SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."
A, przeoczyłam to :D
Ja skończyłam 1, jestem w środku drugiej (jednak dorwałam czteropak, jest ślicznie zapakowany :D)
Bardzo mi się podoba SPOILER związek Wrena i Spencer :D SPOILER, a w serialu tak bardzo mi się nie podobał haha :D
Hah , mi też i irytuje mnie Melissa , ale mam mętlik w głowie , niektórzy mówią (w książkach oczywiście) że A jest Mona inni że A to prawdziwa Alison , a autorka pisze jeszcze następne części .
Nie ogarniam.
Bym się czepiał każdego twojego postu xD Ale wbrew pozorom nie jest aż taki straszny :)
Mona jest "A" tylko przez jakiś czas. Bodajże w pierwszych czterech częściach książki. Potem umiera. Spencer przypadkowo spycha ją z klifu czy coś takiego :) A co do pytania o Ellę ... W którymś odcinku widzieliśmy perukę na biurku "A". Może Courtney zmieniła kolor włosów? Poza tym, każdy mówi, że Ella rozmawiała z kimś znajomym, bo użyła "you", a trzeba zauważyć, że w języku angielskim mówi się "you" praktycznie do każdego, nawet nieznajomego :] Tyle, że Amerykanie inaczej to odczytują. Na początku znajomości, odbierają to jako pan/pani, a gdy znajomość się rozwinie to "you" przechodzi w znane nam ze szkoły "ty" : d
Jak to co napisałeś faktycznie będzie prawdą to będzie tragedia. Aj jutro odcinek szał
A co z tym, że "A" jest zawsze w tle? Jakoś nie udało mi się zauważyć tam Ali :) Tym bardziej ktoś inny by się po pewnym czasie zorientował, że to ona ;]
DOWODY NA MELISSĘ:
W wywiadzie z A było kilka ciekawych pytań i odpowiedzi:
Pytanie: Chodzisz do Rosewood High?
Odpowiedź: Chodziłem/am.
(Melissa chodziła do Rosewood High)
P: Czy kiedykolwiek usłyszymy twój głos?
O: Już słyszeliście.
(Już słyszeliśmy jej głos)
P: Widać, że rujnujesz wszystkie związki - chłopakiem której z dziewczyn jesteś najbardziej zainteresowany/ana?
O: Toby'm. Czekaj, co masz na myśli przez zainteresowany/ana? ;)
(Kto jest siostrą Melissy? Spencer. A kogo kocha Spencer? Toby'ego. Jeśli Ezra/Wren nie są gejami, to by nie odpowiadali.)
P: Czym zajmowałeś/aś się od czasu gdy ostatnio widzieliśmy Kłamczuchy?
O: Strzelnicą.
(To tam była!)
P: Postanowienie noworoczne?
O: Więcej ćwiczeń.
(Jest w ciąży)
P: Wiemy, że dużo czasu spędzasz w szafach Kłamczuch, szpiegując je. Która ma najbardziej imponującą kolekcję butów?
O: Trudno mi wybrać. Hanna albo Aria.
(Tylko dziewczyny wiedzą, jakie buty są ładne, a jakie wyszły już z mody!)
P: Kto wg ciebie jest najładniejszą kłamczuchą?
O: Ja
(Naprawdę myślicie, czy Ezra albo Wren by to powiedzieli? Nie.)
P: Jesteś znajomą twarzą w Rosewood?
O: Tak
(Jej siostra była podejrzana o morderstwo, a jej mąż (Ian) zaginął, popełnił samobójstwo i "przyznał się" do zabicia Ali. Jakim cudem mogą cię nie rozpoznać?)
P: Dlaczego tak bardzo nienawidzisz dziewczyn?
O: Jest cienka linia między miłością a nienawiścią.
(Czy dziewczyny nie mają z nią relacji kocham-nienawidzę?)
P: Jak ubierasz się na włamania, żeby wyglądać modnie/
O: Czerń nigdy nie wyjdzie z mody.
(Melissa przeważnie nosi ciemne ubrania)
P: Czego się o tobie dowiemy?
O: Dowiecie się więcej o moich relacjach z Ali.
