SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."
Cześć, dawno mnie nie było, bardzoo ale znalazłam stillsy z 17 odc. wiem to trochę dużo do tego bo tu dopiero w styczniu 14, no ale zaciekawił mnie ten : http://got-secret.pl/photos/albums/userpics/10004/normal_2x17_28329.jpg Ciekawe kim jest ten chłopak?
O dzięki :) Hmm, ciekawe co on wniesie do serialu bo bez sensu by go nie dawali nie?
http://www.spoile rtv.co.uk/images/cache/pretty-little-liars/season-2/cast-promotional-photos/PLL2 b_3511r_595.jpg
Ej, ale w sumie ona najlepiej ze wszystkich tutaj wyszła (to zdjęcie się wydaje jakieś takie na szybko robione ;/)
Ale pozę zrobiła w swoim stylu xD
I względem odcinka specjalnego, tam też mógł tylko skłamać że to nie był on :) Chociaż jakoś gdzieś w głębi mam przeczucie ,że A jest kobietą...
Nie zdążyłam edytować poprzedniego postu.
Seks scena Ezrii w 2b :D
//wesołych świąt tak w ogóle ;)
PLL już za 9 dni :)
Nie załadowało mi się tamto zdjęcie.
O tym mówiliście?:)
http://www.spoilertv.co.uk/images/albums/pretty-little-liars/season-2/cast-promo tional-photos/PLL2b_3511r.jpg
No i wesołych Świąt i udanego Sylwestra. :]
Wesołych Świat :)
PS: youhaveamessage w USA PLL jest w poniedziałek ;) na środę będą napisy? :* aaaa i dzięki za spoilery! :D
Szkoda, że takie duże, bo pożegnałabym się z Ryanem Goslingiem i ustawiłabym na tapetę właśnie to zdjęcie :D
@Leo_Wyatt: nie wiem, mam nadzieję, że tak :D
Mimo, że kocham PLL, to związek Arii i Ezry jest NAJBARDZIEJ IRYTUJĄCYM związkiem ze wszystkich seriali jakie oglądałam. ;p
To zdjęcie jest mega, moim zdaniem Shay mogłaby w ogóle je obciąć do ramion xd
w sumie przyjrzałam się i chyba rzeczywiście ma kajdanki na nogach bo paski z butów ma wyżej takie czarne
Szybko zleci, 2 dni na kompie, może trochę nauki potem przygotowania do sylwestra, szkoła i już :D Najgorszy jest odstęp między odcinkami :/
Teraz już będą co tydzień, aż do marca.
Jezu, nie chce mi się wierzyć, za tydzień od dzisiaj startuje PLL. Świetnie.
Chyba 3 stycznia nie pójdę do szkoły i obejrzę z wami, bo nie wytrzymam do wtorku do południa, będę musiała wiedzieć co się stało w premierze hahaha :D
szybko zleciało ;)
to zdjęcie dziewczyn jest dziwne, Aria wystylizowana na A. Hepburn trochę :P
ja mam ferie od 16. stycznia, czyli od piątku 13. w praktyce, na szczęście nigdzie nie wyjeżdżam, więc już nie mogę się doczekać na oglądanie PLL po nocach :D będzie to na pewno miły przerywnik między nauką do matury [haha, teraz też miałam się uczyć...]. ;D
YHAM - jakie zdjęcie Goslinga masz na tapecie? bo ja szukam czegoś nowego na pulpit, a on byłby całkiem przyjemną alternatywą... ;>
Ciągle zmieniam :D
Teraz mam jego z Michelle Williams z filmu Blue Valentine:
http://1.fwcdn.pl/ph/17/34/461734/245804.1.jpg?l=1310067022000
wcześniej miałam zdjęcie z Crazy Stupid Love z Emmą Stone, wcześniej jeszcze jakieś inne :D
Chyba zaraz znowu zmienię ;D
Ale proponuję ci to:
http://1.fwcdn.pl/ph/42/25/564225/249466.1.jpg?l=1311279995000
tylko w większych wymiarach :D
ach, obydwa słodkie :D
dzisiaj sobie zmieniłam moje jesienne liście na tapetę z filmu One Day [też całkiem całkiem aktor gra :D]: http://pics.filmaffinity.com/One_Day-209994265-large.jpg, jutro zacznę szukać duuuużego Goslinga :D
Konfrontacja Arii i Mike'a z Ezrą w biały dzień ? :D
A tak właściwie co sądzicie o Calebie ? Bo ja jak na niego pacze to mam odruch wymiotny ...
