PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224899
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Tylko bez czytania spoilerów. Spoilerowcom mówimy nie :) to wtedy żadna zabawa :)

Ja obstawiam Abruzziego - choć marzę, by to był T-Bag :)
A Wy?

Aintha

tweener... ew. sucre, ale raczej obstawialbym tego pierwszego.

ocenił(a) serial na 10
Aintha

Hmmm...T-Bag raczej odpada, byloby idiotyczne gdyby po tym motywie z przyszytą ręką po prostu go złapano. Abruzzi - wydaje mi się że odegra on jeszcze sporą rolę w serialu i spotka sie jeszcze z bracmi (jego slowa pod koniec drugiego odcinka na to wskazują).
W sumie obstawiłbym Haywire, bo tak jak pisałem w innych postach powinni go już dawno drapnąć. A jeśli nie on (nie wiadomo przecież czy się pojawi w następnym odcinku) to obstawiam C-Note lub Tweenera.

ocenił(a) serial na 9
Cameron

nikogo bym nie chcial aby zlapali ale ewentualnie Haywire'a, doszedl ostatni wiec pierwszy musi odejsc :)

ocenił(a) serial na 9
Cameron

Cameron :D Obstawiłeś tym sposobem ;D 3 :D :))))))))))))))))))))))))
to nie bardzo miarodajne :)

ocenił(a) serial na 10
Aintha

Czepiasz sie ;) Ale niech bedzie - napisze w ten sposób - ze wszystkich uciekinierów obstawian Haywire, z tych zas, których pokazali jak narazie w drugim sezonie obstawiam C-Note. Nie mam pewnosci czy Haywire wogle sie pojawi w nastepnym odcinku wic musze w ten sposob obstawic. Moze byc? ;)

ocenił(a) serial na 10
Cameron

Czyli krótko - z postaci pokazanych w drugim sezonie obstawiam, ze drapna C-Note. Zas jesli mowimy o wszystkich postaciach to dla mnie ewidentnym kandydatem jest Haywire. Proste, logiczne i wcale nie zamotane ;)

ocenił(a) serial na 9
Cameron

Nie no, kiedyś sobie o nim scenarzyści przypomną :))))) w końcu "tylko" 8 uciekło :)

Abruzziego też nie pokazali w tym sezonie jeszcze :). Więc stosując Twoją technikę ... Dobra, już nie dogryzam :D
Pozdrowionka

ocenił(a) serial na 10
Aintha

"Abruzziego też nie pokazali w tym sezonie jeszcze :). Więc stosując Twoją technikę..."

Zanim zaczniesz stosować "moją technikę" polecam jakieś tabletki na pamięć i koncentrację ;) Abruzzi był przecież pokazany w pierwszych dwóch odcinkach drugiego sezonu, zaś Haywire wystąpił tam jedynie jako ładne zdjęcie wiszące wśród innych facjat zbiegów. No i oczywiście również w gazetach ;)

ocenił(a) serial na 9
Cameron

Lecytyna, lecytyna :]

oj nie dobrze :] ale mam coś, co stan umysłu usprawiedliwia :) więc wybacz :))))))

Aintha

Jak dla mnie, pierwszy powinien dać się złapać Tweener. Strasznie irytujące z niego stworzonko.

A co do T-Baga, mam nadzieję, że się zbyt łatwo nie da, bo to moja ulubiona postać ;)

Pinokio1983

Pierwszy będzie Sucre i to już w nastpenym odcinku.

Tak mnie się wydaje...

Aintha

pewnie pierwszy wpadnie Tweener, bo jest smarkaty i ma małe pojęcie o tym co sie stało. Ale chciałbym żeby to był Theo Bagwell bo to kawał skurwysyna, ale bardzo szczwany lis.

ocenił(a) serial na 9
cymbalmlody

z ostatniego odcinka wynika, że to będzie C-note, jednak myślę że pierwszego złapią Sucre'a ;)

ocenił(a) serial na 9
Aintha

Podsumowując jak na razie, mamy remis. Przydałby się ktoś do rozstrzygnięcia. Punktacja wygląda tak:
Tweener -3
Sucre -3
Haywire -2
C-Note -1
Abruzzi -1
Co ciekawe nikt nie obstawia Braci :D zupełnie nie wiem dlaczego :))))))
No i niestety T-Baga :) choć dwoje z nas ma nadzieję. :]

ocenił(a) serial na 6
Aintha

Jako pierwszy wpadnie Tweener. Pewnie wsypie go ta studentka, z któą ma jechać samochodem.