(Chłopak Melissy zdradził ją z Alison. Może pobiły się, a nikt o tym nie wiedział? Na dodatek, ojciec Melissy najwyraźniej jest ojcem Jasona, więc Melissa i Ali są rodziną.)
- Pod koniec odcinka 1x11 widzimy A palące drzewo w kominku. Na drzewie były wyryte słowa "Ali + Ian". Kominek jest w domku nad jeziorem HASTINGSÓW! W 2x08 Caleb i Hanna zatrzymali się w tym domku i Caleb bawił się przy tym kominku, przy dokładnie tym samym!
- W tym samym odcinku Ian i Melissa się pobrali. Melissa jest wystarczająco mądra, żeby nie pobierać się tak wcześnie, a kto inny chciałby, żeby drzewo "Ali + Ian" zniknęło? Melissa i Ian! Ezra nie mógłby ściąć tego drzewa, bo pokazali jak został do późna w szkole i wypełniał jakieś papiery/myślał o Arii!
- W sezonie 1 A napisało coś szminką na lustrze Spencer, a potem A wysłało dziewczynom smsa, że ukrywało się w szafie. Kto inny mógłby tak łatwo wejsć do domu Spencer?
Melissa zawsze tak dba o swój telefon, czy jakieś informacje o A mogą być jej telefonie? A w 2x01 Melissa zostawia swój telefon na kanapie, przed oczami Spencer, a chwilę po tym "Ian" pisze do Melissy. Mona w książce miała 2 telefony, może Melissa w serialu ma też 2? Może specjalnie pisała smsy na swój telefon, wiedząc, że tylko "CIEKAWSKA DZIWKA"(noisy bitch) zaglądnie do wiadomości?
________
- Mogła się zbliżyć do Spencer, Arii, Hanny, Em
- Mogła wziąć numery dziewczyn z telefonu Spence
- Mogła wziąć adresy email dziewczyn z komputera Spencer
- Ma łatwy dostęp do komputera i komórki Spencer
- Wiedziała, gdzie był Ian
- Wie, gdzie mieszkają dziewczyny
- Była na balu, więc mogła napisać wiadomość na karcie u wróżki
- Mogła ukraść kartę kredytową Spencer i kupić te 2 bransoletki
- W sezonie 2 A oglądało dom Emily. To musiał być dorosły, nie nastolatek
- W smsie, którego dostały dziewczyny po wyjściu Spencer z lombardu, było "Diamenty to najlepsze przyjaciółki dziewczyn - A". Kolejna wskazówka, że A to dziewczyna.
- W 1x21 Spencer szukała Toby'ego w domu zabaw, ale została zamknięta w jakiejś komórce. Melissa była tam, gdy ją znaleziono. Skąd wiedzieli, że Spence tam jest? Słyszeli jej krzyki? Nie. Jeśli byłoby słychać, ktoś inny szybciej by ją znalazł.
- W 2x12 Spencer i dziewczyny dostają wielkie pudło z lalkami. Spencer mówi "Nie wiem, jak to się tu znalazło" - kto ma klucz? Melissa.
- W 2x12 gdy kelnerka mówi "piękne oczka" może nie chce flirtować z jakimś chłopakiem, tylko po prostu chce dostać napiwek.
- Był spoiler który mówił, że dowiemy się o kolejnym członku N.A.T. Czy Melissa nie należy do wielu klubów?
- W sezonie 2 gdy Spencer poszła odiwedzić Toby'ego, który pracował z Jasonem, Jason powiedział "Melissa?". Kiedy Spencer o to zapytała, Jason powiedział, że Melissa przyszła kiedyś, bo "listonosz pomylił ich skrzynki".
- W książce, Jason kochał się w Melissie. Może Jason jakoś pomógł Melissie i dlatego otrzymał karteczkę "wiem, co zrobiłeś" od Jenny i Garretta, którzy mogli być świadkami zbrodni, sądząc po cytatach z 2x12 "zasługiwała na taką śmierć" i "nie ma mowy, żeby połączyli nas ze zbrodnią". Pamiętacie Jennę i Iana? Co Ian dał Jennie w torbie? Wyczuwam powiązanie.
