PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724152}

Sezon na miłość

Kiraz Mevsimi
2014 - 2015
8,2 1,7 tys. ocen
8,2 10 1 1715
Sezon na miłość
powrót do forum serialu Sezon na miłość

Po ostatniej kłótni pomiędzy OyAz Oyku podejmuje decyzję, by rozpocząć od nowa od podstaw. Wraca z matką do dzielnicy.
Zamierza wrócić do prawdziwej siebie.
Oyku i Seyma podwijają rękawy i otwierają nowy sklep w dzielnicy.
Ayaz jest przekonany, że Oyku nie może być długo bez niego.
Para podejmuje zabawny zakład.
Wszystkie pozostałe pary również się w niego angażują.
Czy kobiety poradzą sobie bez mężczyzn albo mężczyźni bez kobiet?
W celu zdobycia Mete Seyma zaczyna zaciętą walkę.
Zazdrość Burcu o Selale trwa nadal. Emre jest w trudnej sytuacji w związku z tym.
Sibel w celu zachowania zdrowia psychicznego sprowadza po pomoc bardzo przystojnego mężczyznę.
Lecz Ilker nie siedzi bezczynnie.
Natychmiast reaguje w postaci seksownej kelnerki.

Źródło - teleforum

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Oyku mu powiedziała : " Skąd Ci się to wzieło " to sie zorientował,ze jednak ma jaja ha ha

sloneczkO_1

hahahahha sloneczkO_1, jesteś coraz lepsza w poczuciu humoru i kreatywności ;))

Czyli Oyku naprowadziła Ayaza na to odkrycie ;))

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Ucze się od najlepszych :D

sloneczkO_1

Twoja nauka nie idzie w las;))) oby tak dalej.... jeszcze jeden serial turecki oprócz KM i KA i wszystkie będziemy doktorami habilitowanymi z poczucia humoru i kreatywności.... założymy sobie katedrę hahaha i instytut. gdzieś musimy uczyć następne pokolenia ..... hahaha

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Jeszcze oglądałam 1 odcinek Cilek kokusu i jak będą tłumaczyć to będę go śledzić ha ha

sloneczkO_1

Podobno w Cilek Kokusu w każdym odcinku na przemian kłócą się i godzą ;))

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Tez tak słyszałam. Zobaczymy. Narazie jest fajnie , bo dopiero co się poznają.

sloneczkO_1

hahah Siostra też oglądam Cilek.... zaczęłam już po turecku chyba 10 odcinków miałam przejrzane...... a zaczęłam nawet wcześniej niż Kiralik.... hahah ta turecczyzna mnie kiedyś wykończy.....

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Ja tez oglądałam do 10 a potem przestałam z braku czasu i zrozumienia.
Teraz będę oglądać od początku z napisami.
Komentować będę na stronce o Cilek , który kiedyś założyła mistrzyni.
Możesz tam zaglądać jak masz ochotę.

Tak turczyzna nas zalewa ha ha

sloneczkO_1

A oczywiście, że będę tam komentować .... wiesz, ze jak mi się teraz KM skończy to gdzies muszę dać upust swojej twórczości ;))))

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Dokładnie :-D

Margoargo

Mnie tytuł Cilek kokusu kojarzy się z kokosem ;)
Po wrzuceniu w google translate wyszło, że to "truskawki zapach" ;))
kokosu ani śladu ;)

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Tak" zapach truskawek"
Tez mi się tak kojarzy :-D

Vanessa100

Tak Vanessa bo to zapach truskawek tak chyba translator tłumaczy.... już kiedyś pisałam, że turcy lubią swoje seriale nazywać owocowo ;))) był sezon na czereśnie, jest zapach truskawek :)

Margoargo

Wczoraj pod koniec była scena, jak Oyku i Seyma kupują czy wynajmują lokal na butik.
I tam był napis "kiralik coś tam"
Kapnęłam się, że "na wynajem" ;))
coraz więcej słów rozumiem hahhaha ;)
ale Wy więcej umiecie słówek ;))

Vanessa100

ja już zaczynam proste zdania rozumieć.... przerażenie mnie bierze... nie mówiąc o tym, ze ostatnio przeplatam polski tureckim.... ostatnio zawołałam do mojej znajomej dur ( co znaczy stój) zamiast powiedzieć stój ;)))

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Tak dur często powtarzali wczoraj na kręglach. Tez zajarzylam.

