PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=695610}

Salem

2014 - 2017
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12008
6,5 2 krytyków
Salem
powrót do forum serialu Salem

Błagam, niech ktoś mi wytłumaczy, jakim cudem wiedźma z krwi i kości, która się właściwie
przyznała kim jest, chodzi sobie wolno, a cztery losowe dziewuszki, pląsające wokół płomieni
zostały powieszone. Generalnie nic nie rozumiem z tego... Albo mi coś umknęło, bo w scenie kiedy
zamykają Johna, ona siedzi w celi obok...

ocenił(a) serial na 6
Angelic_Wings

ten serial nie do końca trzyma się kupy, przekonałem się do niego dopiero po ostatnim odcinku 1szej serii

ocenił(a) serial na 8
Angelic_Wings

Z tego co wyłapałam, Tituba została zwolniona bo wydała Johna...

Angelic_Wings

Ale ona się nie przyznała że jest wiedźmą tylko że była pomocnicą nie z własnej woli !

Tibn

Niby tak, ale Increase nikogo nie puszczał tak po prostu wolno, nawet kiedy wiedział, że ktoś jest niewinny. Ale takie serialowe wymogi, czasem trzeba nagiąć fabułę.

Angelic_Wings

Najgorzej wkurza mnie to , że robią kasę z ludzkiej śmierci , przeciesz ta historia wydarzyla sie naprawde
polecam czarownice z salem z 1996 roku tam sie przynajmniej wszystkie imiona i nazwiska zgadzają a tu w tym serialu za dozo powymyslanych bajek

Michal17

W serialu posługują się magią, żona wsadziła mężowi żabę, laska ma w brzuchu węża, - chyba Michał nie chcesz powiedzieć ze nie widzisz tego że prawdziwa historia jest właściwie tylko pretekstem do filmu. No chyba ze uważasz ze one/oni czarowali naprawdę:)

fajnyborys

A co do robienia kasy - wszystkie filmy o holokauście, czy innych wojnach ?Może melisa przed seansem?

fajnyborys

chyba nie skumałes , napisalem ze za duzo zmyslonych rzeczy jak dla mnie m.in magia z prawdziwego zdarzenia

Michal17

"magia z prawdziwego zdarzenia" - zupełnie nie kumam, ale nie tłumacz, chyba dalej nie skumam LOL

Michal17

Bo to serial fantasy zainspirowany historią Salem?