z Ezrą w ostatecznym rozrachunku. Jeśli scenarzyści zrobiliby coś takiego, a producenci pozwolili na taki obrót spraw, wyszłoby na to że pochwalają tego typu związki tzn. nastolatek z ich nauczycielami lub nastoletnich dziewczyn z facetami starszymi od nich o jakieś 10 lat. Na coś takiego producenci na pewno nie mogą sobie pozwolić, bo pewnie wybuchłby skandal ! Istnieją więc chyba tylko 3 najbardziej prawdopodobne wyjścia:
a) związek sam się rozpadnie
b) Ezra jest A
c) Ezra jest mordercą
Tylko nie po miesiącu, błagam :D
Tyle czekać??? O nieeeee. Założę się, że po finale pierwszej części będzie duuużo pytań.
Nawet nie wiedziałam, że jest taki podział na 2 części - oglądam PPL od niedawna.
Ej czekaj, bo się pogubiłam.
Chodzi ci o to, ile po ostatnim odcinku wystartuje nowy, czy ile w serialu minie od ostatniego do nowego odcinka?
Chodzi mi, że skoro serial jest podzielony na dwie części (tak wyczytałam tu) to po jakim czasie wystartuje reszta odcinków? Chyba, że źle zrozumiałam:P
Aa ;D
No to kończy się na 12 odcinku, 31 sierpnia chyba.
13 będzie w styczniu dopiero, ale gdzieś w środku tej przerwy będzie dodatkowy odcinek o Halloween, prawdopodobnie cały z flashbacków. :)
Dopiero w styczniu???????????????????????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????
To są jaja jakieś :/
Tak było też w tamtym roku :D
To nie tak dużo, biorąc pod uwagę to, że w innych serialach przerwy są praktycznie co chwilę, a tu, w PLL odcinki są co tydzień i dlatego ta kilkumiesięczna przerwa nie wydaje się taka długa :)
Ja zaczęłam oglądać to w lipcu :) Nadrobiłam 1 sezon, teraz jestem na równi.
Strasznie długo jak dla mnie :D
@youhaveamessage- Książki nie czytałam, toteż nie wiem, jak tam było, a co do treści mojej wiadomośći, to przeprosiłam za off top.
http://www.wetpaint.com/pretty-little-liars/video/watch-pretty-little-lairs-snea k-peek-ezria-gets-hot-and-heavy-season-2-episode-9
Widziałyście to? ;oo
Hahaha nieladnie tak probowac zagluszyc w sobie wyrzuty sumienia seksem z obecnym chlopakiem. To z pewnoscia tylko pogorszy sytuacje Aria ;) Poza tym Jason jest ....... o wiele fajniejszy ;P
Gratuluje beznadziejnego toku myślenia....
Dziewczyny nie są w gimnazjum ani liceum !
One chodzą do colegu i trochę scenarzyści się rąbnęli-.-' bo w filmie dziewczyny chodzą do colegu tak jak w książce ale ali zaginęła majac 15 lat w filmie mija rok, a w książce 3 lata.
więc dziewczyny mają około 18 lat ! - jeśli ktoś mi nie wierzy niech pomyśli czemu Emilly chciała podrobić list do uniwerka !
Aria ma 18 lat, a Ezra skończył niedawno studia więc ma 25 lat.... 7 lat różnicy to nie tak dużo takie związki się zdarzają. a Ezra nie jest już jej nauczycielem.
One są w liceum i mają po 16 lat. Wydaje mi się, że to było powiedziane w serialu, więc nie chodzi tu o "beznadziejny tok myślenia".
Mylisz się. One są w liceum, w ostatniej klasie, przecież w 1x09 pisały testy SAT - odpowiednik naszej matury.
wiki: "Wynik testu jest głównym czynnikiem przy selekcji kandydatów na studia."
Muszą więc zaplanować sobie, do jakiego koledżu chcą iść - skaut z Danby przyjechał do Emily i ją tam chce, a Emily podrobiła list bo powiedziała rodzicom, że ten skaut NA PEWNO ją tam chce, a tak nie było.
