Mam tu na myśli różne wiadomości o tym, czego możemy się spodziewać w 3 sezonie.
To na dobry początek:
Exclusive First Look! Benedict Cumberbatch (as seen above) is captured behind the set of the
third series of Sherlock on a Sunday night. Mark Gatiss, co-writer of Sherlock states that
“Sherlock goes into a lot of depression after the famous Fall because he has been so alone
without John and Mrs Hudson, so he decides to shave off all his hair, and thus, becoming a
Bald Sherlock Holmes, it’s quite a good look on him.” Steven Moffat added, “Yes, we went for
this look because it really shows what Sherlock has gone through over the years…”. We
interviewed Benedict Cumberbatch and all he could tell us was “My bald head reflects back the
sunlight, it’s fabulous.” We weren’t able to ask any other questions about the new episodes,
but both writers stated “It’ll be a totally different Sherlock Holmes.” Sherlock returns in March
2016. Mark those calendars Sherlockians.
http :// imageshack. us/photo/my-images/20/tumblrmiv82firax1qlqcns.jpg/
Wygląda na to, że nasz Sherlock będzie łysy..
No pewnie... Za taki pomysł z łysym Benem fandom gotów by był wywieźć Moffata i Gatissa na taczkach.
Moffat w końcu obiecywał frustrację fanów, prawda?
Tylko po czym odróżnilibyśmy Sherlocka od Frankensteina?
Być może to żart. W końcu Moffat i reszta bandy z BBC to naczelne trolle. Zresztą data - marzec 2016 - jest chyba za bardzo odległa. Zdjęcia mają niedługo ruszyć, a 3 lata na wyprodukowanie 3 odcinków to zdecydowanie za długo. Poza tym łysy Cumberbatch będzie wyglądał beznadziejnie.
Też podejrzewałam, że to żart, jak widać potwierdziliście moje przypuszczenia :D Ale jak na razie to jedna z niewielu informacji, którą można znaleźć nt. 3 sezonu. I ciekawa byłam Waszych reakcji :D
Czy tylko ja zauważyłam, że to przerobione zdjęcia z filmu o the fifth estate gdzie nasz BC ma długie blond włosy na Andy'ego?
PREMIERA 3 SEZONU MA BYĆ NA TĘ CHWILĘ W SIERPNIU TEGO ROKU! potwierdzenie wrzucę zaraz i wygląda ono bardziej na słowa Moffata
Super! :) Zapraszam też na nasze nowe forum, gdzie jest już założony stosowny temat (https://iamsherlocked.fora.pl/). :)
Właśnie miałam tam zajrzeć. I jak uspkoję swojego tumblra to wrzucę tego newsa :D
przypuszczam, że nie wypuszczą go w wakacje tylko poczekają do września. Na pewno będą jakieś obsunięcia.
‘Yes, since Benedict is a fast learner and our cast and crew are fast workers, we are soon planning to have a worldwide premier of Sherlock sometime in August of 2013.’” według S. Moffata - 27. lutego to rzekł on.
Obawiam sie, ze to wishful thinking.
Zwykle informacje pojawiaja się też poza tumbrlem
A tu nic, a tzw. żródło wiadomości to piosenka Rickiego Martina "Never gonna give you up" ;-(
Bez dwóch zdań. Poza tym łysy Sherlock to nie Sherlock :-)
Pierwsza seria powstawała w styczniu i emitowali ja pod koniec lipca. Druga - w lipcu, z emisją 1 stycznia. Dlaczego nie mieliby teraz po zdjęciach w marcu wyemitowac w sierpniu/wrześniu? Chyba tylko ze wzgledu na Downton Abbey, zapowiadane na wrzesień (zdaje sie, ze oba seriale puszczaja w niedzielny primetime...) Więc musieliby zdążyć wczesniej. Trzymam kciuki :-)
O rany, zapaliła się we mnie iskierka nadziei!!! Ale cudnie by było gdybyśmy, już pogodzeni z końcem roku albo początkiem następnego, dostali nowy sezon w wakacje... Ale chyba zbyt to piękne :|
Powiem tak: jeśli chodzi o wszelkie daty, polegam na Sue Vertue. Ona trzyma wszystko w garści. Moffat po pierwsze jest znanym podpuszczaczem, po drugie - skąd ma wiedzieć, co sie będzie dzialo, skoro dotąd to Mark Gatiss robił za strażnika planu. Więc skoro pani Moffatowa twierdzi, że koniec roku, to z bólem serca i drżeniem rąk muszę napisać: pewnie tak będzie. Skonczy się Downton Abbey (początek listopada), chwila oddechu, wejdzie Sherlock. Wcześniejsza data jest o tyle malo prawdopodobna, że pewnie są jakieś umowy, ustalenia w BBC. Z drugiej strony to daje nadzieje, że jeśli przyklepali w BBC Sherlocka na jesień, to produkcja stanie na głowie, żeby się wywiązac, mimo przelożenia daty zdjęc.