Jeszcze bidaka (czy jakoś tak)- chwile

Jeszcze trochę i zamiast po polsku będziemy tu pisać po turecku ha ha

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Ja tez to zrozumialam.
"Lokal do wynajęcia":-D

Jeszcze zrozumialam jak Ayaz mówił :"Ach annem ach." Jak Oyku pokazała mu ten pozew rozwodowy. Wiedziałam, że to Onem za tym stoi.

Coraz więcej jest tych słówek , które rozumiem , ale oni mówią tak szybko , że nie da się wszystkiego ogarnąć.

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

hahahahhahaha :D
może mu odrosły

mistrzyniF1

:D:D

To już jakiś czas temu mu musiały odrosnąć, bo zapłodnił Oyku :D

Vanessa100

hahaha Wy mnie kiedyś zabijecie.....

Margoargo

:D

Co do naszych scenariuszy, to rzeczywiście - najwięcej napisałam ja z Tobą - Margoargo ;))
Faktycznie, możnaby je znaleźć i wrzucić do jednego wątku.
Tylko ciężko byłoby, bo są porozrzucane w różnych wątkach ;)))
Tyle tych postów opublikowałyśmy, że hej ;)

Na teleforach jedna napisała, że chciałaby zobaczyć poród i panikującego Ayaza.
A marta87 - że wolalaby, żeby Ayaz stanął na wysokości zadania, a to Ouyku panikowała.

Niby tak, ale z panikującym Ayazem byłoby śmiesznie ;)))
Zawsze są to śmieszne sceny w serialach czy filmach, jak facet panikuje w takiej sytuacji ;))))

Tylko, jak oboje zaczną panikować (a Oyku to niezła panikara), to kto tam ogarnie ta sytuację?
Chyba tylko położna :D

Vanessa100

ale wiesz Siostra, że my chyba najwcześniej już stworzyłyśmy te scenariusze porodu ..... czego myśmy tam nie wymyśliły.... chyba nawet 2 wersje jedna z panikującym Ayazem... coś o cuceniu go też pisałyśmy, a drugi z Ayazem stającym na wysokości zadania....

Margoargo

No pewnie, ze my najwcześniej ;)
trzeba będzie zastrzec sobie prawa autorskie do naszych pomysłów, nie widzę innej rady :D

Nie przypominam sobie, żeby w naszym scenariuszu z porodem Ayaz stanął na wyskokości zadania ;)
Nie stał, a za to upadł (kopnięty w klejnoty przez Oyku :D:D). A potem zemdlał - dwa razy zemdlał ;))

Był jeszcze wcześniej scenariusz , że to Ayaz był w ciąży hahhaha ;)

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

hhahahah :D
stał się cud

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Nie mam do nich pytań.

Za szybko moim zdaniem kończą te wątki ,bo dużo pourywają i będzie zaginięcie w akcji pewnych postaci ha ha

sloneczkO_1

hahha zaginą w akcji wątki, postaci.... ale oni tacy są ... psa jak zgubili ok. 30 odcinka to go do dziś nie znaleźli.... no chyba, że w 59 odcinku.... tak jak pisze Mistrzyni.... Ayaz otwiera drzwi wejściowe a tu piesek.... oczywiście trochę wyrośnięty powraca.....

Margoargo

Wraca piesio i mówi do Ayaza (jak w tym kawale o mężu wracającym nad ranem) - "Ja tylko po gitarę wróciłem"
:D:D

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Dobre ha ha

sloneczkO_1

Super Ayaz dogadał matce ;))
Pisałam wczoraj, że był sexy, gdy się tak wściekał ;)

Nie mógł wcześniej tak się stawiać Onem ???