ocenił(a) serial na 7
Dr_Solfernus

nie Tweener i nie wsypie go studentka bo z nia bedzie wątek miłosny... Wiec juz jeden odpada...

ocenił(a) serial na 10
Aintha

Hmmm...analizujac tytul nastepnego odcinka stwierdzam ze moze wcale nie chodzic po prostu o przylapanie (choc oczywiscie to najbardziej prawdopodobne). Byc moze po prostu ktos z uciekinierów...zginie. Wlasnie podczas ucieczki. Oczywiscie jest to mniej prawdopodobne, ale taka mozliwosc rowniez nalezy wziac pod uwage.

ocenił(a) serial na 9
Cameron

Cóż, czyż śmierć (którą cały czas biorę pod uwagę, bo to chyba serial w którym ginie najwięcej obsady ze wszystkich, które oglądam) nie jest właśnie takim "złapaniem" :)? Moim zdaniem i owszem ;]

Aintha

Ja mysle ze to bedzie T-Bag . Bo on jest taki troche wedlug mnie postrzelony i w niektorych chwilach mnie wkurzal.

Aintha

Myśle, że Sucre wpadnie pierwszy, ze względu na swoje nieporadne poczynania. Tweener jest zbyt sprytny, żeby dać się złapać. Ewentualnie Haywire może być pierwszy, z tym że wogóle go nie pokazują.

ocenił(a) serial na 9
piter_32

Lol kolejny, który się ubezpiecza na wszystkich frontach :)
"Pick one boy!" :))))))))))))))))) Tylko jednego :D Bo inaczej policzę Ci Sucre :D

ocenił(a) serial na 10
Aintha

E tam, jakie "ubezpieczanie"? :P piter32 dobrze gada z tym Haywire. A przez to, ze go nie pokazywali w drugim sezonie jego "zdublowany" glos jest usprawiedliwiony :) W koncu glupio byloby obstawic kogos, kogo wogole moga nie pokazac jeszcze przez kilkanastepnych odcinków ;)

ocenił(a) serial na 9
Cameron

czyżby, to był Twój alter ego?? :))))))))))))))))))))))))))))) )

ocenił(a) serial na 10
Aintha

Obstawiam Sucre - no ile szczęścia mieć można?
Braci nie obstawiam, bo ta myśl, że mogą ich złapać, kłóci się z moim poglądem na życie ;)

noorey

Ciekawe w którą stronę pójdą twórcy, czy po kolei będą wszycy wpadać, czy pozytywne postaci (bracia, Sucre, C-Note, Tweener)skończą happy endem, a złe pójdą do paki/zginą.

A kogo pierwszego złapią? Obstawiam Haywire'a.

voythaz55

Ja obstawiam Tweenera. Tylko on i Haywire niemają planów związanych z ucieczką, reszta ma jakiś cel. A dlaczego nie Haywire? Bo uważam że niepokazywanie go przez 3 odcinki żeby w czwartym go schwytać uważam z głupie(ale się niezdziwie jeśli to bedzie on).

ocenił(a) serial na 4
AMPS

HA Ja moge wam popsuć zabawę i scenariusz(gdyby to odemnie zależało;)
No więc pamiętacie tego grupbego kuzyna Sucre? No więc było on w chwili śmierci dziadka(z pamięci mi wypadło jego imię) i słyszał o zakopanych pieniadzach.Gdyby tylko genialny "tropiciel" zrobił opr5zesłuchanie grubaska wiedziałby wszystko-serial zakończyłby sie szybciej, no bo jak narazie to celem serii na chwilę obecną są pieniądze. FBI zacziłoby się na tej pustyni i po kłopocie-wpadliby wszyscy naraz albo na raty;).
No ale wracając do tematu myślę że pierwszy bedzie ten który nie wiedział o kasie, czyli T-bag lub Hywire.

ocenił(a) serial na 9
McCoy

hahahahahahaha - pierwszy def. słownikowa = JEDEN :P a nie dwóch. A podobno faceci mają analityczne i logiczne umysły :P
Dwa nickiprzedzielone słowem "lub" dają dwa typy :P

A T-Bag IMHO wie o kasie. :)

ocenił(a) serial na 7
noorey

Obstawiam Tweenera, gosc jest mlody i nie wytrzyma napiecia zwiazanego z ucieczka. W koncu popelni jakis blad i wpadnie w rece FBI.

