Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73555
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

To chyba mój ulubiony odcinek <3 podobał się chyba większości, była Canna, Tencer,
Eria (?) i... Emily i Paigie xd

Scenę z Toby'm i Spencer (moją ulubioną parą, btw.) oglądałam dwa razy :P A Caleb?
Macza palce w tej sprawie? Tak wywnioskowałam... kiedy dzwonił otworzyłam usta z
wrażenia.

Spencer zgarnęła policja? a za co? bo nie zrozumiałam...

a pod koniec? skojarzyło mi się z panią Potter (może ten cały James jest w to
zamieszany?) i z tą panią ze sklepu z bransoletkami.

nie wytrzymam chyba do kolejnego odcinka, a jak się skończy sezon tym bardziej nie
wytrzymam xd

ocenił(a) serial na 10
smiles

Szybka jesteś! :D Ja dopiero pobieram, ale jak już obejrzę to napiszę co myślę :D

ocenił(a) serial na 10
megaami

Caleb szpieguje Hanne dla kasy. tak wywnioskowałam z promo odcinka 20..
Tak więc Caleb to świnia.

ocenił(a) serial na 10
Natu.

Tylko nie to o.O
CALEB < 3

Ps. Każdy w tym serialu ma coś na sumieniu :P

ocenił(a) serial na 10
smiles

Odcinek super :) ale następny zapowiada się jeszcze lepiej.
Promo:
http://www.youtube.com/watch?v=DIrtHLpxAtc wow :P
http://www.youtube.com/watch?v=TKqeGodt1co
Sneak Peak:
http://www.youtube.com/watch?v=QoXa1LOHbSg
http://www.youtube.com/watch?v=w7Lgi_gkHLE

ocenił(a) serial na 10
paulosik89

O! Dzięki...:)

ocenił(a) serial na 10
Natu.

Ale i tak Caleb u mnie zaminusował i go już mniej lubie. Myslałam, ze jest dobry...

Natu.

Było do przewidzenia, że Caleb nie jest święty.
Nikt w tym serialu nie jest bez winy.
Ciekawe czy Hanna mu wybaczy czy każe się wynosić?
Co obstawiacie?

ocenił(a) serial na 10
Claudette_2

jak widać na promo, będzie się jej tłumaczył :D a ona przywali Jennie, myślę, że będą razem < 3

megaami

osobiście uwielbiam Hannę i Caleba, przez ostatnie pare dni po przebudzeniu i przed snem włączam sobie filmiki z nimi na telefonie ;x domyślam się jak to musi brzmieć:s ;D fajne sneak peaki i zwiastuny, nie mogę się doczekać kolejnego odcinka;)
btw też myślę ze będą razem, w końcu przyznał się, teraz chce dobrze i się wycofał.
btw2 moze dlatego nie mógł a możne raczej nie chciał żeby one dostały się do telefonu Jenny bo by się o tym dowiedziały ze szpieguje Hannę? nie wiem próbuję jakoś sie połapać :p

ocenił(a) serial na 10
malww

Możliwe! To by nawet wiele wyjaśniało. No i cały odcinek na +. Canna, Tencer < 3 love them 2gether.
W ogóle to jak ja tydzień wytrwam do nowego odcinka ? :D

ocenił(a) serial na 10
malww

Teraz sobie tak pomyślałam , że może pracuje dla kogoś innego... ?

ocenił(a) serial na 10
paulosik89

Trzeba było założyć nowy temat z tymi sneak peakami i promo!

megaami

na chomiku namyslo już do pobrania

kat8

Osobiście mam jedno ALE.
Uważam, że za szybko scenarzyście wsadzili Hannę i Caleba do łóżka... to znaczy śpiwora. :)
Prawda jest taka, że głównie na takie momenty czekają fanki tej pary i przeciąganie tej chwili, iskrzenie między bohaterami, budowanie STOPNIOWO napięcia seksualnego sprawiłoby, że kiedy już, by w tym łóżku wylądowali przypominałoby to erupcję wulkanu. A tak... wyszło ledwo ciepłe. Rozczarowałam się.

