PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724152}

Sezon na miłość

Kiraz Mevsimi
2014 - 2015
8,2 1,7 tys. ocen
8,2 10 1 1718
Sezon na miłość
powrót do forum serialu Sezon na miłość

Informacja w gazecie spada na Oyku i Ayaza jak grom z jasnego nieba.
Przez ten news Oyku traci ważny kontrakt a z drugiej strony zmaga się z Onem.
Podczas gdy Ayaz i Oyku rozmyślają nad rozwiązaniem, jak pozbyć się Onem, przybywa Meral z Cemem, co jeszcze bardziej komplikuje całą sytuację.
Związek Naz i Mete czeka niebezpieczny zwrot akcji.
Seyma wchodzi do gry.
Meral i Onem mieszkają w tym samym domu, i ktoś bardzo bliski Oyku chce jej pomóc uratować firmę.
Jednak sprawy jeszcze bardziej się komplikują i Oyku czeka bardzo niemiła niespodzianka.

Źródło - teleforum MonicaVeronica65

Wybaczcie mistrzyniF1 i sloneczkO_1 ;)
Znalazłam, to opublikowałam ;)

Vanessa100

Leci już.
Po artykule oczerniającym Oyku, Onem krzyczy, ze to "hańba"
Teraz autem jadą proci.
Oyku ząłożyłą sobie wielki kapelusz, żeny nikt ją nie rozpoznał po tym artykule ;))

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Chciałam oglądać, ale mi jakoś strasznie zacina ten odcinek. Jakoś ostatnio ma ambiwalente odczucie do KM, bo zdałam sobie sprawę, ze nie jest tak dobre jak KA, a Ayaz to nie Omer, a Oyku to nie Defne. Zachorowałam na Omeroholozm :D

Paula1008

Jak skończą KM na 13 odcinkach, to będzie można rzec - pechowa trzynastka :D

Vanessa100

Dobra, spadam.
To bez sensu, nic nie rozumiem, co mówią.

Vanessa100

albo nie, jeszcze zostaję haha ;)

Vanessa100

Wg mnie ta aktorka wcielająca się w Naz słabo gra

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Ja narazie ogladam.
Nic nie rozumiem,ale jakos fajnie mi się oglada.
Czekam na Ayaza z gitarą.
Dziewczyny na teleforach pisza,ze pod koniec odcinka ma byc jakas wielka bomba.

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Ogladałyście?

Bomba wybuchła .I to jaka, atomowa ha ha

sloneczkO_1

a co się stało bo nie oglądałam, a nie wiem czy jeszcze dziś obejrzę :)

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Bulent przyszedł na impreze do domu Ayaza i Oyku i oświadczyl się Meral

Potem była ostra kłotnia naszych bohaterów i na koncu Ayaz powiedział Oyku "Żegnaj"

Następny zwiastun mówi sam za siebie.
http://kirazmevsimi.fragmanlarim.com/kiraz-mevsimi-56-bolum-fragmani/

sloneczkO_1

No zobaczyłam końcówkę .....
Rozumiem, że Oyku ma pretensje do o oświadczyny i do Ayza bo wiedział....
Nie wiem, co się ze mną dzieje.... ale nie mam nastroju żeby obejrzeć po turecku..... a kiralik ask nie mam na razie tego problemu.....

Czy to dlatego, że wątki w II serii sezonu są tylko lifitngowane i w zasadzie mamy powtórkę z I serii.....
Bo i wojna z Onem , i teraz śledzenie Ayaza przez Oyku....

Margoargo

Ma być rozumiem, że Oyku ma pretensje do matki.... zgubiłam to słowo ach ta klawiatura ;)

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

No własnie ta powtórka z rozrywki mi sie nie podoba.

