PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 240 tys. ocen
8,5 10 1 240230
7,9 53 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Nie bardzo wiem, ile wygrał. Na pewno jedna dla Scotta, jedna Moffatowi się trafiła, kolejna
za dźwięk, editing: fiction + nominacje. Czy coś takiego, strona BAFT mnie przerasta.

Gleek99

Moffat nie dostal BAFT-y za Sherlocka, wiec dodac nie mozna ;P

ocenił(a) serial na 9
Nela

Na stronie jest napisane, że dostał za "A Scandal in Belgravia" w kategorii "writer". Choć nagrodę specjalną też powinno mu się dopisać.

Gleek99

Na gali przedstawiali to jako nagrode specjalna o ile dobrze pamietam, nie bylo zadnego wspominania o tym, ze za Sherlocka, jedynie zrobili najgenialniejsza rzecz na swiecie i nagroda byla prezentowana przez Benedicta i Matta :)
Strony nie sprawdzalam niestety...

ocenił(a) serial na 9
Nela

Jeśli dobrze zrozumiałam, są to dwie inne nagrody: dostał i specjalną, i dla scenarzysty 2012.
Samej gali nie widziałam, jednak gdybym się nie spóźniła, pewnie płakałabym ze szczęścia. MATT I BENNY?!!!! RAZEEEMMMMM?!!!! Holy universe.

Gleek99

I oczywiscie bylo to genialnie powiazane z Sherlockiem i Doktorem- dawno nie zachowywalam sie tak fangirlowsko gdy Dara ich zapowiadal i w trakcie ich calej wypowiedzi ^^ Takie rzeczy tylko w genialnej brytyjskiej telewizji :D

Nela

Za całokształt dostał 27 maja, a dwa tygodnie wcześniej za scenariusz do "Skandalu". Ogółem "Sherlock" w tym roku dostał cztery BAFT-y.