Już myślałem, że jestem sam <3 Strasznie mnie irytuje, tym bardziej jest zły, że chodzi z Hanną, moją ulubioną postacią tego serialu <_<
To ja już wolałabym Lucasa, mimo że wygląda jak jakiś kujon :D Nie stop, on jest kujonem xD Ale chcę każdego który nie jest Calebem! Szczególnie ,że o zgrozo Hannah się z nim przespała.. Jeju, jak on się szczerzy i odgarnia te swoje tłuste włosy to mi się autentycznie rzygać chce i nie paczę wtedy na ekran ;D
Uśmiech ma ładny, ale do włosów się zgodzę ;) Ogólnie z charakteru ta postać mi nie pasuje, wydaje się być taki nijaki.
Obojniak :P Mi z charakteru nie pasuje, bo właściwie nie ma charakteru. No właśnie taki nijaki xD
Mówicie, że Emily jest najsłabsza ze wszystkich dziewczyn a ja bym powiedziała, że wręcz odwrotnie. Wiem, że większość z was nie przepada za Emily i może stąd takie poglądy jednak według mnie przeżyła ona najwięcej ze wszystkich i dalej się całkiem dobrze trzyma. Oto taka mini lista najważniejszych wydarzeń dot. Em. (jak o czymś zapomniałam to dopisujcie bo pisze to na żywca po długiej przerwie w oglądaniu):
Postaram się utrzymać jako taką kolejność
1. Ojca widzi raz na parę miesięcy
2. Strata przyjaciółki (Ali) chciałabym jeszcze zaznaczyć, że dla Em Ali była kimś więcej niż przyjaciółką
3. Uświadomienie sobie że jest lesbijką (może się nie wydawać trudne ale jest)
4. Przyznanie się do bycia lesbijką (w sumie to nawet nie ona to zrobiła, dodatkowo reakcja jej rodziców nie była najlepsza)
5. Utrata kochanej kolejnej kochanej osoby (Maya) i to jeszcze spowodowana działaniami jej własnej matki
6. Masaż od -A (no nie wmówicie mi że to nie było traumatyczne wydarzenie)
7. Porwanie przez -A
8. Utrata pasji (pływanie - akcja ze sterydami)
-.-
Każda wiele przeszła.
Hannah:
1. Rozwód rodziców. 2. Potrącona przez A 3. Jest bez kasy. 4. Przez nią jej mama spała z tym gościem z policji. 5. Straciła przyjaciółkę (jak wszystkie).
Aria:
1. Ojciec zdradzał mamę. / Reszty nie chce mi się wypisywać bo w końcu mam wolne :p
A co do gry Shay :
Ona nawet zamkniętej w sobie, nie okazującej uczuć, mało wyrazistej postaci nie potrafi dobrze zagrać !!! Ja też nie okazuje uczuć (nie publicznie, w realu) ale jestem pewna ,że zagrałabym to lepiej :D No dobra, każdy zagrałby to lepiej xDD
Nie zaprzeczam że każda wiele przeszła :P moim zdaniem Emily jednak przeszła najwięcej.
Ja nie uważam że bym to zagrała lepiej bo nigdy nie próbowałam. I nie wydaje mi się, że każdy zagrałby to lepiej bo wystarczy spojrzeć na polskich aktorów (90% z nich nawet zwłoki zagrałoby sztucznie). Dodatkowo skoro jakimś cudem znalazła się w tym serialu to jednak jakieś umiejętności musi mieć. Jej kariera aktorska się dopiero zaczęła więc ma prawo robić błędy i się uczyć. Ja póki nie zobaczę jej w innej roli nie zamierzam jej oceniać. No i uważam że każda z głównych bohaterek jest potrzebna w serialu, bez którejś z nich to już nie byłoby to samo.
