PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73257
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Uwaga spoiler: wyciekł scenariusz odcinków 414 - 417. Tutaj wrzucam to, co mam, więc jeżeli nie chcesz wiedzieć, co wydarzy się w kolejnych odcinkach, nie wchodź w ten temat!

414

SCENE 1
The Liars in Spencer’s room. Questioning where Ali has been all this time (after they saw her in the Halloween episode). Ali is alive! “Why would she do this to us? Ali always liked games”. IS SHE –A ? Who is Ali afraid of? Shauna, Cece, board shorts?
SCENE 2
The liars at Ali’s grave. Did she reach out to anyone besides us? Jason? Should we talk to him? No we can’t share this with anyone. Hanna has a theory. Ali isn’t in the grave but someone is, if they find out who’s in the grave and was killed that night and connect it to someone they know the whole mystery is solved. Aria: The body was identified as Ali… Hanna: It was important to somebody that we’d think it was Ali Spencer likes Hanna’s theory.
INTRO MUSIC
SCENE 3
Emily and Jessica Dilaurentis in Ali’s old room. Emily asks Jessica where Jason is. She says she doesn’t know. But she says she can reach him in case of emergencies. Emily doesn’t want her to call.
SCENE 4
Hanna in her kitchen on the computer. Searching for a missing girl around the time Ali disappeared. Ashley walks in on the phone looking for a job. But it’s hard to find a job after what happened.
SCENE 5
Spencer, Aria and Emily walking to school. Discussing what happened in Scene 3. She’s still changing the sheets? That’s weird. And what about Jason? Toby comes up in his car. He has a romantic moment with Spencer. Spencer asks him if he found answers about his mother, but not a lot has come up. Mona drives by.

Davee

Myślę, że BW może być powiązana z pewnymi wydarzeniami, ale nie pojawia się w 4B i nie pada bezpośrednie nawiązanie do niej. 4B przynosi tyle samo odpowiedzi, co nowych pytań - to nie nowość w PLL;)

Davee

1.W którym odcinku poznamy kolejne A? Czy będzie to szokujące czy raczej małe zaskoczenie?
2.Czy pojawi się Wren?
3.Czy Ezra jest faktycznie A i czy jest zły?
4.Czy jest 3 RC po za Ali i Cece?
5.W którym odc dowiemy się kto zepchnął Iana i czy będzie to ktoś kogo sie mozna bylo spodziewac i ta osoba jest z A-temu?
6.O ile to możliwe bez większych spoilerów w jakim celu będzie pokazna dawna kryjówka A w tym motelu?

pirania91111

1. Trudno odpowiedzieć na to pytanie jednoznacznie. Na pewno w finale poznamy kolejne A, ale żeby to było takie proste;) Nie będzie to Big A. Tożsamość osoby raczej nie będzie szokująca, ale to, jaką rolę odegrała w związku ze zniknięciem Ali już tak. Mogę powiedzieć jeszcze, że wyjaśni się rola pewnych osób, nazwijmy je "małymi A";)
2. Nie. Tylko wzmianka.
3. Ezrę bardzo ciężko rozgryźć w 4B, więc trudno powiedzieć. Jedyne, co mogę powiedzieć to: Ezra jest na drodze do odkupienia swoich wszystkich win. Ale czy jego motywy są szczere? To pytanie cały czas pozostaje otwarte. Finał może zmienić wszystko.
4. Nie.
5. W finale. I myślę, że tak.
6. Trochę nakręci akcję.

hxst

Czy wyjaśni się o co chodzi z tym całym B-Team (tzn Melissa, Shana i Jenna)? Bo ja tego połączenia do tej pory nie rozumiałam. One tam coś knuły razem ale co z tego miała ta cała Shana? Nie jest powiązana z Alison jedynie z Jenną więc o co w tym wszystkim codzi?

helagolasz

Wyjaśni się. Wyjaśni się rola Jenny, Shany, Mony i Iana. Nie do końca wyjaśni się rola Melissy.

hxst

Czy będą jakieś znaczące powiązania z Rvsn? Czy według twoich odczuć wpłyną negatywnie na fabułe? Bo Marlene twittnęła że będą a to mnie niepokoi. Bo nie chce duchów w Rosewood niech one sobie będą w Ravenswood

helagolasz

Już dawno przyzwyczaiłam się, ze to, co mówi Marlene może nie mieć potwierdzenia w fabule;) Ravenswood się pojawia, jest kilka nawiązań, ale nie powiedziałabym, że znaczących. Pojawiają się za to inne miejsca, inne miasta. Szczególnie miasto, w którym akcja rozgrywa się w finale jest kompletnym zaskoczeniem, tego jeszcze nie było;)

hxst

Czy będą jakieś sceny osób ktore nigdy ze sobą nie rozmawiały? Np Ezra i Cece, czy Ezra i Melissa? :)
Czy Ezra miał jakiś udział tej nocy w której Ali upozorwała śmierć?
Czy wyjaśni się jak to było dokładnie w halloweenowym pociągu, kto chciał zepchnąć Arię, czy Wilden był A wraz z Melissą?
Czy będzie coś powiedziane o Tobym i o tym że był Pretty Eyes? W końcu określenie to pojawiło się już w 1 sezonie także Toby nie był szczery ze Spencer.
Czy Mona nadal jest A i czy pomaga Ezrze?
Czy Ezra był A od samego początku?