ocenił(a) serial na 10
Aintha

Ja najbardziej NIE chciałbym, żeby wpadli bracia, Sucre, albo C-Note. Za to najbardziej cieszyłbym się, gdyby złapali T-Baga (miał nieraz śmieszne teksty, ale bez przesady- to straszna szumowina jest). Myślę jednak, że pierwszy wpadnie ktoś dobry (niestety), może Sucre. Pozdrawiam:)

Aintha

ja wam mówie Haywire wpadnie pierwszy, wlaśnie dlatego, że go jeszcze w tym sezonie nie pokazali

ocenił(a) serial na 9
Aintha

Podsumowując (może nastąpić jeszcze jedno w ok. 22, a potem zamykamy nasz teatrzyk). Punktacja wygląda tak:
Tweener -6
Sucre - 6
Haywire - 4
T-Bag - 2
C-Note -1
Abruzzi -1
Znowu mamy remis :)))))))))))))))))) no ciekawe, czy ktoś to w końcu rozstrzygnie?? :))))))))))))))

ocenił(a) serial na 9
Aintha

No coz....ja bym powiedzial ze Abruzzi bo rola w skonczyla sie w 1 sezonie poniewaz:

-Brak pomysłow co do dalszej historii Abruzziego (przynajmniej dla mnie) no bo tak : wszyscy uciekinierzy oprocz niego musza dzialac na wlasna reke, maja malo pieniedzy, chca sie dostac do Utah a przy tym nie zostac zlapanym a Abruzzi ma cala mafie, nie wiem czy az tak bardzo zalezy mu na pieniadzach w Utah, wystarczy ze kiwnie jednym palcem a jego "uslugi" wszystko dla niego robia. 2 sezon to wydaje mi sie ze bedzie takim "wyscigiem szczurow" w ktorym nie ma miejsca dla Abruzziego. Historia np. Tweenera, Haywire'a, Sucre czy C-Note jest bardziej intersujaca niz Abruzziego (chodzi mi oczywiscie po ucieczce z wiezienia) bo tak jak juz pisalem musza dzialac na wlasna reke. Jedynym watkiem dla Abruzziego jest zemsta na Fibbonaccim, ale jak wiemy bez Michaela jego szanse sa zerowe na zlapanie tego pana. Tworcy wydaje mi sie ze nie beda mieli wyboru dla tego skreslam go z dalszej fabuly. Jezeli to sie sprawdzi to to bedzie wielka szkoda bo jest on dbd postacia, zaskakujaca, inteligentna to wszystka pokazal w 1sezonie ale w 2 nie ma dla niegho miejsca. MOze sie myle(nie wiem).

ocenił(a) serial na 10
jalda

Całkiem dobra teoria Bush, ale mysle że jednak Abruzzi pozostanie na wolności. Obok Michaela i T-Baga to najciekawsza postać w serialu i z pewnością ma jeszcze wiele do powiedzenia. Mysle że na razie zaden z bohaterow nie wpadnie (przeciez dopiero 3 odcinki a przed nami jeszcze 19) gdyż np C-Note, T-Bag, Tweener wiedzą o kasie (nie bez powodu, powiedziałby scenarzysta) i z pewnością ruszą do wyścigu który jest przecież motorem napędowym II serii.
Najgorzej ma chyba Fernando Sucre i mysle ze jezeli kiedykolwiek kogos schytają to pierwszy będzie wlasnie on (nie wie o kasie, a motywacja by odbic narzeczoną jest słaba). T-Bag i Abruzzi być może też trafią do paki (lub zginą), ale na pewno nie teraz. Tak więc przewidywania do tego kto będzie pierwszy na razie są przedwszesne gdyż to dopiero początek i akcja tak naprawdę sie nie rozwinęła

ocenił(a) serial na 7
Basm

w odcinku 4, czyli najblizszym na 85% ktos ukonczy swoje dalsze losy w tym serialu..
Wedlug mnie to na bank nie bedzie Abruzzi, dlatego ze jego watek moze byc jeszcze ciekawie poprowadzony (mafia i w ogole..) a po drugie powiedzial do Michaela, ze jeszcze sie spotkaja:)
Ja bym obstawial C-Note (w ostatnim odcinku babina juz czekala na niego..)
w sumie w gre wchodzi jeszcze Sucre, ale to tak na 30%

ocenił(a) serial na 9
EmiL0s

Wydaje mi się, że wpadnie Sucre niestety... bo wolałbym jak by złapali Tweenera albo Haiware'a, ale no wszystko się okaże już niedługo :)

