Postanowiłam zgapić tą zabawę od fanów HP i Supernatural. Mam nadzieję, że się Wam spodoba.
ZASADY są bardzo proste, zadajemy pytanie a następna osoba odpowiada i od razu zadaje swoje.
Na rozgrzewkę coś łatwego: jakie imię posiada Anderson?
Pierwszy brzmiał mniej wiecej tak - "If brother has green ladder arrest brother. SH" /jeżeli brat ma zieloną drabinę aresztujcie go.
Przepraszam, zapomniałam o zadaniu pytania. Pod kogo podszywał się Moriarty w domu reporterki- imię i nazwisko :P
"Jak idzie pisanie bloga?" w gabinecie terapeutki. A teraz jaaaa. Będzie proste. Jaki dzwonek w tel. ma ustawiony Moriarty? Zespół i tytuł :)
Za tarczą Big Bena :D
"-Jak trudno jest ci powiedzieć, że nie wiesz?
-__________________________________________"
"Nie wiem". (o ile dobrze kojarzę powiedział to Moriarty do Sherlocka w "His Last Vow")
* Co podczas oglądania tv przez Sherlocka, wskazywało, że bohater show "nie jest ojcem chłopca" ? (The Great Game)
Chciałam z wami pograć ale nie mam pojęcia :c dajcie jakieś łatwiejsze pytanie :c
Nie ważne znam odpowiedź! Kiedy to oglądał zorientował się że nie jest ojcem chłopca ponieważ było coś nie tak z jego spodniami.
Nie wiem dokładnie co ale coś było...
Jak Moriarty przebił się przez hartowaną szybę po klejnoty koronne i jak "przekonał" jedną z przysięgłych aby Go uniewinniono?
Uzył diamentu, a przysięgłych szantażował, przewodniczącej groził, że zrobi krzywdę jej dzieciom.
Jakie są pierwsze słowa jakie wypowiada Sherlock w serialu. Proste wiem :)
"How fresh?"
Ile piwa Sherlock kazał barmanowi nalać do dwóch menzurek? ("Znak Trzech", wieczór kawalerski)
Na samym początku to było chyba 70 ml.
Jak miał na imię chłopiec ze ślubu który nie chciał włożyć garnituru i jak Sherlock Go do tego przekonał?
443,7 ml :)
Chłopiec miał na imię Archie. Sherlock pokazał mu zdjęcia... hmm... ze swoich "spraw".
"-Jakbyś mnie opisał, John? Pomysłowy, dynamiczny, tajemniczy?
-_______________________________"
Billy Kincaid ;)
Co stałoby się z Anglią, gdyby Pani Hudson opuściła Baker Street? :)
Witam, włączam się do gry.
Anglia by upadła.
5 substancji, które Sherlock znajduje na śladach butów porywacza w 2x03?
1. Kreda
2. Asfalt
3. Pył ceglany
4. Roślinność
5.PGPR
W jaki sposób Sherlock nauczył się składać serwetki? ;)
Z YouTube
Kim był morderca z pierwszego odcinka i dlaczego postanowił zająć się "mokrą robotą"? I dlaczego nie udało mu się zabić Sherlocka?
Taksówkarzem, ponieważ miał raka i potrzebował kasy dla dzieci. John go zastrzelił
Jakie były pierwsze słowa Sierżant Sally w pierwszym odcinku serialu?
Jego prostolinijnosci i rzadkości używania mózgu? :p
O co prosi John Lestrada gdy ten odwiedza ich w celi?
W dekolt? :)
Jakie słowa wypowiada SH gdy na imprezie świątecznej pojawia się Molly?
"Oh, dear Lord".
A później:
"Oh, everybody's saying hullo [tak, hUllo ;)] to each other. How wonderful!"
Czym według Sherlocka jest uroda?
"uroda to wymysł oparty na wspomnieniach z dzieciństwa i naszych idolach.."
Oddaje pytanie :p
Gdy Inspektor Lestrade miał aresztować gang który ścigał do bardzo dawna zadzwonił jego telefon. Kto to był co mu powiedział i czego naprawdę chciał?
Sherlock wysłał mu wiadomość prosząc o pomoc, naprawdę chodziło mu o pomoc w napisaniu przemowy dla drużby.
Znowu oddaje pytanie, nie mam dzisiaj pomysłów :c
Henrich (nwm jak to się pisze)
Dowiedział się tego podczas sprawdzania dokumentów? Chyba... ale długo szukał, a może John podał kiedyś pełne imię i nazwisko przez przypadek
Gdy John nie przyjął zbyt dobrze "zmartwychwstania" Sherlok zaczął szukać zastępstwa. Kogo zwerbował i dlaczego ta osoba nie mogła mu dłużej pomagać?
SH zwerbowal Molly Hooper, ale
1.nie mogła mu pomagać bo zareczyla się
2.Sherlock nie do końca był z niej zadowolony
No good? :)
Jakiego koloru bielizny miał chłopak Molly z s1e3? :P
W świecie złotych rybek.
Jak nazywa się kobieta ,której Magnussen chciał pokazać listy jej męża?
"Wszechświat rzadko jest tak leniwy"
Jak miał na imię więzień, który zwrócił się do Sherlocka po pomoc w sprawie morderstwa? ("The Great Game")
Barry ‘Bezza’ Berwick
Jaką radę Lestrade dał Carterowi ("A Scandal in Belgravia")
Aby dał SH pięć minut na miejscu zbrodni i postarał się mu nie przywalić ;)
Wymień 3 zdania, które są często powtarzane w serialu ;)
Skoro nikt nie zadał pytania, to ja to zrobię:)
Pierwsze słowa John do Sherlocka gdy spotkali się w Buckingham Palace w "A Scandal in Belgravia"? :P
"Masz na sobie bieliznę?" :)
Dlaczego John nie chcę już więcej grać z Sherlockiem w Cluedo? :)
Bo według Sherlocka mordercą była ofiara ;)
Kiedy (wg. Sherlocka) policja sobie nie radzi?