PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724152}

Sezon na miłość

Kiraz Mevsimi
2014 - 2015
8,2 1,7 tys. ocen
8,2 10 1 1715
Sezon na miłość
powrót do forum serialu Sezon na miłość

Wraz z propozycją małżeństwa, jaką Bulent złożył Meral sprawy zaczynają być bardzo zagmatwane. Matki i Ayaz opuszczają dom.
Oyku ma pełne ręce roboty - z jednej strony pracuje by uratować firmę, a z drugiej próbuje sprawić, by Ayaz jej wybaczył.
Ale tym razem nie wygląda na to, by Ayaz dał się łatwo przeprosić. Ta sytuacja powoduje, że Oyku staje się coraz bardziej podejrzliwa w stosunku do niego.
Podczas gdy Naz i Szmete kontynuują swój związek w sekrecie, Seyma wciąż szuka swojego księcia z bajki, ale wciąż nie może wyrzucić Szmapeta z głowy.
Tym razem Ilker i Emre marzą o byciu popularnym.
Sekrety (l. mnoga! ) , które Ayaz ukrywa przed Oyku będą dramatycznym ciosem i spowodują poważne problemy w ich małżeństwie

Źródło - teleforum

Vanessa100

Ty mnie chcesz zabić śmiechem .....;)))) nie wiedziałam, że czyhasz na moje życie .....
komentarz do 2 zdjęcia boski;)))) ...... czterej pancerni..... tylko Ty mogłaś być taka kreatywna ;))))

A co do ratingu ...... już pisałam do Ciebie wyżej w tej sprawie..... co się dziwisz Siostra jak wątki tylko liftingowane.... bo i śledzenie przez Oyku było już w I serii, teraz walka na imprezy..... też było w I serii...... a wojna Onem kontra Oyku ..... to nic innego tylko powielanie I serii..... a ilość kłótni między Oyku i Ayazem..... czy było choć pół odcinka w którym nie byłoby kłótni miedzy nimi...... to może męczyć.....
Mnie zatwardziałą fankę, która była prawie wniebowzięta po 52 odcinku zniechęcili do tego stopnia, że 54 obejrzałam w 20 minut, 55 oprócz kilku scen w ogóle nie oglądałam, 56 też jeszcze nie widziałam...... raczej zmęczenie tureckimi serialami mnie nie dopadło..... bo kiralik odcinek 20 oglądałam już chyba z 5 razy ;))))

Margoargo

Co do kłótni protów - Oyku i Ayaz powinni wreszcie nauczyć się ze sobą rozmawiać i wspólnie rozwiązywać problemy.
Bo jak oni chcą z byle powodu od razu się gniewać, rozstawać albo łod razu ROZWODZIĆ haha, to ich małżeństwo długo nie pociągnie.

I niech ayaz wreszcie postawi się matce.
W ogóle nie rozumiem, dlaczego zgodził się pracować z Onem.
Ona nie wie, jak się prowadzi firmę? taaa, jak ma wieloletnie doświadczenie
Tęsknię za zadziornym Ayazem.
Co scenarzyści myślą, że jak Ayaz jest mężem, to już ma być całkowicie grzeczniutki i spokojniutki???
I uległy. Tylko szkoda, że uległy bardziej matce niż żonie

Mnie nawet z napisami nie chce się teraz całych odcinków oglądać......

Vanessa100

Zgadzam się z Tobą.... mnie już męczą te ich kłótnie, które pokazują tylko jak wielkim PAPUCIEM jest Ayaz a i Oyku zaczyna znowu lekko idiocieć ;))))) co nie napawa optymizmem...... niestety.....
I jeszcze skrzecząca Onem ..... jej postać jest tak przerysowana w tej serii, że aż mi mierźnie..... a nie bawi
nie wiem może ja się uprzedziłam do tej II serii..... ale spieprzyli ją konkretnie..... przecież nikt nie wymagał, żeby było cukierkowo cały czas , ale mogli uspokoić wątek protów, a np. żeby Oyku i Ayaz skupili się na problemach innej pracy serialowej ..... nie byłoby fajniej, a tak to ciągle w centrum uwagi jest Oyku i jej problemy z firmą i Ayaz i jego poddaństwo matce..... bo tego zdrową relacją matka - syn nie można nazwać ...... a wyżyłam się ;)))

Margoargo

Ayaz papuć haha ;) tak, i jeszcze jaki ;)

Skoro Oyku wiele razy prosiła Ayaza, by nie pomagał jej za jej plecami, to po kiego grzyba Ayaz znowu to zrobił ??? Potem zdziwiony, że zła.
A Oyku - mogłaby czasem przyjąć pomoc męża. Przecież to normalne, że ludzie w małżeństwie sobie pomagają.