ocenił(a) serial na 10
Claudette_2

Jestem tego samego zdania. No ale Hanka od dawna miała na to ochotę więc nie można jej winić :D Caleb jej po prostu uległ xD

ocenił(a) serial na 9
megaami

Zaraz zaczynam ogladac..;p nie moglam sie powstrzymac zeby tu zajrzec;p po obejrzeniu napisze swoje spostrzezenia;d

ocenił(a) serial na 10
skla

Też tak zawsze mam < 3

ocenił(a) serial na 8
megaami

Odcinek bardzo mi się podobał :) Na początku nie przepadałam za Tobim ale z czasem go polubiłam :) Uwielbiam go ze Spencer <3 Niedawno moją ulubioną parą była Hanna i Caleb, ale ten u mnie zaminusował po dzisiejszym odcinku :( ale i tak go bardzo lubię . O dziwo podobały mi się też sceny z Emily i Paige . Ale najlepsze były sceny z Tobim i Spens . <3

ps, strasznie nie lubię jak ktoś pisze imiona par razem, np : Canna. :)

ocenił(a) serial na 10
alexxa

Ps. Ja strasznie nie lubię gdy ktoś przekręca imiona :)
Toby :D

ocenił(a) serial na 7
paulosik89

Naice;) Jenna po raz drugi pokazuje oczka!!;) no może tym razem nie z własnej woli;) biedna Spencer!! Hmm ciekawe jak to będzie z Emily i Paige... Fajnie by było jakby Maya wróciła.

Bisexidryna

Ja szybko dziś wstałam i pośpieszyłam się by obejrzeć odcinek . No , a tak w sumie mi się wydaje że Ian i dziewczyny będą współpracować żeby to wyjaśnić :)

ocenił(a) serial na 10
mince

ODCINEK BYL BOSKI (ALE TO ZA MALO ZEBY TEN ODCINEK OKRESLIC) SCENY Z PAIGE I EMILY .. NAPRAWDE SERCE MI SIE ROZPYNELO JAK JE WIDZIALAM, A TAK PRZY OKAZJI CO TO ZA PIOSENKA TYLKO NIE PAMIETAM KIEDY TAKA WOLNA PODAJZE PINK JA SPIEWA? PROSZE O ODPOWIEDZ JESZCZE ZARAZ NAPISZE W JAKIM MOMENCIE TO BYLO .. NAPEWNO NIE SO WHAT ;p

ocenił(a) serial na 10
BigMovieFan

A tak przy okazji jestem pewna ze Jenna miala cos wspolnego z Ian-em i Alison .. i moze tez siostra Spencer ... zaloze sie ze cos bylo .. ale nie wiem jeszcze co :)

ocenił(a) serial na 10
BigMovieFan

Ok juz wiem .. jak cos to jest to Pink - Glitter in the air ;)

ocenił(a) serial na 9
BigMovieFan

swietny odcinek;p najbardziej mi sie podobal pocalunek Spencer i Toby'ego;) bardzo ich lubie, pasuja do siebie;p Caleb zaminusowal, ale pozniej ponownie zaplusowal rezygnujac z szpiegowania(?) Hanny ;) Jenna jest mega dziwna, nie wiem co o niej myslec..

ocenił(a) serial na 10
Bisexidryna

i wszczęła bójkę :D

ocenił(a) serial na 10
smiles

Jeśli chodzi o Spencer i policję to zabrali ją pewnie na jeszcze jedno przesłuchanie, bo stwierdzili, że kłamała w zeznaniach i próbuje wrobić Iana w zabójstwo. Okazało się, że niby on i Melissa byli razem w tym hotelu, żeby dokonać aborcji (siostra Spencer była w ciąży), a nie Ian i Alison. Ale czy to prawda? Jeśli nie to dlaczego Melissa miałaby go kryć?

ocenił(a) serial na 10
paulosik89

Mi się wydaje, że coś kręcą :P
No, ale jak widać na promo będą przeszukiwać dom Spencer i będą chcieli zobaczyć jej laptopa, hmmmm... :D