pirania91111

1. Tak.
2. Pojawia się tej nocy. Nie powiedziałabym, że udział, ale poznamy jego motywy.
3. Nie. Przynajmniej nie przypominam sobie.
4. Wyjaśni się rola Toby'ego i to czy jest członkiem A teamu.
5. Będzie pomagać do czasu. Odegra też rolę w związku z zaginięciem Ali.
6. Można tak powiedzieć. Ezra miał plan od samego początku. M.in. pierwsze spotkanie z Arią było wyreżyserowane przez niego.

hxst

I jeszcze jedno pytanie którego nikt nie zadał a to chyba jedno z ważniejszych: Czy dowiemy się kto PRÓBOWAŁ zabić Ali, to znaczy kto zakopał ją tam zanim Grunwald ją wyciągnęła

helagolasz

Tak. To będzie hit finału;)

hxst

Co łączy Ezre i Ali?? I co najwazniejsze: Ezra kocha Arię? Czy cały czas udawał? :)

Cinx90

Ezrę i Ali łączy.. miłość? przygoda? Ciężko powiedzieć. Każdy musi sam ocenić. Ezra mówi, że kocha Arię... że zakochał się w niej w trakcie swojej "misji". Na ile można mu wierzyć? Ciężko powiedzieć. To pozostaje chyba do indywidualnej oceny.

hxst

A czy będą jakieś sceny z bardziej ludzką Alison, czy Ali będzie dalej przedstawiana jako bitch? I czy Alison wróci do Rosewood i się ujawni?

Claudia_9513

Czemu mam nieodparte wrażenie , że Ezra umrze ... i chyba się nie myle ...:(
A ta osoba , która ma zginąć to płci męskiej czy żeńskiej ?
I to samo pytanie co do tego kto zakopał/"zabił" Ali ? facet czy laska/baba ?znamy tą osobe i możemy się jej spodziewać ? i czy ta osoba miała już porachunki z Ali ?
Poznamy osobę , z którą była Alison na tym kamieniu (nagranie) ?
są jakieś wskazówki na Big A ?
spencer pogodzi się z Ali , i czy w końcu będzie szczera z dziewczynami i wyjaśni im wszystko ?

madziiuula

Płci żeńskiej. I tak, znamy osobę, która zakopała Ali i Ali miała z tą osobą "na pieńku".
Tak, poznamy tę osobę.
Są podane pewne wskazówki co do Big A.
Spencer w końcu będzie szczera. Czy pogodzi się z Ali? Ciężko powiedzieć, raczej nie nazwałabym tego, co się stanie "pogodzeniem".

hxst

Mam takie wrażenie że to Ali zabije te osobę... Teraz jak powiedziałaś że to dziewczyna to jestem prawie że to bd Paige albo shana ich rola nigdy nie była przesadnie duża więc fabuła następnego sezonu by specjalnie nie ucierpiała. Wiemy że Paige nienawidziła Alison A shana podejrzewam że tak samo. Mogłaby którąś z nich zabić w przypływie nienawiści.

Claudia_9513

Tak, szczególnie w finale zobaczymy takie sceny z udziałem Alison. Nie, nie wróci i nie ujawni się.

hxst

Dzięki, a co dalej z Cece?

Claudia_9513

Pojawi się w finale. Odegra kluczową rolę w sprawie Hastingsów i w sprawie Ali.

hxst

Zrobisz ten temat który kiedyś obiecałaś? Ten z całą masą spoilerów ? ;)

helagolasz

Tak. Na pewno pojawi się tu na forum jeszcze przed powrotem serialu.

ocenił(a) serial na 5
hxst

Czy w tym temacie który zapowiadasz wyjaśnisz WSZYSTKO? Kto zabił Ali itd.? Albo udostępnisz resztę scenariusza?

muchor36

Opiszę konkretne wydarzenia i najbardziej szokujące momenty.

ocenił(a) serial na 6
hxst

Mam wrażenie, że z tą udawaną miłością i aranżowanym pierwszym spotkaniem twórcy się za bardzo zainspirowali True Blood.;d
A tak już bardziej do rzeczy, wspomniałaś wcześniej o złych czasach dla shipperów Paily, jakieś szczegóły może? Ja zbytnio Paige nie lubię, ale lepsza ona niż żadna, bo Maya martwa, Samara nie wróci, a Ali złamała Emily serce.

