PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73447
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

z Ezrą w ostatecznym rozrachunku. Jeśli scenarzyści zrobiliby coś takiego, a producenci pozwolili na taki obrót spraw, wyszłoby na to że pochwalają tego typu związki tzn. nastolatek z ich nauczycielami lub nastoletnich dziewczyn z facetami starszymi od nich o jakieś 10 lat. Na coś takiego producenci na pewno nie mogą sobie pozwolić, bo pewnie wybuchłby skandal ! Istnieją więc chyba tylko 3 najbardziej prawdopodobne wyjścia:

a) związek sam się rozpadnie
b) Ezra jest A
c) Ezra jest mordercą

Kaya1456

I Aria będzie z Jasonem;)

pam001

Tylko nie z Jasonem:

ocenił(a) serial na 10
cocoatea

Właśnie chciałam to napisać. On też jest sporo starszy od dziewczyn... No, ale nie jest jej byłym nauczycielem ;)

kwiatuszekk14

Jason ma 19 lat, Aria 16 czy tam 17. 3 lub 2 lata to nie dużo.

ocenił(a) serial na 10
smiles

Hm.. tylko 19? No to faktycznie... Luzz ;)

kwiatuszekk14

No, tzn. tak piszą na wiki pll czy jakoś tak... wygląda na 20parę xDD

ocenił(a) serial na 7
cocoatea

Bardzo lubię parę Aria&Ezra, ale chciałabym żeby coś zaczęło się dziać. Chciałabym żeby pokazali, że związki nie są tak idealne. :P
Aria mogłaby mieć jakiś "romansik" z Jasonem.
Również uważam jednak, że Aria nie będzie z Ezrą gdyż on na końcu okaże się psycholem "A".
Szczerze? Nie wiem jak wy, ale ja potrafię sobie wyobrazić "Szaleńca Ezrę". Ten jego niewinny uśmiech staje się dla mnie szaleńczy.

Niebi

Bo on ogolnie ma szalenstwo w oczach ;P ...
Nie wnikam w to ile aktorzy maja lat w realnym zyciu, ale w serialu chyba mimo wszystko Ezra jest starszy od Jasona. No i az nie wierze, ze stane w obronie Ezry[normalnie mi sie to nie zdarza], ale musze to napisac bo chyba za bardzo panikujecie. Przeciez takie zwiazki sie zdarzaja i nikt ich w realu nie potepia. Znaczy sie partner starszy od swojej dziewczyny o nawet 10 lat to nie jest chyba jakas straszna zbrodnia w dzisiejszych czasach (o dawnych juz nie wspomne bo tam to w ogole bylo na porzadku dziennym!)
I na koniec tylko dodam, ze jak najbardziej jestem za para Aria + Jason, facet ma cos w sobie ;)

sandra_crashdown

He witam w clubie wielbicielek Jasona;D

Niebi

Nie marudźcie;D Jason jest fajny;D i pasują do siebie, a z Ezrą jest nudno...no i jest jej byłym nauczycielem i na bank starszym od Jasona;) Chyba,że w ich związku zacznie się coś dziać w co wątpię,bo pewnie okaże się współpracownikiem'A';p

pam001

Popieram:D pasuja pasuja:D

izka21gramowa

Ezra to nudziarz, Jason jest megagorący:)

Kaya1456

Tak myślę, że niedługo "Ezria" się rozpadnie, ale wrócą do siebie w następnej połowie sezonu.
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
Podobno rodzice Arii mają się dowiedzieć o nich, ale nie wiadomo jeszcze jak. Może Byron wejdzie do gabinetu Ezry w czasie namiętnego pocałunku? :D SPOILER

youhaveamessage

youhaveameaage,czy to Ty gdzieś wspominałaś,że w 9odc mają być namiętne sceny Arii z Ezrą.? Na bank jej rodzice ich na czymś przyłapią ;d

pam001

jakoś się dowiedzieć muszą. ;p

pam001

Taaak,wtedy się rozpadnie ich związek,Aria będzie z Jasonem,a ''A'' dostanie furii bo ''A'' to Ezra :D

ocenił(a) serial na 7
Oleandria

Oleandria - dokładnie tak :D Zgadzam się.

ElNina

No i wszystkie rozgryzłyśmy zagadkę ;D

Oleandria

Ale po co Ezra miałby wstrzykiwać Emilly truciznę(chyba można to tak nazwać, no nie ?)do kremu ?

ocenił(a) serial na 10
Kaya1456

No właśnie ? Po co ? Mi się nie wydaje aby to on był ,,A" . Po prostu mi do tego nie pasuje ;D.

Liars2324

oby tylko Aria nie była z Jasonem. mówię wam, że będzie kiedyś z Noelem:).

Dodo140

Wątpię, że będzie z Noelem...

smiles

będzie, będzie, ale to dopiero w 3 sezonie:).

ocenił(a) serial na 10
Dodo140

skąd wiadomo, że będzie wgl 3 sezon ? ;d. Nie słyszałam, by ta wiadomość była potwierdzona ;x

Liars2324

Mnie wczesniej tez sie Noel podobal ale teraz wole Jasona. a co do tego ze oni beda razem to jesli zrobia tak jak w ksiazce to tak bo w ktorejs czesci byli razem;)

izka21gramowa

Dodo140 skąd takie pewne informacje?