Ja myślałam jednak, że oni o coś poważniejszego, dramatyczniejszego się pokłócą.
A tu o 2 rzeczy
- bo Ayaz pomógł żonie bez jej wiedzy
- bo Mete spotyka się z Naz

No może się w końcu dogadają, moja znajoma doświadczona mężatka opowiadała, że przez rok po ślubie bez przerwy kłóciła się z mężem i to dosłownie o wszystko, że mało co noże nie zaczęły latać :D:D
Ale potem im minęło.

No wiadomo, że czasem małżonkowie się kłócą, czasem nawet o drobnostki, bo w końcu złość na tych, których najbardziej kochamy, jest największa.
Jednak to serial, więc niech nie mordują nas takimi ciągłymi żałosnymi kłótniami o duperele.

Ayaz maminsynek - potrzebne mu kubeł LODOWATEJ wody na głowę.
Niech się stanie coś takiego, żeby go otrzeźwiło.
Np. żeby przez Onem, Oyku miała jakiś wypadek czy coś ;)))

Vanessa100

Nie wiem , w którą stronę dryfuje ten serial ale chyba prosto na skałę lodową jak titanic ;))) zgroza co ci scenarzyści wymyślają..... ja rozumiem kłótnie w początkowej fazie małżeństwa..... tylko, ze w przypadku Oyku i Ayaza to tak jak piszesz kłótnie o duperele przypominają ..... III wojnę światową...... czy zmienią Ayaza śmiem wątpić......teraz jest nie tylko wielkim PAPUCIEM, ale i stracił gdzieś swoją dorosłość z I serii..... jak go porównuje do Omera z kiralik to wiesz jak blado wypada...... szkoda słów....

Margoargo

Byle problem, a oni nie dość, że nie potrafią o tym porozmawiać (albo w ogóle ukrywają, jak ayaz ostatnio "jak jej to powiem???") , to jeszcze od razu ten problem urasta u nich do rangi III wojny światowej (hahha podoba mi się to twoje stwierdzenie :D)

Ayaz najfajniejszą postacią i najbardziej realistyczną był, gdy był aroganckim kobieciarzem.
Potem stał się przerysowany
- książę z bajki (który ciągle funduje ukochanej bajkowe niespodzianki, które w pewnym momencie stały się nudną parodią) oraz jednocześnie kapceć spełniający wszelkie kaprysy swej kobiety
- teraz znowu jest kapciem - PAPUCIEM :D:D, z tym, ze teraz ulega mamuni.
I jeszcze focha się (jak Oyku w 1. serii)

Vanessa100

Vanessa my znowu za chwilę całą książke napiszemy na temat jak spieprzyć II serię ;)))) sezonu na miłość ..... tyle gorzkich żali na temat prowadzenia wątku małżeństwa protów żeśmy tu wylały, że głowa mała ;)))

Zgadzam się też chciałabym powrotu Ayaza męskiego cwaniaczka z początku I serii.... ciągle nawracam do Omera, ale jakbyś pooglądała kiralik to byś się przekonała, że można zrobić postać...... taką, że się nogi uginają.... nie tylko z powodu urody ;))))

Margoargo

Książka "Czereśniowe gorzkie żale" hahahha :D

2. seria powinna być wzorem dla innych producentów i scenarzystów "jak nie nagrywać serialu" :D

Ależ wierzę, że Omer to super postać, wierzę Wam na słowo.

Mam nadzieję, że Serkan kiedyś zagra jakaś fajną, realistyczną, robiącą wrażenie postać.
Tyle tych seriali tureckich robią, może go gdzieś wezmą.
Na czarny charakter chociażby ;)
Byle nie przerysowany książę z bajki albo papuć-synuś mamusi jak w KM.

Vanessa100

Tytuł naszej kolejnej książki świetny ;)))))

Ty w końcu ulegnij moim namowom i obejrzyj chociaż jeden odcinek Kiralik ask.......tym bardziej ,że dziewczyny tłumaczą jak szalone już mają 10 odcinków przetłumaczonych ;)))

Tak Serkan czarny charakter...... to byłoby coś ;)))

Z tego mojego pisania znowu mi się klawiatura wścieka ............. ble a tak już było dobrze ;)

Margoargo

Cześć Wam :) Muszę się przyznać,że zerknęłam przez moment na kiralik i chyba zostanę z nim dłużej. Niedługo się biorę za oglądanie,bo na sezon raczej nie ma co liczyć :D
Margoargo,masz jakieś ulubione sceny? Może od nich zacznę oglądanie :)

madzik_867

Cześć Madzik ;)))) jak dobrze Cię widzieć ;)))

Kochana przejdź do wątku o kiralik ..... tam mnóstwo komentarzy .... zwłaszcza moich i Pauli ;))))

madzik_867

A sceny;))) hmm nie wiem co już widziałaś . bo ja na bieżąco jestem więc wiesz ile Ci mogę zapodać scen;)))