Zdenerwowało mnie tez to,ze Ayaz zdjął obraczkę . Nie wiem o co chodziło

Mam nadzieję,ze szybko przetłumacza ta ostatnia scene i dowiemy sie o co poszło.

sloneczkO_1

Dokładnie niech to ktoś w miarę szybko przetłumaczy, to dowiemy się o co chodzi z tą obrączką ;)))

Nie wiem, czy tylko mi się wydaje, ze tej II serii brakuje świeżości.....
Rozumiem, ze Turcy uwielbiają dramaty i kłótnie protów.... czego mamy przykład w sezonie czy kiralik.... ale czy nie mogliby tego trochę ograniczyć.... jest 4 odcinek II serii a Ayaz i Oyku pokłóceni są już chyba 5 razy ..... wiem, że się godzą i takie tam..... ale zaczyna mnie to męczyć.....

No i żeby to śledzenie Oyku ze zwiastuna nie okazało się jej powrotem do idiocenia z I serii bo nie zdzierżę ......

A ja znowu oglądałam ostatnią scenę z 19 odcinka kiralik;))) Defne do Omera ani mi się waż wyjeżdżać ;)))) i zachwyt Umusia;))))

Tyle tylko, że już wiem, że dobrze będzie między nimi może 1 odcinek a potem znowu plagi tureckie czas zacząć......

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Margo zobacz na post Kiralik Ask czeka tam na Ciebie suprize :D

sloneczkO_1

Zanim odpisałaś zdążyłam już sprawdzić..... szybka jestem niczym struś pędziwiatr ;))))

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Ha ha
To ja idę zrobic sobie popcorn i zasiadam do ogladania ha ha

sloneczkO_1

A miałam robić coś innego..... też zaczynam oglądanie.... zrób też popcornu dla mnie;))))

No cóż...... inne sprawy przegrały z 6 odcinkiem..... a to peszek ;))))

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

No my to już mamy nie równo pod sufitem ha ha
Gdyby sie waliło i paliło to tez bysmy ogladały ha ha

Ok .Popcorn juz posłalam poleconym.Powinien zaraz byc ha ha

sloneczkO_1

dokładnie ;)))) robota leży i kwiczy;) a ja oglądam ;))))

Popcorn pyszny - dziękuję ;))))

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Dziewczyny będą tłumaczyć w całosci odcinki z języka rosyjskiego.
Po więcej informacji zapraszam na tą stronę :D

https://www.facebook.com/Sezon-Na-Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-Scenki-z-Napisami-PL-787 044641422672/?fref=nf

sloneczkO_1

Tak tez to widziałam;)))

A newsów z teleforów.... nie wiem czy wiecie.... Dziewczyny obstawiają , że Oyku która wyląduje w szpitalu w którymś odcinku to będzie ciąża;))) ..... W jednym Dziewczyny z teleforów się z nami zgadzają.... ciąża Oyku - za szybko ;)))
NO zobaczymy może to będzie fałszywy alarm ;)))

Margoargo

Tak, tak, obstawiają ciążę hehe ;)
Ale może to będzie coś innego.
Może w trakcie śledzenia Ayaza, Oyeczce coś się przytrafi (niegroźnego lub groźnego)
Tak jak wtedy, co śledziła Ayaza z lekarką na kręgielni i dostała kręglem w głowę hahahahaha ;)

Vanessa100

No właśnie zobaczymy;))) wiesz Siostra, ze nie widziałam całego odcinka Kiraz po turecku, obejrzałam tylko końcówkę, czyli oświadczyny ni z gruszki, ni z pietruszki ;))) i jakoś nie mam weny żeby obejrzeć;)))

To straszne ;) bo ostatnią scenę 19 odcinka z Kiralik to chyba z 10 razy już widziałam ;)))
I oczywiście cały odcinek po turecku obejrzałam .....

Coś brakuje mi świeżości w tej II serii Sezonu ;)

Margoargo

I o związek Merla i Bulenta Oyku się zdenerwowała na Ayaza. Myślałam, ze o coś dużo poważniejszego.
Tak w ogóle to nie Ayaz powinien był jej o tym mówić, tylko Meral i Bulent.
A po drugie, to nie takie straszne, ze Meral ma faceta, należy się kobicie trochę szczęścia.
Tylko że Bulent źle to rozegrał.
Najpierw powinni im z Meral o wszystkim powiedzieć.
A on wparowuje i bach, oświadcza się ;))

wiem, wiem ;)
Kiralik zawojował Wasze umysły i serca ;)

No świeżości trochę brakuje, np. wątek ze śledzeniem Ayaza przez Oyku (który będzie w następnym odcinku) to powtórka z rozrywki.