ocenił(a) serial na 7
smiles

kurde, przez te parę odcinków Caleb zdobył baaardzo dużo fanów, jaki on słodki, cudowny, a tu surprise :P
A. spełnia swoją 'groźbę'... Spencer ma teraz totalnie przerąbane. dobre i to, że wreszcie się pocałowali z Tobym, bo uwielbiam tę parę <3 wiem, że jestem głupia, ale nie mogę się powstrzymać, żeby nie napisać, jaki Toby ma boski kaloryferek ^^
na początku nie lubiłam Paige, ale to jej słodkie fałszowanie So What (btw. jedna z moich ulubionych piosenek :P) mnie rozwaliło :P nie do końca zrozumiałam, ale wydaje mi się, że Emily na tym pikniku powiedziała, żeby były tylko przyjaciółkami, tak ?
zastanawiam się jeszcze, o co chodzi z tym napisem i z tymi kostkami lodu w tej torbie.
i jeszcze co do Iana i Melissy, niby brzmiała szczerze, kiedy płakała pod koniec, ale mam wrażenie, że oni coś kręcą... bo jak nie Ian, to kto by zabił Alison ? Jenna ? Jason ? jasne, oni na pewno w tym siedzą, ale Iana bardzo mocno obstawiałam... chociaż to w sumie typowe dla seriali, że kogoś się podejrzewa, a winnym okazuje się ktoś zupełnie inny.
w każdym razie, nie wiem, jak wytrzymam do nast. odcinka :P

ocenił(a) serial na 10
hardprincess

Jeśli chodzi o Em i Paige to masz rację, dokładnie tak powiedziała. Paige mimo, że pragnie związku z Emily to nie chce aby ktoś się o tym dowiedział, a Em nie ma zamiaru się ukrywać i czuć się gorszą.
Jeśli chodzi o karteczkę to było na niej napisane "jesteś coraz zimniej" (?) (you're getting colder), że niby trop Spencer jest błędny?
Wydaje mi się jednak, że była to aluzja co do S. i Tobiego, bo pewnie A. widziała jak Spencer spała w niego wtulona.

ocenił(a) serial na 7
paulosik89

oj, dzięki ;)
zastanawia mnie jeszcze jedno. skoro niby Melissa była wtedy z Ianem, to skąd niby się wzięło nagranie? ma ktoś jakiś pomysł ? chyba, że przeoczyłam coś w serialu (nie jestem az tak bardzo biegła w angielskim ;))

ocenił(a) serial na 10
hardprincess

O ile pamiętam to Ian był w tym hotelu tydzień przed zniknięciem Ali, a nie w dzień zniknięcia.

ocenił(a) serial na 10
paulosik89

Obejrzalam ten odcinek porażki drugi. Caleb jest słodki, próbuje sie tłumaczyć w promo, ale... Nie przekonuje mnie to. Nie wiem... To bad boy, ma swoje tajemnice. Niepotrzebne go tak gloryfikowalysmy^^ pokazał swoją jasna i ciemna stronę, wychodzi na zero. Zobaczymy, czy sie wybroni w kolejnym odcinku.
Toby i Spencer: to było wow! Takie... Normalne, ze oni bedą razem(: to nie wydaje sie naciagane jak Ezra i Aria... Nie wiem... To ze T. i S. sie pocaluja wydało mi sie normalna koleją rzeczy.
Jenna... Jenna... Nie wiem co powiedzieć. To , ze widzi, to wiedziałam. Ale czekam do następnego odcinka.
Ogółem- odcinek jeden z najlepszych(albo i najlepszy). Mellisa i Ian mnie zastanawiają, ale... Za tydzien sie czegoś dowiemy.

ocenił(a) serial na 9
hardprincess

A pamiętacie jak Spencer podsłuchała w jednym odcinku rozmowę Iana i Melissy, że nikt się o tym nie może dowiedzieć.. Po czym Spencer dostała maila od A 'ślub z miłości czy dla alibi' czy jakoś tak? Może o to chodzi z tą aborcją..

ocenił(a) serial na 9
smiles

nie wiecie czy można go już gdzieś obejrzeć z napisami? ;>

ocenił(a) serial na 10
july09

Jeszcze nie.

megaami

Toby + Spence - super! Bardzo polubiłam tę parę.
Caleb + Hanna - czułam, że coś będzie nie halo ... Tylko, czemu Jenna miałaby mu płacić za szpiegowanie?
Ezra + Aria - nudne i naciągane..

Poza tym, ta Jenna ciągle mi nie daje spokoju.. Może się mścić za wypadek, a może ma coś wspólnego z 'A' (?)

