że...

W FINALE DOWIEMY SIĘ, KIM JEST A!!!
Ktoś zostanie aresztowany też za śmierć Alison, a lubiana postać będzie...wąchać kwiatki od spodu.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Coś czuję, że aresztują kogoś niewinnego ;]

Chimcharo

Ej, no ale jak oni chcą zrobić 3 sezon bez A? O.o
Nie mówię, że to spowoduje, że 3 sezon będzie klapą, bo tego nie wiem, lecz jakoś sobie tego nie wyobrażam.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Coś czuję, że pójdą w ślady książki i zrobią nowego "A". W każdym razie, bez niego, serial będzie o wiele nudniejszy, to jest chyba najważniejszy powód, dla którego go oglądam ;]

Chimcharo

Chyba im to nie wyjdzie, jak zrobią nowego A.
Jezu, mam złe przeczucie, że ten serial się stoczy po drugim sezonie.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Ja obstawiam, że tak właśnie będzie ;/ Choć gdyby tak mieli przeciągać obecną fabułę przez kolejny sezon, to sądzę, że wyszłoby na to samo... Wniosek: Zakończyć PLL na 2 sezonach.

Chimcharo

Nie, dobra, niech sobie jeszcze zrobią 3 sezon, ale ma być naprawdę dobry, bez żadnych bzdur typu, OJEJ, ALISON JEDNAK ŻYJE I TO ONA JEST DRUGIM A, A TEN CAŁY CZAS PRZETRZYMYWALI JĄ KOSMICI!! hahaha
Ale na tym naprawdę koniec.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Coś czuję, że 4 sezony zrobią przynajmniej. Ale oczywiste jest to, że to już na pewno nie będzie to samo. Może dadzą jakiś nowych głównych bohaterów. W każdym razie, wolę nie wiedzieć.

youhaveamessage

"A" jest jeszcze bardziej przerażające w tym sezonie.
"A" będzie wysyłało dziewczynom smsy i będzie powtarzało to, co one właśnie powiedziały, co oznacza, że ich prześladowca najwidoczniej jest kimś, kogo one znają. Ktoś ze szkoły, jakiś przyjaciel, nie wiadomo.

ocenił(a) serial na 6
youhaveamessage

Dotychczas myślałam, że "A" działa m.in. przez podsłuch, bo niemożliwym jest aby jakaś osoba tak dokładnie niezauważenie podsłuchiwała dziewczyny w domu, w szkole, na mieście...

,,"A" będzie wysyłało dziewczynom smsy i będzie powtarzało to, co one właśnie powiedziały, co oznacza, że ich prześladowca najwidoczniej jest kimś, kogo one znają. Ktoś ze szkoły, jakiś przyjaciel, nie wiadomo."

z tego wysuwa się tylko jeden wniosek: "A" to jedna z dziewczyn. A że jest on wyjątkowo niedorzeczny i bezsensowny... Nikt poza tymi 4 dziewczynami nie zbliża się do grupki na tyle aby znać takie szczegóły. Chyba, że jedna z dziewczyn współpracuje z "A" (bo np. była zastraszana już wcześniej ) i nie daje tego po sobie poznać reszcie dziewczyn... W takim wypadku obstawiałabym Emily. Ta sierota na pewno by się sprzedała "A" gdyby miała taką możliwość. ;D
Ale to nie jest nawet hipoteza, bo właściwie to taki wątek zniszczyłby prawdopodobnie cały serial (zero logiki w tym). Chciałam podkreślić tylko paradoks ,,wszechwiedzy" A.

septyma

W sneak peekach właśnie widać, że chce zawrzeć umowę z A, hahah ;D
Ale był też spoiler, że A nie działa samo, więc to już bardziej możliwe, chociaż jak dla mnie beznadzieja, bo wolałabym żeby A to była jedna osoba ;/

WIADOMO TEŻ, KTÓRY BOHATER ZAGINIE!!
Press release do odcinka 2x16, "Let The Water Hold Me Down" zaczyna się słowami: "Zaginięcie Lucasa i to, co się stało nad jeziorem powodują, że Hanna ledwo może złapać oddech."
Lucas zaginie chyba jeszcze w 15 odcinku, bo na początku 16 już się okaże, że zaginął.
Caleb będzie chciał go szukać, ale Hanna nie będzie chciała mu pomagać, bo nie będzie chciała powiedzieć mu co stało się na łódce bez mówienia mu o A.
W tym odcinku Spencer idzie za tropem A, który zaprowadzi ją do nieoczekiwanego miejsca i nieoczekiwanego odkrycia.

