PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 238119
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Warto?

użytkownik usunięty

Warto go oglądać ?

ocenił(a) serial na 10

Warto ! obejrzałam w wakacje wszystkie dwa sezony i wcale się nie zawiodłam, wręcz przeciwnie, zostałam wielką fanką :)

użytkownik usunięty
Paulina_Hutcherson

Może się skuszę, oglądam bardzo dużo serialów i jakoś nie ma kiedy zacząć ;) Jestem fanem Sherlocka granego przez Roberta D. J i nie wiem jak będzie z tym Sherlockiem ;dd

ocenił(a) serial na 10

Witaj :) powiem Ci, że ja też zaczęłam przygodę od Sherlocka z Robertem, zakochałam się, później zobaczyłam ten serial i się wciągnęłam całkowicie ;) także myślę, że warto

użytkownik usunięty
Nimfadora_2

Pomyślę i chyba mnie zachęciłeś/aś :)

ocenił(a) serial na 10

Daj znać, jak Ci się podoba :) ja osobiście "wpadłam po uszy" po odcinku "Scandal in Belgravia", ale dziś na tvp2 puszczają od początku, więc obowiązkowo oglądam :)

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

mnie też urzekł ten odcinek! jestem nim wprost zachwycona, oglądałam dwa razy :D

Nie- polaczenie housa z pseudointeligenckim belkotem, klan to to nie jest, ale i tak dramatycznie slabe.

ocenił(a) serial na 10
pitahaya23

Brawo, House był przecież wzorowany na Holmesie więc trudno żeby nie było podobieństw.
Jeśli nie trolujesz to pozostaje mi zacytować "Obniżasz poziom inteligencji na całej ulicy".

pitahaya23

Nie polecam...myślałem że te wszystkie CSI są przesadzone jeśli chodzi o inteligencje tych policjantów...ale przy Sherlocku to są to małe pikusie...facet spogląda na trupa i wie kiedy, gdzie i jaką kupe (za przeproszeniem) zrobił...to jakieś sf.,..nie lubię takiego czegoś

corny33

Nie rozumiem czego się ludzie spodziewali po serialu o Sherlocku Holmesie?
Jak ktoś miał styczność z tą postacią lub np. Housem to powinien wiedzieć o czym to jest.

A co do sf nie przesadzałbym, w końcu wszystko opiera się na dedukcji - nieco przesadzonej z szybkością myślenia ale jednak logicznej.

ocenił(a) serial na 3

Nie. Lepiej obejrzyj tradycyjnego Sherlocka. Ta wersja to s-f a nie Sherlock.

Aldon

Co kto lubi, dla mnie tradycyjny kompletnie nie miał klimatu.

ocenił(a) serial na 3
Grajcz

Nie miały klimatu? to czego się spodziewałeś? kosmitów? Pomyliłeś filmy.

Aldon

Wersja kinowa (bo o tej piszę) bardziej opierała się na sensacji niż kryminalnej zagadce.
Przyjemnie się oglądało ale w przeciwieństwie do serialu wcale nie wymagało skupienia, czysta rozrywka w postaci Roberta Downeya...niby bardziej trzymali się pierwowzoru a wyszło kompletnie bez klimatu kryminału, bliżej mu było do Indiany Jonesa.