"zaginęła majac 15 lat w filmie mija rok" 15+1 nie równa się 18. 15+1=16 - tyle lat mają dziewczyny.
Wszystko sie zgadza. Wydaje mi sie, ze moga miec juz rocznikowo 17 skoro 16 mialy w momencie rozpoczecia serialu :) Poza tym nie lubie jak ktos komus ubliza na forum. Gratulacje z powodu glupiego toku myslenia do najmilszych nie naleza. Wchodzimy tu w jednym celu, zeby podzielic sie wrazeniami po ogladnieciu ulubionego serialu, wiec forum powinna nas laczyc a nie dzielic. To tylko moje skromne zdanie ;)
Chyba nadal mają 16, bo tam czas strasznie wolno leci :D 1 sezon to było 8 tygodni ;D
Ale mam takie samo zdanie jak ty - nie wchodzimy tu, by sobie ubliżać, tylko, żeby wypowiedzieć się na temat serialu.
Mówię że scenarzyści się rąbneli, w stanach ani w UK nie ma odpowiednika polskiej matury ! najpierw są egzaminy do collegu a następnie po 2 letnim collegu zdają egzaminy na studia. sprostuje Wiki bym nie ufała, ale zakładając że dziewczyny maja 16 lat wiem że na jakimś forum dziewczyny wstawiły sacreena z murku skzoły i podobno pisze colleg ja nie zwracałam na to uwagi.
zresztą USA ma inne realia niż my... tam związki młodych dziewczyn z starszymi facetami o jakieś 10 lat są normalne i nie robią na nikim większego wrażenia... fakt rodzice to co innego. myślę że większym szokiem może być homoseksualizm emilly niż ezra i aria... chociaż ich związek to i tak brak przyszlosci...
Do collegu tak ? Przeczytaj sobie na wikipedii pierwszy lepszy opis postaci jednej z dziewczyn(np. Arii), jest tam napisane że chodzą do hjgh school, czyli takie nasze liceum ! Poza tym zobacz sobie na dowód koszulki jakie sprzedają w sklepie internetowym !
http://store.delias.com/item.do?itemID=56991&categoryID=2692
Jest tu napisane Rosewood College czy Rosewood High School ?
Co raz bardziej podoba mi się rola Ari ... wcześniej nie przepadałam za nia a teraz jak dla mnie jest najlepsza z całej czwórki ;)
Aria nie przeleci Jasona tylko bedzie jej sie to śnic!! nastepnie zeby wyladowac swoje podniecenie pojdzie do Ezry,
I tak jest to lepsze niż kolejne super-nudne sceny pomiędzy Arią i Ezrą, czyż nie? :D
E tam, chłopak po prostu wpadł po uszy xd. On nie może być psycholem. Po prostu nie może-za bardzo go wielbię xd
Jak dobrze, że są tu dziewczyny, które uwielbiają Jasona tak samo jak ja . ;pp
Dla fanek Damona chyba tez :D hehe ;) zaliczam sie do obydwu grup, wiec serdecznie dziekuje za link :) A Arie i Noela tez lubilam dopoki .... wiadomo, nie musze chyba konczyc ;)
http://28.media.tumblr.com/tumblr_lpl7how5tC1qdz3mzo4_r2_250.gif nie oglądam tego serialu, ale to mnie rozwaliło hahaha
Wow, nie sadzilam, ze mozna jeszcze odnalezc w tlumie kogos kto nie oglada VD ;P mozliwe, ze zaliczasz sie do gatunku, ktory wyginal ;P
już niedługo :D zacznę to oglądać chyba :D wszyscy się podniecają tym Ianem/Damonem więc muszę obczaić kto to i co w nim takiego super :D
też nie oglądam, nie kręcą mnie wampiry, mam uraz po zmierzchu ;D i boję się zacząć, bo jeszcze mi się spodoba i znowu nie będę mogła się oderwać od kompa ;D chociaż lepiej teraz niż w roku szkolnym...