Vanessa100

Oyku pewnie ma do matki pretesje, ze skoro tatuś leczy się w w Szwajcarii i być może z tego wyjdzie to Meral mogłaby się z nim spiknąć, a tak znalazła sobie innego adoratora ;)

Fiksacja na punkcie Kiralik to jedno..... ale coś się zmęczyłam tym sezonem..... jeszcze poprzednie odcinki w skrótach, bo część przewijam oglądałam, a do 55 jakos nie mam serca na razie ;)

Margoargo

obejrzałam przed chwilą tą scenę oświadczyn i powiem tak - oświadczyny po byku ::D:D
Meral i Bulentowi fajnie przyglądała się Onem, siedząc za perkusją haha ;)

Rozumiem :D

Vanessa100

I nie masz wrażenia, ze ten wątek z oświadczynami to mówiąc krótko słaby był ;))) nie mogli wymyślić czegoś innego;)

sloneczkO_1

Ja w sobotę obejrzałam tylko 1/4 odcinka i zrezygnowałam.

Przed chwilą obejrzałam na yt imprezę https://www.youtube.com/watch?v=YhWHEid8v5Q
hahahhahaha fajna scena ;)
początek (to jakby gwizdanie) skojarzył mi się z początkiem piosenki Cleo "My Słowianie" haha ;))
Fajną melodię grają Ayaz i Emre ;)
A Onem się spodobało i zaczęła tańczyć. Potem Meral nie chciała być gorsza i też tańczyła hahaha ;)

A tu zwiastun 56 z napisami
https://www.youtube.com/watch?v=jNX9vo2pcEM
rozśmieszyło mnie, jak Ayaz na początku podniósł Oyku i przestawił na bok haha ;)
Albo jak se rozłupywał orzecha dziadkiem do orzechów ;)
Oyku po raz enty w życiu śledzi Ayaza ;) w ich związku to normalne ;)

Vanessa100

KURIER.TV

"Źle się dzieje z SnM. Przyszłość stoi pod znakiem zapytania.

Oczekiwania wobec nowych odcinków były mocno wyśrubowane.
Nic dziwnego, wszak 1 sezon okazał się niespodziewanym hitem i wywindował do sławy dwoje mało znanych wcześniej aktorów, Ozge Gurel i Serkana Cayoglu.
Fani serialu spodziewali się, że kontynuacja utrzyma równie wysoki poziom. A tymczasem... nie jest dobrze.
Oglądalność spada, zainteresowanie widzów również, a do tego godzina emisji została przesunięta na późniejszą.
Chodzą słuchy, że jeśli ten niekorzystny trend się utrzyma, "SnM" przedwcześnie zniknie z anteny.
Czemu się nie udało? Wśród głosów krytycznych przeważają opinie, iż największym błędem scenarzystów było doprowadzenie do ślubu Oyku i Ayaza.
Miłosne perypetie i przekomarzanki głównej pary stanowiły o sile 1 sezonu. W drugiej serii tego zabrakło, a na domiar złego także wśród pozostałych wątków (wszak zakochanych par w serialu nie brakuje) zaczęło wiać nudą.
Polskich fanów wieści z Turcji mogą niepokoić podwójnie. Bo jeśli rzeczywiście 2 sezon okaże się klapą, małe są szanse, że zobaczymy go w naszym kraju. Oby los się odwrócił!"