Ian i Melissa - myślę, że byli w hotelu w sprawie aborcji, a psychopatyczna Alison podążała za nimi? Wiadomo już, że miała obsesje. Może przez Ali straciła pierwsze dziecko?
Co policja znalazła u Spencer, że oskarżyli ją o fałszywe zeznania? Pewnie 'A' ją wrabia, ale jak?
Zbyt dużo pytań bez odpowiedzi! Jeśli tak skończy się ten sezon, zaprzestaję oglądać, bo potem spać w nocy nie potrafię, kombinując co i jak! :D
Umrę do następnego odcinka!

claudine0

z tego co ja zrozumiałam to chodzi o to że Spencer kłamała w sprawie Iana- w sensie powiedziała że Ali była jedyną małoletnią z którą on się spotykał. A przecież Spencer też miała z nim swój epizod. Teraz pewnie wyjdzie na to że Spencer oskarża Iana bo jest zła że nią są razem czy coś... a co do odcinka to w zasadzie mam takie same odczucia jak wszystkie:) bardzo na plus Emmily z Paige- w sumie zaskoczyłam się:)

madzialinka90

Ale wszystkie dziewczyny kłamały na temat Iana. A tylko Spencer została oskarżona o składania fałszywych zeznań.

Ja mam przeczucie, że mordercą okaże się Toby.
A teraz udaje przyjaciela Spencer, żeby móc sabotować jej próby oczyszczenia się.
Taką taktykę obrali z Jenną. Udawać, że Jenna jest zła a Toby dobry.

Claudette_2

w sumie racja... ale z drugiej strony policja nie może być pewna czy dziewczyny wiedziały o tym czy nie, no a spencer to już tak;p

a co do tej teorii to jest ona całkiem możliwa;)

ocenił(a) serial na 9
madzialinka90

Bardzo dobry odcinek, szkoda, że tak szybko wrzucili Hannę i Caleba do łóżka. Ciekawe co dalej będzie z nimi. Co do Tobiego to wątpie żeby był mordercą, owszem, ma taki "straszny wygląd" i minę dosyć dziwną ale on wydaje się być niewinny. Mam nadzieje, że między Arią a Ezrą się coś zepsuje - trochę dramatyzmu by się przydało bo teraz wszystko jest przesłodzone. Ezra jest takim panem idealnym, w rzeczywistości nigdy tak nie jest z facetami :).

Toby - Spencer; Wątpie żeby to się ciągneło tak jak przesłodzony związek Arii i Ezry. Wokół Tobiego zawsze jakieś złe rzeczy się dzieją, chłopak ma pecha a może jest winny. Nie mniej jednak to taki "pan tajemniczy" więc zobaczymy co się stanie.

Emily - Paige: Znacznie wolałam szaloną Mayę z którą Em paliła zioło niż zamkniętą w sobie Paige. Ona na razie nie wie sama kim jest, czy woli dziewczyny, czy chłopaków. Wszystko się okaże choć wątpie aby były parą. Emily ma dość ukrywania swojej prawdziwej orientacji, a Paige sama dokładnie nie wie czego chce więc troche boi się ryzykować i wyjawnić swój "sekret".

Ian - Mellisa; Robi się ciekawie, myślę, że Melissa dużo wie ale udaje niewinną. Czy zabiła Alison? Kto wie w sumie, Ali miała fioła na punkcie Ian'a. Mogła miec jej dość i ją uderzyć choć też wymagałoby to trochę większej siły (zabicie nieostrym narzędziem), a Melissa nie wygląda na taką która jest "silna jak wół", choć mógł jej ktoś pomóc. Ogólnie ciekawa sprawa z tą aborcją.

Ian ogólnie jest takim czarnym charakterem w serialu i dziewczyny ciągle próbują dawać jakieś dowody przeciwko niemu. Nie mniej jednak czuje, że może się okazać iż on nie ma nic wspólnego ze śmiercią Alison. On mógł po prostu być jej ofiarą(prześladowała go bo podobał jej się) i nic więcej. Czuje, że jego miejsce w tej całej sytuacji się całkowicie zmieni i dziewczyny razem z nim będą próbowały rozwiązać zagadkę.

hammon

Na koncu odcinka jest pozany/na A i siedzi w tym krzesle bujanym to krzeslo nie pojawialo sie juz w tym serialu ??