Margoargo

wiesz,ja dopiero zaczynam,więc widziałam niewiele ale nie mam nic przeciwko spoilerom :))))
dobra,zaraz wbijam na odpowiedni wątek i poczytam co tam naskrobałyście :D

madzik_867

To może zacznij od pierwszych odcinków bo jak na razie do 7 są z polskimi napisami..... a 8 , 9 i 10 będą na dniach..... bo 20 odcinek to odlot..... ale jednak trzeba prześledzić trochę wcześniejsze odcinki ;)))

Margoargo

tak zrobię :P
dobrze wiedzieć,dzięki

ocenił(a) serial na 9
madzik_867

Witaj Madzik :D Dawno Cie nie było :D

Fajnie,ze udało nam się " zarazić " kolejna dziewczynę Kiralikiem.

sloneczkO_1

Rodzina kiralikowa nam się rozrasta ;))))

sloneczkO_1

Racja,dawno tu nie zaglądałam.Pewnie głównie przez sezon którego już nie śledzę. A co do Kiralik...zawsze to jakaś świeżość,coś nowego,więc warto spojrzeć :)))))))

Vanessa100

Super fotostory o Mete ;))))))
"Mete jest pedałem
Właśnie się dowiedziałem
Że duszą i ciałem
Mete jest pedałem (...)"

http://www.telenowele.fora.pl/telenowele-wyemitowane,70/sezon-na-milosc-tv-puls- 2014,30576-9285.html#5502618

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Zwiastun po polsku :D
https://youtu.be/6ItWk4TIEBc

sloneczkO_1

Oyku dalej przymyka oczy, gdy Ayaz jest półnago lub całkiem nago? :D:D
Myślałam, że ten etap wstydliwości ma za sobą ;)

Szmapet nie chce jabłka ;)))))
Do Naz powiedział "Seyma"

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Do dziewczyn dołacza Olcay ha ha

Ayaz tak przytulił Oyku,ze ta zaczeła sie dusic ha ha

Znowu zapowiada sie ciekawie,choc to wszystko juz było.

Ja pewnie zobacze.Narzekam,ale jakos nie potrafie sie tego wyrzec ha ha

sloneczkO_1

Co Ayaz ma na lewej skroni? Takie różowe? Szminką go pomalowala ze złośliwości czy co? :D:D

No odcinek zapowiada się ciekawie.

"Narzekam,ale jakos nie potrafie sie tego wyrzec ha ha" - ja tak samo ;)
Nadal interesują mnie dalsze losy bohaterów i ogólnie info o serialu ;)

Vanessa100

ja też narzekam ale śledzę teleforum ,nasz wątek na filmwebie to lektura obowiązkowa oczywiście ;)))) oglądam przetłumaczone zwiastuny tylko do obejrzenia całych odcinków straciłam zapał ......... może mi się odmieni ;)))))

Vanessa100

właśnie chciałam Wam napisać, że płaczę ze śmiechu jak czytam dziewczyny z telefor.... ich inwencja twórcza mnie przeraża;))) ale trzeba przyznać świetne są ;))) i tak samo jak my "kochają" Melepetę ;))))))

Margoargo

Szmapet jest ogólnie znany i (nie)lubiany :D:D

Vanessa100

Dziewczyny z telefor dobre są w tym jak się wzajemnie straszą , że jedna drugiej wyśle zdjęcia Szmapeta ;))) trzeba przyznać, że my chociaż nie jesteśmy "mściwe" ;)))

Margoargo

:D:D:D
Powiesić sobie można nad łóżkiem to zdjęcie Mapeta
http://4.bp.blogspot.com/-uFEXQoGKVXY/U_HrFMR4emI/AAAAAAAAFpU/4NqFyhoKI5M/s400/k iraz%2Bmevsimi-mete1-diziveoyunculari.blogspot.com.tr.jpg

i koszmary nocne gotowe :D

Vanessa100

Siostra !!!!!!! Ty się zapatrzyłaś na dziewczyny z telefor nie strasz mnie........ bo nie zasnę ;))))

Spoko zaaplikuje sobie dawkę Umusia przed snem to mi się nie będą koszmary szmapetowskie śniły - miejmy nadzieję ;)))

Margoargo

Niedawno weszłam do wątku "Odcinek 27" (ten, gdy Oyku i Ayaz byli w nawiedzonym pensjonatem rodem z horroru)
I ubawił mnie dialog (cytuje bellę93)
- uważaj na siebie, trzeba było wziąć coś TWARDEGO
- schowaj się za mną

:D:D:D::D:D :D

Vanessa100

Vanessa zaczynasz "kosmacić" ;)))) pora odpowiednia ;)))

Margoargo

tak ;) pora idealna hahaha ;)