Źródło - teleforum

o ho, Ayaz za chwilę się rozpłacze z powodu porażki 2. serii ;))))
http://images76.fotosik.pl/35/db6479a819a3dd6amed.jpg
Na pocieszenie może zagrać sobie na gitarze. Albo z nerwów rozbić gitarę, jak to nieraz robią piosenkarze na scenie :D
Ale pewnie szkoda mu gitary ;)))

Vanessa100

Bo scenarzyści tureccy nie zatrudnili dziewczyn z forum filmwebu, które skutecznie wywindowałaby ratingi serialu sezon na miłość.... taka powinna być końcówka tego artykułu;)))

Ślub Oyku i Ayaza nic tu nie ma do rzeczy.... trzeba wymyślić fajne wątki a nie robić odgrzewanych kotletów........ proste ale trudne do ogarnięcia przez Turków ;)

Margoargo

tak, tak, taj, evet, zgadzam się, że taka powinna być końcówka tego artykułu;)))

Dokładnie, po ślubie też mogłoby być ciekawie, a nie serwować widzom czerstwy kebab :D

Vanessa100

jakie my jesteśmy zgodne..... normalnie jak większość parlamentarna hahahahha ;)

Margoargo

od tego scenariuszowego czerstwego kebaba już wielu widzom zęby się zruszyły ;))))

Vanessa100

o ja naruszyłam moje koronki ;)))) i dlatego na razie nie oglądam kolejnych odcinków ;)

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Widziałam ten artykuł.
Końcówka powinna być taka jak pisałyscie.
Odcinki były by na 1 miejscu :-D

sloneczkO_1

Drugi zwiastun 56 odcinka
https://www.youtube.com/watch?v=yOQQFEZ-6WQ

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Widziałam :-D
Nawet taki dość.
Podobały mi się 2 momenty : Oyku uwodzaca Ayaza oraz czerwona twarz Seymy :-D

sloneczkO_1

Oyku udaje, że jej coś wpadło do oka, a mina Ayaza hahaaa ;)
Ayaz nieugięty na zaloty żony;)

Vanessa100

I to jego pytanie co robisz;)))) bo już tyle rozumiem po turecku ;))))

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

No jeszcze się pyta " Co ty robisz? "
Ciekawa jestem tego odcinka.
Kurcze szkoda, że nic nie rozumiem

sloneczkO_1

No patrz następna telepatka ;))))

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Z jakim przystajesz takim się stajesz ha ha . Nie mogło być inaczej . Przecież my jesteśmy wirtualne siostry :-D

sloneczkO_1

Ayaz nie reaguje na zaloty żony - hah, kiedyś o tym marzył, a teraz go to nie rusza :D
Musiał się nieźle fochnąć :D

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Tez miałam to na myśli :-D

Vanessa100

Teraz dla odmiany on się fochuje ;))) hahhahaha
ależ też Ayaz ma humory ...... kapeć , fochy ...... normalnie co za gnoma z niego zrobili...... dlaczego nie może być taki jak Omer ;)))))
zdecydowany, a jaki seksowny jak jest wkurzony łał - już z Paulą stwierdziłyśmy - Omer wkurzony - czysty seks ;))))

Margoargo

Ale wg mnie Ayaz też jest sexy, gdy jest wkurzony (np. w Rzymie)
Ale nieodpowiednio kierują jego postacią.

Vanessa100

Kochana odcinek premierowy nas zachwycił mnie się tam wszystko podobało ;))) i Ayaz i Oyku i rzym ;)))) i inne atrakcje ;)))) łącznie z kłótniami Oyku i Ayaza.....
tyle tylko, ze teraz powrócli do Ayaza kapcia - coraz bardziej go przypomina i chyba zaczynają uwsteczniać Oyku..... jakoś nie mogę tego zdzierżyć ;)))) i moja klawiatura też ;))))

Z Serkana to jednak serwisanta nie będzie ;))))

Margoargo

trzeba kupić pompkę i napompować Ayaza, bo powietrze z niego uszło D:

haha no nie będzie serwisanta z Serkana hahaha :D
Ale jak pisałam - Serkan ekonomista może w rachunkach ci chociaż pomóc :D

Vanessa100

chyba od razu trzeba kompresor uruchomić bo pompka to za mało ;)))))

Tia jak Serkan zacznie mi w rachunkach pomagać to jak nic kreatywna księgowość nam wyjdzie ;)))))

Serkan na pytanie ile jest 2+2 odpowie - a ile ma być ;))))