ocenił(a) serial na 9
Aintha

Podsumowując ostatecznie:
Sucre - 8
Tweener -6
Haywire - 4
T-Bag - 2
C-Note - 2
Abruzzi - 2
Rzutem na przysłowiową taśmę wygrał Sucre. Odpowiedź już mocno niedługo :)))))) Zobaczymy kto miał rację. Ja tam mam nadzieję, że wygraną w postaci gumy balonowej TURBO wygram ja :)
Do zobaczenia rano :D

ocenił(a) serial na 10
Aintha

juz za pozno ale stawiam na Tweenera bo go nie lubie konfidenta :P

Aintha

po obejrzeniu nowego odcinka, moge powiedziec, ze mala czesc z was zgadla kto zostanie zlapany, ale obejrzyjcie sami :)

ocenił(a) serial na 10
Aintha

UWAGA- jesli nie ogladales odcinka czwartego - nie czytaj!

No, gratulacje dla tych dwoch osob które obstawily Abruzziego :) Nie spodziewalem sie, choc gdybym ogladal wczesniej trailer (wczesniej nie ogladalem by nie psuc sobie zabawy, za duzo w nich pokazuja, obejrzalem go dopiero przed chwila) bylbym bardziej sklonny na niego postawic (scena z trailera w której Abruzzi siedzi w samochodzie i przeladowuje bron dosyc mocno sugeruje ze to wlasnie jego zlapia). Choc sam mam rowniez pewna satysfakcje bo w jednym z poprzednich postów przewidzialem ze jednak moga kogos sprzatnac.

A odcinek fenomenalny - zdecydowanie na poziomie pierwszego sezonu (a moze nawet jeden z najlepszych w calym serialu).

ocenił(a) serial na 9
Cameron

[SPOILER]

R.I.P. [*] John Abruzzi :/

opoz

no cóż... Abruzziego w sumie nie złapali i to było powiedziane. Oni go zabili:D

ocenił(a) serial na 9
digital8

toż pisałam, że na jedno :) skreślono go z listy... Ciekawe kto następny... Nie było Sucre i C-Note'a (rozczarowanie)

ocenił(a) serial na 9
Aintha

powiem tylko: tralalalalala bum cyk cyk :)

Aintha

Dobra, uruchomyliśmy maszynę losującą. Maszyna losująca zostaje zatrzymana. I proszę Państwa, w następnym odcinku złapią Alexandera Mahone za chorobę psychiczną :D:D:D

ocenił(a) serial na 9
digital8

Ale te zdradzone kobiety to są okrutne prawda?? :)))))) Mam nadzieję, że Bellicka nikt nie znajdzie i już go więcej nie będę musiała oglądać :) Oblech zniego jak z T-Baga :)

Aintha

kocham cie tak samo jak wszystkich ich, apropos pytania złapią tego kto da się pierwszy złapać mam nadzieje że to nie będziesz ty kotku ;?

ocenił(a) serial na 7
Aintha

Abruzzi-RIP,
2-Sucre- bo narowisty i popełnia same błędy,
3-C-Note- miłość do rodziny zgubi go,
4-T-Bag-będzie chciał wybić cały autobus, ale jedną ręką?
5-Tweener-uczucie do studentki osłabi jego czujność,
Haywire znajdzie na mapie skróty i dojedzie rowerem do kasy równo z braćmi.

ocenił(a) serial na 10
email7

Gwoli ścisłości. Abruzzi nie zginął dlatego, że nie miał już co robić w serialu, ale Peter Stormare chciał już z niego odejść (i to od dawna). W końcu jest aktorem filmowym a przez serial odrzucił kilka propozycji. Rozumiem go ale nie poprawia mi to humoru bo był kapitalny jako Abruzzi. Jego konflikt z T-Bagiem był jednym z najciekawszych elementów serialu i szkoda, że nie pociągnęli tego dalej. Poza tym chyba T-Baga nie złapią za szybko, no bo po śmierci Johna raczej nie pozbywaliby sie kolejnego zimnego drania. To zmniejszyłoby temperaturę serialu. Teraz dorwą kogoś kogoś nie tak zdeprawowanego. (T-Bag i Haywire raczej odpadają).

Aintha

Mam nadzieje ze Abruzziego i T-Baga nigdy nie złapią bo to "najbarwniejsze postacie" Mysle ze pierwszego dostaną tego wojaka i to przez rodzine którą tak bardzo kocha, a ten tweener czy jakos tak jezeli komus ma sie udac to tylko jemu w myśl zasady "głupi ma zawsze szczęście"