PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554657}

Shameless - Niepokorni

Shameless
2011 - 2021
8,2 51 tys. ocen
8,2 10 1 50750
7,8 6 krytyków
Shameless - Niepokorni
powrót do forum serialu Shameless - Niepokorni

4 sezon-wtf?

użytkownik usunięty

czy tylko ja mam wrażenie że serial drastycznie obniżył loty w 4 sezonie? Nie ma w nim nic śmiesznego i zwyczajnie jest nudny w porównaniu z pierwszymi 3 sezonami! Przyznacie mi rację?

użytkownik usunięty

Fakt, było więcej dramatu niż komedii, ale wciaż utrzymuje się na bardzo wysokim poziomie.

ocenił(a) serial na 10

Ja się nie zgadzam, serial nadal trzyma poziom. Rzeczywiście, w 4-tym sezonie więcej mogliśmy zobaczyć dramatu niż komedii, ale to nie znaczy, że nie dało się pośmiać. Ponadto mnie sezon 4-ty wcale nie nudził, wręcz przeciwnie, z wytęsknieniem czekałam na kolejne odcinki.

użytkownik usunięty
Zuzhet88

Tak ale brakuje problemów w rodzinie, jest ich mniej żyje im się lepiej itp. Nie przepadałem za Ianem ale jednak trochę go brakuje podobnie jak Jimmy'ego. W serialu zrobiło się pusto. Postaram się obejrzeć sezon do końca z nadzieją że Frank wyzdrowieje i zacznie znowu zatruwać im życie. W 5 sezonie oczekuję powrotu do korzeni serialu bo sezony od 1-3 były jak dla mnie świetne i przezabawne, to humor który do mnie trafia:)

ocenił(a) serial na 10

Fakt, 4 sezon nie jest tak zabawny jak poprzednie ale dalej trzyma poziom, są różne zwroty akcji itp. ;)

użytkownik usunięty

Rzecz w tym, że ten serial to nie komedia, a komediodramat - i to naprawdę niezły. To, że 4. sezon jest bardziej gorzki niż poprzednie wyszło na plus i oczekuje tego w sezonie kolejnym, choć znając Showtime i ten serial spadnie poziomem.

ocenił(a) serial na 9

Nie zgadzam się. 4 sezon jest po prostu inny niż poprzednie. Scenarzyści jakoś tak poprowadzili wątki, że wszystkim (oprócz Lipa) się w tym sezonie strasznie życie popsuło i przez to nie jest zbyt śmiesznie, a bardziej dramatycznie i "życiowo".

Zauważ że właściwie każdy bohater oprócz Sheili i Mandy zupełnie zmienił swoje podejście do życia. Frank umiera cały sezon, Fiona bawi się w Franka, Ian z porządnego chłopaka staje się szmatą, Debbie i Carl dorastają płciowo, Vi i Kev starają się/mają dzieci... To ciężki okres dla każdego z nich, ale wydaje mi się że na początku następnego sezonu wszystko wróci do "normy" i komedii będzie więcej.

P.S.
Mimo że to najmniej śmieszny sezon, to była w nim chyba najbardziej zabawna scena. Ściślej ta, w której Sheila i Sammi rozmawiają z taksówkarzem-chirurgiem. Umarłem ;)

P.S.2
"Niska śmieszność" tego sezonu wynika moim zdaniem też z tego że bardzo mało w nim Sheili i Joeyego, bo to oni byli najzabawniejsi ;)

ocenił(a) serial na 10
MidnightBitch

orientuje sie ktos kiedy 5 sezon ma byc ??

ocenił(a) serial na 10
yetty

Pewnie jak poprzednie w styczniu.

ocenił(a) serial na 8
KamilKWLK

Jestem na 3.odcinku 4 sezonu i zastanawiam się, czy Ian pojawi się w tym sezonie? Bo jednak, jak ktoś już wyżej wspomniał, trochę go brakuje, więc jestem ciekawa, czy nie mógł grać, czy celowo nie ma go w kilku pierwszych odcinkach?

ocenił(a) serial na 10
Ayashi_2

Chyba w 4 odcinku Twoja ciekawość zostanie rozwiana :)

ocenił(a) serial na 10

Nie zgadzam się, to znaczy nie było tyle śmiesznych scen w czwartym sezonie niż w poprzednich trzech, ale serial mimo wszystko utrzymuje poziom. Ja kocham Shameless ponad wszystko i jest to mój ulubiony serial (na pierwszym miejscu z Queer as Folk).

ocenił(a) serial na 6

Nie jest tak śmieszny, ale taki bardziej mi się szczerze mówiąc podoba.

ocenił(a) serial na 10
MatiasPL96

Mnie też się taki bardziej podoba, widać wszystkie emocje i czasami można sobie popłakać i nie tylko ze śmiechu ;)

Nic śmiesznego ? Dialogi i niektóre sceny kilka razy prawie zwaliły mnie z krzesła :) Oglądam po angielsku więc nie wiem jak tam wersja po naszemu, może nasi tłumacze psują teksty ;)