PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=852949}

Słodkie magnolie

Sweet Magnolias
2020 -
6,4 4,5 tys. ocen
6,4 10 1 4477
Słodkie magnolie
powrót do forum serialu Słodkie magnolie

Zawiedziona

ocenił(a) serial na 2

Szykowałam się na fajny babski serial a dostałam depresyjna papkę . Trzy przyjaciółki z pięknymi domami , karierami , zdrowymi fajnymi dziećmi przez cały serial użalają się nad sobą . Każdy ma małe i większe problemy ale widząc wiecznie udręczona , poważna i przeszyta bólem twarz Dany Sue odechciewa się oglądać . Nie wiem czy bardziej denerwuje mnie ta postaci czy aktorka . Jak chcesz się zdołować to polecam kilka scen z ta kobieta . Serial przewidywalny aż do bólu . Nie polecam ale to tylko moja subiektywna ocena , może ktoś inny będzie zachwycony .

ocenił(a) serial na 8
ewula811

Nie uważasz, że to trochę tak jak skrytykować Marvela za zbyt wiele scen akcji ? Ten serial właśnie taki miał być, wzruszający i emocjonalny. Wystarczyło przeczytać opis przed obejrzeniem.

ocenił(a) serial na 2
paoolina

Może miał być wzruszajacy a wyszedł depresyjny . Przeczytałam opis , obejrzalam serial i stwierdzam , ze jest beznadziejny . Nie rozumiem z czym masz problem ? Wyraziłam swoją opinie na temat tego filmu do czego służy ten portal . Wystarczyło przeczytać regulamin po co jest  Filmweb :)

ewula811

hejka, ten serial to moim zdaniem totalne nieporozumienie. Problemy przewidywalne i oklepane do bólu. Rozwiązanie wszystkich konfliktów przychodzi po rozmowie, gdzie każdy mówi idealnie to co inny bohater powinien usłyszeć a dodatkowo rzuca takimi frazesami, że zęby bolą. miłość czeka na każdym rogu, wszystkie pomieszczenia i plenery są idealnie pastelowe a farma wygląda jak wyjęta z katalogu. Na plus stylizacje bohaterek, bo wszystkie wyglądają na tip-top. Nawet matka 3 dzieci nie ma grama tłuszczu i zawsze jest pięknie uczesana ;D (reszta bohaterek z resztą też). O ile ktoś lubi oderwane od rzeczywistości produkcje i lubi oglądać treści ku pokrzepieniu serduszka to zapraszam do Serenity. Jeśli macie trochę wyższe wymagania to będzie dla was nudna produkcja.

ocenił(a) serial na 2
Gladys

Zgadzam się całkowicie :)

ocenił(a) serial na 4
Gladys

I pamiętajmy o prowadzeniu firmy, ktòre sprowadza się do przetarcia blatu i stania za kontuarem... :)

ocenił(a) serial na 3
Gladys

Jak ja ci dziękuję za ten opis. Myślałam, że się zerzygam od tych banałów, turbo mądrości, przystojnych (nieprzystojnych jak dla mnie) trenerów, złego męża, który został ostatecznie ukarany samotnością, dojrzałością rozmów prowadzonych przez nastolatki, wyrozumiałych przyjaciółek i chy wie jeszcze czego.

ocenił(a) serial na 5
ewula811

Ja też się zawiodłam. Zaczęło mi się podobać dopiero około 4 odcinka, ale i tak uważam, że dało się to zrobić lepiej. Niestety, ale 2 z 3 dłównych bohaterek położyły ten serial, a mowa o Helen i Danie Sue. Zmiana aktorek wiele by dała.

ocenił(a) serial na 2
mippek

Dokładnie aktorki tragicznie dobrane i drażniące .

ocenił(a) serial na 8
ewula811

Co mnie uderzyło w tym serialu to niezbyt ładne aktorki, za to wszyscy faceci, nawet mało znaczące role, z kwadratami :D nie żebym narzekała, ale kto wybierał aktorów, oderwane bardzo od rzeczywistości. Choć serial miły, ciepły, mimo ze przewidywalny i typowy bardzo.

ocenił(a) serial na 7
Miska84

Moim zdaniem Maddie (ta ruda) jest przepiękna.

ewula811

Zgadzam się. Myslalam, że dostanę Gotowe na wszystko w nowym wydaniu a dostałam mdłą papkę o niczym.
A ilość alkoholu jaką one wypijają jest przerażająca.

ocenił(a) serial na 8
ewula811

A mnie się nawet podobał. Taki lekki i przyjemny, żeby się odprężyć. Jakoś nie zauważyłam depresyjności. Za to książki to dopiero banał i naiwność. Nie byłam w stanie dokończyć 3 tomu. Masakra. Aż dziwne, że stały się inspiracją do stworzenia serialu. Przy nich Netflixowe Magnolie to majstersztyk;)