izka21gramowa

Kurcze, czasem mam wrazenie, ze czytacie w moich myslach :D Tez mi sie Noel bardzo podobal i wolalam o stokroc, zeby Aria wybrala Jego a nie Ezre ;P (jak dla mnie to moglaby byc nawet z Emily byle nie z Ezra :D) No, ale teraz jest Jason ... mniam ;)

izka21gramowa

o i bardzo dobrze;D

ocenił(a) serial na 8
Kaya1456

oglądając sezon 1 po raz drugi zaczęłam się zastanawiać, czy przypadkiem Ella (matka Arii) nie domyśliła się, co w trawie piszczy - mianowicie o związku Ezry i Arii, nie pamietam w którym odcinku, okolice 1x12, może później zaczęło się z nią coś dziać... Zachowuje się tak, jakby wiedziała, że Ezra i Aria to coś poważnego i konsekwentnie nie daje po sobie poznać. Dodatkowo stara się ukazać Ezrę w dobrym świetle w oczach męża (też 1 sezon, odcinek 16 lub 17), gdy rozmawiają w szkole o wynikach Arii. W sezonie drugim, gdy zaprasza Ezrę na kolację (w ostatnim wydanym odcinku), mówi: (gdy mąż proponuje, by Ezra przyprowadził osobę towarzyszącą): "byłoby ciekawie". Są jeszcze inne sytuacje pokazujące, że Ella może być świadoma relacji Ezry i Arii, a że faceta lubi, to nie potępia związku, nie upublicznia, zostawia decyzję córce i bacznie oczywiście obserwuje. Przyjrzyjcie się, jak będziecie kiedyś robić powtórkę z rozrywki ;)

Nirvana

Nigdy na to nie wpadłam, ale możliwe.
Tak samo w 2 sezonie powiedziała, że jak Aria chce mieć sekrety, to niech je ma.

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

do dalszych przykladow moglabym dodać fakt, że Ella chętnie się zgadza, by gdzieś wyjść w towarzystwie Ezry, np. na podpisywanie książki jakiegoś autora w 1 sezonie (mimo, że ponoć za twórczością autora nie przepada)... Wniosek - może chce Ezrę dobrze poznać, nie tylko jako kolegę-nauczyciela, ale przyszłego zięcia ;)

Nirvana

Ella to taka kumata babka,przynajmniej mi się tak wydaje.

ocenił(a) serial na 10
Oleandria

Nom... I teraz zauwazyłą, ze to moze dziać sie od jakiegoś czasu z dziewczynami, ze ktoś moze je zastarszac... Kurcze, fajnie by było gdyby komuś mogły powiedziec o tym...

kwiatuszekk14

W ogole chyba Toby wie o A. no nie? To czemu nie stara sie im pomoc? Tylko pozwala, zeby jakis psychopatyczny maniak terroryzowal jego dziewczyne?! Lubie Go, ale moglby zachowac sie jak facet!

ocenił(a) serial na 10
sandra_crashdown

On wie...? Kurcze...Nie pamiętam sytuacji w której miałby się dowiedzieć... Mogłabyś mi przypomnieć...? :)

ocenił(a) serial na 5
Oleandria

Też strasznie lubię Ellę:) jest taka wyrozumiała i sympatyczna. A do tego że może wiedzieć o nich, to jeszcze jak powiedziała do Arii, że może się już przyzwyczajać by mówić do Ezry po prostu po imieniu:)

meus

Laski wytlumaczcie mi ten spojler bo albo ja zle tlumacze i wcale nie bedzie tak zle z Jasonem i ten serial nie bedzie taki schematyczny i p5rzewidywalny albo serio wymyslili ze Jason jest "ten zly";( o Tobym tez tak myslaly na poczatku przeciez...

izka21gramowa

A i zapomnialam dodac link ze spojlerem :
http://www.wetpaint.com/pretty-little-liars/articles/is-aria-falling-for-jason-h uge-spoilers-from-season-2-episode-10-touched-by-an-angel
prosze o dokladne tlumaczenie:)

izka21gramowa

Jest w temacie "kim jest A"

youhaveamessage

Wlasnie chcialam pisac, ze ktos to gdzies juz tlumaczyl.
Dziewczyny spokojnie, przeciez dopiero co ustalilysmy, ze TEN zly to nie osoba zasugerowana przez scenarzystow. Ja tam sie poki co ciesze, ze probuja nasze podejrzenia pchnac w kierunku Jasona to znaczy, ze na pewno nie okaze sie A. :)
Dziwnym trafem przez tyle odcinkow nigdy nie zasugerowano nam, ze z Ezra moze byc cos nieteges. Dlaczego? A no dlatego, zeby zostawic to sobie na smakowita koncoweczke :)

sandra_crashdown

Dzieki uspokoilas mnie:) a nie wiedzialam bo nie obczailam wszystkich tematow:)

użytkownik usunięty
Kaya1456

Przestańcie, to nie jest bajka dinseya że ma być poprawna politycznie. Różnica wieku to w dzisiejszych czasach nic strasznego.

Kaya1456

SPOILER
SPOILER
Najprawdopodobniej w 2x12 rodzice Arii dowiedzą się o jej związku z Fitzem!
Ella będzie miała ciekawą pogawędkę z Ezrą.
SPOILER
SPOILER
SPOILER

youhaveamessage

12 odcinek to finał pierwszej części drugiego sezonu,co nie ?

ocenił(a) serial na 5
Oleandria

SPOILER SPOILER SPOILER
Słyszałam, że "A" to Mona, a Alison ma siostrę bliźniaczkę i to ona była u Hany w szpitalu.
SPOILER SPOILER SPOILER

edit: sorry za off top.

meus

Ja nie mogę ! Tak było w książce ! Producenci mówili że A to nie będzie Mona !

Oleandria

Tak :)

@meus - tyle razy było wałkowane, że na 99% nie będzie tak jak w książkach. Poza tym od spoilerów dot. tożsamości "A" jest temat.

youhaveamessage

jak to finał to będzie ciekawie ;x po ile miesiącach od 12 odcinku będzie druga część?

Oleandria

Nie wiadomo ;)

youhaveamessage

Weź mnie nie załamuj ;]