ocenił(a) serial na 10
broniu155

Odcinek rewelacyjny.
Wydaje mi się czy były tam co najmniej 2 piosenki PINK? (bo SO WHAT) jest na pewno jej:D
"A" na końcu bardzo mnie wkurzył... Sam chciałbym go zabić.
Jestem ciekawy i nie mogę się doczekać kolejnego odcinka - ten to chyba mój ulubiony z tej części sezonu.

ocenił(a) serial na 10
spyro0

i jeszcze, moją ulubioną, Glitter in the air:)
Naprawdę, wydaje mi się, że Jenna z kimś współpracuje... Poza Calebem podejrzewam Lucasa... coś go nie ma i nagle pojawi się jak Filip z konopii^^ Ma powody by nienawidzic Allison i jej koleżanek...

ocenił(a) serial na 10
Natu.

Tak samo w finałowym odcinku ma wrócić Noel, a za tydzień Sean. No to jeszcze nam Mayi brakuje :P

ocenił(a) serial na 10
spyro0

Tak, odcinek był świetny < 3
Btw, tak mnie nurtowała ta sprawa z A , że zaczęłam szukać w odcnkach podobnego telewizora/stolika/pilota :P ale do tej pory nic xD

ocenił(a) serial na 10
megaami

Ale fotel jest w tym odcinku, kiedy A ogląda film z Allison i Ianem

ocenił(a) serial na 9
Natu.

oto moja opinie , ale uprzedzam że nie jest ona po kolei bo w czasie gdy oglądałam PLL na małej karteczce robiłam notatki. zrobię to może w punktach.
1. Jak Aria pytała się Ezry o czym jest opowiadanie Jenny to on tam gadał, gadał i powiedział coś takiego 'O demaskowaniu ludzi' i od razu to wzbudziło moje podejrzenia. Że może czegoś , o kimś nie wiemy ze znanych nam bohaterów .
2. Spencer i Toby = po prostu super , że są razem !
3. Pokój 214 Jenny . Na początku podejrzewałam oto wszystko Jenne , ale teraz nabieram podejrzeń że ktoś się pod nią bardzo dobrze podszywa. Wiadomo że scenarzyści chcą nas w błąd wprowadzić i może własnie chcą nam wmówić że Jenna jest z tym związana.
4. Ten ostatni filmik jak 'A' oglądała dziewczyny gdy stały przed domem Spencer to były kręcone jakby z perspektywy 'gdzieś koło radiowozu w krzakach ' xd
5. Gdy mama Hanny mówiła do niej 'My się nigdy nie okłamujemy' i potem kamera była na nią pokazana. To po jej minie stwierdziłam, że ona coś ukrywa.
6. Nie wiem co(nie dopisałam) , ale ktoś coś mówił 'ostra historia' i o ile się nie mylę to chodziło o podpalenie tej szopy i może my i główne bohaterki nie wiedzą wszystkiego jeśli chodzi o to podpalenie.
7. Tutaj mogę się odwołać do punktu 3 . Z radia leciała muzyczka 'fletowa' jak ja to nazwę. I pamiętam że w którymś odcinku , gdzie coś było o przedstawieniu Jenna mówiła Ezrie , że na flecie gra (no nie jestem tego do końca pewna czy tak było ale coś z jenna+ flet było ;P) Chociaż wszystko na nią wskazuję , sądzę (tak jak w 3), że ktoś się pod nią podszywa.
8. Z tego wszystkiego się pogubiłam w odcinku i co Aria powiedziała Ezrie ? O 'A' czy o czym ?
9. Szkoda mi Spencer . Mam nadzieję że wszystko się ułoży . Pewnie w ostatnim odcinku już ostatnim , ostatnim , gdy wszystko będzie już jasna. Rodzice Spencer zaczną ubolewać jak ją traktowali, co o niej myśleli itp.

przepraszam za jakiekolwiek błędy stylistyczne , interpunkcyjne, ortograficzne itp. :)

apricoot

Aria powiedziała Fitzowi, że to ona z dziewczynami podpaliły garaż, w którym była Jenna...

w ogóle... Toby mordercą Alison?! nie, nie kupuję tego...

ocenił(a) serial na 10
smiles

Większośc tak myśli dlatego pewnie on zabił :P