Tak mnie ten dialog rozbawił, że z tym dialogiem na ustach zasnę ;)))))

Tak sobie myślę, że w następnym tygodniu rating znowu będzie niski (choć obym się myliła, nadzieja matką głupich :D:D).
Pani reżyser wpada na plan i krzyczy "Kamery gotowe, wszyscy gotowi?!
Serkan rozbieraj się do rosołu! Szybko! Trzeba podnieść ratingi i uratować serial. A kto jak nie ty?"
:D:D:D

Głupawka mnie łapie ;))))

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Vanessa nadzieja umiera ostatnia :D

Vanessa100

Vanessa ;))))) dziękuję Ci siostro , bo nawilżasz skutecznie moje oczy ;)))) płaczę ze śmiechu ;)))) przy Tobie zespół suchego oka mi nie grozi ;)))))))))

Po takiej akcji Pani reżyser rating to poszybuje w Polsce ;))))) w Turcji będą demonstracje ;)))) przeciwko goliźnie w serialach ;))))

Margoargo

"Vanessa ;))))) dziękuję Ci siostro , bo nawilżasz skutecznie moje oczy ;)))) płaczę ze śmiechu ;)))) przy Tobie zespół suchego oka mi nie grozi ;)))))))))"

haha proszę bardzo :D Cieszę się :D
Wy też mnie często rozśmieszacie ;)

Tak, w Turcji golizna nie przejdzie.
Jakby Serkan grał w Polsce, to co innego
- Serkan, rozbieraj się.
- Ale ja się wstydzę ;))))
- Jesteś profesjonalistą czy nie???!!!
D::D:D

Vanessa100

Serkan: nie rozbiorę się , bo rzucą się na mnie ayazoholiczki z filmwebu........ niech Pani reżyser spojrzy jaki mają wygłodniały wzrok ;)))))

Margoargo

hahhahahhahha ;)

Vanessa100

zaczęłaś kosmacić to masz ;)))) hahahhaha

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Będzie uciekał przed nami ?
Nie sądzę .Będzie się cieszyl,ze tyle pieknych dziewczyn dookola i będzie miał co noc inną jak za dawnych czasów
Juz kiedys miałysmy tu ustalony grafik kto ,gdzie i kiedy ha ha

sloneczkO_1

No wiesz teraz jak jest już po nocach z Oyku i nie jest w wymuszonym celibacie..... to może Ayaz nie być taki skory do figli z nami ;)

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Ostatnio maja kryzys ,wiec wszystko jeszcze przed nami :D

sloneczkO_1

Nastepna kosmaci ;)))
A Ayaz to poszedłby po rozum do głowy albo pomyślał inną częścią ciała to wiedziałby, że przy żonie trzeba trwać i o nią zabiegać bo znowu mu się przymusowy celibat szykuje ;)))

Teraz ja kosmacę ;)))

Margoargo

Rację masz.
Niech Oyku ciągle "boli głowa" i codziennie odwraca się do męża plecami w łóżku.
Może to zmobilizowałoby Ayaza do przemiany :D

sloneczkO_1

"Wszystko przed nami" - był taki serial na jedynce D::D

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Cały odcinek 27 mi się bardzo podobał :D

Tych tekstów i przekomarzanek mi najbardziej brakuje.
Pomijajac fakt,ze niczego nie rozumiem ha ha

No i oczywiscie denerwuje mnie "bezjajeczny "Ayaz

sloneczkO_1

ogólnie to II serii brakuje świeżości ;))))

No i AYaz - " bezjajeczny" i papuć jakich mało...... zaczyna mnie denerwować bardziej niż Oyku ;)

Margoargo

"No i AYaz - " bezjajeczny" i papuć jakich mało...... zaczyna mnie denerwować bardziej niż Oyku ;)"

Mnie też !
Jak pisałam, wylać mu wiadro lodowatej wody na głowę czy coś ;)
Niech Oyku w dowód protestu przeciw maminsynkowatości męża, wyprowadzi się i zagrozi rozwodem .
I niech zacznie się spotykać z innym facetem.
oooo tak :D

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Juz cos pod koniec 56 odcinka przebakiwala o rozwodzie.
Podobno przyznala Ayazowi racje ,ze nie powinni sie pobierac.
Tak napisaly dziewczyny na teleforum.
Dowiemy sie jak przetłumaczą

sloneczkO_1

też to czytałam na teleforum.

Niech Ayaz się opamięta wreszcie i niech mu Oyku dogryzie maksymalnie.
Nie będę go żałować ;)

Vanessa100

hahhaha rozwodem to Oyku już grozi Ayazowi w zwiastunie albo w końcowej scenie 56 odcinka ;))))
Inny facet hmmmmm nie wiem czy to Ayaza postawi do pionu , no chyba że wróci Derin............. hahahha zrobiłam się mroczna ;)