- Spencer wymieniła pierścionek Melissy na samochód dla Toby'ego. To mógłby być dobry powód, żeby ich rozdzielić. Melissa jest dorosła i mogła odzyskać ten pierścionek. Był jej.
- Melissa to dobra aktorka. Brała udział w wielu szkolnych przedstawieniach i prawie zawsze była główną postacią. Mogłaby oszukać kogokolwiek!
- Spencer pocałowała Wrena, sprawiając, że Melissa nienawidzi jej bardziej.
- W sezonie 1 Spencer namawia Melissę, żeby poszła na kawę z Ianem. Melissa się zgadza. Wiemy, że Ian miał coś wspólnego z A (1x22), dodatkowo, kiedy Melissa wróciła, była miła dla Spencer mimo tego, że nie tak dawno temu, Spencer całowała się z Wrenem. Czy Ian i ona mieli jakiś plan?
- Kiedyś, kiedy Spencer zapytała Melissę, czy chroniłaby ją przed Ianem, Melissa naskoczyła na nią i nie dała prostej odpowiedzi, tak, lub nie. Co za.... miła siostra.
- Przed zniknięciem Alison, była ona z chłopakiem Melissy, CAŁUJĄC SIĘ Z NIM. Może Melissa straciła panowanie nad sobą kiedy Ali szła do domu, pokłóciły się i zabiła Ali, specjalnie lub przypadkiem? Nie widzieliśmy reakcji Melissy na wieść, że Ali zaginęła.
- (jest jeszcze jeden punkt, o tym, że może Melissa specjalnie zostawiła tel. w kościele, ale przecież z tego co pamiętam, producentka potwiedziła, że to nie było planowane, więc nie tłumaczę tego - youhaveamessage)
- A powiedziało, że dowiemy się więcej o jej/jego związku z Ali. W 2x13 Alison flirtowała z Ianem (chłopakiem Melissy, która była strasznie zła i wkurzona). Czy kiedykolwiek widzieliśmy Ezrę lub Wrena obok Ali? Nie.
- A chodziło na terapie. Jeśli twój mąż zostałby zamordowany i "napisałby" list samobójczy, w którym przyznaje się do zamordowania dziewczyny, nie poszłabyś na terapię? Na kartce, którą przeglądała Sullivan było napisane, że A ma problemy z gniewem, zupełnie jak Melissa. Pamiętacie wszystkie te szalone sceny z nią? No i jeszcze było coś z "ciekawskimi dziwkami" - dziewczyny śledziły ją i Wrena, kiedy szli do martwego Iana.
//dobra wiadomość - przez poniedziałek i wtorek nie idę do szkoły, więc będę mogła z wami oglądać PLL na żywo! :D Ale się cieszę :D
Zrobię też pewnie szybciej napisy, a przynajmniej swoją część :D
myślisz że kobieta w ciąży byłaby dobra w podglądaniu i graniu na emocjach innych? chociaż może hormony jej uderzyły do głowy...;D
jest duże prawdopodobieństwo że Melissa jest w drużynie 'A'. To byłoby wygodne- A czy grupa A mialaby wiedzę co robi Spencer bez większego wysiłku.
Wlaśnie, zapomniałam dopisać tam, że to z facebooka wzięłam, nie sama to napisałam.
To nie ja tak myślę, przetłumaczyłam to tylko.
jeny jak mnie tu dawno nie było , ja ostatnio byłam na 5 części albo 6 xD
Kurde nie moge sie doczekać odciunka ;( ;)
dzięki ;D
a mam pytanie oglądałaś ten serial :
The Lying Game
czytam ty że dziewczyny go lubią , a kurde nigdzie na ma streszczeń wiesz o co w nim chodzi ! :D
Nie oglądałam.
