Witam szukałam coś na ten temat, ale w większości są tylko posty po odcinkach. Czy to jest ciekawy serial? wciągający? czy śmieszny? smutny? czy różny?
wszystko czego szukasz - patrząc na Twój post, znajdziesz w Shameless :] moim zdaniem - jeden z najlepszych jakie oglądałam :)
hanna montana już zaliczona jeśli chodzi o seriale teraz szukam czegoś innego. A szczególnie omijam takie komentarze ^^
Dla mnie ten serial był ogromnym zaskoczeniem, bo zupełnie nie spodziewałam się czegoś tak dobrego. Przez pierwsze kilka odcinków nie byłam pewna, czy warto kontynuować oglądanie, ale im dalej, tym zdecydowanie lepiej. Gatunkowo to mieszanka komedii i dramatu, początkowo chyba przeważa to pierwsze, ale tegoroczna seria była już chwilami śmiertelnie poważna. Ze swojej strony polecam - świetne aktorstwo i muzyka, plus bardzo dobrze napisane postaci. Ale każdy ma swój gust i nikt raczej nie odpowie Ci na pytanie, czy serial Ci się spodoba:)
Ja zaczynałem 2 razy ten serial. Najpierw obejrzałem w wolnej chwili pół odcinka - okej ciekawa komedia, kiedyś się zainteresuję. Po paru miesiącach, miałem dużo wolnego czasu i przysiadałem którejś nocy. Po tygodniu miałem 3 sezony zaliczone. Niesamowity serial. Nie jest to głupia komedia. Właściwie, to z każdym kolejnym sezonem komedii było co raz mniej. Serial trzyma poziom przez wszystkie sezony, a zakończenie 4 jest genialne. Po obejrzeniu 4 sezonu zmieniłem ocenę z 9 na 10 oraz zmieniłem ocenę paru innym serialom, bo tak naprawdę tylko w przypadku shameless czekałem cały tydzień na nowy odcinek. Nie miałem takiego parcia ani na Breaking Bad ani na inne świetne seriale.
Serial jest bardzo ciekawy, wciąga i to natychmiast. Ja od pierwszego odcinka nie mogłam przestać. Bywa bardzo śmieszny i momentami smutny (komedia + dramat). Powinien Ci się spodobać. Jest szalenie życiowy od nieco innej strony, takiej brutalnej ale z pewnością niektórym dobrze znanej.
mnie zachwycił już pierwszy odcinek, zdecydowanie nie ma w nim amerykańskiego snu, za to jest dużo humoru i zaskakujących zwrotów akcji, mój ulubiony serial. Patologiczna rodzinka, w której dzieci przejmują role dorosłych a dorośli zachowują się jak dzieci, każda postać jest wyjątkowa i wyrazista.
Faktycznie mieliście racje! Dobrze, że się zapytałam, bo nie byłam przekonana do tego aby oglądnąć ten serial. Jeden odcinek za drugim i niestety w niedługim czasie oglądnęłam do końca i teraz czekam na kolejne odcinki. Warto obejrzeć - bardzo ciekawy serial i ciekawi aktorzy. Tak to pokazane, że trochę przerażające. Ale takie życie