unicorn9277

Wiesz jeszcze jest ta ruda od budowy domów na Haiti. Może coś z nią będzie.

unicorn9277

Ich relacje będą coraz bardziej chłodne (powodem nieporozumień będzie Ali). Dojdzie do kłótni Paily i fani tej pary raczej nie mogą liczyć na miłe zakończenie sezonu. Paige zrobi coś, co Ems uzna za zdradę.

hxst

Mam śmieszne pytanie, zobaczymy Ezrę w typowym przebraniu A czyli czarnej bluzie?:P
I Monę, Tobiego? Może kogoś jeszcze? (nie chce wiedzieć kogo;d)
Czy Toby jest ostatecznie dobry czy nie?

pirania91111

Szczerze to nie zwróciłam na to uwagi. Ale coś mi świta, że chyba będzie ubrany na czarno kilka razy;) Zobaczymy kogoś jeszcze w czarnym. Nawet więcej niż 1 osobę:)
Toby jest raczej dobry.

ocenił(a) serial na 10
hxst

Kiedy dodasz ten temat ze wszystkimi szczegółami?

majka5454

Na pewno przed 7 stycznia:)

ocenił(a) serial na 1
hxst

Ciekawe. ;) Zdradź chociaż czy to będzie jedno z dużych miast Ameryki?

ocenił(a) serial na 6
hxst

Czy mogłabyś mi w wiadomości przesłać informacje o tej zabitej osobie, o motywach Ezry i tym kto zrzucił Iana, bo zżera mnie ciekawość, byłabym bardzo wdzięczna.

ocenił(a) serial na 5
blueberry_ice

Dołączam się do prośby :-)

ocenił(a) serial na 10
wiktorrria

pisala juz pare razy ze przed kontynuacją serialu utworzy nowy wątek dla tych którzy chcą znać takie szczegóły :)

ocenił(a) serial na 6
efi19

To w takim razie niech ten post powstanie jak najszybciej!

blueberry_ice

Powstanie jeszcze w tym tygodniu, ale już w nowym roku;) Wiem, że na pewno pojawią się pytania po odcinku, więc nie chcę się z tym śpieszyć.

blueberry_ice

co do zabitej osoby Wydaje mi się że będzie to Alison bądź Mona(Skoro osobę płci żeńskiej mamy pożegnać w finale) :D i Pewnie Alison też zrzuciła Ian'a z wieży :D takie mam przeczucie ale to tylko strzały ;] a co do Motywów Ezry to nie mam zielonego pojęcia :]

ocenił(a) serial na 10
John__88

wydaje mi się że to Ali umrze ;/ ale mam nadzieję że moje przypuszczenia się nie sprawdzą bo to trochę tak jakby ją drugi raz uśmiercili...

Kaarola_96

dowiemy się o motywacjach Tobiego i od kiedy naprawde jest w A-Teamie, czy nadal jest w A-Teamie? :)

pirania91111

Czy Mona jest nadal A i to wszystko to było oszustwo jak niby trzymała z dziewzynami? Dowiemy się ile osób liczy A-Team? Jeśli tak to z ciekawości jaka to liczba? :)

pirania91111

Mona miała swój udział w zniknięciu Alison. Opiszę to bardziej szczegółowo w drugim wątku. Ogólnie, Mona jest nie do rozgryzienia w 4B, ciężko mi cokolwiek powiedzieć - czy jest/była zła, czy dobra? Naprawdę nie wiem. Mona pozostaje wielką zagadką:)

pirania91111

O Tobym będzie wzmianka w finale. Troszkę wyjaśni się jego relacja z Jenną i z Alison. Raczej nie jest w A teamie, a przynajmniej nic na to nie wskazuje w 4B.

hxst

wiesz ktora z glownych bohaterek umrze ?

Berkaa

Wiem, kto umrze. Wiem wszystko;)

hxst

a mozesz powiedziec kto prosze ;)

ocenił(a) serial na 10
hxst

Moim zdaniem, skoro to ma być główna bohaterka, to : Shana, Cece, Melissa, Mona, Paige (nie dodaję tu Jenny, bo ona się nie pojawia, a kłamczuchy przeżyją) - czy możesz odpowiedzieć, chociaż tak, lub nie, czy to może być któraś z nich?

hxst

Czyli to definitywny koniec Hanny i Caleba? Ou:(

fox18

Hanna i Caleb rozstają się, ale jest to rozstanie w zgodzie i zrozumieniu. Na początku Hannie ciężko jest zrozumieć motywy Caleba, ale z czasem akceptuje rzeczywistość i ich ostatnia scena jest wzruszająca, mimo że bez pocałunku;)

ocenił(a) serial na 10
hxst

Czy już powstał ten nowy wątek z opisem finału?

Czy z zakopaniem Ali miał coś wspólnego ojciec Spencer?