Emma dowiaduje się, że ma siostrę - bliźniaczkę, która w przeciwieństwie do niej została adoptowana przez zamożne małżeństwo i najwyraźniej wiedzie idealne życie. Po pierwszym spotkaniu Sutton namawia Emmę, żeby przez kilka dni ją udawała, gdy tymczasem ona będzie szukać ich biologicznej matki. Początkowe podescytowanie przygodą zmienia się w przerażenie, gdy Emma zdaje sobie sprawę, że Sutton zaginęła i może mieć kłopoty. Emma musi zdecydować, czy wyjaśni przybranym rodzicom siostry sytuację i zaryzykuje własne bezpieczeństwo, żeby ją odnaleźć i żeby poznać prawdziwy powód, dla którego zostały w dzieciństwie rozdzielone. - ittv.info
nie udzielam się na tym forum, lecz czytam wszystko.
oprócz PLL oglądam The Lying Game, ale moim zdaniem jest o wiele, wiele słabsze niż PLL. Brak tej tajemniczości, nie jest aż tak ciekawe. Ale obejrzeć można;)
the lying game jest całkiem spoko ;) wiadomo PLL nie pobije, bo wg mnie to ciekawsza historia, coś nowego a te seriale o bliźniaczkach które zostały rozdzielone i potem nagle się odnajdują już widziałam chyba 3 ;p ale ogólnie jest dobrze zrobiony. matko już się nie mogę doczekać tych wszystkich seriali :) bo praktycznie wszystkie wracają teraz w styczni i moje kochane skins ;)
skins obejrzałam tylko dwie serie, jakoś nie mogłam przekonać się do innych aktorów;)
jakie jeszcze oglądasz oprócz tych, które wymieniłaś?
dextera, ale niestety trzeba czekać na nowy sezon znowu około pół roku albo dłużej ale pierwsze 4 serie były najlepsze zdecydowanie potem już troche na siłe , fringe, mentaliste ale jakoś mnie ostatnio nie przekonuje, gotowe na wszystko, plotkarę, jak poznałem waszą matkę, 2 broke girls. suburgatory, revenge, supernaturals i 6 stóp pod ziemią zaczęłam. uwielbiam seriale, ale nie mam zbyt dużo czasu ;o
według mnie najgorszym serialem abc było the secret life of american teenager ;p jakoś za bardzo przegadane, nie umiałam zdzierżyć ;p
o matko, strasznie dużo tego;d
z tego co wymieniłaś, to oglądałam jedynie plotkarę, ale przerwałam w trakcie 4 serii;p
haha tak jak mówiłam dużo tego jest :D ale filmy seriale i książki tego nigdy dość
dokładnie.
ja się powstrzymuję, by nie zacząć oglądać nowego serialu, bo gdy mnie wciągnie to w ciągu kilku dni muszę wszystko obejrzeć;d a w tym roku matura i niestety..
Też oglądałam skins, ale jakoś mnie nudziło.
Może były fajne momenty, ale ten serial nie jest dla mnie chyba ;D (nie, że imprezy i seks wzbudzają we mnie obrzydzenie, czy coś, po prostu nie przypadł mi do gustu :D)
Ja oglądam PLL, How I met your mother, Grey's anatomy, Gossip Girl oglądałam, ale za bardzo denerowało mnie to ciągłe "Blair to, Blair tamto" więc przestałam po kilku odcinkach 5 sezonu, chociaż z początku ten serial był naprawdę fajny, szkoda że go tak zepsuli (jak dla mnie przynajmniej ;D)
No i jeszcze Private Practice, chociaż oglądam już w sumie z przyzwyczajenia, tak zaczęłam i oglądam, chociaż nie powiedziałabym że jakoś go uwielbiam tak jak w przypadku PLL :)
te teorie na temat bliźniaczek też mam z facebooka, dokładnie z kilku. posklejałem wszystko i wyszła sobie taka oto lista ;d
Aaaa i fajnie, że będziesz oglądała z nami na żywo ;d Wiem, że robię to za każdym razem i to może stać się już nudne, ale gdybyście potrzebowały jakieś pomocy przy napisach to chętnie służę : ]
przeważnie oglądaliśmy tutaj http://nowwatchtvlive.com/2011/07/watch-abc-family-live-stream-abc-family-channe l-online-twit-live/, ale ostatnio są problemy z tą stroną -.-