"wystarczy spojrzeć na polskich aktorów (90% z nich nawet zwłoki zagrałoby sztucznie)." przesadziłaś, mamy bardzo dużo znakomitych aktorów :)
pewnie, że Emily przeszła bardzo dużo, przez długi czas była głównym celem ataków A. gdy się wypisze przeżycie każdej z nich, ona zdecydowanie ma ich więcej. w dodatku jej skrytość, zamknięcie w sobie nie ułatwia życia, aktorka też za dużo nie ma do pokazania.
i właśnie to jest problem tej postaci - nie ma charakteru i temperamentu, który ma np. Spencer. rzadko kiedy się odezwie, zareaguje bardziej stanowczo. wydaje się słaba, bez osobowości, dlatego nie wzbudza sympatii i wypada blado na tle Arii, Hanny czy Spencer, które są bardziej przebojowe, wygadane, sprytne, bystre, jakkolwiek to nazwiemy. problemem nie jest to, czemu widzowie jej nie lubią, a to, dlaczego lubią pozostałe dziewczyny. ;P
i uważam, że nie można porównywać rozwodu czy zdrady jednego z rodziców do sytuacji, w której rodzice są razem, ale nie potrafią zaakceptować swojego dziecka - orientacji czy przyjaźni z osobą o innym kolorze skóry. przeżyć nie da się tak naprawdę porównać. ;)))
Najwięcej to przeszła Spencer akurat. Została prawie zabita przez swojego szwagra, potem podejrzenia, że to on właśnie zabił jej przyjaciółkę, potem znowu zmuszenie jej przez "A" do zerwania z Tobym. Dalej, istnieją duże podejrzenia, że to jej ojciec brał udział w zabójstwie Ali, "A" rozbiło jej nowo założoną przyjaźń z siostrą. Poza tym od zawsze czuła się gorsza w swoim domu z powodu Melissy. I oczywiście jeszcze śmierć Ali. Jakbym się uparł, to mógłbym jeszcze dodać akcję z pracą z ekonomii (czy z czego to tam było), romans z Wrenem, itd. :) No i nie zapominajmy o bracie Jasonie :D No i nie wiem, czy Em miała gorzej :)
No rzeczywiście, nie pomyślałam o tym co przeżyła Spencer. Jednak zdecydowanie Emily nie jest najsłabszą z dziewczyn. Najsłabsza według mnie jest Aria ale może wydaje mi się tak tylko dlatego, że ona jeszcze nie była głównym celem -A i nie miała kiedy się wykazać.
No to fakt, Spencer przeszła najwięcej :) Ja jestem wręcz antyfanką Emily i wydaje mi się najsłabsza. Według mnie nie jest słaba, tylko po prostu słabsza od innych :P I właśnie najsilniejsza dla mnie jest Spencer bo nawet Ali się jej bała....
eej, praca z ekonomii to akurat jej wina, a nie sprawka A. nikt jej do tego nie zmuszał, nikt jej nie groził, to jej wygórowane ambicje kazały jej ukraść pracę siostry. ;D no ale mniejsza, Spencer i Emily przeszły bardzo dużo, najmniej w sumie Aria wg mnie. u niej najgorszy był sposób, w jaki romans ojca wyszedł na jaw, bo samo to raczej niczym niesamowitym nie jest, ludzie się zdradzają, a małżeństwa rozpadają :PP
i popieram Pajge21 - wg mnie Emily jest najsłabsza, a Spencer najsilniejsza. ona ma najwięcej ambicji, odwagi, samokontroli, najlepiej sobie radzi, co sprawia, że lepiej znosi te wszystkie A-potyczki :D
Już nie pamiętam za dobrze tego wątku xP Możliwe, że mi się to trochę z książką pomieszało, bo tam to trochę inaczej zostało rozwiązane ;]
ostatnio czytałam ten fragment w książce i tam po wszystkim A. wysłało Melissie fragment wypracowania i przez to wyszło, że Spencer to spisała. zresztą nieważne, tak czy siak, to Spencer wzięła z jej komputera pracę i się pod nią podpisała, nie miała ultimatum, postawionego przez A. czy coś. po prostu - dziewczyna miała dużo na głowie, nie mogła ambicjonalnie znieść, że czegoś nie zrobi na najwyższą ocenę, więc spisała. i tak by to wyszło na jaw. :) taka słabość naszej Spencer - ambicja :D
"Dodatkowo chciałabym wspomnieć że śmiejecie się z gry aktorskiej Shay "
a jak mamy się nie śmiać? :D Ta dziewczyna jest tak sztuczna, że aż przerażająca.
https://www.facebook.com/video/video.php?v=626472816345 - proszę cię, nawet tu wydaje mi się tak sztuczna, że mam ochotę ją złapać, potrząsnąć nią i krzyknąć, żeby coś ze sobą zrobiła.