Mnie się osobiście podobał ten serial, obejrzałem go na raz przed chwilą skończyłem, osobiście czekam na drugi sezon o ile mają zamiar go wypuścić, nie wiem co wam się w nim nie podoba, bo jest afro amerykanin i to jeszcze gej ? Mnie to irytuje ale co zrobisz ? Tej poprawności politycznej już się nie wypleni z filmów i tak poza tym to się robi norma w szkołach na zachodzie, sam motyw terapii w szkole fajnie ukazany, laik który wszystko co o seksie zna od matki poucza i pomaga innym w szkole za pieniądze.
Krótko mówiąc spoko komedia według mnie :) Nie oczekiwałem wiele od tego serialu ale zostałem mile zaskoczony :D To oczywiście tylko moja opinia :)
mi się rzuciły w oczy tylko pary mieszane, które często występują w tym serialu, częściej niż jednorasowe, mam na myśli oczywiście osobę czarnoskórą z białoskórą :p
np. rodzic jest biały jak np. Jacob, córka śniada - Ola, chłopak, który jest pływakiem ma matki o różnym odcieniu skóry i sam jest w relacji z białą dziewczyną. Wiem, że nie jest regułą żadna jednorasowość wśród dobierania się ludzi, ale często łapałam się na tym, że kiedy na drodze białoskórego bohatera pojawiała się czarnoskóra bohaterka z góry zakładałam „oho, będzie między nimi wątek romantyczny” i tak było. Być może jestem zacofana, ale wydaje mi się, że to był specjalny zabieg scenarzystów :p
To jest chyba mój największy trigger jak Polaczkowie (głównie faceci, sorry) krzyczą na forach internetowych o tzw. poprawności politycznej. Ku*wa, to nie jest żadna poprawność tylko reprezentacja. Wiem, że to dla Was bardzo bolesne jeśli wszystkie postacie nie są białymi hetero mężczyznami, ale nie macie zielonego pojęcia ile to znaczy dla nas - dla kobiet, dla społeczności LGBT czy dla mniejszości etnicznych jak widzimy siebie na ekranie. Pomyśl proszę następnym razem zanim napiszesz taki komentarz.
isobel, Nadine94 i wszyscy inni, którzy zostali obrażeni przez wpisy niektórych osób tutaj - przepraszam za wszystko, co zaszło w tym wątku, wstyd mi jak nie wiem
parę lat temu był w TVN Style brytyjski serial edukacyjny
"Edukacja seksualna" vel "Korepetycje z seksu" ("The Sex Education Show", W. Brytania)