nie wiem czy wytrzymam do 2 w nocy, ja właśnie oglądam drugi odcinek the lying game i powiem ze jest świetny. Główna aktorka strasznie przypomina mi Ninę Dobrev ale to pewnie nie tylko mnie. Ale serial wciągający jest naprawdę
ogladam sobie z nudow stare odcinki PLL i coraz bardziej skłaniam się w kierunku tego że Noel jest A ;p chociaż pare rzeczy mi jeszcze nie pasuje
Dziękuję, bardzo chętnie, a ile masz czasu we wtorki? :D
Zależy mi na tym, żeby napisy były szybko dostępne :)
mam wykłady na 16.45. wstaję około 9.30 więc moja część byłaby gotowa tak o 14.00-14.30 :))
Zakładając oczywiście, że napisy angielskie pojawią się rano, a nie tak jak kiedyś o 15, ale to nie zmienia faktu że bardzo się cieszę, że chcesz nam pomóc, bo naprawdę się przyda i już napisałam ci prywatną wiadomość :)
Te dowody na Mellisę które przetłumaczyłaś są naprawdę dobre i szczerze powiem że ja zawsze się skłaniałam w jej kierunku że to ona może być A, zaś jej pomocnikami klub N.A.T i Jenna
i chyba to byłoby najlepsze wytłumaczenie całej sprawy. bo mimo tego, że dowody na bliźniaczkę też są mocne to cały serial stałby się wtedy nudny :))
dokładnie identycznie jak w książce, choć dużo szczegółów powoduje że sprawa z bliźniaczką może być autentyczna co moim zdaniem bardzo "obrzydzi" serial. Coś musi być na rzeczy bo za dużo jest scen i faktów na temat bliźniaczki , zarówno lalki, szpital i te całe zamieszanie. Z drugiej zaś strony może to zmyłka dla nas od scenarzystów, że niby wiemy co się wydarzy a tu ciapu rapu i nas zaskoczą :)
mam taką nadzieję, nie zniosę wątku z bliźniaczką. w książce był on strasznie naciągany :)
to by było dziwne jeśli A by była bliźniaczka. Przecież ta terapeutka na pewno by ją rozpoznała- przecież ona też mieszka w Rosewood i na pewno widziała Ali w gazecie.
Dzisiaj w końcu zobaczymy jak Spencer się bije z Emily ;D
Najprawdopodobniej w finale sezonu. Zresztą sam odcinek nazywa się bardzo wymownie, bo "unmAsked" czyli "zdemAskowany" :)
lepiej żeby to było zdemaskowAna taka zemsta i zagrywki bardziej pasują mi do kobiety ;p
cóż czasem sobie wpadam i zaglądam ale ogólnie to zabardzo się tu nie udzielam..
Po długich rozmyślaniach^^ stwierdzam że A jest jedno na pewno musi miec jakiś pomagierów bo samemu nie dałoby się robić tylu rzeczy na raz. Owi pomagierzy są mniej lub bardziej zmuszani do pomocy..a drugim stwierdzeniem jest że to na 99% female ten 1 % pozostawie drobnej nie pewności:D.. według mnie A to albo będzie ta bliźniaczka albo Mona wiem jest wiele znaków zapytania i kicha bo tak było w książce choć nie czytałam więc licze ze tu zrobią to jak należy..ale na moje wszytsko na to wskazuje jak wprowadzą niedługo motyw z bliźniaczką to będzie wiadomo a jak nie to Mona choć jak tak sobie myśle kurde przeciez ona jest taka ciemna i płytka w tym serialu że jak to możliwe?:D..ale cóż może pod tą ciemną i płytką powłoką kryje się żądna zemsty psychopatka :p z niezłymi wręcz genialnymi pomysłami...bo wersja Melissy jako A jakoś mnie nie przekonuje ale co do zabicia Alison to doskonała kandydatka bo tak wogóle wszyscy kombinujemy kto jest A a co z mordercą alison? Możliwe że a ją kropnęła:D...ale czy na 100% to ja bym taka pewna nie była..na pewno motyw miała Melissa, wierny piesek Jenny Garret czy jak mu tam, ojciec Spencer bo jak ali wiedziała że Jason jest jego synem to mobło być różnie, no imoje typy A czli bliźniaczką bądź Mona..No cóż wygadałam się pzdr:P