Akurat w reżyserię Mccarthy'ego wierzę, strona sherlockology jest poważnym źródłem informacji. Tak sądzę :-)
Ciekawa jestem, jak nowi reżyserzy sobie poradzą. Mccarthy nakręcił dwa odcinki Ripper Street, co do jednego z nich nie jestem przekonana, ale to może scenariusz..., zresztą nakręcił też odcinek Dr Who, czyli wiedzą, co robią, angażując akurat jego. Zastanawia mnie też, czy mój ulubiony Paul McGuigan pojawi się na planie - trzeciego reżysera jeszcze chyba nie znamy?
I już wiadomo, że tym razem McGuigan nie nakręci żadnego odcinka... W tej sytuacji mamy jako reżyserów dwóch debiutantów i jedna niewiadomą. Może Toby Haynes, reżyser Reichenbach Fall?
Co do Paula, licze na fajerwerki w filmie o Brianie Epsteinie :-)
Co tam trzeci sezon, będzie czwarty!!! Juuhuu! http://www.radiotimes.com/news/2013-03-12/benedict-cumberbatch-confirms-sherlock -series-4 :D
Cieszę się jak gwizdek!
Przy czym jak sobie przypomnę, ze trzeci odcinek trzeciego sezonu jest dziełem Moffata, to czeka nas taki cliffhanger, że przez półtora roku będziemy gryźć paznokcie, co tam paznokcie, będziemy pożerać palce aż po staw :-)
To było jedynie o tej informacji, że Sherlock będzie łysy :) Choć, na dobrą sprawę, jak teraz się nad tym zastanawiam, to jest to nawet prawdopodobne, bo przecież się ukrywa... Nie, już nic nie wiem :/
Łysy Sherlock to była podpucha, przerobione zdjęcie z planu filmu o wikileaks, o ile pamiętam... Chociaż, kto wie, ukrywający się Sherlock powinien zmienić sie na tyle, żeby nie mozna go było rozpoznać. Łysina byłaby niezłą przykrywką :-)
Nie chcę być monotematyczna, ale jeśli łysina ma być jego przykrywką to, hell yeah! mamy swój udział w ukrywaniu Sherlocka Holmesa!!! ( if you know what i mean :))
Mamy. Minimum 80 procent udziału. W przykrywce.
*biegnie ulicą, śmiejąc się głupkowato do siebie i nielicznych o tej porze przechodniów*
Mam nadzieję, że szybko dostaniemy jakieś zdjęcia z planu i zobaczymy jak będzie wyglądał Sherlock! :D W końcu stał się osobą publiczną i na pewno choć trochę zmienił swój wygląd, ale łysina to chyba jednak przesada. :D
Włosy Benedicta odchodowane do przepisowych loków. Pewnie będzie więc wyglądał jak dotychczas (w końcu to ikona. nie pokaze się jako jasny blondyn ostrzyzony na zapałkę. chyba)
Beke mam niesamowita z komentarzy w ktorych 90% to teksty on łysy ma byc, nie no niemozliwe, widac bardziej przeszkadza ludzia ze koles ma byc łysy niz dlaczego on w ogole zyje. LOL.
Sir Arthur Conan Doyle nawet nie pokwapił się o wyjaśnienie, jak Sherlock przeżył. To, że główny bohater przeżyje było więc niemalże pewne, domyślać się można też, że nikt nam nie wyjaśni jakim cudem. Z kolei łysy Sherlock... czy ja wiem? Nie sądzę, by to była prawda.
To jak on przeżył, będzie wyjaśnione dopiero w nowym sezonie. Spokojnie :) W końcu o to właśnie chodzi w ostatnich odcinkach każdej serii - by nie dać wszystkiego na tacy i pozostawić fanów w niepewności. To dzięki temu, serial głównie trzyma przy sobie widzów.
Ależ właśnie A.C. Doyle wyjaśnił, jak Sherlock przeżył, nie wiem, czy nie czytałeś książki, czy też umknął ci ten fragment: Sherlock powraca w opowiadaniu pt. "Pusty dom" i opowiada, jak nad wodospadem Reichenbach (bo tak się chyba w książce nazywa wodospad w którego wodach zginął Moriarty) upozorował ślady swej walki z Moriartym, by wyglądało, że oboje stoczyli się do wodospadu, a sam wrócił po swoich śladach stóp, by nie zauważono śladów drogi powrotnej. Jestem pewna, że jego serialowe zmartwychwstanie będzie miało związek z Molly, bo przecież pod koniec ostatniego odcinka Sherlock prosi ją o jakąś przysługę, niewiadomo jaką.
A dlaczego ma nam przeszkadzac, że Sherlock żyje? WE DO BELIEVE IN SHERLOCK!!! Oraz w trio Moffat-Gatiss-Thompson...
Jak to, to on ŻYJE?! Ej... a już miałam nadzieję, że mamy go z głowy... Naprawdę chcą zrobić zmartwychwstanie? :(
A jak myślicie, czy Moriarty przeżył? Niby widać było fragmenty mózgu wypływające z rany, ale skoro Sherlock przeżył upadek z budynku to może Moriarty też.
Nie, nie przeżył.
Był z nim wywiad na yt i mówił, że bardzo, by chciał jeszcze grać w 'Sherlocku', ale niestety, on już kaput! ;P
http : / /www . digitalspy . co . uk / tv/s129/sherlock/tubetalk/a465115/sherlock-everything-we-know-about-series-three . html