Vanessa100

nie mógł, bo scenarzyści jakby mogli to jeszcze by tę postać spieprzyli, ale im widzowie w ratingach podziękowali

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Tak widz ma zawsze racje i nie da sobie w kasze dmuchac
Jak nam sie cos nie podoba to głosno o tym mówimy

Tv puls postanowił zaniechać puszczania " Sekretu " i Santy Diabli" a "To moje Życie " podzielić na części

Widz rządzi :D

sloneczkO_1

A jakby tak w finale zaskoczyli nam jeszcze jedną rzeczą - że Oyku urodzi bliźniaki ;))) hahahha
Pisałam o tym kilka razy, że bym tak chciała ;)
Na teleforach tez niektóre o tym wspominają ;))

Oyku po takiej informacji od lekarza mogłaby zemdleć ;)))

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

To byłoby fajne.Od razu parka :D

sloneczkO_1

Właśnie, przecież planowali parkę - chłopca i dziewczynkę ;)
To mogliby za jednym razem ;)

sloneczkO_1

e sekret już wrócił.... do TV Puls.... po kilku miesiącach negocjacji się dogadali ( a dokładniej po nagonce przez widzów puls się ugiął - tak na to patrzę ) .....

Margoargo

na teleforach zasnawiają się, kiedy dokładnie doszło do tego zapłodnienia ;))
Czy w Rzymie czy po akcji z nożyczkami ;))))

Przecież mogło dojść jeszcze kiedy indziej, ich wszystkich "razów" nie muszą nam pokazywać

Vanessa100

Dokładnie od czasu Rzymu Oyku i Ayaz sypiali ze sobą dość regularnie, więc kiedy to nastąpiło nieważne......

Margoargo

Tu jest nasz (mój i Twój margoargo) wspaniały, autorski scenariusz z porodem Oyku ;)))
(Temat - Odcinek 53, strona 19)
http://www.filmweb.pl/serial/Sezon+na+mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-2014-724152/discussi on/Odcinek+53,2693210?page=19

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Zobaczę jak będę na komputerze, bo na komórce będę musiała przewijać te 19 stron a to trochę potrwa ha ha

sloneczkO_1

Powinna ci się od razu włączyć 19 strona.
Bo podałam od razu gotową 19 stronę

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

No niestety nie ha ha
Wogole na mojej komórce to nie pokazują się wszystkie komentarze i potem je dopiero widzę po jakimś czasie.

sloneczkO_1

aha ;) rozumiem

Margoargo

Ayaz wieczorem po całym dniu na porodówce xDDD
http://fragmani.kirazmevsimi.com/wp-content/uploads/2015/01/kiraz-mevsimi-27-fra gmani-296x167.jpg

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Biedaczko tak się zmeczyl .

sloneczkO_1

hahahahahaha ;) Ayazina jaki zmaltretowany i umęczony ;)
Bardziej niż Oyku ;)

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Mężczyźni bardziej przeżywają niż kobiety :-D

sloneczkO_1

;)
Ty wiesz o tym lepiej od nas ;)

sloneczkO_1

Na teleforach podejrzewają, że urodzi się dziewczynka, dlatego że w tym koszmarze sennym z poduszką byłą dziewczynka ;))

Tylko to była blondynka, więc nie wiem, po kim ;)
Chyba, ze potem włosy jej ściemnieją ;)

Vanessa100

Dziewczynka blondynka jak to po kim po babci Onem... zresztą w tym koszmarze może to młodsza wersja Onem ;)))
hahahha tak mi się skojarzyło;)

No zobaczymy co też nawywijają w tym 59 odcinku.... i pomyśleć, że chcieli nakręcić prawie 100 odcinków a II serii widzowie pozwolili im tylko na 8 - toż to porażka totalna.... nawet do tych 13 nie dociągnęli.....