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

omgggg już wytrzymać nie mogę! niech już zaczną puszczać!
+ uważam tak jak septyma, że Emily bez wahania przeszłaby na stronę "A" byleby mieć już spokój..

kaaamilaaa

Na początku myślałam, że "A" lub jej pomocnikiem może być Lucas, a skoro zginie to może być z tym związany, ale nie wiem. Emily nawet wygląda na taką zdrajczynię :D

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

A może z tym, że "A" nie pracuje samo będzie chodzić tylko o tą umowę z Emily. Mimo że mało jest możliwe, że to o to im chodziło, to nadzieję nadal mam :)

Chimcharo

Widzieliście?Dziewczyny życzą nam wesołych świąt.
Miło z ich strony :D
http://www.youtube.com/watch?v=NqAgNE8SD-k&feature=player_embedded#!

ocenił(a) serial na 5
karolinax6

Nie udzielałam się do tej pory, ale teraz i ja mało jajka nie zniosę w oczekiwaniu na kolejne odcinki ;).

stelline

Fotki z 15 odcinka:
http://www.wetpaint.com/pretty-little-liars/gallery/sneak-peek-pretty-little-lia rs-season-2-episode-15-photos?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter#5
Byron i Ezra!
Z 16 odcinka:
http://www.wetpaint.com/pretty-little-liars/gallery/pretty-little-liars-season-2 -episode-16-photos?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter#1
Aria pięknie wygląda na wszystkich zdjęciach.

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Nie wiem, czy ktoś już podawał tę informację, jeśli tak, przepraszam

UWAGA

Informacja dotycząca finału 2 sezonu

Marlene King zapewnia, że widzów czeka wiele niespodzianek i muszą przygotować się na skoki adrenaliny.
W oczekiwaniu na trzeci sezon fani będą mieli wiele powodów do rozmowy. Przede wszystkim jedna z dziewczyn zostanie aresztowana za zamordowanie Alison! A jedna z ważnych i lubianych przez wszystkich postaci (ale nie chodzi o żadną z głównych bohaterek) zginie w finale! (fani w komentarzach obstawiają Ezrę)

Szczerze mówiąc, informacja o śmierci któregoś z bohaterów mnie zmroziła. Nie mogę się doczekać finału

ocenił(a) serial na 5
AvantQueTuDis

Czyżby to była Spencer?
Co do Ezry, to ja w przeciwieństwie większości chyba tutaj, również należę do jego fanek i nie ucieszyłoby mnie to ;<.
Ah, niech ten styczeń szybciej nadchodzi...

AvantQueTuDis

JEDNA Z DZIEWCZYN? O.o Gdzie to wyczytałaś? :D

Ja obstawiam, że umrze któryś rodzic, Ella na przykład. Przecież wreszcie musi się stać coś Arii niemiłego.
I obstawiam też, że Hanna pójdzie siedzieć za zabójstwo Ali. To jej Ali się ciągle objawia. "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż ci się wydaje"...

Wskazówka co do tożsamości A z pilotażowego odcinka:
A znało Ali.

- Czy serial się zakończy, kiedy dowiemy się, kim jest A?
- Nie poznałeś jeszcze Rosewood? Zawsze coś więcej kryje się pod jedną historią.

youhaveamessage

Paige będzie w finałowym odcinku.

ocenił(a) serial na 6
youhaveamessage

Ja obstawiam, że to Spencer pójdzie siedzieć. Wydaje mi się, że żadna z bohaterek nie zabiła Ali, ale któraś z nich może mieć coś na sumieniu. A przecież to Spencer wyszła w środku nocy (rzekomo) szukać Alisson, ponadto była wściekła na swoją pseudo przyjaciółkę i... no nie wiem, przecież mogła w jakiś sposób uczestniczyć w zabójstwie Ali. A co do Hanny- sądzę, że jeszcze coś sobie przypomni, coś z tej nocy i to ona pomoże wskazać "A" bądź oczernić jedną z dziewczyn. No ale to tylko moje zdanie. A kto zginie? Pewnie Toby albo Jason, ewentualnie Caleb, bo oni są powszechnie lubiani. chyba, że któryś z nich okaże się "A".

Hmm, przecież w zakończeniu tego sezonu możemy poznać "A", ale to nie oznacza jego aresztowania itd. Jeśli aresztowana zostanie jedna z dziewczyn to znaczy, że nikt nie złapie "A", ewentualnie zobaczymy jego/jej twarz.

Ach, robi się trochę "gęsto" wokół tego morderstwa. Przecież już w 12x02 okazało się, że Jenna i Garret też mają z tym coś wspólnego, bo przecież to oni wzięli 5 stronę z akt Alisson... Świetnie, nagle się okaże, że pół Rosewood maczało palce w jednym zabójstwie. ;D

youhaveamessage

Słyszeliśmy już głos "A".

youhaveamessage

http://www.youtube.com/watch?v=wWvVIjvz84c&feature=share hahahahahha, cudowna postać Emily <3 hahahhaa

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Genialne, ahahahah. <3

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Hanna też spoko, z tym tekstem do Paige :D

ocenił(a) serial na 6
kaaamilaaa

haha hanna najlepsza wtf is wrong with your hair :D i oczywiście domyślność Em

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Muahahaha ♥